Veckomatsedel

Mat ,träning och hälsa | 2011-06-30 | 23:01:04 Kommentera hΣr! 0 st

Såhär efter storhandlingen så kankse jag för min egen del vill klämma in en veckomatsedel.

Fredag: Tacos med tillbehör.
Lördag: Kycklinggryta med röd paprika och rostad färskpotatis
Söndag: Korv bönor och potatis
Måndag: Fiskpinnar och potatis med filsås
Tisdag: Köttfärsgratäng
Onsdag: Tonfiskgryta med Pasta
Torsdag: Pannkakor (gör stor sats och gör creps dagen efter)

Brun vs blek

Allmänt | 2011-06-30 | 20:33:33 Kommentera hΣr! 0 st

Vart och badat av kidsen. Såg så en mamma som är lite bekant sedan tidigare..oh mama!!..den morsan alltså. Hon ser ut som en nygräddad kanelbulle i hyn. Maffigt brun och så himla fin. Gravid va hon också men de såg så himla bra ut klädde henne. Man blir så avis när man står där med blekvit hud som typ bländar haha. Endå har jag solat ordentligt i sommar.Enda som hjälper är ju brun utan sol men de är ju bara fejk o ser inte alls ut som kanelbullsbrännan om vi ska va helt ärliga right? Det som fashinerar mig är att lika mkt som jag gillar brunbränd hud så gillar jag Kat von Ds  bleka och tattuerade hud. Det är precis lika fint faktiskt! Då går man och spånar själv på om man ska tattuera sönder sig såfort man får pengar till det....hmm.. nej bara för att hon passar i det så behöver man själv inte göra de såklart. Men hon är en insperationskälla faktiskt då de kommer till kroppsform och så också. Lite motsats till size zero trenden iallafall.

Nu ska jag äta vidare på min melonskiva och sedan försöka lägga stora tjejen som var mer vild än tam i vattnet i dag. Galna unge! Vatten är verkligen hennes element.

 

 

Storhandlat i värmen

Mat ,träning och hälsa | 2011-06-30 | 13:02:52 Kommentera hΣr! 1 st

I brist på nya kort. - Myra som bebbe



Phuiii storhandlat i denna värmen. Massa färs ,skinkstek, basvaror som ris pasta och konserver ägg kyckling och grönt. Härligt att fylla upp hemma i kyl frys och skafferi. Men såklart glömde vi handla en del med. Fiskpinnar lite broccoli spenat och räkor och sådant..hm. Ska göra en god kall sås till fisk tänkte jag. Som egen remuladsås med bostongurka,dill, majonäs och lättcreamfresh.Mums. Men ikväll blir det dock en potatissallad på färskpotatis rödlök dill och gräddfil till stekta köttbullar. Hoppas mina mat-demoner håller sig i skinnet. Tänker hela tiden jag inte får ge upp och börja glufsa i mig allt jag ser men de GÖR jag ju inte. Har aldrig gillat chips godis eller sådant i stora mängder. Nån gång i bland. Och vanlig mat i rätt mängd blir man väl inte tjock av.
Försöker tänka det iaf med hjälp av min bibel "mattilåtet" som verkligen tar död på allt vad dieter, gi, lchf och sockerhets i all oändlighet heter. Att helt enkelt äta de kroppen är sugen på. Kroppen luras inte. Är man sugen på kolhydrater så behöver kroppen kolhydrater. Att gå på svältläge som Ketosdrift med LCHF faktiskt är ju inte naturligt mer än i nödfall. Det sliter ju enormt på kroppen att träna utan rätt bränslen mm. Vill man GÅ NER en massa så kan man säkert starta med svältaktig diet för att gå ner snabbt och sedan försöka hålla sig till nyttig mat. Dvs en kost med alla delar ur kostcirkeln i ALLA mål. Dvs nått grönt,kolhydrater och protein till alla mål. Det minskar socker,fett o saltsug som många drabbas av och då MÅSTE ha en chipspåse eller en godispåse.
Aja. Nog om matsnack. Låna eller köp boken iaf. Överviktig som underviktig eller om du bara har funderingar på vad som är bra och inte att äta.
Barnen ska på kalas på Lördag för lilla Lova som är en gammal dagiskompis till dem. Kan bli mysigt och kul spec då de skulle bli dåligt väder i helgen och de kan va skönt att bara sitta inne och snacka skit med vuxna när barnen leker och busar. Maskerad var de visst. Hm. Tror de får bli prinsessa och Katt här hemma de är de jag har "grejer" för. :P Nån mer som ska dit?

Allmänt | 2011-06-29 | 21:53:24 Kommentera hΣr! 1 st

to enjoy it all

Deeper | 2011-06-29 | 14:22:05 Kommentera hΣr! 0 st



pic from we♥it


****
Reach for the stars
And if you don't grab 'em,
At least you'll fall on top of the world
****
Lyrics from

Det går bra

Mat ,träning och hälsa | 2011-06-29 | 14:00:12 Kommentera hΣr! 0 st

Snälla och fina ni är Sara och Jos. Tack för stödet! Jag åt jordgubbar och drack till och med lite saft till fikat bara för att det var gott. Sjukt dock o bli helt proppans mätt på typ 5 jordgubbar. Inser lite hur dåligt jag ätit och svultit under dessa veckor. Hu. Nej fram för ett normalt liv!!
Längtar tills i morgon då vi ska storhandla hem allt för månaden i matväg så man får fylla upp kyl frys och skafferier. Badade i går med darling och två grannvänner i sjön vikhyttan. Härligt vattner är så himla fint där ute. Massa fisk och naturen är så underbar där. När vi nån gång i framtiden har råd med en sommarstuga så kommer de fan att bli där ute. inte vikmanshyttan alltså utan VIKhyttan för er Hedemorabor.
Barnen sitter och tittar på film och det är lungt och skönt. Gud vilken tid jag har att grubbla nu om dagarna när jag är ledig. jag behövde verkligen dehär veckorna. Jag får tag i rutiner när de kommer till barnen också nu när jag inte har huvudet fullt av pluggtankar och stress.
Kul inlägg nej men de är mest för att ja ska dokumentera för mig själv att det går bra.

Just i dag är jag stark

Mat ,träning och hälsa | 2011-06-29 | 09:16:29 Kommentera hΣr! 2 st




Idag ska jag äta både frukost, fika, god lunch jordgubbar och en vettig middag. SÅDESÅ! Jag ska njuta av mitt liv med mina två små tjejer och orka med allt jag vill göra. Jag ska vara en normal människa. Det är tillochmed normalt att ha en putmage. Titta på barn. Linnea som är benig som en liten benget har en putig rund mage. De är för att organen ska få plats. Jag måste lära mig inse att målet kankse inte är en helt platt kropp vad än alla bilder säger mig som visas överallt. Måste slappna av. Men jag undrar om jag fortfarande kan fortsätta äta mkt grönsaker fullkorn och träna? Jag gillar ju att träna. De är roligt!

Nej jag sitter och är jätteledsen nu för jag inser vad livet har att ge och jag vill inte missa något. Men endå mår jag dåligt över att veta att jag kankse går upp igen..och jag vill inte. Nu när jag äntligen är under 60 kg. :( De är så himla kämpigt. Min tävlingsinstikt sätter i gång och jag slåss mot mig själv. Man kan DÖ av för lite näring. Man kan få hjärtstillestånd av för lite näring. De är farligt. Inte normalt. Jag måste inse det och bara äta normalt. Sluta tänka på "den perfekta kroppen"!!!

Man vill inte ångra sitt liv.

Allmänt | 2011-06-28 | 22:31:23 Kommentera hΣr! 0 st


If I Had My Life To Live Over

”Om jag kunde leva om mitt liv, skulle jag försöka begå fler misstag.

Jag skulle slappna av, bli mjukare, jag skulle vara mer galen än jag har varit på denna färd.

Det är få saker jag skulle ta på allvar längre.

Jag skulle ta fler chanser,
jag skulle resa mer,
jag skulle bestiga fler berg,
jag skulle korsa fler floder,
och jag skulle titta på fler solnedgångar.

Jag skulle äta mer glass och inte så mycket bönor.

Jag skulle ha fler verkliga problem och färre inbillade.

Du förstår…

jag var en av dessa som levde förebyggande och klokt och förnuftigt,
timme efter timme och dag efter dag.

Jo visst har jag haft mina ögonblick men om jag kunde leva om mitt liv skulle jag se till att uppleva många fler.

I själva verket skulle jag försöka att inte uppleva något annat,
bara ögonblick, det ena efter det andra,
istället för att leva så många år i förväg.

Jag har varit en av dessa människor som aldrig gick någonstans utan en termometer,
en varmvattenflaska,
gurgelvatten,
en regnrock och en fallskärm.

Om jag kunde leva om mitt liv skulle jag resa med lättare bagage, mycket lättare, än jag gjort i detta livet.

Jag skulle gå barfota tidigare på våren,
och jag skulle fortsätta gå barfota längre in på hösten.

Och jag skulle åka fler karuseller
och fånga fler snöflingor
och träffa fler människor
och plocka fler blommor,
och dansa mer.

Om jag kunde leva om mitt liv.

Men du förstår, det kan jag inte.”

