Bio!

Allmänt | 2011-07-31 | 22:17:54 Kommentera hΣr! 1 st

Var och kikade på Harry Potter nyss. Tyckte de var ett bra avslut. Fint och stämmningsfullt.
Hade feber i natt. 39,4. Var ut med hunden kom hem och hade full feberfrossa. Slängde mig i kokhett bad fortsatte frysa och var sedan snorvarm hela natten. På detta följde huvudvärk hela dagen. Helt ok endå. Fick ta de lite lugnare iallafall. Molly har haft en mysig födelsedag. Har ännu inte hunnit få korten från min systers kamera som jag tog i dag. Får de om jag får dem i morgon. Har ätit för hela veckan denna helg känns de som. Nä får snöra åt lite till veckan. Nu när ja är under 60 kg så vill jag inte tillbaka. Mutchos kaffe och powerwalks.

Städa och födelsedagshandling

Allmänt | 2011-07-30 | 15:09:34 Kommentera hΣr! 3 st

Drar i gång storstädning of doom här...bra att sätta sig och blogga då..mjaaa...aja känner jag bara vill ösa ur mig lite. Vi lämmnade knatte och fnatte hos farmor och farfar i förmiddags och for till Avesta med darlung och handlade saker till Molly som ju fyller år i morgon. Lillsöt. 3 år. Lilla ♥:at. Köpte
  • Svarta glittriga paljettigths
  • Svart klänning med tyllkjol på.
  • Barbapappaleksaksväska
  • Hello kitty badskum
  • Hello kitty blåsbubblor
  • Tushpennor
Linnea fick också paljettigts och såpbubblor (så heter de ju inte blåsbubblor haha) Hade velat köpa lite mer men vi hade ingen koll på hur mkt pengar vi hade kvar...typiskt och sedan så bromsade älskling mig lite också för hon har tavlro hon sak få här hemma och släkten köper alltid en massa. Så Hon får de hon får och de kommer bli skitbra. Gillar inte när barn blir helt dränkta i saker. Eller....barn SKA inte behöva bli de för att bli nöjda. Tycker jag. Köpte massa tårtgrejer också och ska göra en morotskaka med glasyr och rostad flagad mandel och en glassmarängtårta med grädde och rosa kulströssel. Korv ska vi grilla också och i kväll ska jag sätta mig och göra skattkartskort. Barnen ska få gå en liten skattjakt och fiska fiskdamm tänkte jag. De kommer de tycka blir jättekul! Ska låna systemkamera i morgon (systers) så de blir lite bilder från hennes kalas. Kommer bli så mysigt! Familj samlad och mina små töser. ♥

Dött här....

Allmänt | 2011-07-30 | 08:59:48 Kommentera hΣr! 0 st

Blogglust återkommer......lovar. Är mer aktiv på Facebook. Ska fixa laddare till systemkameran då lovar jag ändring här inne! :)

Jag

Allmänt | 2011-07-27 | 20:11:52 Kommentera hΣr! 1 st



Jag heter
Johanna
Jag är för tillfället irriterad
Jag är duktig på att hålla mig i form äta balanserat att sjunga, att röra min kropp kontrollerat, bra balans, bra på att utmana mig själv och andra, bra på att hitta på kreativa lösningar!
Jag tycker inte om oärlighet och svek
Jag är jättedålig på att låta bli att stressa
Jag läser allt, allt, allt om det som hänt i Norge.
Jag gillar Att sitta och sega framför någon ny spännande blogg med en kopp kaffe med mjölk
Jag sjunger skithögt när sambn inte är hemma
Jag älskar tankarna på att få jobba inom ett par år!
Jag önskar att alla i vår familj får vara friska.
Jag är inte speciellt bra på att hålla reda på mobil väska osv, har därför nästan aldrig med mig sådant ut.
Jag pratar mycket.
Jag tycker om att få sova ut.
Jag är beroende av Koffein.
Jag har på mig Leggings och linne.
Jag dricker Kaffe, vatten och Cola zero.
Jag lyssnar på Surret av Henriks dator och Lotta på bråkmakargatan som går på barnens sterio i bakgrunden.
Jag blir arg att bli misstänkt för saker man inte gjort eller skulle kunna göra.
Jag är rädd för vad religioner och politik kan driva folk till.
Jag kan inte förstå hur jag har kunnat hata kaffe!
Jag är pinsamt dålig på mobiler och sådant.
Jag är uppvuxen i skogen i princip. Några år i uppsala som liten parvel också men mycket minnen från skogen på bakgråden av vårat rosa radhus.
Jag har Vikt massa tvätt i dag. Härligt och skönt att få renttvättat så mycket!
Hittade listan hos
Zarah-Lou.

altandrömmar....

Home & inredning | 2011-07-27 | 19:58:30 Kommentera hΣr! 0 st

När man har hus vore de maffigt med en stor inglasad veranda.....right? :) Så snyggt.
Bilden hittade jag på IKEA´s blogg.

Tvättdag i dag.

