Nattningarna som aldrig tar slut

Barnen | 2011-10-27 | 20:38:08 Kommentera hΣr! 2 st

-
I dag har vi infört ny rutin. Ingen tv på kvällen. De får leka efter middagen. leka och bada en stund. De Kvällsfikar med gröt varm choklad och macka innan 7 sen när klockan är 7 är det dax för tandborstning och sen sova. Nu är kl halv 9 de sover inte än. De är ett evinnerligt spring och myror i baken, gnäll babbel och vridande och vändande. Varför är de inte trötta och sommnar när jag är så trött jag vill gråta och spy typ???! Vi måste hålla på denhär rutinen stenhårt. Men hur skjutton ska jag göra när jag är själv. Då måste jag lägga en i taget...hur ska Linnea sysselsätta sig i över en timme själv (den tid de tar att natta molly i bästa fall!) i vanliga fall hade hon fått spela lite dataspel men om det varvar upp hennes hjärna så ska hon ju låta bli det. SVÅRT!! :( TIPS????

Kommentarer
Skrivet av: Johanna

skriver samma tips som förre gången du frågade om tips angående nattningarna.

Var hårdare, lägg dom i sängen och såg att dom ska sova, släck lampan, gå ut ur rummet, stäng dörren och låt dom inte komma upp och springa runt och härja i lägenheten.

Det är ni som föräldrar som bestämmer, inte ungarna!

2011-10-28 @ 12:12:15
Skrivet av: Maja

Hu vad jobbigt det låter, jag lider med dig! :( Min första spontana tanke är att göra kvällarna till någonting trevligt och positivt. Liksom att det inte ska vara en massa negativa förväntningar och en enda kamp. Finns det nånting som Linnea tycker särskilt mycket om att göra som hon inte blir alltför uppvarvad av? Kanske sitta med nån rolig målarbok eller så, eller rita en teckning över nånting kul som hänt under dagen. Jag drar vilda chansningar här men min poäng är att vända förväntningarna och ge Linnea nåt kul under tiden du nattar Molly. Går det kanske att förbjuda Linnea att komma in på rummet under tiden Molly nattas? Så att Molly får lugn o ro och du verkligen kan ta en i taget.Ett annat tips kanske kan vara att gå till bibblan ofta och låta dem välja böcker som de kan se fram emot att du ska läsa på kvällen vid sängdags. Eller hitta på egna sagor och gör nåt spännande av det.Om det inte fungerar med den snälla taktiken så kanske du måste bli hårdare och göra som tjejen ovan skriver. Det blir säkert vilda protester och ett jäkla liv i början så TÅLAMOD och konsekvens lär krävas länge. Men kanske är det värt det och kan leda till att barnen inser att de inte vinner nåt på att krångla.Observera att jag inte har barn själv utan det här är bara mina spontana tankar. :)

Hoppas nattningarna löser sig snarast för er!!

2011-10-28 @ 21:52:38

Namn:
Kom ihσg

E-mejl: (endast f÷r mig)


WWW:


Kommentar:
Ladda ner en gratisdesign pσ www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se