Varierat ätande och lite av vår dag

| 2011-03-15 | 15:25:52 Kommentera hΣr! 0 st

 

Har letat lite gamla bilder i olika mappar. :) Söta Linnea som 1,5 åring.

 

Jisses..vi går bara runt och gnäller här hemma nu..*pust och stön* liksom. Henrik är rastlös och jag har PMS och har tankeloopar och humördippar. Barnen är glada o galna som vanligt. Linnea fick jag som vanligt typ hota med för att hon skulle klä på sig i morse. Hon har blivit typ en stugsittare. Vill aldrig gå ut om hon måste. Då säger hon åt en att gå och lämmna henne själv hemma. Suck. Hon är så himla enviiis. Får liksom ringa mamma för att passa barnen inne om ja är själv och ska ut med hunden. För hon VÄGRAR att gå ut. Hon tycker de är för kallt och för jobbigt att va ute.


När vi kom hem sa Linnea bara rätt ut i luften hon ville äta ägg. Sagt och gjort vid detta laget. De käkade ägg strimlad skinka lite pastarester och morotsslantar. Nöjda o glada barn vart det. Ska laga pastasallad med majs och filsås (ni kommer i håg , från skolan ni 86:or och uppåt? Kankse finns det än i matsalarna på skolorna?)

På tal om mat så vill jag bara nämna en positiv nyhet.
Sedan jag läst dendär boken "mattilåtet" känns allt så himla avspänt. Det är så HÄRLIGT att kunna äta vad jag vill och endå veta att jag kommer hålla min vikt och kankse gå ner ett par kg. Jag kommer hammna på det som är optimalt för min kropp. Jag har inga onormala sug överhuvudtaget. Har jag otroligt sug på sötsaker tex så är det ju pastan - kolhydraterna i maten jag saknar. Det handlar om att äta VARIERAT - TUGGA MATEN NOGA - VARA NOGA MED SMAKEN OCH JÄRNET- Järnet behövs för ämmnetomsättningen. Vi får tydligen inte i oss järn i tillräckliga doser med vanlig kost utan behöver ta tillskott om vi vill få i gång ämmnesomsättningen på den nivå där den bör ligga. Eller äta råa ben eller rått blod liksom och vem vill det ;) Att få i sig allt protein, kolhydrater, grönsaker (mineraler och vitaminer) och fett + någon frukt och mjölkprodukter vid VARJE mål är något som författaren förutspråkar för att stilla detdär suget som annars kommer ca 1 timme efter maten i många fall. Jag har testat och det FUNKAR! Mitt sug är som bortblåst. jag har tillochmed minskat på rökningen nu. Känner mig inte så sugen på det heller. De enda jag begär är typ en liten (halv mun) klunk nyponsoppa eller kräm efter maten för att låta kroppen få ta del av den smaken också. Och bli helt nöjd.

Ingen sockerfrossa godisnojja eller chokladpanik. :)

Jag kan tex äta en pizza utan dåligt samvete eftersom jag vet det inte är något jag äter varje dag eller ens flera ggr i veckan alltså kommer det inte påverka min vikt uppåt. Det är det man UTESLUTER ur maten som skapar ett matfixerat beteende, viktuppgång, ohälsosam viktnergång som leder till fruktansvärt sug som sedan endå gör att man går upp igen mm.

Jag älskar detta avspända förhållande till mat jag har nu. Never in my life again LCHF eller en fettfri diet som bara skapar obalanser i kroppen. Detta är iaf vad jag tror efter det jag har läst och erfarat. Ni andra kankse har andra erfarenheter och slutsatser. Dela dem med mig i så fall! Vore kul att höra!

Kommentarer

Namn:
Kom ihσg

E-mejl: (endast f÷r mig)


WWW:


Kommentar:




Ladda ner en gratisdesign pσ www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se