Balkongskiss

Allmänt | 2011-05-31 | 19:33:45 Kommentera hΣr! 0 st

Har bestämt äntligen hur jag vill ha färgsättningen på balkongen. Det kommer bli både lila och svart balkongskydd och sedan går jag vidare i det lila när det kommer till blommor och kör lavendel/ljung i svarta blomlådor.
Katterna har en utkiksplats/spång till vänster. Ev att jag sätter en till på höger sida för att få det enhetligt. I mitten har jag ett svart draperi på stålvajer så man kan flytta det allteftersom man vill. Basen är dock i mitten eftersom jag ska låta balkongmöblerna stå där.  På golvet till vänster ska jag köpa en svart kruka och ha höga gärsväxter i. Det bästa vore om jag fick tag på en snygg konstväxt iochmed att katterna kommer tugga sönder. Även här funderar jag på om jag ska ha en lika kruka och växt i andra hörnet vid andra kortsidan.

Mattor kommer jag också inhandla. Såg det fanns svart "konstgräs" på rusta nu. Sådant som tidigare bara fanns i grönt och grått. Såndär enkel matta bara. 2 meter för 149 kr det är ingenting ju.

Fricking awesome teckning utan linjal och annat krafs. :)

Loppisfyndat

Allmänt | 2011-05-31 | 13:21:15 Kommentera hΣr! 0 st

Köpte två lampsocklar jag ska pyssla till. Måla vita och köpa vita skärmar till. Ska få stå brevid våra sängar som sänglampor tänkte jag eller i vardagsrumsfönstret. 25 kr st. Inte illa. Hittade också en lång bräda som jag ska göra som en utkiksplats åt katterna på på balkongen. Pyssel å städdag vill jag ha. Men antar att ungarna vill ut och röja i värmen sen när de kommer hem. Phu. Bastuvarmt ute nu och fuktigt som attan. Nu ska jag svepa kaffet och sedan åker vi och hämtar kidsen och en till bräda till mitt balkongpyssel.
I kväll görs det köttfärsgratäng med broccoli och majs plus en färsk vitkålssallad med morötter. Äter som bekant ganska mycket sallad nu. (försöker iallafall) och försöker öka på träningen. Hoppas vi kan ut och ta en runda i kväll. Vore helt underbart att få tillbaka träningsvärken igen xD haha. Nej men skämt och sido så är det skönt att hålla igång.
Hej på er.

Some people come into our lives..

FOTO | 2011-05-30 | 11:14:47 Kommentera hΣr! 0 st

Hey hey!
Idag har jag inget på agendan heller. Jag börjar bli en betald slacker xD nej men jag tycker plugget är så roligt att det blir lätt. Inget känns spec jobbigt när det kommer till det alls. De är skitbra. Ska göra min lilla uppgift med barnen men tar nog det i morgon eftermiddag. Sitter och lyssnar på lite mysmetal och tricker faffe. Helmys.
Har en smärre kaoskänsla över vårt hem just nu. Vill beställa balkongskydd och göra mysigt där ute men vet inte vilken färg jag ska välja. Hellila, vitt eller cericelila med vita prickar. Tänk de är 7 m balkong som ska ha ett låångt skydd på insidan av räcket. Vilken färg?? Hela vårt övriga hem går mkt i svart och kan tycka de känns för mörkt. Men ett vitt skulle väl bli skitigt på en gång. Hm. Dock är de ju i plast (vaxduk på metervara) så de går ju och torka av. Help me now pleas!! Vilken färg?? Sedan måste jag få iväg två barnsängar till loppis eller tippen. De bara står. Ska få hjälp att korta av kidsens säng också så jag kan få in den där jag ska ha den. Tvätt som måste tvättas osv. håhå...jag som tyckte jag levde ett slackerliv. Nej får nog ge mig själv en smisk i röven och sätta igång här i hålan. Ha en fin dag allisammans. Och nej vi har inte sett filmen än. Kankse bli av i kväll. Och ja vi har redan ett köksbord som vi fått med bänkar till men de skulle va sjukt fint med ett vitt runt med svarta stolar till.
och komihåg:
"Some people come into our lives & leave footprints on our hearts. Others come into our lives & make us want to leave footprints on their face." :P

Film i kväll hoppas jag

Allmänt | 2011-05-29 | 13:18:54 Kommentera hΣr! 1 st

Tänkte försöka hinna se denna film ikväll efter big brother veckofinalen. Verkar bra och snyggt gjord! (samma som gjort Twiligtfilmerna har regisserat denna)
Nu bär de av på lite morsdagsfika hos barnens gammelmormor.
/Hanna

Dax att vakna

Allmänt | 2011-05-27 | 10:06:02 Kommentera hΣr! 0 st

Har hunnit vakna till iv nu Henrik frågade mig för ett par dagar sedan vart mitt thedrickande har tagit vägen. Idag är de jag som allt som oftast slåt på en kaffepanna när jag vaknar. Ha. :) Gott o vakna med lite hjälp. Ska försöka få upp honom här hemma så dagen kan starta. Är taggad att typ storstäda trots träningsvärken. Har en del ställen som behöver storstädas. Typ en gsrderob ett städskåp samt min stora städgarderob.

