Gott nytt år!

Allmänt | 2011-12-31 | 14:05:27 Kommentera hΣr! 0 st

we♥it;bild.
Önskar att jag hade skillsen att göra egen inbakad fläta tills i kväll..buhu så fint det är! Suck att man inte kan alltså. Då hade jag jämt haft sådär i princip haha...istället för skurtants/lilla my tofsen som jämt sitter där bak.
Nu ska jag sätta i gågn med lite städning och sedan ska glassen som jag gör själv frysas så den är färdig tills i kväll. Vi ska äta mumsig mat i dag nyår till ära. Kycklingfile med pesto, bandpasta, vitvinsås och en sallad. Mums. Sen bara va hemma i kväll och myyysa. Så jäkla härligt att inte hetsa runt ute på partaj utan bara njuta av lugnet tillsammans och sedan gå och sova haha. Kan man behöva eftersom vi har vart sjuka i princip hela veckan. Kommer nog va mer än trött vid 12 i natt haha. Gott nytt år på er!

Köpt till fröken fis födelsedag

Allmänt | 2011-12-31 | 13:57:16 Kommentera hΣr! 0 st

1 feb fyller en viss unge år. 5 år blir Linnea. Stora tösen!! Har börjat handla lite små födelsedagspresenter. Tanken är att hon ska få lite mer "vuxna" (haha) kläder. Iaf ytterkläder och skor. Hon ska få ett par små svarta söta kängor om jag hittar i typ skinnliknande material och sen nån fin jacka kanske om jag hittar. En liten fuskskinn till våren kankse. Sen så har jag köpt lite tröjor hittils. Hittade de på HM. Köpte två av den röda tröjan (som jag då fick för 39 kr st) som är en tröja i collagematerial. Mysiga och fina tycker jag de ser ut att vara. Den lila får Linnea i present  och t shirten med katten som är mycket lik en katt i en video som hon ääälskar.

New :)

Home & inredning | 2011-12-31 | 09:05:51 Kommentera hΣr! 0 st

I år göra hemma:

Utgå från fyra principer i varje rum.
  • Ha rent
  • Ha ljust
  • Ha rensat
  • Ha något framträdande
Hittade ett billigt golv på rusta jag tänkt lägga i vår lilla trea så det blir ljust och fint här och som man sen klickar loss och tar med när man flyttar. Finare och billigare än på byggmax var det golv jag hitta på rusta i ljus ek. Ska ta ett rum i taget och börja med hallen. I köket ska jag ordna så att luckorna får dolda handtag dvs knopplösa släta luckor. Ska måla köksstommens sockel som i dag är mörkbrun.  och jag lär få upp en avtorkbar tapet på kortsidan i köket för att få in nån slags karaktär i något rum. Har mest vitt i alla andra rum. I köket så ska Bordet matchas med fräsha stolar antagligen i bjölk eller i vitt. SOFFA har vi äntligen i vardagsrumet. De är helt underbart. Blev bra men jag ska sy andra klädslar till den. Vill gjärna kunna ha både ljusgrå och svart soffa. När jag pratar om ljuset så snackar vi spotligts. En liten skena med några spotlightlampor ger så otroligt bra allmännbelysning. Har både spotligts i hall och i barnens rum. Man ser verkligen och det blir trivsamt ljus. Ska ha två skenor i vardagsrumstaket. I köket vetteskjutton. Vill nog ha vanlig allmännbelysning i taklampa där. Funderar på Ikeas svarta eller kromade lampa "FOTO".

Jag kommer i hallen satsa på någon slags stor spegel "MONGSTAD" från Ikea eller en spegeldörr till garderoberna. På det ljusa golvet så ska jag ha en stor mjuk svart rund matta som kommer ge lite lyxkänsla :) Tycker de kan få vara ledmotivet i det jag tänkt göra hemma. Skapa lite vardagslyx.

I går

Allmänt | 2011-12-28 | 10:34:48 Kommentera hΣr! 1 st

-
I går när Henrik kom hem från jobbet fläskade vi till det med pizza. :) Gottgott.

Remember

Allmänt | 2011-12-28 | 05:45:25 Kommentera hΣr! 0 st

På fredag när vi ska till borlänge måste jag komma i håg att kika på en del grejer.
  • Grå flecce pläd eller en pläd med stjärnor på.
  • Present till darling
  • Denna kudde från indiska

Just nu har vi setat jag och Henrik och Linnea i soffan framför tvn sen 5. Alla är febriga hostiga och snoriga och kunde inte sova så bra. Suck. Det kommer bli en lång dag. Får ladda upp med filmer eller nån serie!