 

/Nadine Stair

(85 årig dam, på väg att dö)

My mind plays tricks on me

Mat ,träning och hälsa | 2011-06-28 | 00:14:54 Kommentera hΣr! 1 st

Nej just nu är de bara skumt alltihopa. har fått tillbaka mycket av min matnoja och lever i princip på finncrisp, koppsoppa , buljong och grönt sockerfritt the nuförtiden. :/ Ett riktigt mål mat om dagen slinker ner men de är jobbigt psykiskt. Usch fy fan. :( Vill bara veta exakt vad som är nyttigt och som kan få mig mätt nöjd och endå gå ner lite i vikt. Finns inget som är säkert känns de som så vissa saker känns safe inbillar jag mig. Aja. För att upplysa allmenheten hade jag en period av ätstörningar mellan 1:an 2.an i gymnasiet. De tankarna har följt efter mig tyvärr och är svåra att få bukt med. Har vart "normal" i mellanåt men de är först nu med LCHF o vikthets de kommit tillbaka. Eller nu när ja ser det faktiskt går att gå ner ett par kilo. Men jag gör fel just nu...jag borde äta oftare för att orka. Men De tar i mot och jag mår dåligt :(

Ingen träning blir det heller. Har ingen barnvakt och ingen ork. Får köra lite styrka inne i stället. Måste äta bättre om jag ska plugga i höst och träna. :( Gah. Annars kommer jag inte orka.
Jag tycker de är skit att skriva om detta också för om jag träffar folk och de läst detta och tycker jag är för fet för ätstörningar liksom? Känner ja måste passa in i en viss mall se ut på ett visst vis. Spec nu när jag pratar om det. Men men. De är väl bara och kankse finns de folks om läser som förstår? Det handlar om ett speciellt tänk. Man kan ha anorexia och väga 60 kg och man kan ha anorexia och väga 40 kg. Just nu är jag inne i en dålig period. Jag vill bara kunna äta normalt och orka med och kunna tänka klart.
I höst ska dessa dumma tankar va borta för då ska jag läsa vidare och kämpa som bara den!!

Musik när jag städar

Musik | 2011-06-27 | 14:27:24 Kommentera hΣr! 0 st



Denhär awesome låten gjorde mig sällskap när jag städade sovrummet.

God morgon

Allmänt | 2011-06-27 | 09:16:25 Kommentera hΣr! 0 st

haha mollysötnos


Har inte ens kikat ut i dag men jag anade att solen lyste! Ska få i mig morgonkaffet oc
h sedan ska jag och Linnea vandra över gatan till hennes gamla förskola där hon ska få börja igen efter sommarlovet. Fatta jag har 5 veckor kvar hemma med kidsen! Mina älskade älskade små barn. Mysungarna!!! 5 veckor är en ynnest. Men ja har lite panik för denna månads ekonomi bara. :( Kommer nog inte få äta så rolig mat tyvärr eller unna oss något roligt. Men mest vara hemma och göra utflykter i närområdet funkar det också. Det är som det är.

Visions

Deeper | 2011-06-26 | 23:39:59 Kommentera hΣr! 0 st

Pics from we♥it
Jag lovar när jag blir äldre kommer jag vara en crazycatlady i dreadlocks som bor i ett gammalt skumt hus typ en ombyggd tågstation eller något nånstans i vildmarken och kommer odla massa och ha massa flummiga djur.

Tomatlunch

Allmänt | 2011-06-26 | 22:47:35 Kommentera hΣr! 0 st

Foto: Sara Ringström

Kan va värt å prova nu när körsbärstomaterna är superbilliga. Älskar tomat!

Rostad tomatsoppa.

750 g körsbärstomater

2 vitlöksklyftor

1 msk olivolja

1 tsk torkad timjan

6 dl kycklingbuljong

2 tsk salt 

nymalen svartpeppar efter smak

1/2 krm chiliflagor, alt ett par droppar Tabasco

Basilikablad till dekoration

Sätt ugnen på 225 grader. Ta bort fästena från tomaterna och lägg tomaterna i en ugnsform. Skala vitlöksklyftorna och lägg runtom. Strö över timjan. Ringla över olja och rosta i ugnen cirka 15 minuter tills tomaterna fått lite färg. Lägg allt i en mixer och mixa slätt tillsammans med buljongen. Smaka av med salt, peppar och chiliflagor.

Ät soppan varm eller kall med basilikablad som dekoration. En bit grovt bröd med mager ost är gott till.

 

Receptet och bilden hittade jag här

Krafsat med pennan

Konst och Kreativt | 2011-06-26 | 20:38:22 Kommentera hΣr! 0 st

Krafsade lite med pennan när jag satt och ritade med barnen i dag. Skönt har inte ritat på typ ...2 år? xD inte målat heller. Får ta upp det nån dag snart igen också. Så jävla kreativ o skön känsla jag har när jag sitter med en penna eller en pensel med bra flow finns fan inte.  Tack föressten för peppen på att byta tillbaka till gamla förskolan. Ska göra ett litet besök iallafall där i morgon tror jag för att känna att de känns rätt och att Linnea tycker det känns bra också. Nu ska jag häämta upp tvätten och sedan dricka lite buljong tror ja minsann. Jävla matnojja! :/

Today

FOTO | 2011-06-26 | 17:15:08 Kommentera hΣr! 0 st

I look like this! 57 kg im darn happy :) Vill gärna ner lite till. Vi får se hur det går med den saken.
Idag har det gjorts fiberpannkakor till barn och karl i huset. Skööönt föressten att inte gå efter LCHF längre. Kalorier is the shit. Mindre intag än förbrukning sen går allt som en dans. Dock lär man sedan hitta ett hälsosamt sätt att äta för att behålla vikten. För mig är det normala portioner inget "frosseri" förutom på helgen om det skulle va så man känner för att frossa, mkt sallad och fibrer i alla kolhydrater man äter. Man äter inte halva tallriken pasta tex. En liten näve räcker. En grov hårdmacka till maten funkar också om man inte blir mätt nog. Men just nu är de mkt grönt the, soppor och kaffe som gäller för mig. I dag har jag också ätit en liten bit marinerat kött med färskpotatis och sås till lunch och en halv burk tonfisk till middag. Småäter aldrig. Dricker mycket och försöker få in vardagsträning.

Billig mat

Mat ,träning och hälsa | 2011-06-25 | 13:01:48 Kommentera hΣr! 1 st

Grönsakssoppa med knaperstekt bacon.


Jag älskar att äta billig och nyttig mat. Vi har haft det knapert många gånger och då triggas kreativiteten när de kommer till att bli mätt i magen och pigg i skallen. Nu när man börjat äta mer grönt till maten så är det också lättare att bli mätt. Skönt tycker jag och billigare blir det. Grönt är billigt! Passa varje månad på att köpa hem ett par kycklingar som du kör in i ugnen med kryddor plocka dessa och frys in och använd till olika rätter.
Tänkte tipsa lite om bra och billig mat. Skriver en liten lista här och tänkte dela den med er.
  • Ägg sill o färsk pot
  • Blomkålssoppa m bacon
  • Potatis o purjosoppa
  • Linssoppa
  • Beanäslåda med ris, färs och grönsaker (tex broccoli och paprika) Häll på beanässås och ha in i ugnen.
  • Dillköttsgryta med potatis
  • nudlar (med en smörgås med protein som pålägg) Själv äter jag bara buljongen.
  • Baguett med kycklingsallad (grilla en fryst kyckling själv i ugnen med kryddor) och vitlöksdressing med chili och citron
  • Fiskpinnar med filsås
  • Ost och skinksås till pasta (köp helgskinka när de är billigt hacka och frys in!)
  • Kycklinglasange m spenat (Använd lasangeplattor eller byt ut till skivad zuccini i stället om du vill minska kolhydraterna. Plocka en av de kycklingar du grillat i ugnen tidigare)
  • Mos och falukorv
  • Kycklinggratäng med ris (Ris i botten kyckling och annanas över med en sås gjord på creamfresch, chili, lite tomatpure senap och en skvätt mjölk att späda creamfreschen med ost på o in i ugnen tills sen fått färg)
  • Tonfiskröra på hårdbröd (rör i hop tonfisk krossad tomat lite socker salt och vitpeppar kankse lite salladskrydda rör om och lägg på en hård brödskiva med smör)
  • Grönsaksgratäng med korv. ( Gratäng: ägg o lite grädde o mjölk blandas slås över med salt o peppar på grönsaker såsom broccoli paprika, blomkål,fänkål,potatis,morot ja lite vad som helst strö lite ost över. In i ugnen tills de är mjukt.)
  • Potatisplättar på de överblivna moser - ha i riven morot, forma biffar o stek. Servera med bacon och sallad.
  • Tonfiskgratäng (skiva potatis,och har i två burkar tonfisk,blanda ett trepack hollandaissås och häll över,gratinera i ugn 45-60min)
  • Kycklinggryta med oliver och citron med pasta och sallad.
  • Bacon med haricovedges lite ris o kall sås
  • Egenbakad pizza med pizzasallad
  • spenat och räkgryta m grädde chili.
  • wok (stek ris eller pasta, krydda upp med asiatiska kryddor och smaker typ lime, ostronsås, soya, socker, vinäger, vitlök,chili, ingefära) Stek också kött räkor eller kyckling med dessa kryddor. Blanda eller ha i olika skålar och ät.
  • Linssoppa
  • Liten melonsallad med bacon, fetaost och vitlöksbröd.
  • Kinaris (ris blandad med kinamixgrönsaker) med stekt korv
  • Tomat och paprikasoppa med fetaost
  • pannkakscreaps med vitkål morötter böngroddar o färs (gör mycket av dessa och frys in)
  • Fiskpinnar med filsås potatis och ärtor
  • calslaw och kött
  • Egengjord falafelbiff med tzatsiki eller annan kall sås och ris
  • Köttfärssoppa med pasta och gröna ärtor. (eller blanda i grönsaker efter tycke och smak)
  • Soppa med ängagrönt (köp en billig förpacknig med morotsslantar, blomkål och broccoli) koka med buljongtärningar, lite grädde vatten pressad vitlök.
Saker som är bra att alltid ha hemma.

