Jag är duktig.

Allmänt | 2012-02-28 | 14:08:20 Kommentera hΣr! 0 st

Ja. Jag ger mig själv en rejäl klapp på axeln i gen för jag grejar en 1 veckastenta på 2 dagar trots magsjuka. Ja. Jag borde få nån liten medalj tycker jag. Mindre duktig är ja ju för ja missade boken vi skulle ha så den kom i måndags.då kom ju också min magsjuka. i dag mår jag bättre. Kidsen också . Linnea kräktet och hade jätteont i magen natten till Måndag så i går sommnade hon vid halv 5 snåret på eftermiddagen. Lät henne sova. Hon som sov en stock fram till 5 på morgonen. Man känner hur orken verkligen bara rinner av en när man blir sjuk. Ser ut som ett slagfält här men den ork man har måste man lägga på skrivningen just nu. I dag skiner solen nått underbart ute och vi ska ta med oss lite kaffe och saft ut. Henrik och Linnea är nere och köper bullar. Vart rusktigt sugen på bullar av nån anledning! Sånnadär små giffelbullar från pågen. Yumyum.

Mat till mammas födelsedag.

Allmänt | 2012-02-26 | 17:26:12 Kommentera hΣr! 2 st

Sitter och funderar på maten som vi ska göra när min mamma fyller år den 10:onde Maj. Tänkte med hjälp av syskonen jag har laga en god bufféliknande middag. Tänkte
Huvudrätt/rätter
  • Grillad Fläskarré
  • Paprika, champinjoner, potatis ,morot och palsternacka bakade i ugnen med flingsalt och rosmarin.
  • Grillade heta majskolvar
  • Kall beanese
  • Guacemole
  • Sallad med grönt och rädisor
Efterrätt
Rabarber och jordgubbsglass på kexbotten

En kall korvgrillning

Allmänt | 2012-02-26 | 14:01:17 Kommentera hΣr! 0 st

Solen skiner och det börjar pirra i kroppen och man vill ut och värma sig vid en brasa i skogen och grilla lite korv. Sagt och gjort vi begav oss upp till grillplatsen dit vi oftast går. Mini tokgläfser och tigger korv och bli lite halvtokig. Jag kommer i håg att Molly är dålig i magen. Hon får bajsa i skogen. Elden har lite svårt att ta sig men tillslut har vi en liten glöd och vi grillar våra korvar...gott! :) Hade fixat perfekta grillpinnar men när vi va klara såg vi ett grillgaller ligga ovanför vid balken i vindskyddet..suck. aja. :) Mysigt är de endå och de känns som man får lite hopp inför sommaren med skogen och barnen och vandrandet. Gå upp till toppen på Nibbleberget ska vi väl klara? Vore kul att göra med barnen. Nu ska Henrik på jobb och jag ska städa lite och sen ska vi äta den goda köttstroganoffen med ris som de vart kvar en hel del av sen i går.

Bildflum

FOTO | 2012-02-26 | 07:57:12 Kommentera hΣr! 0 st

Kul att leka med bilder. Älskar ljuset i bilden som kom naturligt och sen gillar jag hur mitt hår blev med denna effekt på bilden. Lite dreadsliknande nästan haha. Den röda fägen föresten är jag helt kär i och lär inte tröttna än på ett tag.

Gäääääsp

Allmänt | 2012-02-26 | 07:49:13 Kommentera hΣr! 0 st

Har två envisa barn som valde att stiga upp klockan 3 i natt. För att se på film. Ujuj. Aja. Var omöjligt att få dem tillbaka i säng utan 3:dje världskriget (då syftar jag på Molly - hon hade en fix ide om att se klart Lillefotfilmen sen kvällen innan) Så de gick inte. Känner mig helt misslyckad. Men de bästa är att man kan slumra vidare med ett öra på dem iaf. Molly har ont i magen i dag och Linneas ögon är klistriga och hon är snorig så de blir nog en hel del shitload of gnäll och bråk i dag. Man är ganska mör i skallen. Känner mig typ som Myra på bilden ovan haha. Typ disturb me and die.....;)

Brun i sommar

Tips | 2012-02-25 | 17:29:30 Kommentera hΣr! 1 st

Nej tänker inte sola mig. ingen idé blir inte brun. Mixtrat mkt med brun utan sol under åren. Kommit fram till att denna kombo kommer bli outstanding i sommar.
Spraytan in a can - Ger rejält med färg. Tänker spraya denna tunnt efter några omgångar med dove summerglow som ger en mjuk och ickeflammig nougatfärgad hud efter några användningar. Doften är helt underbar också. Luktar typ apelsin. Nu kan vi åka i väg och handla tycker jag så jag kan testa kombon :)