Lurar på vad man är sugen på till kvällen. Funderar om man skulle försöka komma i väg på en grannes 22 års fest. men vi hade barnvakt förra helgen så att vara hemma lockar också. Typ få massage ( gryyymt ont i ryggen) se en mysig film och käka dip o grönt. Eller nått. Men endå vill man fixa till sig, gå hemifrån en stund, lyssna på musik och umgås med vänner. Vi får se hur det blir. Beror på om vi får barnvakt också.

Blir nog Borlänge till veckan eller till helgen. Måste köpa krukor till barnens rum (köpte ikeaväxer men inga krukor) Handdukar, nya trosor och stumpor åt töserna. Massa såntdär smått man vill handla.

Nä nu ska jag mysa med "mitt gosedjur" som Molly kallar sig. Haha. Hon är så jävla charmig. De äter risgrynsgröt till frukost. Molly har socker och KALEEN på. :D haha. (kanel såklart för er tröga som inte fattar)

Mysigt det regnar och har sig i dag. Älskar verkligen sådana dagar också då man har en bra ursäkt att vara inne och mysa.

Hemma från träningen

Allmänt | 2011-05-26 | 22:04:00 Kommentera hΣr! 0 st

Sjukt kul att vara ute och flumma runt som vanligt med Parkouren. I dag var vi 4 personer. Dock en inte i träningsform pgr av smärta men endå. Trevligt när vi är fler. Hängde och klättrade i träd, lekte runt lite allmännt och hoppade på diverse mindre pelare osv. Detta är klart bästa träningsformen. Så jäkla skoj plus att de är gratis och väldigt allsidig träning. Man märker att kroppen gillar detta till skillnad från nötande på gymmet. Detta blir en motivation och utmaning. Nu väntar jag bara på träningsvärken från helvete som kommer som vanligt efter varje utomhus pass vi brukar köra. Hu hu.
Mitt misslyckande va bästa i dag tror jag. Skulle bara hoppa upp siddande men med ryggen i mot  på en liten smal mur/kant för att vila och titta på en stund. Har ingen som helst balans och ramlar bakåt i knävecken och ligger med ryggen i mot andra sidan muren haha. Vet inte hur långt de är ner eftersom de är buskage på andra sidan så jag hänger kvar i händer och knäveck o kvider på hjälp haha!
Jag vet inte vad ni tycker när jag skriver om träning. Blir det jobbigt? Aja de är något iaf som jag tycker om att syssla med ibland så jag skriver lite om det med de får ni stå ut med. Sen finns de säkert de som tycker det är skittöntigt med denna typ av träning men jag har hellre roligt när jag rör på mig och bygger upp kroppen än bara dammar på ett gym.

I morgon om Henrik jobbar kankse man kör lite dans/zumba träning. Vore kul! Men då lär ja fan va själv haha. Annars skulle han garva i hjäl sig och jag skulle skämma ihjäl mig själv.
Ska hoppa i badet med min älskling och snacka lite skit nu. Bästa! :)

Snygga

Piercing och Tatuering | 2011-05-26 | 18:26:58 Kommentera hΣr! 0 st

Jag är så tatueringssugen så ja tror jag dör. Har dock ett lite simplare motiv på lut först. Tänkte måla på med svart penna så som jag vill ha det för att se om de skulle passa. Dum i dé?
Dagen har fumlat sig fram som vanligt. Insett vilket väldigt inrutat liv jag har haha. Men jag är nöjd med det än så länge. Det blir inga spontangrejer eller upptåg mest ut i olika lekparker. Ska snart ut och träna lite Parkour är det tänkt iaf med en liten kompisgrupp om det blir så jag hinner med o få barnvakt. Ena korven håller på och sommnar här och andra kollar på charlie och lola på datorn. Fan vad jag är sötsugen. De är illa. :( Marlabou mjölkchoklad eller nått annat sockrigt..gaahhww ge mig. Men brukar va duktig att vänta ut sugen. Ska ta ett par glas vatten och sedan röra på flärret så glömmer jag nog dendär chokladkakan. Haft glass hemma i 2 dagar nu och är inte ens sugen. Skönt iaf att kunna låta bli vissa saker. Samma med kakor osv. Brukar heller inte locka.
Nu ska jag se om jag kankse hinner med en kopp kaffe så jag blir pigg i skallen.
Hoppas ni haft en trevlig dag.

:`(

Allmänt | 2011-05-26 | 12:00:28 Kommentera hΣr! 0 st

Någon som också lyssnade på denna när ni var yngre. Fångar mycket av känslor man kan ha tycker jag.
Vacker ♥

Morgonens doings

Allmänt | 2011-05-26 | 11:44:21 Kommentera hΣr! 0 st

Någon som vet hur jag ska göra så dopdownmenyn hamnar där den ska. Va snäll och hojta! Sedan vet jag heller inte vad de är med bilder å så i inläggen för bilderna vill inte med att ha något mellanrum mellan sig och texten. Det ändras inte även om jag gör två tre radbrytningar. När jag postar så är bilden endå i textkanten. STÖRIGT!!