Allmänt | 2011-07-27 | 16:37:34 Kommentera hΣr! 0 st

Idag har jag gått på kaffe som ren bränsle haha....har tvättat 6 maskiner tvätt och tumlat. Bärt upp och ner från tvättstugan. Handlat när syster vaktade kids. Vart nere vid sjön och svettats hemma hos mina underbara morföräldrar. Höll på att smäääälta bort. Ikväll efter middag och allt så vill jag sitta och slösurfa på Ikeas hemsida. Väntar med spänning på nya katalogen Har redan sett den ameriskanska katalogen och den ser super ut. Tror de är samma framsida där med. Här hittar ni lite bilder därifrån om ni är nyfikna.
Nu står gnoccipasta och puttrar på spisen tillsammans med bacon som ska stekas upp med lök och champinjoner och blandas med fet creamfresch och diverse kryddor och bli en gottig pastasås. Mums. Som vanligt äter jag grov knäcke till maten och sallad för att hitta mättnad även där och inte bara i den kaloririka såsen. Försöker få balans. Jag äter verkligen med hjärnan nuförtiden. Varje måltid måste jag välja att äta. Hatar när psyket tycker man inte ska ha nått men magen och kroppen säger ÄT. Klart man måste äta. Äta bör man annars dör man. Men vill gjärna äta så man inte falleri  fällan att typ vilja gå ner och köpa godis och chips varje kväll eller bli typ Mc donaldsberoende. Men äter väldigt nyttigt så ja är ju faktiskt duktig. Alla näringsämnen behövs. Intalar gi själv att de bara är att kämpa på. Min hjärna måste va skarp när ja ska ta min examen och påbörja mitt yrkeslliv som förskollärare.
Föresten. En ny hobby hos mig å älsklingen är att PLOCKA SVAMP. De är så roligt om man hittar olika ställen. :) Är ute nu och letar gula en hel del när han har ledigt. Mohaha.....de är riktigt ruggigt gott till kött också och på varma smörgåsar. Men mest kul är de att hitta stora svampställen. :)

I morgon.

Allmänt | 2011-07-26 | 23:45:53 Kommentera hΣr! 0 st

I morgon ska jag seriöst vara produktiv. saker att göra: Städa städskåpet, sortera tvätt, tvätta om de finns tvättid, handla lite , laga mat och styra de små grymlingarna och allt dedär vardagliga, Måla lite på barnens säng. Japp.
Att lägga Linnea i dag var grymt jobbigt. Hon tjatar öronen av mig, hon kan inte sova allt är tråkigt hon är törstig kissnödig och gud vet allt. Molly är de lättare med. Där har man skapat en bättre rutin. Bok släcka sova.
Nu - sova.

Felhört of thoday!

Barnen | 2011-07-26 | 22:03:23 Kommentera hΣr! 0 st

lite epic felhörande av mig på Linneas barnprogram. "faktiskt" blev "fuck this" jag bara "whaat" och "oj haha ja hörde fel" samtidigt...:D

Hejhalloj

FOTO | 2011-07-26 | 20:10:18 Kommentera hΣr! 0 st

Var ett tag sen ja skrev ett vettigt lnlägg känner jag men jag känner att de är så mkt i mitt liv just nu som jag inte vill dela med mig av till allmännheten. Saker som får mig att både må bra och dåligt. Problem som måste redas upp, dagar som man ska ta sig i genom och känslor man får uthärda. De är tufft stundtals men det går....bara man vill. Tror jag.
Sitter och har ätit mackor och en liten köttbit från kylen och känner mig äcklig och mätt. De är jobbigt de med. Men äta bör man annars dör man. Fan att de är gott också. :/ Henrik hade ledig dag i dag men fick lite extra jobb på kvällen och de tackar han inte nejtill. Bra med extra pengar.
Jag sitter så smått och planerar på en ommublering i vardagsrummet. Ska dela av rummet liksom med en soffa och ett svart draperi som man kan dra för eller dra bort varteftersom man vill. Skapa en liten Tv:hörna liksom till tv:n och sedan en dataplats åt Henrik på andra sidan. Har skissat i flera dagar nu på hur de skulle se ut och jag tror minsann de skulle bli bra. Lite lugnare stämmning och mysigare när man sitter närmare tv:n. Dock måste jag köpa en soffa med ryggstöd om jag ska ha den ut i rummet så man kan sitta ordentligt. Just nu har ju ju två sängbottnar som soffor. Får se om jag gör en temporär lösning i morgon om jag börjar då med skänken som vi har som ryggstöd. Nej jag vetteskjutton. Men jag vill verkligen börja med detta! Älskar att få snyggt och mublera om.

Bah.

Kläder | 2011-07-25 | 20:50:33 Kommentera hΣr! 0 st

Self vs Self

Allmänt | 2011-07-22 | 18:14:05 Kommentera hΣr! 1 st

Gud vad skönt det ska bli att bara släppa lös och festa och ha roligt tillsammans med vänner och bekanta i morgon kväll. Hur härligt som helst. Tjejerna ska sova hos mormor och ha lite kul de med. Jag och Sanna.s har en grym bål på G. Hur kul som helst! Får se om de blir utgång sen eller om man stannar hemma. Hemmafester är lätt mer värt än att sitta ute på krogen. Faktiskt. Ska bli roligt iaf. Så himla skönt att Henrik är ledig nu också efter en veckas slit. Han ligger och sover på soffan stackarn. Ska snart ta och lägga Molly och sedan ligga lite på mr spikmatta när jag lägger Linnea.
Ska ha spetslinnet på bilden på festen i morgon och satt och sydde ihop en buister av en ..haha tröjärm nyss. Elastisk var den och blir väl bra och neutralt under. Har inte hittat nån riktig när jag letat i butik. Alla svarta har vart slut.
Kämpar på med ätandet som en idiot just nu. En vanlig portion känns så jävla svår att få i sig jag känner mig ful fet tjock äcklig misslyckad och allt.... :/ Gott gyroskött med lite ris och rädisor och gurka + en god kall sås vart det i dag. Barnen åt jättemycket och var nöjda med maten.
Idag har jag vart tokigt svettig irriterad full av huvudvärk och stress. Inte bra. I morgon är en annan dag. Då ska jag bara ha kul! :)