Ny mössa från bagus.se

Shoppat | 2012-02-25 | 09:21:39 Kommentera hΣr! 1 st

Beställt en superfin rosa/cerisrandig mössa till lilla mig från Bagus.se

Leklandsfredag

Allmänt | 2012-02-24 | 21:33:09 Kommentera hΣr! 0 st



Bestämde som hastigast på morgonen att de fick bli en tur till Leklandet i Falun. Barnen vart superglada och vi for i väg efter lunch och de härjade järnet ett par timmar. SJÄLVA denna gång uppe i klätterlaburinten bägge två. Sist va ja tvungen att följa med och hjälpa Molly. Vi var noga med att de skulle gå tillsammas och inte tappa bort varann. De gick jättebra och de höll i hop och hade så himla skoj. Alla rutchkanor åktes och de var två trötta rödkindade svettiga ungar vi tog till bilen sen. Åkte förbi macken i falun och köpte varsin piggeln åt dem (de skulle få en slushi inne på leklandet men såklart hade vi inga lösa pengar så de vart gråt o skrik ett par minuter där då vi lovat dem ..men de gick bra endå)

Väl hemma stekte vi kyckling och gjorde Guacemole (med lite väl mkt vitlök haha) strips och grönsaker. Såå gott!
Barnen duscha badade och tvättade håret och Molly tog sina Atarax sen blev de lite ryggmassage med en ny massageolja jag köpt som doftar granatäpple. Jättehärlig använder den för ansiktsrengöring som oftast men som massageolja är den helt underbar. Barnen sommnade utan bråk i dag. Molly har endå myror i kroppen och de tog en bra stund för henne att sommna trots höga dosen Atarax, massage och bad. Tyvärr....tråkigt men det är som det är. Inge spark spottningar, salg och utbrott iaf så det var ju posetivt!

I morgon blir det nog till att laga nån korvgryta med råkostsallad och potatis på eftermiddagen och hela förmiddagen ska vi bara mysa!! Ska väl skriva lite tenta också men boken jag behöver kommer inte förrens på måndag (tentan ska in på Onsdag) så jag ska tillåta mig att slappa lite iaf. De brukar ordna sig och jag skrivier bäst under tidspress så jag tar de lungt och är närvarande med mina barn så länge tills litteratur och inspiration till tentan kommer. :)
Mannen är på nattjobb så tänkte ta och surfa lite och kolla på hus och inredning, se big brother äta min kvällsgröt med äpple kanel och russin och sen gosa ner mig brevid prinsessorna och snarka kudde.

Semmeltisdag.

Deeper | 2012-02-21 | 20:42:28 Kommentera hΣr! 1 st



Schnugga Tyra Banks - bild hitta jag här.

Alltså fattar inte va de är meee mig. Allt är så jävla jobbigt. Jag tror jag är deprimerad ..på riktigt. Jag mår iaf skit. :( Men de kommer verkligen och går. I dag har jag hållt städat här hela dagen. Haft rent och snyggt och fått i gång en diskmaskin samt att barnens rum vart sorterat och fint städat och höll sig så hela dagen. Barnen har roat sig med film och dataspel sen de kom hem från förskolan. Lite badkarsbad också. :)

Molly är verligen duktig nu på datan hon med men hon blir så snabbt frustrerad och skriker och gormar. Linnea hjälpte mig med maten i dag och jag vart förvånad över den tjejen alltså...som hon vuxit i argumentationsförmåga och tankeverksamhet. Hon är så otroligt smart snäll och vacker ungen! Hon klädde upp sig i dag och jag satte upp hennes hår i två knutar. Hon va superstolt över sin egenkomponerade outfit så den bestämde hon att hon skulle ha på förskolan i morgon.

I morgon ska vi också till Avesta sjukhus med Molly på ett återbesök ang hennes skelning på ena ögat som hon har. Hoppas de blivit bättre! Min lilla mamma......idag togs ditt cancersjuka öga bort....hörde av henne nu på kvällen och hon lät så trött stackarn. Hon sa de va så konstigt för där ögat suttit trodde hennes hjärna att hon kunde se och öppna ögat. Nervinpulserna finns ju fortfarande kvar. Fy fasen va sjukt och skumt de måste kännas för henne. Lilla mamma ♥

I dag har jag tryckt 1,5 semlor. har inte gillat de så mycket förr men i dag va de riktigt ruskigt goda. Måste börja unna mig mer mat, god mat, god frukost och god mellis. Jag väger "bara" 56 nu och de i kombination med mkt kaffe o enformig mat + kankse för lite mat gör att man känner sig orkeslös och bidrar nog till de jobbigs känslorna också. Snackar inte om att jag ska äta semlor alltså de fatta ni nog..utan mer bra mat...advocado frukt, protein, mer god ost mer mjölk mer grönsaker inte va rädd för kolhydrater heller. Balans och unna sig de som är gott. Har alldedes för lite aptit just nu bara. Vikten är inte viktig man ska må bra!! Vikt är bara en siffra. Jag kan gå upp minst 5 kg utan att bli tjock på nått vis!! I morgon ska vi köpa ingredienser till en smaskig sallad med ruccola coctailtomat, fetaost och kallrökt lax. Yumyum. De är ja fan värd!