  • Storpack Ris
  • Tomat på burk
  • Potatis
  • fryst broccoli
  • frysta ärtor
  • Bacon
  • Creamfresch
  • Linser
  • Vita bönor
  • tonfisk
  • majs
  • lök
  • buljong
  • champinjoner
  • fryst lök
  • Kyckling fryst/färsk
  • Färs

Frills och viktskills.

Allmänt | 2011-06-25 | 10:17:04 Kommentera hΣr! 1 st

Haha hur mongo ser jai nte ut i fejset på mittbilden då? Skit samma man ser håret iaf.


Frillan inför i går - älskar o puffa upp en rockabillytuppkam haha.. uuuhhh hem senat vart i går..haha. Började tokfrysa när vi kom hem och skruva upp element klädde på mig och letade reda på filtar. I dag blir det hemmamys för hela slanten. Film (se klart sucker punch) och kankse en PIZZA. Mm...ätardag i dag minsann. Då tänker ja unna mig pizza serrni.
Har endå gått ner 7 kilo sedan början på året *stolt*. Nu väntar vi på stora prinsessans om sovit över hos farmor och farfar. Det är otroligt vad man saknar dem när de är borta! Ska ladda hem en ny säsong av Bumbibjörnarna också tror jag minsanns så man kan kika på nått kul med dem i dag. Gå ut ska vi väl också. Var ju tal om säter och midsommarfirande i säterdalen men vi får se.

Sucker Punch

Tips | 2011-06-24 | 09:12:21 Kommentera hΣr! 2 st

Så jävla grym film. Började kolla på den i går. En film helt i min smak om man bortser från att de är liite för mycket action men det gjorde inte så mycket.
Idag känner jag mig lite melankolisk. Det blir antagligen utgång i kväll men det känns inte som att jag är 100 peppad inte just nu iallafall. Vädret är grått trist. I morse var det dock sol men nu helt pissigt väder. Ska väl ner till Gammelgården med barnen sedan en sväng så de får dansa lite och kika på midsommarstången mer än så blir det väl inte. Vi har inte bjudit hem folk för vi har för trångt, för lite pengar för att köpa mat att bjuda på, ingen trädgård att sitta ute i. Känns så trist. :( Men antar de kommer bättre tider.
Jag tror vi har bestämt oss ang Linnea iallafall. Det känns som att de bästa för henne vore att byta. MEN ja oroar mig för att hon ska börja tjata om att följa med Molly och bli orolig för att de delar på sig osv. Samma med Molly att hon ska bli ledsen för att Linnea byter. Hur skjutton ska man tänka! :( Jag tycker dock de är smärtsamt o se Linnea säga "neeej inte dagis igeen" de veckor de går. Molly säger JAA dagis! Och grinar om vi inte går dit fort nog. Linnea märker jag har svårt att ta för sig i den stora gruppen med många livliga och stökiga barn och pedagoger utan någon spec mål. Hoppas de blir bättre än bäst nu när vi byter. De måste bli så. Mollsan FÅR inte bli avundsjuk heller. Men antar de kommer bli så. Men så är de ju även lite nu när de gått vanliga dagis. Molly vill in på Linneas avdelning. :(...usch. man vill alltid sina barn väl. Svårt.

Kissemjaow

FOTO | 2011-06-23 | 21:28:52 Kommentera hΣr! 0 st

Myraaaaan :) Myrapyra. Mysbys. Myra kort å gott.

Nu får ni hjälpa mig!

Barnen | 2011-06-23 | 18:30:24 Kommentera hΣr! 4 st

Idag ringde de från den gamla förskolan där Linnea och Molly gått tidigare. De finns en plats nu och vi har helgen på oss och bestämma om Linnea ska byta tillbaka till den förskolan igen. Hon älskade pedagogerna på den förskolan, hon älskade sina kompisar där som hon hade många av. Molly älskar det dagis de bytte till. De skulle få gå på två olika ställen  De ligger ca 10 min gångväg i från varann förskolorna så de är inga avstånd vi snackar om.
Skulle ni bytt tillbaka? Då får hon gå ett tag med de kompisar hon haft tidigare innan hon börjar förskoleklass. De är en mkt mer lugn miljö på den gamla förskolan också och det tror jag är bra för henne.
Så byta eller inte??
Jag har helgen på mig att bestämma.
Det som skulle bli meckigt är att jag får gå till två olika ställen med dem men de kommer jag ju endå få göra sedan när Linnea börjar förskoleklass och Molly går kvar på dagis.

Innedag i regnet?

Allmänt | 2011-06-23 | 10:13:30 Kommentera hΣr! 1 st

Morgonfräsch haha.
Med godmorgon vad de regnar ute. Jag skulle ju gå långrunda med hund och barn i dag!! Nehe då blir det bullbak KANKSE och ett besök hos mamma. Städning och ännu mer städing.
Sur för våra skåpluckor i våran hyresrätt börjar flagna lite här o där. Ser ju fankitigt ut hur man än gör. Skit! Ful mörkgrön färg under också så de ser ut som små fläckar..freeesh! Not.
På tal om regnet så kanske man ska göra ett lite shoppingryck nån helg framöver och köpa nya regnkläder till barnen i bra storlekar så de kan ha i höst också. Samt nya brallor till Linnea hon börjar växa ur de hon har lilla långskånken.
I kväll ska jag dona i hop lite Limekyckling av de fileer vi hade kvar och barnen får nog äta pytt i panna med ärtor. Försökte skriva upp lite nya maträtter i går man ska prova så man inte fastnar i samma hjulspår i sina veckomenyer. Hm. Nej nu ska jag bädda barnens säng och kankse skruva upp en list eller något. Städa som sagt. Kankse blir en kopp kaffe till också så man orkar med.

Stackarns Molly!

Barnen | 2011-06-22 | 20:03:44 Kommentera hΣr! 2 st

Gladfisen med ny tröja för nån dag sedan.
Jahapp i dag spräckte lillfisen Mollsan nageln i tummen när hon drämde igen mammas balkongdörr. Stackarns liten fick störtblod från tumnagelsprickan och hon var så ledsen så ledsen. Ringde vårdcentralen och de sa vi skulle avvakta tills i morgon och är de svullet då så skulle vi in o kika på det.

Idag har jag försökt vara med barnen så mycket som möjligt efter middagen för att hålla dem nervarvade och det har väl fungerat. Har ju vart med dem hela dagen så för mig är tålamodet liite kort och man vill gjärna vara i fred också och kunna dra sig undan med en kopp kaffe men då stimmar de bara till det. Lämmnade dem för en stund här nu för att göra de förstnämnda och ser man på. De hoppar i sängen har slitit av sig pyamasarna och busar upp varandra. Han jag bor med stack ut och tränade! Grr.
Hungrig som bara den är jag också och ska unna mig en lite gröt med rivet päron och mjölk senare när pysarna sover. När det nu blir. :( Vill hinna se film och njuta av kvällarna också. Barnen är mer än ett heltidsjobb de vill jag de som inte har barn ska förstå. Tex min bror..."vad gör du hemma hela dagarna nu då?" haha...man fick ju verkligen förklara hur mkt jobb de är. Märkte skillnaden när ja talade med en granne med ett barn som går på samma dagis som våra. "Hur orkar du?!" vart reaktionen när jag berättade att jag skulle  va hemma i 6 veckor sammanlagt.
Men vadå man skaffar väl barn för att vara med dem right?! :)

Vill göra mysiga och roliga saker med dem och vår lilla familj. Gjärna umgås mer med folk som har barn i våran ålder men de blir sällan av känns de som. Tex skulle häng på nån altan med lite allmännt trevliga människor och grilla och låta barnen härja.
Efterlyser nån alternativ typ av familj å hänga med. Vi har många sådana vänner och känner att de är den typen av människor vi bäst kommer överens med så känner du dej manad så skriv! Oj oj värsta kontaktannonsen för tragiska ensamma familjen men så är det absolut inte. :)

En snabbis

Allmänt | 2011-06-22 | 10:06:50 Kommentera hΣr! 2 st


Nickopissen hjälper till med lite nerpackning av saker - rensa ransa rensa.

