Flyttat tillbaka

Har flyttat tillbaka till gamla bloggen igen. Besök mig gjärna där och kommentera lite då och då. :) Sånt är alltid kul.

Home sweet home


Vardagsrum in progress. Halvfärdig egenbyggd soffa. Ramen över soffan målas vit just nu och skall sättas med andra småtavlor i en liten grupp liksom. Kommer hamna lägre för soffan ska upp på klossar på ca 15 cm. Soffan ska även få armstöd och någon slags ryggkuddelängs hela vägen.  Vill bara tillägga att vår soff/säng är den skönaste som finns att sitta och ligga i. Man bara sjunker ner och vill inte ställa sig upp igen. Har tjocka mjuka madrasser på resårbottnana. Julstjärnorna i fönstret ska igentligen bytas mot en stor vit i papp att sätta i mitten men har inte haft råd att köpa någon annat än den till köket. Får se om de byter plats eller inte. Dessa två har så kallt sken som jag inte tycker är så mysigt. Snart ska vi ta in julgranen och ställa i hörnet som inte syns till höger. Kommer bli helt awsome!! :) Föressten visst har jag blivit duktig på att blogga? Är mer och mer sugen nu när jag snart får en ny design samt nytt objektiv till systemaren så jag kan fota lite snyggare igen. Passa på att kommentera nu så jag ser att folk läser! :D

Food & other shit


Känns läskigt att lägga ut en matlista men jag gör det endå. För sådanhahär skrivs varje månad här hemma. Är det inte fler kankse som känner det känns "privat" att lägga ut en matlista? Typ att folk kommer dömma mig efter den mat jag äter. Vi försöker äta ganska varierat. Visst hade vi kunnat äta typ bara asbillig mat som vår ekonomi ser ut nu, men jag PRIORITERAR mat. Det är ju inte nyttigt på något vis så jag tycker våra matlistor brukar se bra ut. Försöker få med en del grönsaker. Ger barnen nästan alltid morotsstavar och broccoli till maten och de dricker mjölk varje dag. Jag tänkte att matlista då och då kan insperera någon därute. Vi brukar försöka handla hem det mestai  matväg i början av månaden. Himla bekvämt att veta vad man ska äta och att grejerna finns hemma. Man slipper mycket stress och spring till affären. Detta är bara månadens (1-20ondes) middagar. Till lunch brukar vi äta rester sedan dagen innan eller något annat småplock. Har ni tips på billig mat? Har ni egna matlistor som ni lägger ut? Tipsa mig! :)

Ska ställa mig och baka "filbröd" nu tänkte jag. Så vi sparar lite pengar + att det lät gott också och enkelt att göra. Sen blir det nog en del plugg i dag också. Usch. Plugg o vardag. Inte så kul kankse för er läsare. Men dethär är min verklighet just nu. Önskar dock det kunde hända något spännande snart! :) Kankse till en början att sambon hittar ett jobb. Nu ska jag sätta i gång med dagen. Borde nog sminka mig och fixa håret också som jag ser ut. En helt hemmamysskadad människa. Inget smink bara mysbrallor och nån gammal tröja..nej SKÄRPNING! :)
/H

modifierad

 

The past

Saknar....saknar inte..


Saknar
Att skratta varje dag så man får ont i magen
att kunna unna mig
Saknar sommaren
Att ha saker att se fram i mot iallfall en gång i veckan
Saknar bubbliga kittlande fjärilar i magen
saknar pennor målarfärger och dukar

Det jag inte saknar
Kärleken till min familj
Kreativitet
uppfinnelserikedom
ordningsamhet
ordentlighet
saker att hålla reda på
husdjur

Kattpresentation - grabben

Kattpresentation 1.0

En dag i kidsens liv..

Nätshopping




Ska snart klicka hem lite kläder från yesstyle tillsammans med min syster. Får nog bli en del mysiga hoodies och kanske lite annat. Älskar tjejen till högers outfit!

Kvällspyssel




Mjauu..♥

Olydig AB

Sitter och läser bloggar såhär på kvällskvisten. Borde plugga (skriva inlämmningsuppgift) men jag ...har ingen..lust. Men gör nog klart den förbenade uppgiften sen iaf. Jag är orolig för i vår. Har sökt två kurser som är uppdelade på fårterminen men bara kommit in på en av dem. Den andra står jag som reserv 1 på. Så hoppas nån får kalla fötter och skiter i det. Hoppas Hoppas Hoppas. Annars vettefan. Sambon har inget jobb än heller annat än timanställningen de aldrig ringer in honom på. De suger så jävla stenhårt. Jag är rädd det blir Soc i vår. Fy fasen...:( Men men...Jag ska iallfall söka vick inom förskolan så jag har en chans att tjäna egna pengar i vår. Hoppas. Men då tänker jag lite på barnen de är vana att vara på dagis endast 3 timmar om dagen hur ska det bli om jag jobbar heldag o sambon jobbar..buhu...separationsångest. (för mig alltså) Barnen har ju kankse svårt att förstå varför de plötsligt måste gå långa dagar! Sånt är så svårt när man inte kan förklara så de förstår riktigt. "mamma måste jobba" Men de förstår ju inte vad det innebär heller riktigt. Aja det får bli som det blir.