Nu ska jag vänta på Henrik som jobbar kväll och sen ska vi nog kika på en film och sen sussa. Barnen sover redan efter att vi berättat lite sagor tillsammans. ♥
Bilden överst i inlägget kankse jag ska förklara. De är lite inspo til min och syster fotojobb :)

Som en grå filt över vårvädret

Deeper | 2012-02-21 | 09:30:05 Kommentera hΣr! 2 st

-
....ligger min sinnesstämmning och molnen vandrar på himlen. Solen tittade fram och berättade om kommande kaffekoppar på en trappa i vårvärmen, jag vandrade runt i ljuset ett tag men trots att inga tankar surrade så kände jag inte lyckan. Är man förlorad då? Finns det inget mer att göra?

Bara jag som grinar som en bebis?

Deeper | 2012-02-20 | 21:04:14 Kommentera hΣr! 1 st

Varje gång ja kollar på denna så bölar jag så de sprutar tårar. Detta är från förra säsongens BB sista månaden i huset och Martin en av deltagarna får besök av sin syster. De är nå visst med en genuin
matchokille som gråter och känner så äkta.

Reaplagg

Shoppat | 2012-02-19 | 18:07:06 Kommentera hΣr! 1 st




Tröja 39 kr HM ungdomsavdelning. Köpte en röd med vita ränder också.

Till sommaren

Shoppat | 2012-02-19 | 16:15:27 Kommentera hΣr! 0 st

Kommer bli fint med svarta leggings till.
149 kr med rabattkod på HM.se

Vackra unge

FOTO | 2012-02-19 | 14:42:02 Kommentera hΣr! 1 st

Hon bestämde frisyr och sen ville hon ha lite rosa på kinderna. :)

ingen ork lust eller nått...

Deeper | 2012-02-19 | 11:45:33 Kommentera hΣr! 0 st

Nej jag känner mig helt orkeslös bara. Man ser hur folk pysslar, donar är ute och går långpromenader i solskenet gör dittan å dattan. Jag vill bara rulla ihop mig som en igelkott och vara i fred just nu. En gång i timmen blir Mollsan tokig och slåss kastar saker eller vrålar. Dagens ilskeutbrott startade redan 8.00 vid datan tokig..frustrerad arg som ett bi. Sen följer resten av utbrotten och provokationerna 9.00, 10.115, 11.00 och nu 11.30 så slängde hon en hård leksak i huvudet på storasyster!! Jag blir helt tokig. även om man inte tänker negativt så reagerar man negativt och mår dåligt pgr av allt dethär. :( Vi ska ha desåhär i 3 veckor till.
-
Jag kartlägger varje dag för att habiliteringen ska ha något att gå på. Jag tycker så himla synd om Storasyster med de soliga humöret och hennes härliga sätt. jag vågar inte göra någonting ute för jag tror att de ska bli fight jämt. Jag tappar motivationen. Jag tappar orken. Snälla låt kvällen kankse få va utan utbrott ..:( Men det händer sällan. De blir den största urladdningen på hela dagen oftast. Men i dag kommer jag inte orka fightas iaf utan låter Henrik ta henne vid nattningen. Sen är man helt färdig. och i morgon ska man upp och åka till Gävle.
.
Aja. Nej fy fan. fan fan fan......kan inte ens ta de på boben för jag har ingen fysstyrka kvar. Så kan inte gå med dem på nån långpromenad. Låter jag de gå själva blir de skrik och böl att de inte orkar gå sen är den promenaden förstörd iaf. Jag orkar fan inte mer problem just nu. Vill bara allt ska flyta och få va roligt och lätt ett tag. Snälla.

Love

Deeper | 2012-02-17 | 21:54:31 Kommentera hΣr! 1 st




“Love is a state of Being. Your love is not outside; it is deep within you. You can never lose it, and it cannot leave you.”
Eckhart Tolle

List-tajm!

Allmänt | 2012-02-17 | 14:44:18 Kommentera hΣr! 0 st


Ruggugglan me self presenterar idag en lista ni gjärna får "sno" :)

Tre saker som skrämmer dig:
1. Åka bil (spec vid vinterväglag)
2. Förlora människor som betyder mkt
3. Att bli bitter för evigt


Tre saker du har på dig
:
1. Randig tröja
2. Svart ginalinne
3. Jeans


Tre sanningar om dig:

1. Har lätt att fastna i negativa tankespiraler
2. Tar emot att göra sociala gejer med folk utanför familjen.
3. Stakar mig när jag är arg och ska "pratskälla"


Tre av dina intressen:

1. Inredning, planera och pyssla i hemmet
2. Laga och äta god mat
3. Fota spec djur och modell och porträtt


Tre saker du verkligen vill ha:
1. Mer pengar per månad så jag kan unna mig inredning, en ny garderob och resor/aktiviteter
2. Mindre saker
3. Allt det jag redan har i mitt liv!