Har hunnit vakna sommna om, äta frukost, druckit kaffe, vart hos barnens mormor, vart ut med dem. Deras hemmadag i dag fram till Måndag. Skönt tycker jag faktiskt att slippa gå fram och tillbaka till förskolan. Haha. True lazyness indeed ;) Lagat katt nät på balkongen också. Haft starkt sug att köpa ett vanligt vettigt snyggt klösträd till pälsbollarna också. Men de får väl bli senare. :/ As always när de gäller inköp av de dyrare slaget.

Helt dööö

Allmänt | 2011-05-25 | 15:30:39 Kommentera hΣr! 0 st

Lunchen var göttig vill jag lova. Rester från gårdagens goda gryta med champinjoner creamfresch tärnat bacon och röd paprika.

Uj uj. Dagarna kan inte vara annat än fullspäckade eller? Tror dock ja har det bra nu jämfört med föreldrar som arbetar eftersom hela vår kurs just nu är anpassad efter de som har jobb i kursen så de är ganska lungt. Skönt för då hinner jag umgås mkt med våra små prinsessor. Håller på att göra skattkartor med uppgifter vid olika stationer som jag ska göra med barnen som en naturvetenskaplig uppgift till nästa vecka. Ska presenteras på Måndag så jag har gott om tid att tänka nu och det känns skönt iallafall.
Har hunnit med att rita dedär kartorna och planera lite, storhandla, slänga in massa täcken nere i tvättmaskinerna och hunnit med bibblan och banken. Öppnat två sparkonton. varsitt till barnen. Skulle man ju grejat för länge sedan men de har inte blivit av förren nu tyvärr. Det blir iaf körkortspengar till dem när de blir 18. :)
Tur jag åt en god och mättande lunch iaf så jag har orkat med i dag. Känner mig faktiskt knappt hungrig efter den. Skönt. Brukar aldrig småäta eller liknande de är också skönt att slippa. MEN man kankse ska försöka äta indre varje gång och dela upp det på fler måltider? Lunchen var så god dock så jag tog mer fast jag kännde normalmättnad dumma mig :( Usch. Vill verkligen bli av med det som dallrar när jag går. Hu. Vill ha en fast kropp.
Orkar man städning på detta?? Hm tror inte de blir nån storstädning iaf ev besökare får vara förstående idag.
Vill verkligen ta en kopp kaffe nu och sitta i lugn och ro. Men barnen är helt bestämda på att de ska ut och leka. Dock tycker jag de kan vara inne och lugna ner sig lite för de är alldedes uppskruvade. Middag ska lagas också....hujhuj. Försöker bestämma vad vi ska äta. Tycker de är skitsvårt när man storhandlat och man bestämma av alla rätter man har på listan. Vill göra något vardagsaktigt med en vitkålssallad till. Henrik vill steka massa karrékött  på en Onsdag...tycker de kan vänta till helgen. Svårt o komma överens verkar vi ha för jämmnan. Blir nog cickybits med sötsur sås (citron, soya och chilisås för mig) och så dendär färska vitkålen ja köpte. Mums :)

Behov

Allmänt | 2011-05-24 | 14:53:09 Kommentera hΣr! 1 st



Just nu har jag ett behov av att ordna til det lite här hemma så det blir fritt och fint. Alltså mindre möbler och grejer och fixa upp tavlor samt greja belysning överallt där de behövs. Störande att vi inte ens har en läslampa vid sängen liksom. :(
Vardagsrummet är stötestenen nummer ett här är de grejer som ska samsas längs väggarna. Här lär ja tänka behov och yta tror jag. Har en stor skänk jag inte vet om jag ska behålla eller få i väg. Det är min mormors skänk så på ett vis skulle de vara tråkigt om den försvann men endå är färgen väldigt konstigt flammigt brun. Har tänkt att måla den. Vit eller svart. I lackfärg men vetteskjutton. Usch BESLUTSÅNGEST. Sedan är de förstoringar som måste beställas och skydd till balkongräcket.

I morgon hämtar jag ett vitt runt köksbord med svarta stolar. Kommer bli jättefiiiint! Jätteglad för att ja fick köpa bordet är jag. De kommer bli mer plats /tror jag!) än med ett kantigt bord. Min syster säger dock de kommer bli tvärt om men de kommer kännas luftigt tror jag iaf.

Jag har ett jätteproblem. Jag har köpt lampsladd från ikea och då ska man hålla på o koppla i hop med andra sladdar och jag vettefan allt. De är en hel jävla vetenskap att få upp en lampa. :( Jag måste ha en lång sladd om lampan ska gå att dra från hörnet där uttaget sitter (syns inte på bilden men den är i taket längst in i bild mot fönstern i hörnet - varför i hörnet?!) till över soffbordet. Hur skjutton får jag till det! Vad köper jag för sladd att för länga med liksom?? :( Vill ha belysning liksom som inte sitter snett och fult.