Nu har jag fått skriva av mig lite. Känns lite bättre. Idag kutade jag ut vid grönområdet och tog massa (döda) kvistar och gjrode en julkrans av och hängde i köket. Ska nog bredda denna krans och hänga den lägre. Men den blev ganska söt! Vad tycks?

vitt shitt :P





Kommer pryda min mormors gamla skänk i vardagsrummet eller
om jag får till en platsbyggd smalare bänk framför fönstren. Sweet ♥

Framtidsdrömmen



I framtiden kommer jag bo i ett litet hus lite mer lantligt beläget. Ha ett körkort. Inhägnad gård för katterna och ha en liten uppfödning av perserkatter av det klassiska slaget (mer långnästa) Detta hoppas jag kan bli verklighet inom 5 år iallfall. Drömmer mig vidare..........

städning måste utföras



Stäning är verkligen nödvändig. Här på bloggen också. Grejar med en ny design också. Har sjukt mkt med skolan, ungarna är gnälliga, det är snart jul, jag har inte ätit nått på hela dagen knappt....allt känns skumt. :/ Kaffesnurrig och blodsockersnurrig. Det är ingen bra kombo. Buhu. Stackarns mig. Vill beställa kläder också. Ska göra ett inlägg om det senare. Hittat sjukt söta och snygga hooddies som ska få bli mina!
Nu ska jag försöka fokusera på städningen sen drar vi till mormor senare. Slappar o försöker glömma hur stökigt det är hemma haha.

Ny lista!

Grejade faktiskt en ny lista med insperation från Mia. Jag hoppas jag ska hinna med ett inlägg om dagen men gör jag inte det så ...aja. Det får bli som det blir. Hoppas att några läser min blogg fortfarande. Det känns som att kommentarerna sinat på senaste tiden. Har inte kikat statestiken heller. kankse inte är några som läser...

Dag 01 – Om mig.
Dag 02 – Sakar jag gillar hos andra
Dag 03 – Favoritsajter
Dag 04 – Influenser under ungdomen
Dag 05 – Mitt största intresse.
Dag 06 – Visste du detta om mig?
Dag 07 – Favoritfilmer
Dag 08 – Filmer jag inte gillar
Dag 09 – Ett barndomsminne.
Dag 10 – Min favoritsysselsättning.
Dag 11 – Mat jag lagar
Dag 12 – Min favoritplats.
Dag 13 – Mina favoritfoton
Dag 14 – Det här får mig att gråta.
Dag 15 – En vanlig dag hemma hos mig.
Dag 16 – Musiken i mitt liv.
Dag 17 – Min gamla dagbok.
Dag 18 – Mina rädslor.
Dag 19 – Barndomsfilmer/serier
Dag 20 – Bloggfavoriter.
Dag 21 – Framtidsdrömmar
Dag 22 – Min tro.
Dag 23 – Dagens outfit.
Dag 24 – Så firar vi jul.
Dag 25 – Hemma hos oss.
Dag 26 – seriefavoriter
Dag 27 – Inredningsfavoriter
Dag 28 – En ”Dagens”-lista.
Dag 29 – Saker jag inte gillar hos andra
Dag 30 – Det här året.
Dag 31 – Önskningar inför 2011.


Matlagningsinsperation



När jag behöver insperation till att laga god mat så kikar jag alltid in till Kryddburkens blogg. Hela hennes blogg är en bank av frestande recept. I like it a lot!

I dag har vi vart hemma hos barnens gammelmormor och morfar samt hos deras farmor och frafar. Är ganska "färdigfikad" för veckan nu alltså. När vi kom hem stekte vi på potatis korv och ägg och jag kryddade såklart med citronpeppar som jag typ är förälskad i och vi käkade också lite potatisgratängsrester från i går när vi käkade underbart göttigt ölmarinerat kött. Jag älskar att laga o äta mat ^^ MEN ....efter nyår får de fan balanseras upp med lite träning. Mer motionspromenader och sedan gym 2 gånger i veckan. Awsome. Ligger på min övre normalvikt just nu och jag tycker väl det är lite sisådär :/ Vill gjärna ner en 5 kg kankse till sommaren. Nu ska jag fylla i otrooligt spännande bostadsbidragspapper från försäkringskassan. Fick tillbaka min vanliga lilla kamera i dag och i morgon ska det beställas ett nytt objektiv till systemaren så snart ska mitt gamla intresse få ta stor plats här i bloggen igen. Fotandet! Yej! Im happy!