Hovet

Home & inredning | 2012-02-17 | 10:48:44 Kommentera hΣr! 0 st


Denna maffiga spegeln från Ikea stötte jag på på alvhems hemsida för ett tag sedan. Först var jag ute efter en stor spegel med svart ram typ Mongstad som de har. Men ramlös spegel ger ett mycket cleanare uttryck tycker jag. Kommer tillsammans med ett ljust golv och en svart rya ge ett lyxigt och maffigt uttryck i hallen. Kan knappt vänta!! Samma med de skira ljust rosa gardinerna som jag skulle tycka vara spännande att ha i vardagsrummet där solen ofta gassar in. Skulle gå att variera genom att ha svarta gardiner på en annan skena som man kan dra för och helt skärma av ljuset eller dra fram i lite olika lager för en fin effekt. Rosa och svart är superfint! Får bli när vi kan köra en runda på Ikea och handla till hemmet. Barnrum hall och golv står på vänt. Ska bli så otroligt skönt att fixa till lyan så som jag vill ha den. Är på god väg med vitmålade snickerier, lister och socklar nu. Sen ska bilen betalas av också men som tur är har våra snälla svärisar sagt den kan vänta med att betalas av tills vi fått heltidsjobb båda två.

För fossingarna

Kläder | 2012-02-16 | 19:58:03 Kommentera hΣr! 0 st

Sugen på att köpa söta nya strumpor vart jag. Hittade dessa 3 pack 99 kr på HM.

Skridskor & Spark

Barnen | 2012-02-16 | 16:45:40 Kommentera hΣr! 1 st

I dag har barnen fått pröva både sklridskor och spark samt att vi hittade kvistar som en hare hade gnagit på nere vid sjökanten.  Jättekul tyckte dem. Synd jag inte fick med mig kameran. Jag är helt stuptrött. Ska bli skönt att krypa ner i soffan efter nattningen i dag och slötitta på tv. :) Men lär nog läsa lite också. Phöö.. Henrik jobbar i morgon. Har fått ganska mycket jobb nu ett tag..bra de, men jobbigt att avsstyra Mollsan hela dagarna. har skrivit upp alla hennes utbrott i dag. Hittils är de 7 aggrisionsutbrott samt mindre irritation där i mellan man fått avstyra. De är faktiskt inte konstigt man blir trött som vuxen och sen tänker man på hur de är för Molly själv som blir så frustrerad och arg hela tiden.

Edit. Nu sover dem. 9 utbrott allt som allt på molly under dagen och därimellan irritation och småtjafs också. Stackarns storasyster. Wopido.

Jobbig dag i går.

Allmänt | 2012-02-16 | 08:14:18 Kommentera hΣr! 1 st

I går var dagen verkligen kaos och man blir så trött så trött. Hennes raseriutbrott tar verkligen på krafterna att stoppa styra, förutse och försöka avleda. Hon har haft sönder en hel del och bland annat så triggar hon oss och sig själv genom att förstöra sådant hon själv värderar. Tex hennes vita fina byxor med hjärtan. Dem ritade hon på med tushpenna. Hon förstörde ett fodral till sin älskade film Lillefot. Hon kastade lego i omgångar hela eftermiddagen och skrek så hon nästan blev hes. Phu nej gårdagen var en pärs. Har redan nu på morgonen avstyrt ett stort utbrott. Hoppas resten av dagen blir lugn.

Ny kategori - självpepp

självpepp | 2012-02-15 | 09:25:37 Kommentera hΣr! 1 st

I dag har jag bestämt mig för att göra något av mitt liv. Jag har bestämt att nu får de bli ändring. jag kan inte falla i massa negativa tankespiraler jämt och ständigt. Jag måste börja prioritera MIG. Jag har bestämt att varje dag ska jag göra en liten liten ändrig som för MIG kommer innebära att jag kankse känner eller tänker annorlunda. Det ska bara röra sig om små saker just nu eftersom det känns som att de är det enda jag orkar med. I dag och i går gick jag längre med hunden än vanligt och tog en väg jag inte brukar ta. En annan sak som jag ska bli bättre på är att inte bli irriterad jämt och ständigt. Är det någon som har nått bra tips mot det vore det jättehärligt att få. Jag har insett livet är för kort att grubblas/oroas bort. Ändring. NU! Andra saker jag vill göra:
  • Gå promenader i skogen varje vecka
  • Simma
  • Träna med hunden
  • Skriva mer
  • Rita eller måla mer
  • Fota mer

Kissekatter

FOTO | 2012-02-13 | 21:58:24 Kommentera hΣr! 4 st

Hade två katter som smet in och myste på barnens nya prickiga matta få fort jag lagt ut den. Fotade faktiskt i inomhusljus på manuella inställningar i dag börjar exprimentera och lära mig. Superkul! :)

Nya jackan

Shoppat | 2012-02-13 | 21:49:50 Kommentera hΣr! 3 st

Känns som att man syns ganska bra i detta cirkustält iallafall haha. Nej men en mysig jacka i glada färger. Jag är helnöjd. Baggy i modellen. Perfekt vardagsjacka för mig. Saknar bara ett par vita feta sneakers till denna så känner jag mig komplett. Står näst på to buy list när de kommer till kläder :P

