Amazing

Musik | 2012-01-29 | 10:52:10 Kommentera hΣr! 0 st

-
Älskar folkvisor och liknande musik. Denna tjej på youtube har en så himla magisk röst.
Sitter och drömmer denna morgon. Så himla härligt. Drömmer om att bygga om ladan ute i sommarstugan som mamma och min släkt på hennes sida har till ett boningshus i vackraste falurött. Göra en del av husuet till min fina lillasyster och fixa en fotoatelje där ute, göra en stor eldstad ute typ en stenugn samt  köpa en bit mark bakom tomten till hästhage och ha islandshästar. Min syster ska dock upp till norraste norrland och plugga just islansdhästar och hästnärning. kankse kan det bli något av de i framtiden. Känns mysigt att drömma och längta. :) Speciellt med sådanhär musik i kulisserna. Vill ni så besök gjärna min systers tumblrsida. En blandning av hästar, gore, skog och tragik i bildform. www.seidur.tumblr.com.

When i take egopics

FOTO | 2012-01-28 | 11:41:18 Kommentera hΣr! 0 st

-

Barnledigt i går

Allmänt | 2012-01-28 | 11:02:30 Kommentera hΣr! 1 st

-
-
Älskade skitungar.
-
Hade vänner över och barnen borta i går kväll. Tomt utan mina små men de gick bra endå. Skönt att va lite ledig. Vi hade vänner över och sen gick jag och H ut på Halvan en sväng och delade en cider och glodde på folk. Träffade min bror en sväng som var där och sen gav vi oss ner på donken innan vi gick hem. Sov vid 1. Skönt. :) Men vaknade mitt i natten och kom på jag var full haha kände mig inte full tidigare så jag mådde lite dåligt men de vart bättre. Fick dessutom för mig att min säng va som en hoppborg för den va så mjuk så jag lade img på darlings sida i stället. Henrik föresten är helt träningsgalen för tillfället tränar och äter nyttigt och bra. Han känner sig dock trött och orkeslös mellan varven och funderar på om han kankse saknar nått i sin kost. Tanken är att han ska börja med järntabletter eller liknande. Annars äter vi ju ganska bra här hemma med grönsaker och vanlig mat liksom. Hm. Jag mår jättebra och kommer aldrig mer hetsträna som i sommar och mixtra med dieter. Kalorier in kalorier ut. Hundpromenader. Räcker för mig. Håller vikten och är nöjd. Aldrig mer hets i hela mitt liv. I eftermiddag ska vi på middag hos barnens kusin med familj. Kommer bli trevligt!
Bloggen är helt rörig för jag får inte ordning på storlekarna på allt..gah jag blir galen. Är de nån som känner sig manad att hjälpa till så feel free!! Har precis grejat ny header som ni kan se men tror jag redan tröttnat på den och har en annan ide om vad jag vill göra. Haha. Ombytlig..inte jag inte ;) Aha....i dag borde man plugga också..och måla fönsterbräda i vardagsrummet. Blir nog bra detdär. Ska nog slita mig från datorn och börja med allt så man kommer i gång. Skulle vara skönt att slänga sig i ett varmt bad med darling också och prata skit som vi alltid brukar göra. Får bli i kväll! Ha en bra dag alla.
-
Mer bilder från dagarna som gått.
.
-
Hallen där målning av lister och socklar påbörjats. Ljust trälaminat ska på :)
.
Full fokus!
.
-
-

Hemmet

Allmänt | 2012-01-24 | 18:12:32 Kommentera hΣr! 0 st

-
-
-
-
Hemmet börjat ta sig på flera fronter. Bara två fönster kvar i lägenheten att måla. I barnrummet och i vårt sovrum. Socklar under köksskåpen nästan färdigmålade samt hallens lister påbörjade. Snart drar projekt "nya barnsängar" i gång. Min hjärna har arbetat på högvarv de senaste dagarna men nu har jag bestämt mig för en modell som jag hoppas kommer bli bra för barnens minimala rum. TONVIS med förvaringsutrymmen är en ledtråd. Och MALM byrån i x antal finns också med i min plan. :)

Nytt

Allmänt | 2012-01-23 | 17:54:11 Kommentera hΣr! 1 st

Mot nya tider känns det som...har sånna förhoppningar om framtiden. Har grubblat mycket på massa saker...tänk i framtiden när vi har de man drömt om. Försöker tänka att det mesta man drömmer om att mans ka köpa för pengar man kommer tjäna i framtiden inte automatiskt kommer ge genuin lycka. Jag tror att om man ser till att göra sitt liv så roligt och bra som möjligt även med mindre pengar så kommer man även kunna njuta och känna lycka när man sedan har det bättreä n man har nu. Lycka kommer aldrig hänga på saker och ting. Jag tror dock att det kan vara värt att lägga påengar på att skapa en viss känsla och en viss atmosfär. För mig har det varit som terapi att måla lister, måla de mörkbruna kökssocklarna, slipa, spackla och måla den mörkbruna och slitna ytterdörren på insidan strålande vit. Denna månad ska det inköpas lite laminat golv i ljus ek från rusta som ska få täcka de bruna och gulbeiga hyresrättsplastmattorna som just nu "pryder" golven i hall och kök. Jag lägger en liten slant på detta för att förbättra min egen livskvalitet då jag påverkas av färger och material väldigt mycket. Jag väljer att "skämma bort" mig på detta vis nu och kommer kankse skämma bort mig med annat sedan när vi inte är studenter och timarbetande. En helt ny garderob skulle inte vara fel. :)