Åt de pälsbeklädda

Allmänt | 2011-05-24 | 13:16:01 Kommentera hΣr! 0 st


Handlat lite smått och gott till de med svans här hemma. Mini ska vi försöka se om hennes mun blir lite fräschare med dentastix varje dag och sedan hittade jag en katt-igloo på Loppis häromdagen. Eller min syster hittade. Har letat efter en sådan begagnad jättelänge eftersom de är så dyra nya. Funderar om jag ska vitlasera den eller spraya den vit helt enkelt eller bara låta den vara som den är. Denna gav jag 150 kr för vilket jag tyckte var ett bra pris. Nu ska man och hämta barnen och sedan blir det nog en sväng hem till barnens mormor på en kopp kaffe eller något. Sedan ska jag hem coh svänga ihop en gryta med bacon, röd paprica creamfresch och hela chaminjoner. Till det gnoccipasta och sallad. Mums! :) Har börjat äta nyttigare mellanmål nu och lite mindre varje gång. Försöker äta medvetet iaf och det känns skönt och nyttigt. Att man inte bara späker i sig än det ena och än det andra. Mycket vatten och sallad till maten. Man ska bli mätt. Hoppas de kan ge lite resultat på vågen tillsamman med träning.

Mat and other things

Allmänt | 2011-05-23 | 10:19:37 Kommentera hΣr! 1 st

Jahapp. Så har jag en slags klämdag med bara lite läsning av en bok jag redan läst för några kurser sedan. Slött och dött. Vädret är ur-uselt. Menendå lite spännande. Undrar om det blir åska? I natt drömde jag om en urgullig liten lila drake. Ville verkligen tillbaka in i drömmen. I drömmen åskade det nått så in i helskotta därför jag hoppades på lite sådant i dag. Lämmnat vilddjuren på dagis har jag gjort. Molly sa i hallen på förskolan hon ville pussla och det fick hon göra. Linnea lämmnade jag in på en skrikig avdelning som vanligt. Inte riktigt 100 på den avdelningen alltså men hon har kommit in i gruppen nu och det verkar funka så det är väl ok. Jag hoppas det blir bättre och lugnare och mer blandat när de kommer till skolan sedan.

Idag ska jag göra en mumsig lasange. pröva en kryddmix från findus och ha i och göra en fin sallad med isberg och morot till som man kan bli mätt på också. Jag är så glad att vi hittat en del saker som vår lilla magra skrika till 4 årig gillar i frukost och mellisväg. Hon älskade tydligen dethär med smoothies. Superbra. Tänker försöka ha bär hemma jämt så hon kan få i sig mellis. Bara att mixa i bär fet yoghurt och mjölk så det blir en god dryck åt henne. Hon gillar även risgrynsgröt. Inte de nyttigaste kankse men hon äter sig riktigt mätt på detta och de är så bra innan hon går till dagis.

Idag ska jag försöka äta fisk och grönsaker till lunch kankse lite ris men försöka hålla det lite lätt till vardags. Vi får se hur det går. Bara för min egen skull så måste jag skriva att jag måste komma ihåg att köpa Dentasticks åt Mini så hon blir av med tandstenen.

Nu ska jag lägga mig i badet och läsa studielitteratur. Mys! :)
Ingen tipsade om film heller. Snällt hörrni!! ;)

Tacksam

Deeper | 2011-05-22 | 14:18:50 Kommentera hΣr! 0 st

Jag är så tacksam för mina två friska och glada barn. Tacksam över den svenska sommaren som värmer med sitt solsken och milda vindar. Glad över att jag kan känna alla dofter och se alla vackra färger. höra mina barns röst och höra fåglarna sjunga. Jag är så glad för att jag kan röra mig hoppa, springa och känna gräset under mina bara fötter. Jag är så glad jag kan känna alla underbara smaker. Glad jag har en säng, tak över huvudet. Slipper frysa om nätterna, slipper vara hungrig. Jag är glad för mina tre mysiga husdjur. Jag är glad jag kan känna kärlek och längtan. Som drömmar och förhoppningar.

 

Tacksam för mitt liv jag får leva.

Tack.

usch :(

Allmänt | 2011-05-22 | 10:07:20 Kommentera hΣr! 0 st

Gårdagen var nog bland de värsta i mitt liv tror jag. Har aldrig frysit så mycket eller kännt mig så illa till mods. :/ Saker stulna osv. Åkte till Falun för att sitta i en park och snacka lite skit och ha en mysg kväll med gamla vänner och nya. Spårade bara ur. Ville hem till han vi skulle sova hos. Fröööös. ingen annan ville hem. ingen lyssnade osv. Totalt totalt värdelöst. Har aldrig vart så glad som när jag kom hem nu i morse och kröp ner i ett varmt bad med mina underbara barn. Tack syster för stabil barnvakt som alltid. Men jag kommer nog va hemma många helger framöver. Detta va fan droppen. Allt de jävla drama som medföljer alkohol är inte värt det.

Nu laddar vi för sommaren med mysiga härliga dagar i solen med barnen. Ska snart ta och pallra mig ut på gården i solen med dem och njuta av vädret vi har!

I kväll vill jag njuta av någon totally awsome mat och se på nån tokmysig film som NI får tipsa mig om!
KOM IGEN. En fin bra film tack.

Föressten vill jag också säga att människor som inte matar sina djur eller sköter deras behov tillfredställande är det värsta som finns. Fy fan!