Hinner blogga en snabbis. Sitter med ett glas treo. Har vart och handlat utan småkanttarna då vi mötte mamma på vägen ut med hunden så hon tog både gläfsmaskinen och knattarna upp till sig så jag fick handla i lugn och ro. Awesome! :) Handlade på mig varma koppen (tomat och basilika i dag) och finncrisp med kumminsmak. Är sen graviditeten med Linnea och ett midsommarfirande i skärgården där ja lärde mig äta sill helt frälst i finncrisp m kryddost och har man ingen kryddost hemma så blir ju kummincrispen helt underbara å  ha till vanlig ost. Mums mums. 20 klc per skiva också inte mkt plus att kolhydratinnehållet är lågt. Två till frukost med ost på o så kaffe och ett ägg. Nawm namwn :)
Nu ska ja svepa treon o ladda för dagen som består av bullbak! (ska bjuda hit mamma och visa hur jag möblerat om) och försöka ignorera att de finns vissa människor man aldrig kommer förstå sig på.
I kväll ska de göras biffar också och ätas lite jordgubbar är det tänkt. Awsome times! Jag ska försöka slappna av när de kommer till mitt ätande..försöka. De är hemskt jobbigt men jag får försöka få det att fungera.
Vill se nån film i dag också. Funderar på 500 days of summer och Whater for Elephants.
Hej hopp!

Jobbig dag.

Allmänt | 2011-06-21 | 21:10:25 Kommentera hΣr! 0 st

Det är ett HELVETE med barnen så att säga många stunder om dagarna nu. Det funkar i mångt och mycket men lika mycket kaos är det och det känns så jävla jobbigt. De bokstavligt talat har tagit över här. Jag står helt maktlös i många situationer. De härjar. Slår varann, är fula i mun. De hetsar varann. De skriker och skränar och klättrar på fönsterbräderna och har sig. Man försöker och försöker man hotar och mutar och ställer sig i vägen och lyfter ner och ryter och skriker och viskar och gör ALLT som står i ens makt att få dem att lyssna och lyda men inget fungerar. Det är då man bara vill sätta sig och gråta och det gör jag också en del gånger. De är hemskt :( Just nu har de bestämt de inte ska sova.
Försöker lägga Molly gång på gång men hon får fruktansvärda raseriutbrott varje kväll när jag ska lägga henne så det är så jävla kämpigt. Man får hålla fast henne, hon svettas vrider på sig och är stark som 7 oxar. Hon skriker tills hon tappar rösten och hostar sig till sömmns typ. Ibland går de att varva ner henne men de är sällan. Det är jättejobbigt!! :(
Efter det så ska man lägga envis 4 åring som inte kommer i säng förrens kl 10 på kvällarna eller senare nu för tiden. orken lusten glädjen och allt är slut när kvällen äntligen är över. Finns ingen tid för att hinna prata med den man är tillsammans med eller något. De blir ofta sena nätter för att vi överhuvudtaget ska hinna ha en konversation i lugn och ro eller hinna disskutera ett ämmne till punkt.
Just nu är de bara pissjobbigt.
Till på köpet skulle vi köpa ett köksbord av en människa som vägrar sälja de till överenskommet pris. Lite dåligt och sugigt då detta är andra gången hon lovat vi ska köpa det men inget händer! Får leta vidare nån annan stans. Känns så jävla tråkigt för mäniskan skulle även få ett Ikeaskåp för bordet och det köpte jag ny nyckel till i dag men det skulle inte komma förren om ett par dar på posten men de gick säljaren inte med på. Hon skulle sätta ut de på blocket och få 1500 kr i stället. Svårt å bara säga nej från början till mitt bud på 500 kr då eller? Jo tydligen. Gah. Om du mot förmodan skulle läsa så ska du veta jag blev lite trött på att vänta och hoppas på att få köpa detdär bordet med stolarna men bättre lycka med annan köpare säger jag!

Matdagbok och annat.

Mat ,träning och hälsa | 2011-06-21 | 20:49:17 Kommentera hΣr! 1 st

Frukost: Kaffe två finncrisp med ost
Mellis: -
Lunch: En coup a soup Kyckling 60 kcl
Mellis: -
Middag: Sill ett ägg och lite färskpotatis tre finncrisp.
Kvällsfika: En coup a soup kycklig 60 kcl

Övrigt: En kopp kaffe.
Träning: Mublerade om hela vardagrrummet i dag. Alltså lite vardagsträning. :)
Åt lite "dåligt" eller hur man ska se det. Hade matnojja i dag. Inte bra. I morgon får jag bättra mig. Måste klämma in mellisar! Men konstigt nog känns det som att jag "vinner på" = går ner i vikt av att skippa så mkt som möjligt men så är det ju inte riktigt. Man ställer in sig på svältläge o man lagrar de man sen äter i dubbel bemärkelse. Suck :(

När mat blir fixering

Deeper | 2011-06-21 | 08:34:46 Kommentera hΣr! 0 st

Ååå....:( De är lite halvjobbigt med maten och ätandet nu. Är man lite fuckt up i övrigt så kommer gjärna ätstörningstankar tillbaka också. Som ni kankse vet..eller inte vet så hade jag ätstörningar mellan 9:an och 1:an i gymnasiet. Sedan "lärde jag mig äta" var ganska runt och tung under graviditeterna och nu och känns det bajs i gen. :( Det är fruktansvärt jobbigt. Också att skriva om det. Men om ni märker att jag är lite för matfixerad så är det därför. Jag vill orka med studierna i höst, Jag vill orka med denna sommar med träning och samvaro med barnen nu de 6 veckor de är hemma. Då får jag inte krångla för mkt med maten. Jävla liv. Fan. Blir både arg och ledsen.

Matdagbok Måndag

Mat ,träning och hälsa | 2011-06-20 | 22:43:56 Kommentera hΣr! 2 st

Frukost: En knäckemacka, ett ägg , kafffe.
Lunch:
Köttbullar med haricovedge och lite kall sås gjord på lättcreamfresh, Typ en msk basmatiris.
Mellis:
Lite stekta kycklingfilebitar (rester)
Middag:
Korvstroganoff och vitkålssallad. Strösslade över lite ris som vanligt. Ca 1 msk.
Kvällsfik:
Två finncrisp med ost, kaffe och 1 dl fil med en halv smulad vasasportknäcke.

Övrigt: -
haha en sockerfri halstablett..räknas det :P
Träning:
Lite kombinerad styrka och balans. Lätt träning i intervaller i lekparken när barnen busade.

I morgon ska jag handla hem lite cup a soup. Förvånansvärt lågt kaloriinnehåll i de sopporna. Blir ju utmärkt till Lunch eller kvällsmellis! Finns ju en underbar söt variant också jordgubb och vanlij. De är faktiskt bekvämt att inte vara helt galet LCHF inriktad utan gå på kalorier då kan man unna sig sött ibland.

Potatis och purjolök: 90 kcal
Tomat: 95 kcal
Sparris-soppa : 85 kcal
Italiensk Minestrone: ---?---
Thai Curry Kyckling: 95 kcal
Ungersk Gulasch : 70 kcal
Cocos och kyckling : 80 kcal
Svamp och Ost : 75 kcal
Champinjion : 120 kcal
Fransk Senap & Skinka : 95 kcal
Italiensk Tomat & Basilika : 65 kcal
Kyckling: 75 kcal
Blomkol och Broccoli: 130 kcal
Kinesisk kyckling: 55 kcal
Blomkol och skinka: 95 kcal

Pysslat lite

Home & inredning | 2011-06-20 | 14:51:41 Kommentera hΣr! 0 st

Fåt upp en hylla i dag iaf och funderar på att börja projektet "mublera om vardagsrum" och få undan kassar och kartonger i kväll. Hejja mig! Har dessutom torkat och sopat alla golv bytt sängkläder och haft mig.Det är föressten dedär kuberna som vi har som sängbord som jag ska måla svarta är det tänkt eller låta de vara vita och sedan tapetsera med någon snygg tapet innuti liksom i bakstycket. Sen ska lampfötterna upp med skärmar på. De ska målas först dock. Men svarta eller vita?

mahahaw

Mat ,träning och hälsa | 2011-06-19 | 13:29:56 Kommentera hΣr! 1 st

Im a happy gurl! Jeans som jag haft förr som suttit stenhårt i midjan är typ en hel decimeter större. Tröjor sitter sladdrigare och på vågden står jag strax under 60 med kläder på. Ohhowhowh. Skönt att de börjar lossna lite nu. Mer träning på detta och att jag håller kosten så kommer min kropp att va precis så som jag vill ha den. I likey! ♥

Plockat blommor till kalaset

FOTO | 2011-06-19 | 11:00:37 Kommentera hΣr! 0 st

Food of yesterday

Mat ,träning och hälsa | 2011-06-19 | 08:35:17 Kommentera hΣr! 0 st

Åt en sötsur gryta med kyckling, wokade gurkbitar  lite ris och en vitkålssallad med morot i går.
Gott gott. Strödde på jordnötter också det passade jättebra!
Haha. I dag har jag träningsabstinens igen. Kul värre. Får se om de blir styrka i kväll eller liknande inne.
Boohyaaaho!

Inte okej!