Mig själv

Ok jag lär börja på min lista. Har inte hunnit sätta igång med den än. Ni föreldrar vet hur det är. Vissa dagar är man helt slut. Ingen insperation överhuvudtaget.



Dethär är alltså jag. Hanna kallas jag för och har alltid kallats för. 24 år. Igentligen heter jag Johanna. Född i Uppsala. Uppvuxen med mina föreldrar. Flyttade till vår lilla stad vi nu bor i när jag var ca 5 år.
Jag gick grundskola och gymnasie i samma stad. Gymnasielinjen var Estet: Bild och form. Har alltid vart mycket intresserad av att rita och måla. Skriva har också vart en passion. Men det stösta intresset har nog vart djur. Har haft många hamstrar, kaniner, Hamstrar och råttor under min uppväxt. Även akvarium och Sköldpaddor.
Jag skaffade min egen Hund när jag bodde tillsammans med Henrik när jag var 17. Valet var Pomeranian. Liten söt och fluffig hund. Surt förvärvade och sparade pengar gick åt åt min lilla hund. Var väldigt inne på att föda upp Pommar en period innan barnen kom. Men det rann ut i sanden. Hade även en till Pomeranian-tik som hette Asia som vi senare omplacerade inom släkten när barnen kom. Hon var för nervös och orolig för en barnfamilj.

Jag flyttade alltså i hop med Henrik när jag var ungefär 17 år. Vi bodde då hemma hos hans föreldrar på källarvåningen ett tag tills jag tjatade till mig körkortspengarna som mina föreldrar hade sparat och köpte en liten  etta utan duch i vår stad på stationsgatan. Hyran var billig och vi gick hem till föreldrarna när vi behövde duscha. Klart den "mysigaste" lägenhet vi haft. Bara ett rum och kokskåp. Efter att denna lägenhet såldes så köpte jag Asia vår andra hund. Lägenheten fick v inte mycket för och i efterhand tänker jag att det hade vart smartare att sparat pengarna till körkort..men men. Ibland gör man mindre genomtänkta val. Asia var iallafall en underbar hund som vi fick dela vårt liv med en period. Nrä vi bodde i denna lägenhet så skaffade vi även en liten brunsvart katt som fick heta Wiskey. Men han fick vi tyvärr lämmna tillbaka kort där efter på grund av min allergi som då var ganska kraftig.

Barnen kom tätt därpå. När jag var 20 år så vart jag gravid med Linnea. Vi har inte haft det lätt ekonomiskt och har hittils klarat oss på olika bidrag. Tyvärr inte det mest genomtänkta men ibland blir livet som det blir. Vi har iallfall umgåtts mycket tillsammans allihopa när barnen vart små eftersom ingen av oss haft fast arbete. Barnen har en tät relation med oss bägge och det är jag mycket glad för.

Just nu studerar jag sedan 1,5 år sedan till förskollärare vilket var ett yrkesval jag kom fram till när jag umgåtts med barn på öppna förskolor och med mina egna och andras barn. Det är intressant hur vi kan umgås med barnen på ett mycket utvecklande sätt när vi sätter oss in i pedagogik. Hur vi kan stötta barnen mot lärande och utforskande av världen och livet. Jag ser verkligen fram i mot att få jobba med detta senare.

Ett halvår efter Linnea kom Molly. Något som gjorde vår familj komplett. Jag (vi) har två fina och unika döttrar och jag har framtiden framför mig med arbete kankse hus och annat framför mig.
Två underbara katter kom därpå. Detta år 2010 kom bägge till oss. Den ena som hittekatt och den andra som en mycket efterlängtad "lillasyster" till första. Hittade henne på blocket. Hon var den katt jag alltid drömt om. Hälften Perser. Nu är jag en inbiten kattmänniska och i framtiden kankse jag föder upp Perserkatter. Det är en liten dröm jag har som kommer få ligga vilande tills det finns tid för detta.

Som person vill jag beskriva mig själv som öppen för mångt och mycket, lättirriterad, impulsiv, omtänksam, tacksam, glömsk och virrig och även hemkär.

För de med spring i benen

Underbara Mumin


Satt och tittade på Mumin med Linnea nyss. Det är verkligen en vacker barnserie. Helt otrolig. Har alltid älskat den Spännande,vacker sorglig...helt amazing. Detta tyg var så himla fint. Tänkte om man skulle knipa nån meter till gardinkappa i barnens rum. Eller en tygtavla. :)