Balkongfix

Allmänt | 2011-05-20 | 20:28:13 Kommentera hΣr! 1 st



found on- we♥it

Ahola. Jag ska greja min balliballikong denna vecka. I morgon far vi kankse och köper ett fint litet cafeset i maghogny med lila dynor och ett lila parasoll. Är på g med en beställning av balkongräckesskydd i lila också (prickigt) och ska köpa svarta balkonglådor och sätta i gröna växter i jag har från ikea. Kommer bli superfint. En fin matta och ett tyg på väggen på kortsidan där balkongmöblerna ska stå blir det också. Svarta bambujalusier som förra året förmodar jag också. Kommer bli intressant om jag kommer sitta där ute och slappa. Som de är nu är jag sällan ute på balkongen. Känns alltid för stökigt och för omysigt där ute. Men de får de bli ändring på.

Härligt

Allmänt | 2011-05-20 | 13:14:40 Kommentera hΣr! 1 st



Hunnit städa av bytt överdrag på soffan, greja mat och haft mig. Smoothies blev det också. Linnea drack den till ock med. I morgon ska vi ligga och jäsa i någon park i falun tydligen och ha det bra. Det lät trevligt och busigt så det blir det nog. I går kom man fram till en massa. Fan vad bäst man är. De är så skönt att inse!! Va ute och vandrade också på kvällspromenad igår kväll efter knytten sommnat ända upp till stadsberget i mörkret med vår och mammas hund. Väl där när vi sitter vid en lägereldsplats och samtalar kommer en gubbe ledandes på en cyckel. Jag blir helt livrädd..usch. Hatar när de är mörkt. Men de var endå mysigt. Skönt att röra på sig också. Får nog bli en vana tror jag. Min syster vill helt slippa gå med hund så de är ju bara bra om vi byter. hon vakar smått och vi går ut och rör på påkarna.
Slänger med receptet på de smoothies vi gjorde också. Oj vad snäll jag är. Haha.

Banan och Hallonsmoothie

1 pkt Frysta hallon
vanlijyoghurt
Mjölk
2 bananer

Mixa allt en stund med stavmixer.
Späd med mer mjölk till önskad konsistens.

Dagen som kommer

Allmänt | 2011-05-20 | 09:43:19 Kommentera hΣr! 0 st



Barnen pysslar med sitt. Molly grejar med vattnet i badkaret, Linnea spelar matlagningsspel på stationära datorn och jag börjar bli rastlös. De är kanonväder ute! Sen är det stöigt här hemma så jag blir så irriterad. Tycker man städar jämt men när man är färdig i ett rum är de tokstökigt eller grisigt i de andra rummen, så börjar man städa där och vips är de stökigt igen i rummet man städade först :/
Idag ska jag iaf dammsuga och våttorka vardagsrum och sovrum. Bädda rent och se till att disken hålls undan. (vi har en liten bänkdiskmaskin så den kör vi ca 3 ggr per dag för att disken ska hålla sig någorlunda borta)

Ska se om jag kan följa med ut till sommarstugan i dag under dagen och sitta där och slappa lite. Men jag vet inte..vet jag kommer bli sjukt rastlös inom någon timme där ute som jag alltid blir så vi får se om jag är hemma så jag kans täda gjärnet eller om jag gör färdigt det innan vi åker ut.

I kväll funderar jag på om man ska ha myskväll med tjejerna poppa lite popcorn och se filmen Madagascar som de inte sett än. Kan nog bli mysigt! Dock får ja väl försöka hålla mig i från popcornen. Tänkte göra lite banan och hallonsmoothies också mums!

/H

Ner 9 kg?

| 2011-05-19 | 10:51:25 Kommentera hΣr! 3 st

Hjälp mig nu ...hur ska jag gå ner 9 kg? Väger i dag ca 65. Vill vända det och väga 56. Vill gjärna ha menyförslag. Vill hålla mig mätt och vill hinna med träningen som gjärna får bestå av något roligt så som hundpromenader eller dans. Har fått bra tips redan Tack Soffie! Behöver mer tips. Jag kan tänka mig att äta en LÅGKOLHYDRATDIET. Men inte äta ren LCHF. Såsom jag tänkt det nu är ätandet som gäller.

Frukost
Ägg kaffe och finn chrisps

Lunch
Alltid en mager sallad av något slag i stället för den pasta som ätits.
(förslag på sallader Tonfisksallad med ägg, pastasallad med köttbullar, grekisk sallad)

Middag.
Vanlig mat men med mer sallad än kolhydrater.

Kvällsmål.
 Äggmacka (hårdbröd med enbart fullkorn) eller macka med makrill i tomatsås

Lilla tjejen som inte är så liten längre

Barnen | 2011-05-18 | 22:08:06 Kommentera hΣr! 0 st



Nu cycklar vi alldedes själva också!

Ungen har inte ens haft stödhjul. Tränat inne hela våren dock, i köket och i vardagsrummet. Idag första gången ute och hon kunde tydligen cyckla. Gladare min har jag nästan aldrig sett förutom när hon lärde sig att gunga fart på gungan själv i förra veckan. Hon böjar bli så stor nu vår lilla tjej!