Ödum

Allmänt | 2012-02-13 | 16:49:26 Kommentera hΣr! 0 st

Kommit över en "ödom mini" matta gratis från Linneas förskola. De skänkte bort mattan till mig för jag frågade dem vart de köpt den någonstans. Ska klippa i den i kväll och göra om den till en lång matta är de tänkt. Lik pappelinas matta kommer den att bli..för 0 kr! :) Hur glad blev jag då? :D

Äkta varan pappelinamatta bilden och den snygga mattan hittade jag här.


mjao

FOTO | 2012-02-13 | 15:15:46 Kommentera hΣr! 0 st

Idag

Deeper | 2012-02-13 | 14:03:32 Kommentera hΣr! 0 st

I dag är det nya tag. Barnen är på förskolan lång dag i dag då henrik jobbar i dag. Jag har sträckläst en avhandling om barns sociala relationer i förskolan i princip sen i morse. Börjar bli lagom mjölig i huvudet haha. :) När barnen kommer hem ska jag vara bästa mamman ever och sitta med och titta på film eller titta på Linneas spel. Man upptäcker hur frånvarande man är i mångt och mycket för man måste ju jämt göra så mycket annat. Städa osv....nej ändring!! Dax att njuta mer av barnens småbarnstid och leka och bara "vara nära" vissa dar kan man ägna åt skitgöra varje dag får man lov att ta sig tid och verkligen njuta av sin tid med barnen. Det är en påminnelse till mig själv. Dax att börja "städa upp" bland mina svarta tunga känslor och tankar och börja njuta av livet i stället.

Önskar

Allmänt | 2012-02-12 | 19:42:03 Kommentera hΣr! 1 st

Önskar mig just nu bara vara klar med plugget. Bo i ett hus öppet till nock och med stora fönster och med en stort ljust trädäck utanför. Cyckelavstånd till jobbet, som ska vara utvecklande och ha trevliga kollegor. En full plånbok och en liten fin trädgård.

Ha-begär

Kläder | 2012-02-11 | 16:48:01 Kommentera hΣr! 1 st



Sjukt fin topp. Tänk att sitta en sommarkväll på en uteservering med denna och sen brunbrända ben till och ett glas cider. Superfin!
Hittade den på modehus.nu

Lite hundliv

FOTO | 2012-02-10 | 19:12:34 Kommentera hΣr! 0 st

På översta bilden låg Mollsan fortfarande i magen och Linnea va nr 1 hundskötare. Vi hade Lilla Asia (ljusa hunden) i vår ägo. Numer bor hon hos Henriks mormor och morfar och är prinsessa i huset. :) På bilden nedan så ligger Mini och slappar i soffan en jul hemma hos min mamma.

Början på en utredning.

Barnen | 2012-02-10 | 18:41:12 Kommentera hΣr! 1 st


Var hos en läkare på en ny vårdcentral i dag. Utgick från ett långt brev jag skrivit med den problematik vi haft med Molly sen hon föddes. Hennes rädslor, känslighet, förskolebytet, panikångesten, svårigheter, ilska och hennes utbrott och hur kvällarna är. Enligt läkaren så visade hon tecken på asbergers syndrom och vi ska nu utreda henne hos habiliteringen om en månad. Under dessa veckor ska vi också ge henne en mild medecin kvällstid för att få henne att kunna varva ner. Är så himla skönt att bli tagen på allvar. Nu vet vi äntligen att det kankse beror på en diagnos när hon har svårt att avsluta saker utan at börja slåss eller gå i spinn, Går i taket för ett nej och blir fixerad vid olika saker.
Ska börja nattnigen nu snart och vi får väl se hur det går. Det jag känner i nuläget är iaf att de kan vara skönt att få en diagnos så man äntligen kan börja skilja Molly från hennes beteende. De är inte HON som är jobbig de är Asbergers som är det. Min älskade lilla skruttbus ♥ I morgon går vi rond 2 med Linneas kalas. Förra veckan va en kompis sjuk så vi sköt fram det. Ska när jag nattat barn baka en liten tårtbotten och sen har vi ett enkelt kalas utan krav annat än små godispåsar och fiskdamm i morgon. Ska göra lite popcorn och så får Linnea och hennes två kompisar som ska komma bara leka och busa i ett par timmar och umgås som bara 5 åringar vill göra. Kankse dansa lite disco eller rita och måla? Tänker iaf äta tårta och dricka kaffe kankse får sällskap av nån trevlig förälder. (som jag inte träffat förr) känns läskigt för den lätt sociofobiska delen av mig säger nej nej farligt läskigt men de ska nog gå bra! :)

Gårdagens middag

Mat ,träning och hälsa | 2012-02-09 | 13:53:40 Kommentera hΣr! 1 st

Sjukt god köttgryta med fläskkarré som typ smälte i munnen.
Mustig lite lite syrlig och smakrik. Gottgott!

Tanke om dagen som är

Deeper | 2012-02-08 | 18:57:19 Kommentera hΣr! 0 st


Bild we♥it

"Dagen är en märkvärdig sak,
Tänk, evighet fram och evighet bak."