Home & inredning | 2011-06-18 | 22:03:41 Kommentera hΣr! 0 st

Detta är fan inte okej. Kartonger, hundbur, Hyllor som inte kommit upp mm. Men denna vägg känns så omöjlig. Skänken är tänkt att bli målad svart och sedan tapetserad och lackad frampå på luckorna med något svartvitt eller svart/silver. Men säg mig att få ändan ur o greja till de i vardagsrummet nu, bums genast!
Haha lägg märke till en övertrött 4 åring som kramas med Myra.
Men ge mig tips på detta förbannade vardagsrum nu genast. Har två svarta lackohyllor jag skulle kunna sätta tillsammans som lång hylla ovanför skänken eller en och en ovanför varann. Skulle det se bra ut tro?
Eller flytta skänken dit svarta bokhyllan står nu och ha lackhyllor ovanför? åå...jag blir förvirrad och gör ingenting och låter de stöka igen i stället! Grr!

phuuiiw

Allmänt | 2011-06-17 | 20:23:52 Kommentera hΣr! 1 st

Fick faktigt ett litet fjantigt stick av röksug just nu. Gah. När man inte kan stoppa mat eller mackor i mun som sysselsättning blir de svårt. Men jag peppar mig själv. Jag är duktig. Slutat med rökningen för 3 mån sen, kommit i gång och tränat som bara fasen och äter bra också. Jag undrar bara när utdelningen kommer för detta. Jag blir inte yngre..jag blir inte snyggare...jag blir piggare stundtals och har inte ont i huvudet jämt längre men de känns svårt just nu med mångt och mycket. Är ganska mkt inne i mig själv nuför tiden. Man känner man vill ha så mkt men man ska vara nöjd med det man fått. Äh. Och det har inte med lägenhet o barn o sådant o göra heller utan de är lite mer komplicerat.
Kan ha att göra med att man har två trotsbarn varje dag också. Helt slut är jag. Barnen har röjt hjälper inte vad man än gör. Hotar bönar ber, är pedagogisk. De bråkar och bråkar med varan...Molly går in och drar av pappret på en toarulle. I morse hälld de ut en hel flytande tvål i badkaret, de drar av våra sängkläder inklusive bäddmadrasserna när de får lust. De vill klättra ut och in genom fönstrena mot den innätade balkongen. De triggar varann! Fick dock dem att bädda sängen med hjälp av mig. Hotade med att de inte skulle få se någon Mumin som de har på Henriks dator och det tog skruv direkt. De bäddade jättefint och fick sina kvällsmackor och sitt the och nu sover den ena lilla griskultingen.
Lagade världens mumsigaste mat till middag också. Orka inte fota dock men de blir nog ett lunchkort i morgon för det vart massa över. Gjorde tagatellepasta med räkor, grädde, spenat,vitlök och chiliflakes i kväll. Till de ett glas vitt. Mums. Ska se film också är det tänkt samt äta lite grönt och dipp. Gott gott. Inledde ätardagen nu i kväll haha. Vart en näve pasta till den underbara såsen och sedan massa pressad citron på. Var så redigt gott. Man blir verkligen mätt på räkor också.
Trevli Fredag på er!

word is magic

Deeper | 2011-06-17 | 16:04:37 Kommentera hΣr! 1 st

Somewhere, a voice calls, in the depths of my heart
May I always be dreaming, the dreams that move my heart
So many tears of sadness, uncountable through and through
I know on the other side of them I'll find you

Training is a drug + matdagbok

Mat ,träning och hälsa | 2011-06-17 | 09:08:27 Kommentera hΣr! 0 st

Barnen har också varit ute och "tränat" nu på morgonen. De startar tidigt ;) De vet inte att de tränar. För dem är det lek. Precis som det ska vara.
Aaw sweet parkour. Var ute i går med en hel grupp. 6 pers var vi. Dock droppade godingen Sanna av då hennes höft fuckade så :( Tråkigt. Körde på rejält i går med både armar och ben men har inte på långa vägar så mkt träningsvärk som första träningen för sommaren. Verkar som all inomhus träning satt sig lite och gjort mina muskler vana vid belastning. Hade lättare att dra mig uppåt och skjuta kropsvikten uppåt när man ska upp för mindre väggar mm nu vilket känns härligt. Att träningen får användas till något konkret liksom. Det sporrar mig enormt. Annat än om man är på gymmet och bara tränar för...träningens skull. Nej detta är en drivkraft verkligen! De är enormt roligt!
Idag kankse jag får med mig syster ut på en träningssväng. Är skönt att bara träna två och två också så man slipper känsan av att va iaktagen av så många när man övar in nya grejor. :) Kan nog bli bra.
Barnen kollar på bamse och snart ska vi ner och köra in tvätten i tumlaren. Sedan börjar våran dag.
Matdagbok i dag

Frukost: Rallarmacka och ett ägg.
Lunch: Grönsakssoppa m bacon
Middag: Räkor med vitlök citron spenat och pasta.
Kvällsfika: Antagligen finncrisp och kaffe eller något ägg.

Photos of this day

FOTO | 2011-06-16 | 17:27:56 Kommentera hΣr! 0 st

Var ju över hos mamsen en sväng.
I kväll blir de lite tyngre träning.
Försöker ladda.

"ledig" tvåbarnsmorsa

Allmänt | 2011-06-16 | 13:37:28 Kommentera hΣr! 0 st

Jaha nu var man "ledig". Barnen härjar som två apor. De är verkligen inte lätt alla gånger. De har varann som lekkompisar men de är konfliker heeela tiden. I morse tog vi en promenad som inte vart så lång som vi trodde iochmed att syskonvagnens däck inte hade så myskcet luft i som jag trodde. (Ja de åker fortfarande vagn när vi ska gå längs med vägar osv då de är lite svårt att hålla reda på två trotsbarn på 3 och 4 år och en hund i koppel.) Vi fick till en brygga som finns vid änden av sjön Hönsan. Vattnet va tok-grönt och äckligt. När jag tänker på att någon hund dog akut av att bada i nån sjö häromveckan så vågade jag inte låta henne gå ner till vattnet. Barnen plockade lite blommor och vi åt medhavda mackor. Efter en stund så kastade vi lite mackbitar åt måsarna och begav oss av hemmåt.

Då och då kommer den "arbetande mannen" hem på raster och lediga stunder som han har mellan brukare som han åker runt till. Bra då hinner man morsa och dricka lite kaffe och barnen hinner uppdatera om läget till sin pappa. Idag hade barnen också hälsat på en liten igelkott som bor här på innergården. En stor upplevelse för dem. :)

Vidare i dag blir det ett besök hos barnens mormor. Jag ska få mig en köpp kaffe och sedan ska mat lagas.

Matdagbok

Mat ,träning och hälsa | 2011-06-16 | 12:31:30 Kommentera hΣr! 1 st

Frukost: Rallarmacka med ost kaffe 1 ägg.
Mellis: -
Lunch:
En halv burk vita bönor, 2 finncrisp med smör
Mellis -
Middag:
Gratäng med bacon grädde och broccoli.
kvällsfika
: antagligen finncrisp och något ägg

Övrigt: 1 kopp kaffe med mjölk.
Träning: Parkourträning ute i kväll ca 1,5 timme = både kondition, arm och benträning.

Matdagboken

Mat ,träning och hälsa | 2011-06-15 | 15:35:55 Kommentera hΣr! 2 st

Frukost: En halv halva rallarmacka (mörkt surdegsbröd) med ost, 2 ägg
Mellanmål: -
Lunch: Två vasa sport knäcke m smör och lite kaviar, 2 ägg.
Mellanmål: -
Middag: Ugnspannkaka med bacon (ej lchf), broccoli och lite lingonsylt.
Träning: Jogging i kväll.
Övrigt: 1 kopp kaffe med mjölk och 1 liten tesked socker

Äntligen!

Allmänt | 2011-06-15 | 14:18:32 Kommentera hΣr! 0 st

 

Hade mitt slutseminarium i dag och ÄNTLIGEN är jag klar med skolan för i vår! Jippie! Äntligen sommarlov för min del. Nu ska jag härja och mysa och njuta med ungarna som också är hemma från och med i dag. Nästa vecka går han man bor med på sitt schema och man blir "själv" om dagarna. Kommer bli roligt men nog också jobbigt när han har många arbetsdagar i streck. Skönt att han kommer hem på kvällarna iallafall. Ska äntligen ta tag i alla små projekt som bara blir liggande oc aldrig hinns med när man studerar. Nu får jag prioritera hemmet lite och det känns sååå skönt. De som ska betas av de närmsta dagarna är att jag ska organisera upp och städa ur..städskåpet! Tada. Sedan ska en del grejer målas och hyllor ska upp. Sen är de att hålla undan, ta hand om djuren, tvätta och allt annat som man gör hemmavid. Nu kan jag vara hemmavarande till 100% iaf dehär veckorna och inte deltids borta i huvudet av studier som ska göras. Det kommer nog bli lite annorlunda tror jag. Måste bara lära mig att ta en sak i taget och inte stressa sönder mig. Kvällarna jag tidigare ägnade åt plugg kommer jag nu få lediga. Vad ska man nu hitta på? Mer träning kankse? Jogga så man kan äta kladdkaka med gott samvete ? Ha! Ge mig lite insperation på vad ni ska göra i sommar tack!

thinking

Deeper | 2011-06-15 | 08:29:56 Kommentera hΣr! 0 st



--- My heart it quiet. Everything is hidden beniath thick walls of emptyness and fear. The mouth speak but my heart is quiet. ---

Slutshpurt och lite matprat.