Food

| 2011-05-18 | 16:10:25 Kommentera hΣr! 2 st

Väntar på maten. Kyckling grillad i ugnen med ris och en god sås. Nom naom :)

Ska man försöka äta nyttigare tro? Alltså..vad fan ÄR nyttig mat? LCHF har jag som sagt prövat och tror visst man går ner i vikt av den men tror inte på konceptet som någon slags ultimat livslångt sätt att äta. Kankse bör jag bara träna och röra mig lite mer? Försöker ta mer sallad än kolhydrater vid maten endå för att bli av med bullmagen men de lyckas inte jämt. :/ Ris potatis och pasta är endå ett billigt sätt att bli mätt. Ibland blir det tyvärr bara snabbmackisar och ketchup till lunch för oss vuxna. Men kankse hade man där kunnat äta ett par ägg i stället?

Men kan inte ni mer belästa tipsa mig om varför det skulle vara bättre? Kankse kombon ägg o makaroner skulle vart nyttigast? I en mindre portion och med någon grönsak till? Alltså sådanhär matfrågor kan typ uppta min tankevärld dagtid och det stör mig lite.

 

oh lovely

Shoppat | 2011-05-17 | 18:05:19 Kommentera hΣr! 0 st

Satt och skrev som bara faen i morse och på 1,5 timme hade jag hunnit med 4 sidor text. Så himla härligt. Uppgiften var på 3-4 sidor så jag räknar mig som klar. Kan man slappna av tills början på nästa vecka! Så skönt att jobba undan så man kan ha ledigt. Fördelen med studier! Mollsan pusslar och Linnea kollar bolibompa. Vi har ätit middag de har ätit gröt och snart ska de i säng. Hoppas på en lugn och skön kväll.
Ibland är de dock så sjukt att man är van de är 180 blås non stop varje dag att när de väl ÄR tyst och lungt då blir man sjukt uttråkad på 10 minuter haha. Underbart.

Längtar efter mina kläder från HM. Köpte bara lite basgrejer men de är ju sådant som används. Linnen liknande Ginalinnen. Ett rött och ett ceriserosa. Två par simpla svarta leggings och en svart tubtop. (när ja nu skulle få användning för den den åker nog tillbaka. Eller så kan man ha den när man solar på gården. Bara dra upp för magen liksom. Kankse funkar. Föressten. Fan vad jag älskar mina nya skor. Bara älskar dem!! :D

Bloggen!

Allmänt | 2011-05-16 | 19:44:59 Kommentera hΣr! 0 st

Jag vet..allt är galet och ser knäppt ut. Ska grejas till omedelbums.

Barnen har inte kommit i säng än. De leker mamma och bebis haha. De slår inte ihjäl varann iallafall. I dag har jag vart själv hela dagen eftersom sambon blev utringd i morse. Skönt men så ovisst när han är vik. :/
Bad honom åka ner och handla och han köpte såklart en slags chilisalami (köp pålägg Linnea äter! - hon hatar starkt)"Köp fil". Han köpte jordgubbsfil. "Köp muslin med grön färg på paketet de blåa är så äckligt och med mycket nötter i". Han köper blått. Undrar om han var lite trött haha.

Vi ska väl knö ner oss i badkaret när de små sommnat. Sen ska jag kika igenom vad för plugg jag har att göra i morgon samt skriva 20 dagars matlista! Yej. Tycker de är skitkul! Kankse hinner jag få upp nån slags header här också? Hmm..

Bizzy day

Barnen | 2011-05-14 | 19:47:18 Kommentera hΣr! 2 st

Ojoj är helt trött och slut. Dagen började med att vi for ut till en strusfarm vid Romme travbana med barnen och deras farmor och farfar. Väl där så spanade vi in de skumma djuren och insåg hur kallt det var! På med dubbla byxor på barnen och fodrade jackor. (Tackar mig själv så ytterligt för att jag var smart nog att packa med dessa) och sedan höll småttingarna i gång med att kika på alla söta kaniner som fanns där, åka tramphjulstraktor och leka i sandhögen. De hade riktigt roligt och skötte sig superbra. Jag ääälskar verkligen kaniner och stog och suckade och "ååh:ade" mig mest hela tiden haha. Spec de små vädurarna är jag svaga för. Så himla söta!

Vi åt strutsburgare och sedan for vi hem och tog marknaden också. Barnen åkte griståget. Helt själva! Sedan fick linnea åka cirkuskarusellen också och tyckte det var superkul. Vi trallade upp på stan och åt varsin glass sedan på hemvägen så fick de varsin vindsnurra som de tjatat om så länge (de har sett sig själva på film från förra året när de hade sådana) De roliga var att när vi kom in i stan var de plötsligt sommar igen. Asvarmt och soligt :)

Jag var sjukt effektiv när vi kom hem proppade i diskmaskiner och hade mig samt slängde på hemgjord marinad på 2 kg kycklingben jag hade i frysen. Kokade ris och gjorde en smarrig vin och gräddsås till detta. Gjorde även en vitkålssallad. Hatar vårt lilla kök som blir så kokvarmt när man lagar mat så man typ vantrivs. Hua :/

Vi hann tillockmed ut en sväng på gården med barnen. Nu har han jag bor med stuckit ut för att häva i sig sina öl han hade kvar i solen med en vän till oss. Kul för honom! Jag vill också ut och ligga och snacka skit men men..kommer anda dagar också. Dagar då man kankse inte är fullt så trött ;) Barnvakt hade vi ingen heller då mamma är sjuk och syster min skulle träffa nån kille. Ska i min lilla bitterhet sjunka ner i ett badkar snart iaf med badsalt och ha det bra.