Köpte inpackning

Shoppat | 2011-12-27 | 18:00:15 Kommentera hΣr! 0 st

Köpte en lite halvdyr inpackning på Bellbox häromdagen - nyans 500 ser dock rosa ut på färgcirkeln nedan men det är en rödviolett färginpackning. Återkommer när jag tvättat håret och provat färgresultatet. Det röda jag har i håret tvättas snabbt ur trots de är en permanent färg så jag har tänkte ha en fräsh och fin hårfärg så länge jag har rött hår. Men vad säger ni föresten? Passade jag bättre i svart?

Sjukling

Allmänt | 2011-12-27 | 17:55:27 Kommentera hΣr! 0 st

Söta lilla mormor och morfar brevid som inte fastnade på bild! Love my grandparents. De är mina andra föräldrar i princip så mycket tid jag umgåtts med dem när jag vart liten.

-



Jul är kul. När man är sjuk. Har feber igen och hosta. Hatar att febern aldrig går ner heller. Hög feber så jag får huvudvärk och blir yr är melodin tycker min kropp. Nya soffan på plats. Soft de vart! Är nöjd som bara den. Får bjuda hem min lilla mormor och morfar på finfika nån dag då de är de som bidragit till den. ♥ Synd bara att man inte kan baka. Är verkligen sämst i världen på den saken. Kankse kan bjuda på nått annat. I morgon vill jag ha upp tavlor ovanför soffan. åå kommer bli bäst! Saknar darling som är på jobb. I kväll tror jag han och jag ska lyxa till det med en liten fruktsallad och grädde. Gottgott. Fick en matkasse av min far som en liten julklapp och de kom lägligt då vi inte hunnit handla i dag med soffköp och sen min sjuka.

So this was christmas

Allmänt | 2011-12-26 | 09:25:36 Kommentera hΣr! 0 st

Hemma hos mamma. Tomten kom och lämmnade säckar med paket. Barnen var så duktiga i jul och kunde öppna lite sansat. De blev så glada för alla sakerna. Spel, målarböcker, nya pyamasar, pennor, pussel mm.
.


.


Sen avslutade vi dagen med att vara hemma hos Henriks bror med flickvn och familj. Farmor och farfar och barnens lilla kusin. Underbar mat, massa klappar och skön stämmning. :)


Denna häftiga tavla fickjag av barnens kusins mamma Lina. Helt amazing hur hon kunnat göra denna på bara ett par dagar.

God jul

Allmänt | 2011-12-24 | 09:22:59 Kommentera hΣr! 0 st

.
-
Snart går vi hem till mamma på lite julgröt. Hörde ryktas om att tomten var i krokarna också!
Kul att de är några trogna som läser här iaf. ♥ Vill önska alla en god jul och ett gott nytt år!!

Nu har vi...

Allmänt | 2011-12-22 | 19:27:16 Kommentera hΣr! 1 st

Klätt en liten julgran. Ingen julgransmatta hade vi heller. Ignorera klösträdet i bild.
.

Ätit julmat har vi också. Ägg med skagen, ägg med majonäs och räkor, prinskorv, köttbullar, sill och kallrökt lax.

Jobb och plugg

Allmänt | 2011-12-21 | 09:20:42 Kommentera hΣr! 1 st

.
Oj oj...tar en snabbgenomgång av saker som hänt. Sökt och fått kvällsjobb på ett träningscentrum i Hedemora. barnpassningen. Ska hoppa in när jag behövs! Härligt att få lite jobb erfarenhet och självförtroende på den punkten. När jag gick dit i går va de en himla skum typ som följde efter mig. Han ville jag skulle stanna. Jag sa nej det vill jag inte. och gick vidare. han följde efter mig. jag skyndade mig in på träningscentrumet han efter...helt hög och borta. pratade ut honom därifrån iaf men uj vad skakis man kände sig efteråt. Bli förföljd sådär. Hu :(
I dag ska jag skriva som en dåre barnen är lång dag på förskolan i dag och jag ska skriva så det ryker!! Sen när barnen är hemmai morgon blir det städning för hela slanten!! Så ska granen hem också.
Kankse hinner man med lite fotande med syster innan jul..eller kanske inte. Det har en förmåga att aldrig bli av. Men det vore så kul! Kommer bli bra i think! Nu ska jag skriva! Hej på er!

Lite från dagar som gått.

Allmänt | 2011-12-19 | 08:22:23 Kommentera hΣr! 0 st

-
-
Hemma hos barnens mormor.
Min syster fyllde 17 år och hade beställt mackor med olika pålägg. Mums :)

Fullt upp

Allmänt | 2011-12-17 | 18:53:12 Kommentera hΣr! 0 st

Linnea för två jular sen. Sötböna!