everybody have their fight

FOTO | 2011-07-21 | 23:30:32 Kommentera hΣr! 2 st

Foto: Matilda Thorsell
Redigering: Jag
------------------------------
Fotade med min superfina syster i dag som blev bra på en miljon bilder. Dagens riktiga skratt kom nyss. Vad söt man var när man va yngre. Eller hur veronica? Hahaha...kunde inte sluta skratta där på ett tag. Vi såg så grymma ut!

Lots of stuff to do

Allmänt | 2011-07-21 | 09:30:12 Kommentera hΣr! 3 st

Har en hög grejer att fixa o göra. Ringa csn och fråga varför i helvete de satt studiemedel till hösten för DELTIDSSTUDIER. När de står klart och tydligt i min ansökan och antanign att jag ska studera heltid. Skumt och dumt! Ska även höra om en summa från 2009 de vill jag ska betala bara sådär trots jag inte har nån inkomst plus att jag ska studera vidare.
Idag råkar jag ha namnsdag. Johaaannaa :D hehe. Det är ju mitt riktiga namn som ingen längre kallar mig för förutom när Henrik vill vara knäpp och retas med mig. Ska nog hoppa tårtan och bullarna men dricka mig en kopp kaffe iaf och unna mig lite socker i. Jag åt ju pizza i går så ja får hålla mig i dag. Så talar iaf mitt huvud om för mig att ja ska göra. Fast ja börjar bli benig..Hu :( Usch usch usch.
i månadsslutet så ska man ner till högskolan på intro. Härligt! Har mailat över kursplaner och sådant på de jag gått tidigare så de kan hjälpa mig att utforma programmet åt mig. Vilket jag hoppas de gör så jag slipper läsa OM allt....de vore ju typ värsta läget.
Men i dag. Skogen. Blåbär. Kanske kantareller. Kankse lite photoshoot.

Gottigott

Mat ,träning och hälsa | 2011-07-21 | 08:02:35 Kommentera hΣr! 0 st

Detta te från lipton var ruuuskigt gott...! ♥

Awwoeee

Barnen | 2011-07-20 | 16:18:20 Kommentera hΣr! 1 st

Liten plutt som blivit större nu. 3 år den 31 Juli. ♥



Har sån JÄRVARS huvudvärk!!! Nu åkte Henrik ner och handlade. Treo. Och annat. Pizza sen. Mums. Hoppas demonen håller sig på avstånd. Jag ska äta min pizza eller min sallad ifred. De får låta mig vara idag. Ber för det. Orkar inte allt. :( Jag har vart på utflykt med mina små unggryn i dag. Gått vid gammelgården och bara tagit det lungt. Hundskrutten var också med såklart. Härlig lugn skön dag. Lite muskelvärk efter ganska intensiv armträning dock och ryggmusklerna vill heller inte sluta ömma. Saknar SPIKMATTA!! Kikade lite på mina papper för högskolan i höst. Massa arbetspraktik! Yeehj! Spännande och läskigt men mest roligt!
Planerar lite för vad jag ska ge Mollsan när hon fyller. Tre svartvita förstoringar som hon faktiskt önskat sig. Någon slags labantröja. Ett memory med Bu och Bä som fanns att köpa på bibblan. Någon bok kankse. Ska åka och kika lite i Borlänge när vi har tid och ork nu innan den 31 då hon fyller. Vår älskade lilla skitunge! :)

Du får inte....

Musik | 2011-07-20 | 15:47:59 Kommentera hΣr! 0 st

Du får inte knacka på min dörr 
Om du inte är beredd att komma in 
Du får inte göra om mitt namn 
Och börja kalla mig för din 
Och du får inte vandra på min väg 
Utan att visa mig ditt mål 
Och inte stjäla av min godhet 
För att fylla upp ditt hål 

Och du får inte riva mina murar 
Som jag omsorgsfullt har byggt 
Om du inte skyddar mina drömmar 
Så att jag kan somna tryggt 
Och du får inte ha mig som en dröm 
När jag vill va din verklighet 
Och du får inte säga att du hoppas 
Om du inte tror du vet 

Men du får ta den tid du behöver 
För att förstå vad är det du vill 
Du får be en bön att tiden 
Du behöver räcker till 
Och du får samla dina tankar 
Så att två själar kan få ro 
Och så att allting som vi lovade 
Oss själva, kan få gro 

Du får inte andas på min panna 
Och inte få mig falla mer 
Om du inte sen kan stå för 
All den oreda du ger 
Och du får inte röra vid mitt hjärta 
Som om allt var uppenbart 
Men jag önskar inget hellre 
Än att du gör allt emot mig snart 

Höstbyxor till tjejerna

Barnen | 2011-07-19 | 09:01:40 Kommentera hΣr! 1 st

Köpte överdragsbrallor åt tjejerna. Kommer i september. Blir superbra när de leker och härjar ute på dagis. Med fleccefoder också. Varmt och gosigt när höstkylan och fukten smyger sig på. Hittade dem på Ellos.