 Vill få ordning på blogge nu. Ny header och lagom stor text och inte länkarna upphoppade. Hoppas kunna fixa detta snart. :(

Mina småtroll idag

FOTO | 2011-05-13 | 20:57:37 Kommentera hΣr! 0 st

Uppladdning inför helgen

Barnen | 2011-05-13 | 17:36:17 Kommentera hΣr! 0 st



Efter denna dag med tre stora raseriutbrott på treåring, fingret klämt i ett paraply, blått bitmärke i armen av tidigare nämnd treåring, samt en liter vit väggfärg på golvet så skulle det vara gott att tröstäta lite choklad och glädja oss åt att vi ska kolla på strutsar i morgon.

Dessutom råkar det vara marknad i stan så Linnea har krävt vi ska åka någon karusell i morgon också.
Strutsar och karuseller på samma dag haha ja kommer va helst slut sen. Nu ligger Henke i badet och dricker öl, jag jobbar med dagens bilder i ett bildbehandlingsprogram och barnen ser på räddningspatrullen. Märks dagen drar i hop sig mot sitt slut.

Jag skulle kunna göra fem armhävningar för en chokladkaka. Jag är fan helt seriöst Fem armhävningar! Kom igen!
Nej ja får nog vänta tills i morgon annars blir jag fet. Hm.

Vi besökte en avlägsen lekpark i dag också sen har vi vart inne lite också och jag har städad barnens rum och köket och längtat lite till efter ett vitt runt köksbord med svarta stolar. Sen fick Henke jobbschema över sommaren också. Saker händer ie n rasande takt. Glömde jag har skolarbete jag ska redovisa på måndag också. Jag är inte ens halvfärdig. Söndag blir nog en studiedag känner jag. Alltså med betoning på STUDIE. Inte ledig dag alltså..aja ni fattar xD


Trots delux

Barnen | 2011-05-13 | 12:39:54 Kommentera hΣr! 0 st



Siitter och försöker få en stund över att göra en kopp kaffe men det ser inte ljust ut. Fröken trots (Molly) är i gång och skriker och grinar för ingenting. Nyss åt jag inte hennes låtsastårta pår ätt sätt jaha då flög alltihopa rätt in i väggen med en smäll. Hon rivs, bits och far omkring speciellt vid läggdax när hon är som värst. Henrik jobbar tills eftermiddagen i dag så vi ska väl vandra ut i vårvädret och hitta oss nån lekplats sen. Ut med hunden också en sväng om vi hinner.

Försöker en gång för alla att få lite ordning här. MÅSTE få i väg saker till secundhand nu. De är så mycket kläder och tjafs som jag vill få fram ur skåpen så man får plats med annat.
Nya handdukar behöver vi köpa och lakan. Nytt bord vill jag ha också haha. Ett vitt och runt med svarta stolar till i köket. Skulle lätta upp intrycket och få de att se större ut här.

Nu vann Molly...eller liknande för jag tog till slut upp henne i knäet utan att hon behövde säga förlåt men hon var helt hysterisk och bara skrek rätt ut så hon höll på att kräkas. Jäkla utbrott! :/

Nya skor :)

Shoppat | 2011-05-08 | 18:15:42 Kommentera hΣr! 0 st

Å i love this two to bits. Kommer på posten om ett par dagar.
Utgångsskorna!



För övrigt är de mycket som händer nu. Har "unnat" oss utgång två helger i rad nu och man märker att man knappt orkar med det haha men de är roligt iaf. Vi brukar inte hänga så mycket på krogen annars men dessa gånger har vi vart ut faktiskt varje gång. Trevligt är de iaf. Sedan händer det en del på det privata känslomässiga planet också men de är för hemligt för typ någon att få reda på ..hmm De är både upp och nergångar. Mycket alternativa tankar som snurrar i huvudet. Baah.

Idag har vi stekt ute på gården hela dagen. Barnen klarar sig så bra att leka själva och med varandra och förstår de inte får springa ifrån oss så vi kan ligga och lata oss (med ögonen på dem) och ha de bra i solen. Kommer få solbränna om detta fortsätter i sommar ;) Bara att dra på sig bikiniöverdelen och sola gjärnet. Dock har ja för mkt komplex för att sola mina vita ben...there we have a problem :/

Nu ska mina sessor i säng.
god kväll

Åker på Spa i morgon!

Barnen | 2011-05-03 | 20:05:56 Kommentera hΣr! 2 st

Åker till Falun på Spa i morgon med Henrik. Helt oväntat hade min bror och Emma bjudit oss på en dag på spa! Vi åker dit innan lunch i morgon äter där och sedan får vi vara i relaxavdelning, pool, gym och bastu hela dagen fram till kl 7 om vi vill. Härligt! Vi får även 55 min Bodymassage med scrub och ansiktsbehandling. Fy fasen vad najs. Kommer njuta som bara den i morgon. Härligt! TACK Emma och Martin!!

Måste bara skriva lite roligheter som Molly har för sig..haha hon är så himla rolig och söt. Nått hon fått från Lotta på Bråkmakargatan är. "Här ska jag sova i hela mitt liv" :P Detta säger hon typ när hon lägger sig i badkaret, i vagnen (har börjat natta henne där) och på andra random ställen. Sött!