- Alf Henrikson

Bella och Jacob

Musik | 2012-02-08 | 13:18:59 Kommentera hΣr! 4 st

Får lite Twilight ryck då och då och tycker Bella och Jacobs "förhållande" i filmerna känns så mycket starkare än Bella och Edwards...vet inte vad ni tycker? Är mer smärta i den relationen iaf och de är kankse det man realterar till. Tycker iaf det var en passande låt i videon.

Redhead

FOTO | 2012-02-08 | 10:19:38 Kommentera hΣr! 1 st

Vad gör man när man inte har nån unge hemma att plåga med kameran..jo man ställer sig själv framför fönstret och kör lös. Fick en anledning att sminka min bleka nuna också. Skönt. Natten har präglats av nå slags ryggskott kan knappt böja mig ner. Ska slänga mig på sängen nu (nej...kräla ner under masa ynkanden och gnällandes eftersom det gör riktigt pissont i ryggen när jag ska lägga mig ner) och läsa kurslitteratur!

Ugglor i mossen

FOTO | 2012-02-07 | 14:55:36 Kommentera hΣr! 2 st

Linnea anar ugglor i mossen..eller så säger hon bara åt mamma hur hon ska hålla i kameran. ;)

Hemgång

Allmänt | 2012-02-07 | 14:18:05 Kommentera hΣr! 0 st

Hemgång från förskolan. Mollsan ville kolla på Lillefot de första hon gjorde. Samt äta ärtor som hon själv tog fram ur frysen. "Landet för länge sedan" dårå... Första filmen har de sett en gång den är lite för makaber tycker jag men endå väldigt fin. De tittar på de efterföljande filmerna som är lite mer barnanpassade. Mollan ÄLSKAR dinosaurier nu. Så himla kul! Hon är verkligen pojkflickan om man nu ska genuskoda färgen blå och dinosaurier som pojkaktigt. Svansbarnen kom med på ett hörn de också. Trött i huvudet är jag just nu..håhå...får nog bli en kopp kaffe till och sedan ska vi ev en sväng till mamma och hälsa på, jag ska skissa på en lösning till hallen som jag kommit på och senare ska jag göra en pastasås med räkor och crabfish Vill ni ha mer recept och matfoton i bloggen?

Dagens luch

Mat ,träning och hälsa | 2012-02-07 | 12:25:23 Kommentera hΣr! 0 st

Längtan - Bob Hansson

Deeper | 2012-02-07 | 10:07:17 Kommentera hΣr! 1 st

Längtan är en lömsk rackare. Visst är längtan ett segel, en kompass, en rulltrappa mot ljuset. Den ger kraft och en riktning att vilja ta sig till. Den är möjligen, all medveten rörelses förutsättning. All ”jävlar annammas” moder. Din längtan är din egen spark i röven och ibland är stöveln helt för hård och man får jätteont.
Men längtan är också ett svart skynke över nuet, över det som redan är. Man drömmer om ett annat nu istället för att tränga in i det man redan har.
Längtan är ett matprogram på tvn, man uppskattar någon annans mat istället för sin egen.
Vi har längtan.
Gott så.
Men längtan är en slägga mot din egen lycka om den inte förvandlas. En längtan som förr eller senare inte följs, kan bli en blodpropp. En längtan som inte följs, blir ett tungt argument när nästa längtan dyker upp; om man inte följde den förra, hur ska man då tro på den nästa? Typ: om jag tackade nej till blommorna igår, varför ska jag då tacka ja till blommmorna idag, dom är ju inte ens lika fina… Och så slutar längtan helt komma, precis som vilken uppvaktare som helst som inte får någon respons.
Övning, lägg märke till tre längtor som du har i dig idag, följ en av dem, ta ett steg, kan vara hur litet steg som helst, men dock ett steg i din längtans riktning.
När du gjort det, sätt dig ner, blunda, och lägg märke till hur den här handlingen påverkat dig…
Det är så, och kanske bara så, ditt liv förvandlas till dröm.
/Bob Hansson
Länk till inlägget.

När det känns extra tungt.

Deeper | 2012-02-06 | 23:43:03 Kommentera hΣr! 1 st

Gud i kväll var jag ledsen. Ledsen och orolig över saker och ting och trött också....äckligt trött. Ledsen på barn som inte kan sommna på kvällen. Bara rann tårar och jag kände mig väldigt jobbigt sorgsen inombords. Sjukt jobbigt men skönt endå att få va ledsen i bland. Pratade med min lillasyster iallfall och de kändes bra. Men de känns endå sjukt jobbigt att de känns som man bara harvar på på en igenvuxen stig. man letar efter sig själv. Den man kan vara då och då som skrattar, är full av energi och som känner sig fin och vacker och normal. En annan sak har också hänt inom familjen och det känns superjobbigt och jag ber tyst inombords att det ska bli bra vilket det måste bli. I morgon är en annan dag. Hoppas det känns lite lättare då iallfall.

Fick en liten smygande lust att rita.

