Ät rätt ♥

Mat ,träning och hälsa | 2011-06-11 | 20:52:56 Kommentera hΣr! 2 st

Från we♥it
Väljer att citera ett klokt inlägg av en kvinna som heter Anna Ottosson som är dietist.

"Debatten om hälsomat har kantats av alldeles för mycket förbud, tycker jag.

Vi hoppar från den ena fobin till den andra.  På 90-talet rådde fettfobi. Idag kolhydratfobi. Det leder till osunt förhållande till mat. Och gör oss bara tjockare på sikt tror jag. Jag skulle vilja nyansera något.

Jag rekommenderar dig att man ska äta en bra mix av både kolhydrater, fett och protein för en framgångsrik viktnedgång. Däremot ska man tänka mycket kvalité.

Bra kvalité på kött och fisk som är rena råvaror fulladdat med protein. Bra kvalité på kolhydrater som ger ett lågt GI dvs grönsaker, bönor, fullkornsprodukter. Minska på kolhydrater som innehåller sämre kvalité som rent socker eller vitt mjöl. Likaså bra fettkällor som olika sorters oljor."

Låter bra tycker jag och tänker fortsätta försöka hålla min balans mot en fastare kropp och ev liten viktnergång. Väger just nu 59 kg men vill gjärna ner ett par kilo till. Vill ha starkare muskler och mer spänst till parkouren och vill orka jogga längre sträckor. Jag har slutat röka för ca 3 månader sedan och börjar må bättre och bättre. Är stolt över mig själv.
Utmaningar just nu är att lära mig tycka om Keso, att komma i från min kolhydratfobi, att sluta må dåligt över min kropp och att komma ut och jogga/gå varje dag då det gör så mycket för min stress. Ska fortsätta ha fullt med färska och frysta grönsaker hemma, soppor både i pulver och frysta färdiglagade till lunch eller nödmat och plocka massa färska bär i slutet av denna sommar att ha i stora påsar i frysen att använda till smoothies. Blir dyrt att köpa bär på affären. Kött, fisk fågel och ägg kommer fortsätta ätas som vanligt. Kolhydraterna kommer jag att hålla på en normal nivå. Inte på en frossarnivå. En mindre näve pasta till massa god sallad och tillagat protein. Äter jag en sallad utan kolhydrater tar jag en mörk macka till för att orka med dagen.
Här har ni lite av min matplanering. Hoppas ni vill läsa, kommentera och kankse inspereras till ett nyttigt och mindre matfixerat liv. Att pröva ny mat och utveckla hållbara nyttiga vanor.

Kommentarer
Skrivet av: p i n k n a t i ♥ n

Sv; Coolt att du håller på med parkour :) Min pojkväns systers pojkvän har vunnit massa titlar inom det, eller om det var free running, kanske är samma sak? :)

http://www.parcouring.com/index.php?rex_resize=355w__199h__marcus-zyrken-gustafssons-airwipp-style-world-champ-2008.jpg



Ska ta en titt på din blogg, verkar super! :D

2011-06-12 @ 09:22:18
LΣnk: http://pinknation.se
Skrivet av: Räven

Keso är ju jättegott! GIllar du kanel är det ett sjukt bra tips att blanda i.

2011-06-17 @ 23:44:24
LΣnk: http://www.linnmickelsson.se

Namn:
Kom ihσg

E-mejl: (endast f÷r mig)


WWW:


Kommentar:




Ladda ner en gratisdesign pσ www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se