Drömmar och verklighet

Allmänt | 2011-07-19 | 08:12:17 Kommentera hΣr! 0 st

Drömmar! Skrämmer mig halvt från vettet...nej men gör mig mer orolig. Drömmar vävs samman med verkligheten. Tystnad som är skrämmande. Oro och osäkerhet. Vill verkligen inte vara denhär människan.
Jag saknar att leva i en posetiv livsström där jag blir bombarderad med lycka kärlek tilltro och tillåtande attityder. Världen i dag är för full av fördomar och kalla människor.
Bedöva mig, det känns som jag blivit halv
och nu är falska känslor bättre än inga alls
och det är inte det att min blick har blivit kall
Jag har sibirisk vinter, fast på insidan
Hur blev mina skor blivit så tunga? 



The imperfect perfect life

Barnen | 2011-07-18 | 12:07:55 Kommentera hΣr! 2 st

Ge mig en riktig kattmöbel i stället för den sneda och vinda i hörnet, en rak gardinstång och någon som kan fota, bearbeta, beställa och rama in bilder ovanför soffan i våra 6 ramar, en riktig soffa.....någon som kan förlänga sladden på spotligtskenen så de skulle belysa tavlorna (som inte sitter där än ) perfekt. Ja man kan önska så mycket. Men här sitter och och myser med mina barn och tittar på Babar, Tingeling, Mumin och andra härliga barnprogram och filmer regniga dagar som dessa. Det är verkligen så perfekt det kan bli endå just nu ♥
Jag har gjort trolldeg med tjejerna, sett på massa sagan om ringen i går med Henrik, druckit the för första gången på flera månader och njutit av det. Bakat en chokladkaka, eget bröd, ska göra en mumsig fiskgryta med färsk dill och creamfresh, i helgen bli det kankse Furuvik och efter den 25:the augusti börjar skolan som jag längtar!! Arbetspraktik på förskolan! Höst. Löv. Råd med gymkort. Fortsätta äta nyttigt och gott. Leva livet vissa helger med bästa syster som barnvakt. Mycket att se fram i mot. Faktiskt. Måste se posetivt på saker. Jag vill inte falla ner på botten och kräla där. Jag är så beroende av att du tänker på vad du gör nu så du anar inte. Varje sekund. Jag gilar inte att va beroende av andra på dethär viset. Faller det igen så vet du att jag måste ta tag i mitt eget liv och vända allt till rätta själv. Det blir ett tungt skepp att styra. Vill segla tillsammans med dej och vår familj. Man är inte så stark som man tror om man är ensam.

usch

Deeper | 2011-07-17 | 20:28:57 Kommentera hΣr! 1 st


Usch vissa tankemönster far tillbaka på mig med stor slägga just nu när jag mår dåligt. Aptiten försvann som i ett klockslag. Hinkat massa kaffe under dessa dagar. Försöker få de tunga tåget på spåret igen och med all min möda och kraft försöker jag vara en glad och trevlig person. De slår tillbaka på en själv. Fy f*n rentutsagt.
Jag vill orka träna, jag vill orka städa och härja jag vill orka vara glad och busig. Men försöker distrahera andra jobbiga tankar. Känns som ett svart trassel i mitt huvud just nu. Jag vill bara sova.

De trevliga sakerna: Photoshoot med rekvesita mm till helgen med syster mi som också är svarthårig nu, en resa till djurpark med barnen, Henrik och hans familj. En fest. Såntdär som kan lätta upp levernet. Plus att JAG ÄR ANTAGEN TILL HÖGSKOLAN I GÄVLE I HÖST. Najs men annat lägger en grå dimma över det. Men jag är så glad och tacksam. Äntligen lönade sig mitt slit. Kom in på mitt medel på högskoleprovet. Fick fan medel utan att plugga nått till detdär jävla högskoleprovet...som typ va de jobbigaste jag gjort haha. Aja.

Life must goes on. Men Från och med nu är det på andra villkor. Mottot att behandla andra som man själv vill bli behandlad har tydligen inte fungerat. Ingen trampar på mig något mer. Då kommer jag se till att det blir tvärt om.
Jag ger allt jag har men inte hur länge som helst.....


Chills

Musik | 2011-07-14 | 15:10:41 Kommentera hΣr! 2 st



riktiga jävla rysningar till denna alltså.
Allt är föresten skit. Så ni vet.
Undrar om mitt hjärta är gjort av stål.

Allting borde vara perfekt.

Deeper | 2011-07-14 | 12:36:34 Kommentera hΣr! 0 st

Kom in på Högskolan i Gävle och är så väldigt glad för det,men lagen om all jävlighet säger ju att de måste vara annat är fuckat.
Sticks and stones may break my bones but only you can break my heart

Hey!

Barnen | 2011-07-13 | 15:14:07 Kommentera hΣr! 0 st

En av de kort jag förstorade på Molly.