Konst och Kreativt | 2012-02-06 | 12:00:09 Kommentera hΣr! 0 st

När barnen kommer hem kankse man ska försöka sig på att rita lite...händer så sällan men de är roligt när man väl kommer i gång. Målandet har också fallit i från mig rejält. Skolan tar upp för mycket tid. Jag drömmer verkligen om framtiden nu hur jag ska utforma min egen atelje i mitt lilla hus i skogskanten. Hur mycket tid jag kommer få till detta när barnen blir större. En dröm jag har är att måla riktigt stora tavlor. Humptidum..men också detta är lite hemliga projekt som ligger i framtiden.

Vill rusa till IKEA

Home & inredning | 2012-02-06 | 10:50:56 Kommentera hΣr! 0 st

Beställt kort

FOTO | 2012-02-06 | 10:45:03 Kommentera hΣr! 1 st

.
.
Skickade en liten beställning på vanliga 10 x 13 kort på fujidirekt. Ska köpa massa vita småramar på ikea till köket.... mitt köksprojekt + barnrumsprojekt är lite hemligt. Bilderna med barnens namn + text tänkte jag också sätta i vita ramar och ha över deras sängar på varsin sida med varsin tillhörande bild på sig själv. Ow..hade det bara funnits LITE pengar i min kassa till inredning så hade jag redan vart klar med allt som jag planerat göra...men får vänta vänta vänta...såklart.

Wannabuy

Tips | 2012-02-06 | 08:01:01 Kommentera hΣr! 0 st

High tech lighter från make up store. Vill jag gjärna ha i min sminkväska. I färgen Milky way eller Big bang!



Produkten används som en allouroundprodukt. Den används för att få glans på kindben under ögonbryn eller att ha på läpparna. Produkten är i cremeform.

Foton på mina hjärtan

FOTO | 2012-02-05 | 21:48:08 Kommentera hΣr! 0 st

.
Har verkligen inget intressant att säda därför så delar jag bara med mig av två bilder på barnen. Sjukt nöjd över dessa foto. Ska nog upp i en liten ram på väggen i deras rum. Linneas: Lite oskarpt, men hennes charmiga leende och blicken! Aw :) Storhjärtat!! ♥ Samma med bilden på Mollsan. Sjukt nöjd men fick dra upp skärpan så det blev lite grusigt. Men de vart jättefina kort. Nu ner och hämta härligt tumlad tvätt. Äta goda popcorn och dricka hallon-björnbärsdryck  och se big bang theory. Är barnsligt förtjust i Sheldon. Helt underbar karaktär!! Se serien ni som inte sett....verkligen en feelgoodhumorserie!

Vill ha

Kläder | 2012-02-05 | 17:54:11 Kommentera hΣr! 0 st

.
Usch vad köpbägäret skrek till när jag såg denna jacka på junkyard.se Sjukt fin...och sjukt jobbigt jag inte har pengar till den just nu eller....kankse. Eller...kankse inte. nej 900 kr med frakt o fakturaavgift blir lite mkt för en ofodrad jacka. Men hade så gjärna velat lysa lite extra i denna i mitt vikariejobb på någon förskola nånstans och /eller i skogen med ungarna eller på lprommis med hunden. Älskar verkligen färgen och ränderna. Men men.....ååhh :/

Edit. HAHA haha köpte jackan....xD aja köper man typ aldrig nya kläder så kan man förtjäna EN dyr grej då och då. Och ja jag tycker den är dyr. Men sjukt fin. Så nöjd....men lite ångest också. De går nog bra..phuu.

5 öringen

Allmänt | 2012-02-05 | 09:28:31 Kommentera hΣr! 0 st

.
Idag ska denna lillla böna ha kalas. Hon är så söt hon skyller alla klantiga saker hon gör på att hon fyllt 5 år. Hon har börjat tappa spilla och snubbla hela tiden. Ja mamma.de hr är för att jag fyllt 5 år och delvis är det ju så. Klumpåldern kankse har kommit lite tidigare. Hon växer ju så de knakar min lilla konstnär! ♥ Ska börja feja och dona nu så det är städat och fint här när de kommer folk . Skönt att ha något att syssla med.

Personligt

Deeper | 2012-02-04 | 18:05:06 Kommentera hΣr! 2 st


.
Jag är så sjukt leds på allt. Ursäkta men nu kommer jag vara spyärlig. Jag är så sjukt trött på att jag varje dag mår dåligt. Jag mår dåligt i mig själv med alla tankar och känslor som bara åker torktumlare i min hjärna. Försöker vara i nuet men inser mer och mer hur meningslöst allt är. Hur man föds växer upp har roligt (när man är barn!) sen går man i skolan, pluggar, jobbar. Förmodligen händer en del trevliga saker längs vägen men också hemska och jobbiga. Sen till slut dör vi allihopa. Hur meningslöst är de inte..:( Fy fan blir helt tokig av sånnahär tankar. Önskar att man fick gå genom livet lite mindre bitter men just nu känner jag mig så. Hoppas bara det kommer kännas lättare. :/ Och ja jag har mina barn och min familj och mina djur men de känns endå som att mitt liv är som ett myggpink i en stor älv många gånger. Älskar verkligen min familj men de känns så tufft vissa dagar med alla känslor och tankar som nöter inom en. Alla har dessutom så sjukt mkt energi. Så sjukt mkt vänner. Så sjukt mkt pengar osv.....man känner sig som en stor fet töntig skum fattig och tråkig människa. Saknar mig själv just nu. Saknar skratt och äkta långvarig glädje i vardagen. Saknar framför allt orken och engagemanget.