Allmänt | 2011-06-13 | 17:49:05 Kommentera hΣr! 2 st

Foton från förra veckan. Så himla vackert nere i säterdalen. Längtar dit igen.
Dagen i dag och kvällen i går bestog av att plugga på som en skållad gris. I går kväll hade jag tillochmed feber av nått slag. Frös och hade en skum skrattattack appråpå inget. Jag kände mig jättekonstig. Jag undrar om det var för att jag var så trött. Hm. Konstigt iaf alltså det med att jag fick feber. Jag var jättevarm, frös och var öm i skinnet. Skumt. Är snart klar här med skoljobbet...SÅ HÄRLIGT! ledigt i 6 v sen då. Woho! :)
Sitter med en kopp kaffe och är stolt över mig själv. Mitt nyttiga ätande går verkligen brao ch har blivit en vana nu känns det som. Tonfisk på burk är min nya vän. :) Ägg också när man inte proppar i sig det som på lchf då kan man faktiskt njuta. Har inte tränat på några dagar nu men det gör inget. har vart mycket nu endå både med hemmet och med skolan.
Matdagbok för i dag:
Frukost en halvmånde rallarmacka (surdegsbröd) med ost + kaffe.
Lunch Kalops från i går med vitkålssallad, körsbärstomat och en vasa sportknäcke.
Middag Tonfiskröra med Vitkålssallad.
Står fortfarande på 60 kg men antar för att det är för att vi tränat en del nu och som bekant så väger muskler mer än fett. I vintras vägde jag 65! Det är iallafall skillnad! ca 57 är väl mitt "mål" 3 kg till tror jag lungt att jag går ner på dethär sättet att äta och spec eftersom jag börjat älska träning nu. Jag är piggare och gladare! Så skönt att kunna unna sig kolhydrater. Men de blir ju ingen lunch på makaroner och ketchup längre. Not an option. Om det inte är absolut kris.

Blixt och dunder in the morning.

Allmänt | 2011-06-12 | 11:50:02 Kommentera hΣr! 2 st

Snyggt. Från we♥it

Frös faktiskt för första gången i dag..huu. Vaknade av blixtar och dunder i morse. Ändå rätt mysigt. :) Ska ner och dra på lite tvättmaskiner snart och slänga i mig en kål och tonfisksallad sedan. Förstöka städa lite här i hålan idag också. Som vanligt. Eller försöka få han man bor med att intressera sig för göromålet. Har endå gått upp i morse och ska tvätta liksom. Inte mer än rättvist va. :)
På tal om ingenting.
Vill få tag på en bra trädgren till katterna. Ska gjuta fast en rejäl gren eller stam i en hink med betong. Ska ha som klätterträd i vardagsrummet. Kommer bli mysigt och se snyggt ut med typ en golvlampa under. De är mycket snack om liten verkstad ibland känner jag. Det lär jag råda bot på. Hjälper inte säga man ska göra saker man måste ju genomföra dem också. Det har pratats om att jag ska köra lite bil i sommar här. (övningsköra) och jag hoppas vi kan ta tag i det så det blir av så jag övervinner kör-rädslan och kan ta mig ett körkort. Men huuu vad nervös jag blir....läskigt ju!!! :( Kan ingen peppa mig lite på körfronten. Hur farligt kan det vara??

Ät rätt ♥

Mat ,träning och hälsa | 2011-06-11 | 20:52:56 Kommentera hΣr! 2 st

Från we♥it
Väljer att citera ett klokt inlägg av en kvinna som heter Anna Ottosson som är dietist.

"Debatten om hälsomat har kantats av alldeles för mycket förbud, tycker jag.

Vi hoppar från den ena fobin till den andra.  På 90-talet rådde fettfobi. Idag kolhydratfobi. Det leder till osunt förhållande till mat. Och gör oss bara tjockare på sikt tror jag. Jag skulle vilja nyansera något.

Jag rekommenderar dig att man ska äta en bra mix av både kolhydrater, fett och protein för en framgångsrik viktnedgång. Däremot ska man tänka mycket kvalité.

Bra kvalité på kött och fisk som är rena råvaror fulladdat med protein. Bra kvalité på kolhydrater som ger ett lågt GI dvs grönsaker, bönor, fullkornsprodukter. Minska på kolhydrater som innehåller sämre kvalité som rent socker eller vitt mjöl. Likaså bra fettkällor som olika sorters oljor."

Låter bra tycker jag och tänker fortsätta försöka hålla min balans mot en fastare kropp och ev liten viktnergång. Väger just nu 59 kg men vill gjärna ner ett par kilo till. Vill ha starkare muskler och mer spänst till parkouren och vill orka jogga längre sträckor. Jag har slutat röka för ca 3 månader sedan och börjar må bättre och bättre. Är stolt över mig själv.
Utmaningar just nu är att lära mig tycka om Keso, att komma i från min kolhydratfobi, att sluta må dåligt över min kropp och att komma ut och jogga/gå varje dag då det gör så mycket för min stress. Ska fortsätta ha fullt med färska och frysta grönsaker hemma, soppor både i pulver och frysta färdiglagade till lunch eller nödmat och plocka massa färska bär i slutet av denna sommar att ha i stora påsar i frysen att använda till smoothies. Blir dyrt att köpa bär på affären. Kött, fisk fågel och ägg kommer fortsätta ätas som vanligt. Kolhydraterna kommer jag att hålla på en normal nivå. Inte på en frossarnivå. En mindre näve pasta till massa god sallad och tillagat protein. Äter jag en sallad utan kolhydrater tar jag en mörk macka till för att orka med dagen.
Här har ni lite av min matplanering. Hoppas ni vill läsa, kommentera och kankse inspereras till ett nyttigt och mindre matfixerat liv. Att pröva ny mat och utveckla hållbara nyttiga vanor.

To weird for u

Allmänt | 2011-06-11 | 12:48:07 Kommentera hΣr! 0 st

Me and thaz vitcoowl for the week
Hey hey tjära bloggläsare. Jorå jag kan stava också. Sådeså. Sitter med en pizza. Ätardag på lördagar jajjamen. Skönt men har inte saknat pizza så himla mkt faktiskt. I går var vi hos grannar och umgicks på en balkong. Vart lite sen utgång så de vart väldigt sent hem också. Alla skulle till hönsan mitt i natten. Vad att göra där inget. Bara massa fulla människor överallt whats the big deal.
Börjar tröttnar på studenthysterin. Jag bojkottade studenten när jag var yngre. Sket i den. Ville inte va del av skolan på många vis. Kände mig misslyckad och ledsen på många sätt och ställde mig medvetet utanför. Så var de med den sakern har gått ett extraår på gymnasiet till och med men tog inte någon student då heller. Thats my life. Mobil har jag sällan med mig dit jag går. De är också konstigt. Jag är konstig.
Nej men ibland känns det inte som man passar i nått fack och då kan det vara lite jobbigt. Men att bara fladdra runt ovanför facken rä ju också trevligt.
Föressten morgonens fundering: Såg en liten tant utanför hemköp som satt i stickad tjocktröja och bara log. Undrar från vilken planet hon var.
Denna värme vi har nu med uppimot 30 grader är ju inte snäll.
Smurfarna är utfodrade med sitt lördagssocker och de är glada och nöjda. Henrik skulle sticka och rollspela. Då är de jag och mina små tjejer själva igen då...vad att hitta på? Behöver sätda men vaknade med migrän efter den sena hemgången i går så jag spydde å hade mig i morse så tror de får bli en lugn dag. Gör så mycket jag orkar i hettan.
Puws på er

Svar på en kommentar

Allmänt | 2011-06-09 | 21:21:00 Kommentera hΣr! 0 st

Hade en bild på barnens säng i deras stökiga rum några inlägg längre ner. Någon Johanna hade skrivit och frågat om "den ena ungen bara sover på den tunna madrassen". Svaret är ja. Jag har dock lagt den upptill nu och har den tjockare ikeamadrassen på golvet nu. En resårbotten där skulle bli väldigt trångt. Sover själv under sängen många av veckans nätter så jag kan ju säga det är allt annat än obekvämt!
På visningsexet på Ikea på denna loftsäng så ligger dessutom en vanlig skummadrass underst direkt på golvet. Tror inte det kan misstolkas.

