Viktnojja

Deeper | 2011-02-07 | 18:59:31 Kommentera hΣr! 6 st

Jag vägde mig för första gången på lääänge. Vågen visade 64 kg. En vikt som nog är normal men endå känns detta inte JAG. Såhär vägde jag innan jag bantade ner mig till 49 kg när jag gick i 9:an och fick anorexia. När jag vägde sådär mkt Då villejag bara ha bort allt usch vilka äckliga känslor man hade över sin vikt då. Känns skönt att snacka om det öppet. Det lättar på mina demontankar litegrann. Men nu är det så att jag gjärna vill ner lite...inte på något vis anorexia utan jag vill ner till 56-57 kg. Det är en målvikt som inte är orimlig eller ohälsosam. Hur jag ska nå detta mål är i tanken SIMPEL. Motion (låna en motionscyckel jag har stående hos en släkting) 30 min morgon 30 min kväll. Lite längre promenader med hunden. Mer sallad än kolhydrater och lite mindre fett. Ska detta gå vägen? Hur lång tid kommer det att ta innan jag går ner dessa 7 kg?
Snälla ge mig lite pepp eller råd eller liknande. Jag vägrar äta helt LCHF det går inte det är inte jag det heller. Motion, fruktmellis, lättare luncher, mkt sallad till middag med mat där till, ägg eller gröt till kvällsfika.
Kommer jag gå ner överhuvudtaget?
I nuläget äter jag gjärna tills jag blir ganska övermätt. Jag kan liksom stoppa i mig tills de är slut på tallriken trots jag är mätt annars tar jag gjärna om. Fy på mig. Men ofta är det så GOTT med mat. Det är en njutning som i vår relativt inrutade vardag jag vill unna mig. Men kommer försöka vara noga med att äta mig mätt på sallad och äta mer mellis så jag inte behöver skovvla i mig mat när de väl bjuds för att jag är för hungrig.

Wish me luck. Ska börja till nästa vecka seriöst. Ska försöka skriva något matschema då också. Smyger dock i gång denna vecka endå för att försöka få in vanorna.
I morgon blir det kassler och ananasgratäng med en sallad till lunch. Ska ta med frukt till mellis. Frukost ska jag nog försöka få i mig en knäckemacka med två ägg och the.

Kom i gen och tipsa mig och peppa mig lite nu. 7 kg är väl ingen match! :D I can do it! Eller?

Kommentarer
Skrivet av: Maja

Klart du fixar det! Det gäller att vara positiv vet du. ;) Jag tror på att äta allsidigt och inte "förbjuda" något. Utan att mer tänka till och se det ur kalorisynpunkt än tänka att det och det får jag inte äta. Tror det bara ger motsatt effekt. Att se till att äta sig mätt och äta saker som ger en lång mättnad tror jag också på. Jag hatar att vara hungrig och äter jag för nyttigt så blir jag bara hungrig efter en, två timmar och då slinker det ner en hel massa onödigt och onyttigt. Proteiner och fett håller jag mig mätt på. Jag bantar aldrig eller tänker inte på vad jag äter så, men om jag skulle banta så skulle jag vara noga med just de här sakerna, och framför allt det här med att se till att man äter reglebundet och äter sig mätt.



Lite mer motion plus tilltänkta vanor tror jag kommer göra susen. Försök bara att inte sätta för höga mål för då är det lätt att bara bli besviken på sig själv och strunta i alltihop. En cykling om dan och en lite längre sväng med vovven räcker nog finfint. Vad är det experterna brukar säga, att 0.5-1 kg i veckan är lagom att gå ner? Räknar man efter det lägre så kommer du vara fit for fight lagom till beach 2011. Lycka till!

2011-02-07 @ 20:20:42
Skrivet av: Maja

Men gud så störande, jag skrev ett rätt långt svar till dig men nu verkar det inte finnas här?



Jag orkar inte skriva det igen men vill iaf säga att - Klart du klarar det! Sju kilo är inte så mycket och om du bara tänker till lite kring kosten och motionerar lite mer så kommer det gå galant. Äta regelbundet, se mer till totala kaloriintaget än att förbjuda vissa saker, se till att hålla sig mätt och äta saker som mättar. Det är mina viktigaste tips. Samt att inte ha för höga mål för då är det lätt att bli besviken och tappa motivationen. Sätt upp rimliga mål, som t ex en cykling om dagen och en lite längre sväng med vovven än vanligt.



Experterna brukar väl säga att en viktminskning på 0.5-1 kg i veckan är lagom. Räknar man på det lägre så är du fit for fight för beach 2011. Kanske kan det vara ytterligare en sporre? :) Lycka till, du kommer klara det galant!!

2011-02-07 @ 20:26:47
Skrivet av: Leah

Lycka till. Försöker själv gå ner i vikt dock inte bara 7kg. Kram

2011-02-08 @ 12:26:30
LΣnk: http://leeaah.wordpress.com/
Skrivet av: Maria

Det fixar du helt klart, jag tänkte tipsa om en sida på nätet med bra information om mat och träning och recepttips. http://www.hallavikten.se/ Det här är något jag känner att jag skulle fixa, man får ju äta "som vanligt" och behöver inte avstå kolhydrater helt osv. Tror att detta är något man kan vänja sig vid och hålla i. =) Jag ska prova sen efter förlossningen!



Lycka till!

2011-02-08 @ 12:58:25
LΣnk: http://msomimaria.blogspot.com
Skrivet av: maja

det där med övermätt är inte bra, jag har själv samma problem. men har börjat komma tillrätta med det. Börjar med att dricka ett stort glas vatten ca 10 min innan maten. sen ser jag till att ta en liten potion mat (tänker att om jag vill ha mer så tar jag lite mer sen) och oftast så vill jag inte ha mer mat efter att jag har ätit upp. efter den känner sig magen nöjd och inte proppmätt. sen har jag också upptäkt att de gånger jag äter mig för mätt så blir jag hungrig fort igen då magen drar ihop sig=/ får absolut inte samma problem då jag ser till att bara äta mig nöjd så att säga.

2011-02-09 @ 09:17:09
LΣnk: http://majastinabylund.blogg.se/
Skrivet av: Fröken Räv

Men klart du klarar, heja heja! Jag försöker också bli av med lite extrakilon så då kan vi kämpa tillsammans! Vägde dessutom nästan samma som du när jag började förra nyåret, 65 kg, och det var rätt rejält mycket över min "normalvikt" jag hade innan.. Men men, kämpa kämpa, heja dig och heja mig!

2011-02-11 @ 23:13:26
LΣnk: http://www.frokenrav.com

Namn:
Kom ihσg

E-mejl: (endast f÷r mig)


WWW:


Kommentar:




Ladda ner en gratisdesign pσ www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se