Trotsade kylan

Allmänt | 2012-02-04 | 13:23:24 Kommentera hΣr! 0 st

Vi byltade på oss och drog ut en sväng på gården. Hunden fick köldkramp i tassarna efter ca 3 minuter så henne fick jag ha på armen.
.
Resten av dan tillbringas innomhus med gott samvete.
.
-
.

Godermorgen

FOTO | 2012-02-04 | 12:08:06 Kommentera hΣr! 0 st

.
.
.
Slängde upp kameran på morgonen när ljuset var ok. Inte de bästa bilderna. Men de bästa motiven hade jag iaf..underbaringarna. ♥

Handlat mat

Allmänt | 2012-02-03 | 13:09:13 Kommentera hΣr! 1 st

Maträtterna för 20 dar
1 Korvgryta lätt med morotsslantar,ris.
2 Kycklingsoppa med pasta
3 Champinjonsσs med pasta
4 Nudlar med wokgröt och kyckling (köpte 2 stora frysta kycklingar och plocka efter ugnsgrillning)
5 Köttbullar med pasta
6 crabstick med pasta
7 Baconsås med gul paprika & ris
8 Bacon pasta och äggblandning med ärtor i.
9 Färsbiffar i rödvins och creamfreshsås med potatis och lingonsylt
10 Palsternackssoppa med ostmacka
11 Rotfrukter med baconströssel och tzatsiki
12 Risotto
13 Kyckling med pasta citron och rosmarin
14 Fried rice med ägg och skinka
15 Kall tonfiskröra med ris
16 Dillkött m potatis
17 Tomatsås med pasta och bacon med riven ost och bladpersilja
18 Gulaschgryta med potatis
19 skinklåda med ostsås och bladspenat och ris

Till allt detta handlade jag:
köttfärs 3st 500 gr a 18 kr st lidl!! , kycklinglår 2 fpkn a 15 kr st lidl!! , hel fryst kyckling,
fläskkarre 2 st bitar ca 1 kg st a ca 50 kr st,  ett stort flak ägg 30 pack, morötter, broccoli, vitkål, vinäger, 
kattmat 5 pkt, blodpudding, 3 burkar fiskbullar, ketchup, grekisk yoghurt, gurka, 2 pkt grillkorv,
 vita bönor 3 burkar,ris, strimlad skinka, lätta, champinjoner, nudlar, wokgrönsaker,
 köttbullar mamma scan, pasta (band, snäckor och vanlig spaghetti), Burkmajs, krossade 
tomater 4 burkar, tärnat bacon storpack , gul paprika, 3 burkar creamfresh, ärtor, palsternacka, 
fil, röd lök, 2 påsar potatis, citron pressad (4 kr lidl!!) fryst dill, crabsticks 2 st fpkn, tonfisk,
 kelda ostsås, bröd och mjölk.

Landade på 900 kr. Sen ska man ju kompletteringshandla 
med mjölk och bröd i veckorna när det tar slut samt lite frukt. 
Tycker iaf det kändes som en bra och billig matmånad dethär.

Okomplett

Allmänt | 2012-02-01 | 22:47:20 Kommentera hΣr! 0 st

Skumt hur sjukt okomplett jag känner mig utan min piercing i läppen. Kan nån sparka mig i röven?

min 5 åring!

Allmänt | 2012-02-01 | 18:10:47 Kommentera hΣr! 2 st

-
Min lilla snuttebums fyller 5 år i dag. Stora tjejen min. Min älskade lilla buse. Har fikat och hon har öppnat paket. Pärlor, filmer, godis, smycken mm. En bältesstol till bilen, en mysig filt. En massa smått och gott som du blev glad över.
Nu över till jobbigare grejer. Mamma är sjuk. Hon har cancer i sitt öga. Jag har inte gått ut om de förr men hon ska strålas och ska in på Måndag. :/ Ekonomin är skit. De småpengar spom rullat in från Henriks timvik har rullat ut på en snordyr bilförsäkring som kom av att vi slarvat med autogirot, csn återbetalning för Henrik mm. Så nu har vi exakt till matpengar kvar. Kul. Jag ville måla, köpa en grej till barnens rum så att deras sovalkov blir komplett...men nu är de bara att äta så billigt som möjligt och inte roa sig som vanligt. Kul. Nej. Hade velat typ bada i simhallen med barnen och sånt men är man fattig så är man. :/ Hela csn som jag fick i går gick typ på räkningar. Sved lite. Nej nu blir de till att planera upp en billig matlista. I morgon kommer det besök och vi (jag ) ska städa så det ryker för det ser himlans rörigt ut här just nu. :( *tufft* Usch.
Ladda ner en gratisdesign pσ www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se