Idag känner jag mig som värsta dagmamman - och de är vl vad jag är också fram till augusti haha. Hemma med två töser på heltid. Mysigt. Vi bakade kritkakor nyss. Smälte kritstumpar i ugnen i muffinsform. De ligger i frysen o stelnar nu. Sen ska de utprovas. Barnen tyckte de va skoj. Igår fick ja äntligen ändan ur vagnen och beställde förstoringar på molly. De blev de tre fina bilder. Lilla fina tjejen. Förra sommaren. Kortklippt tösabit. :) Har redan porträtt på Linnea i deras rum nu inramade i ribbaramar och Molly har tjatat om egna tavlor så nu ska hon också få tre st på sin födelsedag.

Idag ska vi träna lite Parkour jag och Henke. Najs ska verkligen fokusera på armarna i dag. De ska va döa i morgon haha. :) Är dessutom ganska yr o kontsig just nu. Tror de kan vara järnbrist + vitaminbrist. Ska ta lite piller nu för att motverka det så jag känner mig lite piggare på sikt. Barnen ska också börja få vitaminer så man är säker de får i sig allt. Ska köpa några nu till månadsslutet tänkte jag. Typ tuggisar med smak. Kan ju funka bra.

Ska också sitta bänkad i kväll och kolla om jag kommer in på min utbildning. I natt får jag veta...eller i morgon om jag inte orkar sitta uppe till efter 12 men så blir det nog. Hoppas jag får det i natt iaf.

Kafferast

Barnen | 2011-07-12 | 12:32:09 Kommentera hΣr! 0 st

Vart ute och hållt i bebis på morgonen lilla Idun, medans barnen lekte med Saga och hennes mamma Therese. Trevligt att ha nån att snacka med ute på gården. Sitter och är lite fåningt lycklig för att det fanns en skvätt mjölk kvar till mitt kaffe. Barnen kikar på barbapappa. Darling ska fara på jobb snart. De blir lite gårdsträff i kväll med grillning och kaffe. Tackar man ju inte nej till så de blir till att barnen får leka lite med saga igen och sedan ska jag försöka få dem i säng. UTAN att Linnea får spela. Det har vi förbjudit henne iochmed att hon inte sköter sig kvällstid och lägger sig. Skönt att ha nått att ta till faktiskt. Får se om de funkar och om hon skärper till sig. Hon ålar o har sig ända till 11 om kvällarna och de är inte okej nån stans jag blir jätteirriterad och frustrerad eftersom hela kvällen går åt att försöka natta henne så jag inte hinner umgås med han jag bor med liksom. Tråkigt. Molly tvärdäcka iaf i går när jag lade henne. (jag med haha) vaknade och hade handen på hennes rygg eftersom både hon och jag hade sommnat när jag låg och kliade henne där. :)
Nu ska jag fortsätta pyssla lite här hemma. Få upp en tavla bland annat. Hur svårt kan de va bara å lyfta på rövva och ta tag i det. ARMTRÄNING står på shemat i kväll. Ska ha rejäl träningsvärk där i morgon. Precis som jag har i benen. Awesome! :)
/H

Dipp, träning, nervositet osv.

Allmänt | 2011-07-11 | 09:12:55 Kommentera hΣr! 0 st

Ibland har ja sådanadär stunder vettni....man ser en yngre snygg (are) mamma på morgonpromenaden och man blir genast lite avundsjuk. De sticker till i ögonen. De är lite jobbigt. :( Man vågar sig inte på allt man drömt om. Dansa osv. Saker som man VILL göra men inte vågar. Vart tog självförtroendet och kaxigheten vägen? Usch. :(
Just nu har ag bara en illamående känsla i magen. Inför torsdag då jag får reda på hur min höst (framtid) blir. Kommer jag inte in på programmet lär jag göra något annat. VILL inte ha studieavbrott. Vill plugga mot min examen så de blir färdigt någon gång. Börja tjäna stålar på riktigt så man kan flytta med barnen, skaffa körkort och allt såntdär. Inreda hemma som man vill. Aja...allt sånt. Känns som de avgörs på torsdag..buhu. Sökt två programs å jag har ju två chanser. Fick mitt medel i högskoleprovet så nu har jag väl lika god chans som alla andra att läsa i höst. Gah! Jag dör om jag inte kommer in alltså :(
Idag ska jag köra lite jogging och styrka. En tur till badstranden när det blivit lite varmare också.
Nej just nu känner jag mig inte på topp. :( Nervös bara. Kan de inte bli torsdag så man får veta??

Älskade Katter!