Balkongprojektet

Allmänt | 2011-06-09 | 16:45:38 Kommentera hΣr! 0 st

Går framåt gör det ju för en gångs skull. Vill få tag på nå möbler bara. Dessa är bara ett ihopplock av gammalt. Bordet är en barstol och en vitmålad träskiva. Ungarna har spillt en del som man ser o en klantig karl har kladdad kaffe där också. Grr.. I morgon ska jag hämta ut och fästa på de lila och svarta balkongskydden och sedan far vi nog till jysk eller rusta och köper någon plastmatta eller två och en balkonglådor till lite blommor. :)

Vargaflicka

Musik | 2011-06-09 | 12:31:07 Kommentera hΣr! 0 st

Och under fullmånen den gula
dansade de med varann.
Och tösen hand satte ulv i brann
och deras vargahjärtan smälte samman och de brann

Frukosttime

Allmänt | 2011-06-09 | 08:30:10 Kommentera hΣr! 0 st

Äter mig en surdegsmacka med god ost och dricker kaffe. Väntar på äggen...drack så god hallonsmootie i går. Synd man inte kan få i sig sådant på morgonen. En macka ska de va men den får gjärna va mörk, sur och seg :P Linnea sover fortfarande hon var så rolig i morse när Molly vaknade och härjade runt i vårt sovrum. (Linnea hade gått in till oss och lagt sig så hon låg i vår säng.) Hon smäller igen dörren bara och går in till deras rum och lägger sig haha..:D Som en liten minifjortis som är morgontrött. Så söt så.

I dag ska jag jobba undan skoljobb. Ska filma en liten teater med dockor jag gjort när vi hade innedagar. Skriva en sammanfattning om ett arbete jag har och ev slipa lite på presentationen som jag ska ha på måndag. Skönt att kunna släppa skolan sedan för att hoppa på hemmavarande i 6 veckor. :) heltid med trollen. Undrar vad vi ska hitta på. Tror de blir att vi kommer röra oss mycket denna sommar. Sitta hemma har jag ingen lust med. Tex vill jag upp på stadsberget och gå. Men vågar man det?? De finns ju så mkt sjuka människor tänk om man blir överfallen eller de händer något annat..:( Vad tror ni?
Hur stor är risken att bli överfallen på någon motionsled i skogen?

Smälter i väg

Allmänt | 2011-06-08 | 19:42:18 Kommentera hΣr! 1 st



De är såå härligt med värmen. Faktiskt jag tycker det. Jag är gammal och vis och tänker inte klaga nejdå. Svett kan man dusha av. Man kan sitta ute och har en ursäkt att äta glass, melon och gå runt i solbrillor. Perfekt.
Idag har vi bara vart inne dock. Kidsen har varit på dagis och jag har grejat i barnens rum. Foton kommer imorgon då jag har fått upp förstoringar på väggen. Blev såå mycket plats där inne nu. Härligt! Sängen syns inte ens när man är i hallen. Ser så luftigt ut. :) Im loving it. och snart kommer mina balkongskydd...o skatten..tralalalaa :D Vill åka på en liten shoppingtripp till borlänge och handla fina linnen och annat somringt. Får bli till nästa vecka. Yej...och nu ut på ett svettigt träningspass!!! Yehh!

Those days i am a profet

Allmänt | 2011-06-07 | 20:31:49 Kommentera hΣr! 4 st

Messy room and sleepy cat.
Varmt varmt varmt i dag!! Huu...man smälter bort.men gnäller faktiskt inte längre..försöker njuta i stället. Man kan bättra på brännan och man kan bara lulla runt bäst man vill och va slö dricka vatten och lata sig. :)
Blivit kallad smart av min syster idag, ätit lite kollisar i form av mörkt bröd (wooonderful!) vart vid sjön med småttet och legat och tagit det lungt. Fatta va bekvämt med stora barn...de roar sig helt själv nere vid strandkanten och lyssnar när man säger åt dem hur de får bete sig vid bryggan. Förra året va Mollsan som en kanonkula ut på bryggan helt omedveten om vattnet typ. Nu är hon försiktig och ordentlig. Att hon har en överdriven rädsla för blod, flugor och mystiska små sår hör också till saken. Lite fobisk sådär.
Linnea doppa sig ända till halsen i dag. Ingen rädsla där inte. Vattnet var faktiskt helt ok kallt. Kunde efter lite smärtsam invänjning gå omkring där i vattenkanten och njuta av att bli blöt om fötterna en stund.
Sen kom de en typ 5:the klass på 30 elever plus massa hurtiga fröknar och invarderade stranden så vi gav upp efter en sund när vi fick svårt att se våra små yngel på stranden. Härligt vare iaf. Glass åktes och handlades sedan, hem och gjorde greksallad och åt en supergod fin baguett med linfrön till den. En ..hallå en. Den va grov å god..haha...åå fel man kan få de å låta då. Men aja. Gott och faktiskt ofarligt med bröd. Jag vet jag är en periodare och är sjukt dålig på att verkligen driva igenom LCHF men jag tror inte jag kommer klara det jag mår piss bara. De är inte kul :( Dessutom orkar jag inte vänta på att vänja in mig i typ en månad och inte orka träna under den periden. Träningen har verkligen blivit en rolig del av mitt och Henkes förhållande så det vill jag inte offra för nått dumt ätandes skull.
I morgon ska ja få hjälp av bästa morfar och mamma och såga i barnens säng så den kommer in på kortsidan av rummet. Tänk om jag hinner orka måla också och sätta upp tavlor och tavellister. Vore ju helt underbart.

Photos of the day

FOTO | 2011-06-06 | 17:46:33 Kommentera hΣr! 1 st

Lekt i lekpark uppe på Lillgården i dag med barnen = bättrat på solbrännan, lagat köttfärsås, fått all tvätt vikt som låg på skänken. Fick i en ny glödlampa också i lampan och fick fram lite tavlor så nu vart det lite fint i vardagsrummet! Nu väntar lite jogging i kväll och sedan ska jag hem och svimma i sängen av trötthet typ. Haha.

Photo copyright - slagsmålsfisken

 

Silent path

FOTO | 2011-06-06 | 14:24:37 Kommentera hΣr! 0 st

Photo copyright - Slagsmålsfisken

 

Light's fading, night is calling
Covering the worries of day
Wind whispers, leaves are falling
Slowly light fades, comes to shade

Following the path to a silent vale
Whispers of wind call me to stay

Nightfall is weaving its spell
Darkness hides the land within its shell
Twilight lights my way as I flow
Realms beyond imagination I go

Blinded by time,
Of the years that have passed by
Left to astray
My minds own way

Dreamtale - Silent Path

Sommarklädda

Allmänt | 2011-06-06 | 10:13:18 Kommentera hΣr! 0 st

Solen skiner och barnen insisterade på att ha sina nya linnen på sig (från HM). Linnea är ärven duktig att påminna om solskyddsfaktor. Köpte + 50 solskyddskräm för barn i går jag vet dock inte om de är farligt att köra så högt men de är väldigt ljushyade barnen och man vill ju skydda dem från skadlig sol så mycket man kan.
Nu har vi vart ute en sväng med hunden. Vi tog oss upp på stan och gick genom folktomma gator och tittade i skyltfönstren. Så mysigt så i morgonsolen. Har tagit en fatburner/koffeintablett också så idag kommer jag nog orka med att vika detdär tvättberget och städa lite extra. Skönt att både hålla rent och hålla igång. Skulle vilja göra något i dag. Kankse gå en slänga i skogen med sambo och barn men får se hur pepp herr H är på det. Han ligger och sover just nu trött efter flera dagars jobb. Hemma blir man i sommar också fram till den 28 juli då en sommarkurs börjar för min del. Sedan hoppas jag att hösten rullar i gång som den ska. Men men. Nu ska jag bara försöka njuta av nuet och ha en härlig sommar tillsammans med mina små sessor. Ska gå i skogen, bada, äta glass, besöka släkt och bara vara. Härligt!! Detta känner jag att jag behöver efter konstant pluggande en lång tid tillbaka. Att bara få släppa skolan helt.
Är så otroligt energifylld av denhär nya kosten. Trots att de är en omställningsperiod så känner jag energi och livslust som bara den. Dagens mat blir rester till lunch av kyckling guacemole och grönsaker. Till middag önskades det köttfärssås och spaghetti. För mig innebär det köttfärsås och god sallad. Tänkte köpa en bit fetaost. Mums. :) Eller om man gör en calslaw med färsk vitkål och morötter. I morgon tänkte jag försöka mig på kesoplättar faktiskt.
Ni får ha en skön sommardag för det tänker jag försöka ha.
Allt gott /H

Mina små troll påväg ut i morse. De lyckades klä sig i matchande kläder i dag.