Nu ska jag se på Twilight Eclips..nä ok jag bara spolar till slagsmålscenerna och kyssscenerna resten är inte så himla bra då är böckerna bättre. Men för tidsfördrivets skull liksom.

Lite vardagsupdate

Allmänt | 2011-05-03 | 09:58:18 Kommentera hΣr! 0 st



Igår vart Linnea plötsligt konstig i magen efter dagis. Eller hon sa hon hade ont i magen. Blek och trött var ungen också. En liten kräka och sedan full feber hela kvällen. 38 i går, 39,1 i dag. Stackarns lilla fis. Så bägge är hemma idag. jag måste greja en skrivuppgift så de är väl tur Henrik inte blivit utringd i dag då eller va man ska säga...vill han ska jobba mer :/ De blir tunnt annars. Han kankse får söka andra jobb nu så han kan få ett fast det vore de ju optimala. För er som inte vet så vickar han inom personlig assistent och hemtjänst.

Känner för en kopp kaffe nu så det blir de nog. Nått å snutta på tills han här hemma vaknar så jag kan åka med mamma min och storhandla (Finally!!) Handlar för typ 20 dagar på en gång då efter en matlista och sedan äter vi de vi känner för på den matlistan dag för dag. Handlar hem mjölk och smör lite allteftersom. De funkar såå himla bra. Annars hade nog pengarna runnit i väg snabbt som bara fan. Blir ju lätt så om man är sugen på nått och är nere på affären. (nu snackar ja för sambons räkning - jag är ganska duktig att avhålla mig frestelser)

Skönt nu har jag fått i Linnea Ipren och Molly är halvt påklädd.
nehe kaffe var det.

Föressten...på onsdag är min bror evil..eller snäll..de har hittat på nått som jag inte har en aning om vad de är..sånt gör mig skitnervös!! Ghhaa ja döör :/ även om de är nått litet så hatar aj att inte veta...haha. Aja. Men ja överlever nog. :)

Kaffe var de.
och torka barnrumpa.

wonderful vardag.

Att hugga i sten

Deeper | 2011-05-02 | 12:03:43 Kommentera hΣr! 0 st

Att hugga i sten tala i tungor ställa tiden rätt och vara rätt och slätt att vara vanlig ordinär och sig själv. Att hela tiden vara tillgänglig medveten och till förfogande att vara din ditt och allas. Sitt eget faller bort. Man blir en del av allt annat. Man glömmer så lätt. Vem är jag, är jag i olag? Hur är det att glömma sorgen och inte vara svag?

Jag är en lila blomma som borde vara svart. Jag är de döda kronbladen som faller i gyttja och dy. Lagd över tusen och åter tusen år i djupa sprickor i skogens kalla mörker. jag är den klagosång med den strimma hopp du letar efter. Som den blänkande fågelns vaggande visa i skymmningen mot nya björklöv och en doftande jord. Som solens nedåtgående stilla längtande ljus. Längtar efter natten. Att få vila till slut.

Längtar...

Allmänt | 2011-05-01 | 20:27:16 Kommentera hΣr! 0 st

 

Ungen som spelar Renesme! Shit! Söt :) De har träffat mitt i prick känns det som. Ser VERKLIGEN fram i mot filmerna nu! Breaking dawn del 1 och 2. Någon som vet om den ena delen visas i höst och den andra ...nästa år?

 

those emotions.....

Deeper | 2011-05-01 | 17:06:25 Kommentera hΣr! 0 st




Det här vet du inte om
Men jag väntar på dig
Jag bidar tiden och det kommer ta tid
Jag har inte sagt något än
Men jag väntar, väntar

det är nåt med dig
Som att komma hem
Första gången ja, du sa hej
Det är så logiskt alla fattar utom du
Du har inte en aning
Att jag tänker på dig precis just nu




Gårdagens valborg

Allmänt | 2011-05-01 | 12:31:23 Kommentera hΣr! 0 st





Valborg i går då. Sitter med en treo, en panpizza och ett glas mjölk. Hade ont i hela kroppen när jag vaknade i morse. Aj aj. Mamma var barnvakt till barnen och de hade en mysig sleepover hemma hos henne och vi hade herdelig hemmafest med tillhörande krogbesök och donken-ätande vid halv 3 snåret. Med mina nya koffein/fatburner tabletter så orkade jag med efterfest haha..helt otroligt. Brukar vilja gå hem innan klockan har blivit 12 ibland för att jag kan vara så trött men nu jävlar i lådan va de andra kakor som gällde. Skönt. Kändes som att de gjordes rejält och man kunde slappna av eftersom de sov borta bägge. Skönt med ett litet avbrott från rutinerna här hemma i vardagsträsket. Blir nån gång ibland och det uppskattas verkligen.

Dock är jag fasligt vin-bakis i dag vilket innebär att jag har ont i kroppen är skum och mådde lite halvräv imorse. Idag med det kyliga vädret ute ska vi bara vara inne och slappa. Ska även lägga Linnea en stund snart för hon är supertrött faktiskt. Hon brukar inte sova middag i vanliga fall men i går lade hon sig vid 10 och hon bryter ihop här för minsta lilla.

Ladda ner en gratisdesign pσ www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se