Allmänt | 2011-07-09 | 20:29:33 Kommentera hΣr! 0 st

Jag menar. Kolla lurvtassarna. Man vill typ äta upp dem. :)
De är sjukt hur mycket jag älskar mina djur. ( Men självklart älskar jag mina barn mest av allt bara för att förtydliga) Ja och jag älskar min hund också min lilla bortskämda hårlösa (för tillfället) busiga pussiga hundlurk som kostade oss tusen spänn för vetrinären att klämma på på jourtid. Det var bara lite gasbildning. Magknip! Skönt att de inte va något värre iallafall. Tycker alltdi man ska kolla en gång för mycket än en gång för lite.
Tillbaka till ämmnet. Katter. :) Älskar deras spinnande deras lugna sätt och deras olika personligheter. Myra för att hon själv alltid bestämmer när de ska gosas lite. Klappa henne på mjuka buffiga magen och klappa över ryggen o mysiga buskiga svansen. Sidenlen och sötast ever min lilla Myraprinsessa!
Sen coolingen. Slappkatten. Masken. Stimmnicko! Springer o busar som en tok. Hoppar upp på alla tänkbara ställen för att undersöka. Alla älskar honom. Supersocial katt som hälsar alla besökare välkommna oavsett om de vill eller inte. Ska när vi får de lite bättre i plånböckerna efter sommaren köpa lite roliga kattgrejer till dem igen så de har att röja med eftersom de är innekatter. Ett stort klösträd står också på deras önskelista har jag hört. Än så länge funkar de hemmagjorda men vill gjärna ha nått som ser mer ut som en möbel än som ett hemmabygge.
Jag är less för att jag inte kan ladda batteriet till kameran. Vill ha mer nya kort i bloggen!
Idag har vi hunnit med sveaparken fika hos mormor, lekpark ute i morse och sedan skogen där vi plockade massa blåbär och smultron. Mums och hur härligt som helst med skogen ♥

Härlig hemmafredag

Allmänt | 2011-07-08 | 22:15:38 Kommentera hΣr! 0 st

we♥it
Kvällar som dessa hade man lätt spenderat på balkongen om den va i ordninggjord med växter och balkongmöbler o dylik med en kall Barcadi Breezer Water Melon i näven. Plånboken ekar så de får bli en annan sommarkväll. :)
Idag har jag fruktansvärd träningsvärk i hela magpartiet. Coreträning (plankan) tar så in i helvetti på alla inre muskler. aaawwoe! Skönt iaf att känna de ger effekt. Blir dock lite träningsnarkoman såfort ja sätter i gång. Vill bara träna mer och mer haha. Men de är väl bra antar jag. Tror ja fått detta från farsan min. Han tränar jämt. Äter gröt sallad o sånt och är nyttig. Ska vara en god förebild för mina egna barn och hålla i gång. Man mår så mycket bättre!
I morgon är darling LEDIG. SKÖNT. Jobbat i 8 dagar har han så i morgon ska de bli skönt att va två om barnen och ha nån att prata med. Får se om de kanske bakas nån mumsig kaka till kaffet och om man åker upp till matsbo och badar. Ska iallafall doppa mig är ett som är säkert!
Ha en trevlig fredag
Ciao!

This....

Allmänt | 2011-07-08 | 13:01:52 Kommentera hΣr! 1 st

This music toutches my soul.
From we♥it
Nästa sommar ska jag äga en flöjt och kunna denna melodi. Ska flyta runt som en hippie och sätta mig och spela när andan faller på. Kankse har jag dreads också vid det laget. Vem vet. Tänkte fästa i lite svarta baktill. No one knows. Rastahippien med flöjten haha. Folk tycker säkert jag är sjuk i huvudet.
Härjat med kidsen i dag efter frukost. Vandrar runt lite i stan och upptäcker diverse lekställen, lekplatser och saker att göra. äta hallon och vandra runt barfora + träna coreträning satt fint. Sen en lång powerwalk runt vackra kyrkogården, sen badade vi benen i myntparksfontänen och besökte bibblan när de öppnade. Barnen fick med sig spöket laban och mamma mu filmerna hem plus lite mysiga böcker som vi ska läsa i kväll.
i ♥ sommarlov!

Idag och förut

Allmänt | 2011-07-08 | 08:51:28 Kommentera hΣr! 1 st

Balkongbad Agusti 2009.


I dag. Fredag. Göra? Ingen aning. Kankse vandra ända upp till Matsbosjön med barnen och bada. Nej jag har ingen aning. Lite långt. Phu. Gå till sveaparken igen kankse. Låta de plaska av sig vid fontänen. Beor på hur varmt de är. Har inte stuckit ut näsan än. Sitter och njuter av hembakt bröd med ost och en lite kopp kaffe. Ska klämma i mig ett ägg också.
Blir nog en ganska slångsam Fredag dethär. Ekonomin är pressad så de blir inga utsvävningar, resor eller annat. Vi tar det piano och försöker njuta av stunden endå. Måste lämmna massa böcker till bibblan kankse blir så man går dit med ungarna. Måste ta med nå mutkex eller liknande så jag får i dem i vagnen sen när vi ska ut därifrån. Ni förstår inte vilket äventyr de är att göra nått sånt med en 3 och en 4 åring. Bägge har egna viljor (starka) och är inte främmande för trots, skrik och gap.
I kväll blir de så lyxig fredagsmat som spaghetti och köttfärsås. Mums iallafall. Gillar det. I går så åt vi en god och billig tonfiskgratäng. Den smakade väldigt bra och var mättande.
Nu ska jag göra frukost åt knatte och fnatte som sitter och tittar på petsson findus och tomtemaskinen på sin pappas dator.

Drömboende

Home & inredning | 2011-07-07 | 09:21:26 Kommentera hΣr! 0 st

Hittade bilderna här
Tänk att ha råd att bygga om en gammal genuin lada till boende. Älskar första bilden med den råa cementen och belysningen. Stora skjutdörrar i glas. Naturen precis utanför. Gud det skulle vara himlen för själen. Snälla ge mig några mille, ett gediget byggteam och en lada på en vacker plats!!!