.
Det blir inte så mycket uppdatering på bloggen mycket för att jag känner typ att ingen kikar in här längre och sen att jag har fullt upp med så mycket annat. Känner mig dessutom så dålig på att fota. Man vill fota ALLT men hinner inte. Just nu sitter jag med massa skrivuppgifter, läsning mm. Håller på med en sammanställning en rapport på den praktik jag varit på, att jag sedan råkat ut för en förkylning med en febersläng gjorde ju inte saken bättre. Men i dag tog jag tag i lite skrvning iallafall för febern var borta. Var även och skrev ut CV och personligt brev och gick och sökte ett jobb. Ansvarig var inte på plats men på måndag skulle hon komma. :) Tänker inte säga vad de är för jobb förren jag får veta om det är tillsatt eller inte sen så ingen ide att fråga hihi!

Barnen hart stökat nått så otroligt hemma i dag. Trots de fått va ute och trots man försöker få de att leka lungt. De river fram en massa spec i deras rum..men men..barn är barn. Och det är dessutom deras rum så ja försöker slappna av lite...nu städar dem iallfall så det är ju lungt.

Fått ner massa tvätt i maskinen nu. Himla najs. Tänker på hur det blir sen..när man bor i eget hus..när man har egen tvättmaskin. Tagit körkort..börjat med sin kattuppfödning, har tid att ta riktiga helger..ha semester på riktigt med slantar på fickan. Åka och göra saker med barnen. Som det är nu är de skramligt i kassan. Vi har småslantar kvar till bröd och pålägg o mat finns hemma men det är liksom...slut. Det är så skönt de månader vi haft så det finns kvar pengar i slutet av månaden. När pengarna kommer så ska jag julhandla lite. Iallfall så man kan göra lite julgodis. Det får vara veckans lilla roliga. Knäck ska vi göra och choklad som ungarna får doppa cornflakes i och sådant. Lite julpyssel. :) Sen ska julskinkan göras och granen ska in mm. Så härligt :) Önskar jag hade en julgransmatta. Eller en röd matta iallafall av nått slag att ställa granen på hm...
nej de kommer nog bättre tider snart....i hope. Har alltid levt såhär på tighta marginaler och det är så himla uttröttande. Men det funkar. Så länge man han mat i magen hyran är betald och man har kärlek till varann så går allt! :)

Lite dagsaktuellt

Barnen | 2011-12-11 | 20:31:40 Kommentera hΣr! 2 st

.

Som ni ser är jag liite gladare nu när jag börjar få i hop mitt pussel ang soffan jag konstruerar. Jag tror jag är lite sjuk i huvudet som helt maniskt har fått för mig jag ska bygga en soffa. Det har dessutom tagit ett år att fundera ut hur jag ska göra och orka ta tag i det men nuså! :) Ska inte gå ut med något förrens det är färdigt. Jag tror de är därför jag vart sur hela dagen för jag har frenetsikt funderat på detdär bygget och hur jag ska få de så bra som möjligt. Men nu har jag den ultimata iden. Nu gäller de bara jag få tag på ett snyggt ljusgrått tyg.

Linnea min lilla snuttebums är så rolig. Nyss: ‎"Mamma jag går på toa" jag svarar "mm" hon säger "mamma, får jag bajsa!?" haha...... ibland kommer de roligheter ur den damens mun och inte bara tjat ;)

Nu ska jag få den damen och sova och sen ska jag pula med soffan lite och invänta morgondagen och lite mer förskolepraktik. Ska nog försöka klippa och klistra lite tomtar.

En inte sådär bra dag

Deeper | 2011-12-11 | 11:48:43 Kommentera hΣr! 0 st

.
.
Idag vaknade jag av att mina små tjejer kröp ner i våran säng och ville värma fötterna.
Sen börjar härjandet. Två små apor hoppade i sängen...osv...två små apor drar fram allt de vill äta till frukost. Två små apor skrikero ch slåss, två små apor tjatar på sin mamma...osv...:) Suck...aja. Tur man älskar dem ;) ♥
Idag är en såndär pms:ig dag jag bara vill krypa ur skinnet när jag tappar en geggig och kladdig smörkniv med ett litet "klägg" på köksgolvet. När disken tornar upp. När kläder ligger i oordning, när allt känns rörigt trots man ägnat en hel dag åt att städa (bara plocka och rensa ur) dagen innan. Nu Lär de dammsugas torkas och allt annat också och det är liksom lika mycket att plocka IGEN. Överallt. Disk och saker o helvete. Jag känner mig inte alls på humör i dag. :(
Usch. Så nu har jag nällt av mig. Jag känner mig som en alien btw...jag kollar varken på Idol eller nobelfesten. De enda jag vill titta på är typ halv 8 hos mig och arga snickaren men sådana program hinner man ju heller inte se för under de timmarna så nattar man barn. Så är de med den saken.
älskar fortfarande imtt röda hår btw.
I dag fyller lillasyster som tror hon är så stor 17 år. Stackan. :) Hon ska få min gamla tarokortlek för hon har börjat gilla sådanadär skumma saker nu..hon är lik mig det lilla livet. 
Lite mer kallt kaffe på dethär. Det kan bara bli bättre.