Litet lyckorus

Mat ,träning och hälsa | 2011-06-05 | 13:27:35 Kommentera hΣr! 0 st

Grönt till kycklingen. Ingen potatis i dag. :)
Har gått ner 4 satans kilo sedan jag började äta nyttigare. Shit shit,. Vilket lyckorus. Är under 60 nu helt plötsligt som jag inte vart sedan innan graviditeterna med barnen. Till Lunch i dag blev det tex fil med frön. Kvällsfika blir också fil med frön Ev ett ägg om ja är hungrig. Frukost består av finncrisps 1 st kaffe och två ägg. Dricker mkt vatten och äter mycket sallad till maten. Har tagit bort ris och pasta tills vidare men har ätit lite potatis någon gång. Max 1 st. I går när vi grillade t jag tex två pytte färskpotatisar. Big deal nee..:) Jag går ju ner endå. Härligt! Är så peppad. När jag är själv hemma så dansar jag lite framför tv:n på kvällen (haha skitfult jag lovar men det känns i kroppen efteråt). Rörelse även där. Ute kör jag statisk träning när jag umgås med barnen eller går (spänner magen).
I dag ska vi äta ugnsrostade grönsaker i ugn med grillad kyckling och beasås. Mums. :) Grönsakerna kommer för mig att bestå av broccoli, morot, fänkål, körsbärstomat och lök. Tänkte göra lite guacemole också så man kan ha om man gör något lunchaktigt i morgon. Har korv och tänkte steka ihop nån omelett.
En god maträtt som är LCHF är blomkålssoppa. Tänkte jag försöka göra så det finns att ta fram och tina såfort man har bråttom och inte hinner laga mat. Kommer ju gå lika fort att värma som att koka pasta om inte snabbare ;)
Blomkålssoppa med knaperstekt bacon

1 huvud blomkål
Grädde efter behag
en skvätt mjölk
salt
peppar
buljong
1 gul lök
1 stor klyfta vitlök
koka blomkål mjuk i vatten häll bort nästan allt av vattnet, häll i grädde mjölk och kryddor. Låt koka upp mixa slätt. Knaperstek bacon vid sidan av med lök och vitlök häll i detta och blanda om soppan. Klart! :)
GUD VAD NI ÄR DÅLIGA PÅ ATT KOMMENTERA FÖRESSTEN. BAH.
Får väl sluta skriva ett tag då igen...

Veckoslut

Allmänt | 2011-06-03 | 17:35:28 Kommentera hΣr! 0 st

Skönt med Fredag..säger jag bara för att det låter bra. helgen är intensivare än vardagar här oftast eller så flyter dagarna i varann ganska bra iochmed att jag pluggar hemmifrån. I morgon tänkte vi åka till Säterdalen och titta på alla mysiga djur och låta barnen åka rutchkana tills de stupar haha. Varmt och skönt var de i dag. gick och stekte nere vid sjön hos min mormor och morfar som bor vid Hönsan medans barnen och hundarna kutade omkring lösa på gården. Precis som de ska vara. Tur både hundar och ungar är lydiga :).  Hann dra i mig en pyttekopp kaffe innan vi drog oss hemmåt igen. Gött mos. Nu är de kväll snart och herr dynghövve kommer hem från jobbet senare. Skönt :) Han fick dock jobb imorgon med men bara halva dagen. Bra. Så hinner vi göra lite roliga saker också.
God korvstroganoff åt vi i dag. Med potatis och grönsaker. Äter alltid bara en potatis och en ganska liten. Ökar på salladsdelen i stället. Ger bra mättnadskänsla och få kalorier. Stroganoffen är gjord på fet creamfresh bland annat så där fins också mycket av mättnaden. Potatisen i liiten mängd behövs för att få mig att inte tänka på kladdkaka eller typ 100 kilo godis varje vaken minut som jag gör om ja helt avstår kolhydrater. Här är min balans :) I like it!

Tränings och ätpepp!

Allmänt | 2011-06-03 | 11:57:14 Kommentera hΣr! 0 st

Ah verkar funka bra dethär med mitt nya ätande och träningen för nu är shortsen jag köpte i vintras för stora. Härligt! Ska med barnen till mormor och morfar i dag. (min mormor och morfar) ska fiska lite och ta de lungt på deras gård snart. Efter det tänkte jag dra med mig de små upp till en lekpark i närheten och sedan gå hem lite raskt sådär. Kör alltid statisk träning när jag är ute och går = försöker vara medveten om att ta i med musklerna och eftersom de är främst magpartiet jag behöver stabilisera upp så spänner jag alltid magen. Tidseffektivt och smart faktiskt samt att det funkar väldigt bra. Denna träning är jättebra om du nyligen fått barn och vill få plattare mage. Dock så var de 3 år sedan nu ja fick barn sist så de är ju på tiden ja kommer i bra form. :) Undrar om jag vågar väga mig i dag? Dock så är de knepigt dethär med vikten. Den säger ju inte om man blivit smalare. Man väger ju väldigt olika beroende på hur mkt muskler man har, hur mkt vatten man har i kroppen mm. Har fått lära mig förlita mig på antingen måttband eller kläder som vart för tråinga vilket jag tycker är smart. De blir inte lika mkt hets som de kan bli om man ställer sig på en våg.
Nu ska jag umgås med illbattingarna och smörja in dem med solskyddsfaktor sedan ska vi så smått vandra i väg.

Training and dinner yesterday

Allmänt | 2011-06-03 | 08:19:42 Kommentera hΣr! 0 st

Mat i går kväll. Kyckling och wokgrönt med kall currysås.

I går körde vi en helt galen träning men fasen va kul det är att köra slut på sig. Träna så man blir alldedes svettig och skakig hha. Har bättre kondis än jag trodde också vilket var kul att upptäcka. Hängde på grabbarna ganska bra när vi joggade uppför Nibbleberget upp till utkiket. Sista biten va en small killer ofc men men..haha. Man fck ta några andningspauser och lugna pulsen sen var det lungt. Innan detta hade vi kört en timme Parkour vid lillgården vilket vi kombinerade med styrka. Mina armar tog lite stryk så i dag har jag fet träningsvärk i dem haha.

Härligt iallafall Kvällssolen sken på oss och det var helt underbart att vara ute och "leka med sina vänner" :) Vi är 5 som kör nu och de är faktiskt jättekul när man är fler. Skulle aldrig vilja träna ensam eller på gym. Gym ev vintern men detta är så jävla grymt roligt och allsidigt. Nu ska jag försöka klura vad dagen kommer erbjuda. Kommer försöka röra på mig i dag igen eftersom benen inte värker. Sola också! De steker ju på! :D Laga nån god korvgryta och göra en mumsig krispig sallad på färsk vitkål. Låter bra det! Hoppas ni också får en vacker och härlig dag.
Fridens!

Work out

Allmänt | 2011-06-02 | 16:06:45 Kommentera hΣr! 2 st





Så himla perfekt att träna när man har barn och är ute ofta. Ursäkter för att göra kullerbyttor och rullningar och härja runt i skogen. Härligt, gratis, roligt. Kan de bli bättre? Bergsklättring kan man ju kankse undvika när man har barn med men ni förstår konceptet kankse.
Med min nya kost + koffeinpiller då och då mår jag bättre än någonsin! Har sådan lust till att träna och röra på mig. Spec i skogen. :)

Ute

FOTO | 2011-06-02 | 12:36:14 Kommentera hΣr! 0 st

Ute och vandrat på gammelgården. Titttat på djur och blommor. Fikat. Nu ska här städas och hämtas hund vi ska passa. Lunchen var asgod. Mums. :) Hoppas ni har en fin dag!

Vilken dag!

Allmänt | 2011-06-01 | 19:58:16 Kommentera hΣr! 0 st

Helt galet trött är jag. Har nog sällan vart såhär trött som nu. Det känns som att man aldrig kommer i ordning med hemmet. Är det inte de ena så är det de andra. I morgon är det HEMMADAG med barnen...phuu äntligen..haha vi är så trötta på mornarna nuförtiden så de är så skönt att få sova längre. Utan stress och press att komma iväg till förskolan. Ska försöka arbeta med mitt skoljobb endå som består av att sätta ihop en powerpointpresentation och skriva en reflektion. Ska redovisa på Måndag så det känns ganska lungt.
Mamma hitade två klänningar åt barnen i dag på loppis, jag hittade en möbel som liknade Ikeas lilla fyrkantiga expeditmöbel som jag ska måla vit.
Tänkte stolpa upp vad jag ska försöka beta av i hemmet under veckan. Dax att få ordning på allt.
Idag gjorde jag jordens godaste soppa. Soppor är underskattat! Mixade blomkål som jag kokt mjuk i mjölk och grädde salt peppar och buljong. Knaperstekte bacon brevid med vitlök och en riven gul lök. Blandade i detta när jag mixat blomkålssoppan. Sedan smakade jag av med en skvätt vinäger som alltid i gräddiga rätter. Mums! :) Vart såå himlans gott. Försökt äta lite LCHF nu i två dagar men jag bilr helt sjukt illamående matt hungrig och matfixerad. Soppan ska jag iaf köra på eftersom den var så himlans god!
Hoppas ni haft det lugnare än jag i dag iaf. Ska försöka greja så mkt jag hinner i morgon när jag är hemma men ska försöka ta det i en lugn takt så man hinner ha roligt också.

En av mina hjälpredor

Allmänt | 2011-06-01 | 12:30:28 Kommentera hΣr! 0 st



Myra får busryck på balkongen.

Bara för att jag kan.

Allmänt | 2011-06-01 | 10:29:26 Kommentera hΣr! 0 st

Bara för att jag kan så sitter jag och fulredigerar bilder i väntan på att min plattång ska bli varm. Fixar med håret och tänkte dra en kopp kaffe snart. Sen blir de loppis igen med mor min. Hittade lite fina saker på Minimaxi i morse. En pläd som känndes som att den ville hem till mig för en tia. En bok för en femma som kommer bli dekorativ på den svarta tavellisten ja ska få upp i barnens rum åt deras böcker och en liten rosa indisk lykta som ska stå på bordet på balkongen. (hoppas jag hittar nått bord nu då!!)





Lite loppisfynd i dag. 20 kr för rubbet.

Ladda ner en gratisdesign pσ www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se