Budgetmat

Allmänt | 2011-07-06 | 20:23:27 Kommentera hΣr! 0 st

Fram till den 20:onde har vi ca 44 kr om dagen att komplettera det som redan finns i frysen sen storhandlingen. De är inte mkt. De dagar som är kvar av denna månad äter vi.
  1. Tonfiskgratäng (gjord på mjölk ris, tonfisk tomatpure lök och kryddor samt riven ost)
  2. Ärtsoppa
  3. Potatis och purjosoppa
  4. Köttfärssoppa
  5. Dillköttsgryta med potatis (köpte billig skinkstek på Lidl tidigare)
  6. köttfärsås och spaghetti
  7. Fiskpinnar med filsås
  8. Kyckling i currysås och ris
  9. Fiskgryta med ärtor och potatis
  10. Korv potatis och bönor
  11. Korvstroganoff och ris
  12. Pannkakor med äppelmos (får en hel del av min söta lilla mormor)
  13. Kycklinglasange med spenat
  14. Svampsås med Tortellini (skönt att ha ungar som älskar trattkantareller som vi jämt plockar massor av på hösten)
Kankse kan va till hjälp för er andra familjer som har lite tightare budget såhär under sommaren.

Vetrinärtid

Allmänt | 2011-07-06 | 15:28:09 Kommentera hΣr! 0 st

Lilla "Minsann". :)


I förmiddags hemma hos mamma upptäckte vi att mini verkade lite konstig. Hon satt bara under bordet och såg deppig ut. Lite vinglig typ? Magen är spänd. Honär lite hård uppe på bakre ryggen också. Typ svullen. Vi ska upp till Falun med henne tills i kväll. Skönt att ev utesluta Livmodern. De är väl min största skräck att den typ ska va inflammerad och att den ska spricka typ mitt i natten Livmoderinflammation kan ju ligga dold utan några spec symptom. Mini är dessutom parad 3 gånger tidigare utan resultat och har haft en könsvägsinfektion. (förlåt för de icke mysiga detaljerna!) Så jag är lite oroad. Har mutat barnen med glass så vi ska stanna inne i dag Mini brukar bli så stressad när vi är ute på gården och leker och hon är inne så jag försöker undvika detta i dag.
Sitter och kollar lite på Bernad och Bianca i Australien med barnen.
Sötungarna mina. Molly är så rolig. Om man frågar henne saker typ. "kommer du nu då?" då säger hon med värsta sötrösten "jaaaråå". Linneas 4 års trots är ju mindre rolig. Phuiiw.....Att lägga henne är en match. Men nu hatr jag tröttnat på att ligga ie n timme varje kväll så jag har börjat lyfta tillbaka henne i sängen bara och bli lite sur. Hon blir också sur men sedan har hon *peppar peppar* blivit lugn och sommnat.
Vi får väl se hur de blir i kväll.

- 1 kg till?

Mat ,träning och hälsa | 2011-07-05 | 16:26:36 Kommentera hΣr! 0 st

Har ingen aning om vad jag vägde här. Antagligen runt samma siffra som idag. Möjligtvis lite mer.
Från förrförra året.


Hm nu väger man tydligen 57 kg. Gött de fast man kommit i gång med maten igen. Är dock lite för strikt på gottigheter men de är ju posetivt viktmässigt. Allt kak-aktigt smakar blaj bara men visst kan de suga till lite efter nån mörk chokladkaka. Kladdkaka. Eller cheescake. :) Mums. Äter både kolhydrater och lite socker. Perfekt exempel på att LCHF är skit. De enda som spelar nån roll är träning, kalorier in och ut. (inget överskott dagligen) och sunt förnuft. Då slipper allt "vitt" bli så laddat. Man blir inte fet på pasta!! Man kan ju tänka på balansen. En fet pastasås kankse med pasta på kvällen ja då kankse man ska äta mer protein till frukost. Man måste försöka lyssna på kroppen också. Är man bara sugen eller är man verkligen hungrig. Det är suget som är förädiskt. Då får man dricka vatten, knapra på något och ut och röra sig eller köra ett kort träningspass. Men man FÅR ju unna sig också. Såklart...livet är kort!

Ätit jordgubbar ute i sommarstugan och druckit kaffe till. Får inte i mig bullar och kex. De växer bara i munnen på en. Usch. Nu ska vi snart avnjuta en kalopsaktig gryta med hela små champinjoner och ris till det. Barnen är trötta efter lek och bus och vi ska försöka ta det lite lungt här till kvällen. Lite tvättande bilr det i tvättstugan men de är mest mysigt tycker jag som älskar lukten av nytvättat. :)

Då far man ut på landet

Allmänt | 2011-07-05 | 11:43:10 Kommentera hΣr! 0 st

Stresshackade kött lade i marinad till en köttgryta i kväll. Helt tokig på knattarna som BARA bråkar och slåss med varann...ja blir helt psyco. Gahh. Efter all gegga med maten så är köket kaos eftersom de dragit fram massa leksaker och sina sparkcycklar osv. Kommer knappt fram. Försöker få dem att städa. De är fortfarande tjafs bråk och larm.