Hittat på ikeahackers.net

Home & inredning | 2011-12-10 | 17:21:23 Kommentera hΣr! 0 st

.

Smart sätt att bygga klösträd på anser jag! De har använt en Stolmen stång som går från golv till tak sen byggt trappsteg. Läs mer här.

Övertala..

Home & inredning | 2011-12-09 | 21:55:45 Kommentera hΣr! 1 st

Foto alvhem mäkleri.se

.

Dax att övertala Henrik att sälja speldatan nu när han maler x box i stället och be han köpa en liten laptop. Såhär stiligt vill man ju ha det! I dag har inredning snurrat i mitt huvud hela dagen. har städat och rensat som en tok men nu står vardagsrummet på tur med soffan som ska bli mindre nu och ställas på långsidan samt få armstöd och ryggstöd. Hm. Har sagt det hur länge som helst men jag ska bygga i hop denhär jäkla soffan. Annarsa får jag nog aldrig ro i huvudet. Ska iaf utgå från en simpel idé jag har. Ska leta ljusgrått tyg nu bara och köpa lite material. Sen ska skänken vi har i varsgasrummet få bli vit. Perfekt. Skulle vilja hinna innan jul så mer vit färg ska inhandlas omgående!! Skulle även vilja tapetsera med nån snygg tapet där luckorna är så det blir en liten mordern twist på det hela men vi får se hur mycket jag hinner med. I barnens rum ska iaf en stor vit malmbyro upp med tapetserad front. Minns ni jag visade er en rulle med rosa svart o vitt papper förr? Det hade jag tänkt lägga på och sen lacka ytan. I byron tänkte jag ha masa leksaker så de inte behöver ligga framme och skräpa. Lättare att hålla ordning också. :)

Nog om allt. Nu ska jag få lite kli på ryggen, dricka lite citronthe och se på big bang theory med darling.

/H

Finaste lilla Lucian

Allmänt | 2011-12-07 | 19:36:49 Kommentera hΣr! 4 st

Stog brevid sin bästa vän och sjöng allt vad hon orkade. Tog av sig kronan, bästa vännen gjorde desamma, fick tända ljus för alla på förskolan och alla föräldrar och ropade "TITTA NU MAMMA!" :) Fina söta lilla vän!! Mollsan satt så fint i mitt knä också. Helnöjd är jag med kvällen. Är så schuukt nöjd med håret också. Rödbrunt precis som jag vill ha det. Najs najs najs!!
-
-
-
-

Beställt två fina! :)

Allmänt | 2011-12-07 | 11:45:12 Kommentera hΣr! 2 st

-
Beställde två fina klänningar från rutstore.se. Supersöta! :)
-
I dag började det snöa för första gången i vinter riktigt ordentligt. Härligt!
Just nu är allt så himla oroligt pgr av privata orsaker.....min kära lilla mamma ♥ Kämpa på! :(
Dethär fixar vi!!!!!!!!!! Usch allt är så jobbigt när man inte vet nått säkert. Man får ta dagarna lite en i taget och hoppas.
.
I kväll är det lucia för Linneas dagis kommer bli jättemysigt. Synd bara att Henrik jobbar. Aja jag och Mollsan får klämma in oss som publik och tittap å vår stora lilla flicka som kommer sjunga så stolt och fin i sitt lucia linne med luciakrona på. Lilla prinsessan min. ♥
I kväll tänkte jag göra en paj på dinkelmjöl med knaperstekt bacon i, fetaost broccoli och körsbärstomater. Kommer nog bli supergott.
-
Måste också nämna att jag köpte supersöta julkjolar till barnen på HM som ska kombineras med röda hårband och svarta stilrena jumprar. Åhh de kommer bli så sockersöta mina töser i jul!! :) Ska bara övertala dem om att ha uppsatt hår så blir det bra. Tänkte ta ett fint julkort på barnen här nån dag i deras kläder inför julen. Kommer nog bli bra. Undrar om jag kankse ska anlita syster min till det eller hur jag ska göra.
Ladda ner en gratisdesign pσ www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se