Gruvar mig redan för kvällens läggning av Linnea. I går va jag så arg så jag kokade det var verkligen ingen bra kväll. Hela kvällen blir färgad av en envis unge som bråkar tjafsar och tjatar fram till 23.00. De är inte kul någonstans. Att ta fram nått gott och äta och sitta och mysa framför nån läskig film är ju inte att tala om. Hela kvällen blir förstörd. Enda stunden av normalt umgänge man kan ha. Blir bitter och arg. Nu lär vi hjälpa henne att slappna av. Fick ett bra tips på Facebook i går som vi ska testa:
Lägg barnet på mage. Lägg din handflata på hennes rygg. T.ex mellan skulderbladen. Håll handen still en stund cirka 1 minut,det avgör du själv. Sen flyttar du handen en liten bit åt något håll utan att du tappar kontakten,sen håller du handen still där igen en stund. Fortsätt flytta handen, håll still, flytta handen, håll still. prata inte under tiden. Snart har hon somnat förhoppningsvis.

Nu står de små och trampar i hallen. Väntar på att mamma ska ringa så vi kan fara ut (ska ut till familjens sommarstuga). ååå vad man skulle haft detdär körkortet nu!!

Hålla till godo med det gamla

FOTO | 2011-07-04 | 23:18:48 Kommentera hΣr! 2 st


Foto från när vi besökte bammarboda för många somrar sedan. Pimpar väl bloggen med lite gamla foton när min batteriladdare är död. Ska köpa mig en ny i slutet av månaden. Ska då även se Harry potter - sista filmen på Bio med tillhörande pizzaätning ute med darling. Vi fixar dethär btw. Vi måste fixa det. De är tungt ibland men de måste gå. Går inte mer in på det utan håller de osagt men de är verkligen upp och ner hela tiden. Kan vara riktigt jobbigt.
Idag har hela dagen gått bra förutom till kvällen när Linnea fortfarande vägrar sommna. Hon är så uppskruvad och till sig att hon inte kan slappna av. Får bli ändring på det. Ska testa ett antal avslappningstekniker med henne. I morgon blir de stenhårda benövningar, lite yoga och en kladdkaka kanske. :) Skulle bara behövt en spikmatta så hade mitt liv vart komplett!
God natt på er nu väntar sambon å John Blund :)

Träningsdag

Mat ,träning och hälsa | 2011-07-03 | 18:47:59 Kommentera hΣr! 0 st

Förlåt för alla fula cambilder men systemarens batteriladdare är död :(


Tränat som en dåre i dag. Kändes bra att äta mat också efter och innan träningen. Kände det behövdes. Det känns i kroppen att jag joggade. Imponerad att de gick så bra med både hund o barn med. Älskar vår phil and teds vagn! Aldrig att jag hade kunnat jogga med en dubbel på bredden. Väl ute så körde jag armstyrka, upphopp och en massa coreövningar för magen medans barnen lekte. Lekparker = ultimata träningsstället för en morsa :) (spec också då alla lekplatser är tomma - vart fan är alla barn? Allt är öde men bra då slipper folk se hur man svettas o krumbuktar sig haha) Mini åkte under i varukorgen på vagnen när hon vart trött. Min lilla plutthund. Praktiskt och bra. Hon gillar att sitta i vagnen och blir lugn och lägger sig ofta ner eller sticker ut huvudet och kikar när jag springer.
Linnea var så söt. Hon snodde mina svettband och sprang som en liten tok med dem i lekplatsen med sin snygga springstil. Spikrak rygg och pinnande små smala ben. Haha. Sötpropp! Måste filma nästa gång tror jag.
Gjort go kycklinggryta, ätit och myst med barnen. Henrik stack ut och tränade han också. Hoppas han kommer hem snart och kan natta Mollsan som jag inte orkar brottas med längre. Igår höll jag på i en timme och hon gav sig inte. Phuuiiw. :/

Inte mycket nytt under solen

Deeper | 2011-07-03 | 08:26:02 Kommentera hΣr! 0 st

Same old shit, Sitter o drar lite kaffe och äter en macka. Hem till morsan på en kopp kaffe. Barn som härjar. Vad blir det av mig. Jag saknar att sakna och känna och längta och vilja. Allt känns tomt. Han man bor med kommer hem sen i kväll hoppas på meningsfulla samtal och en känsla av vi. Händer sällan nu förtiden. De är allt för mkt tystnad och bråk. Ilska rädsla och förvirring.

Står och bakar

Allmänt | 2011-07-01 | 12:44:07 Kommentera hΣr! 0 st

Bullbak på gång. Sen blir det en sådan och en kopp kaffe. Se klart min film (så som i himmelen - varför börjar ja nästan gråta i VARJE jävla scen i den filmen??)  och sedan i kväll blir det tacos med knatte och fnatte och nån ny tecknad film kankse som vi inte sett. Vore mysigt! En viss person i min närhet har insett han behöver hjälp också. Hoppas han tar sig den hjälpen annars vettefan hur det blir. De är upp och ner men just nu fokuserar jag på mig själv och tjejerna. Mina studier som komma ska i höst också. Försöker ladda för dem. Livet är verkligen en berg och dalbana men man får försöka andas när man är på topp och njuta av utsikten. Hålla andan försöka låta bli att blunda och stå ut när det går neråt. Det går inte att hoppa av tåget förrens det nått slutstationen liksom.
Haha inte de snyggaste bullarna...men de är fan första gången jag bakar på år å dar!
Ladda ner en gratisdesign pσ www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se