Möte och plugg

Allmänt | 2012-01-23 | 07:54:37 Kommentera hΣr! 0 st

-
-
Ska på möte med förskolechefen ang timjobb i dag. Vi får se hur det går. Försöker inte vara nervös de är ingen poäng med det. Finns det något jobb och de vill ha mig så gör det annars inte. Inget att deppa för. Jag ska sen inta soffan med en tjock skolbok resten av dagen. Kul inlägg. Vore ju kul om jag orkade fixa bloggen också.

Peace and quiet

Allmänt | 2012-01-22 | 19:41:46 Kommentera hΣr! 0 st

Barnen ska få bli trötta innan vi lägger dem. Därför vänter vi ut dem i daqg för att bryta maktkampen som blivit när de kommit till kvällarna. De leker iallafall bra och lungt just nu. Väntar på att bra tv program och på dip och grönsaker.Vi får väl se när de går att lägga ungarna. I morgon är det jobbmöte. Fy vad nervöst. Det rör sig bara om att jag ska söka timjobb liksom men möte med en chef är alltid nervöst..tror jag...hu! :) Önskar alla en god kväll.
-

Dagens barn

Barnen | 2012-01-22 | 14:07:48 Kommentera hΣr! 0 st

Gladskit
♥♥♥
-

Surskit
♥♥♥

Trauma att sommna?

Barnen | 2012-01-21 | 19:33:06 Kommentera hΣr! 0 st

Hur kan ungen tycka att de är sånt fruktansvärt trauma att sommna på kvällarna?? (Molly) Har precis haft ett breakdown efter att i en timme provat att bara ignorerat och tagit i mot slag och sparkar i en timme. Sen fick fröken ett utbrott så hon skrek så hon började hosta. Jag undrar vad grannarna tror? Detta endast för att hon inte fick gå upp från sängen. Jag talade då och då om för henne att de var dags att sova med mjuk röst men det tar i mot så för henne att göra något hon inte vill. Det slår över och hon får utbrott. Jag vart himla ledsen för man försöker och försöker. Kamomillthe, avlappningsskivor för barn, omega 3 (som de faktiskt tar nu bägge!), massage, BVC:s metoder, bad, fasta rutiner......ALLT. (och vara rejält jävla bestämd och ryta i och allt annat såntdär kan ni ju gissa er till är ett bestående inslag i denna cirkus?) Men inget får henne att slappna av och sommna i lagom tid. Varje kväll drar ut till efter 10 för bägge ofta och det funkar ju inte med förskolan dan efter. Storasyster får så himla lite uppmärksamhet känns de som. Jag orkar fan inte mer. Usch helt jävla väck känner jag mig nu av trötthet och frustration. Jag orkar INTE med tips eller massa kritik eller nått nu...pleas bespara mi det. Vill bara skriva av mig. Usch! :(

Denna...

Allmänt | 2012-01-21 | 09:35:54 Kommentera hΣr! 0 st

Denna rödrandiga sak smet med när jag beställde från Lindex. 129 kr.
Bloggen är så FUL. Need to fix it. Men har inte tid och ork. Måste fortsätta städa i dag men i veckan kankse man hinner greja med design. Har ni något tips på hur den ska se ut så hojta!

Shopping

Shoppat | 2012-01-19 | 18:22:27 Kommentera hΣr! 1 st

Handlar på lindex för mitt presentkort. Söt tröja. 299 kr.

Billig och god soppa!

Mat ,träning och hälsa | 2012-01-17 | 12:19:42 Kommentera hΣr! 0 st

Gjorde en citron grädde och kycklingbaserad soppa häromdagen s0om har räckt läänge och som bara blivit godare varje gång man värmt på den.
.
Citron och kycklingsoppa
2 kycklinglår (lidl har jättebilliga 4 st för 18 kr)
1 msk timjan
senap
tomatpure
köttbuljong
vinäger ca 2 msk
grädde (ca 1 dl)
salt
peppar
citron ca 1 liten pressad.
lök
en msk socker
vitlök
morot 2 mellanstora.
Pasta
.
Koka kycklingbenen tills köttet är klart med timjan buljong, salt och peppar och en stor gul lök skuren i klyftor. Ta upp och bena av. Lägg köttet åt sidan.
Häll av buljongen till lite mer än hälften. Red såsen med mjölk och grädde och pressa i citron samt ha i de andra smaksättarna efter behag. hyvla i morot ca 2 st med potatisskalare så det blir som tunna remsor som får koka med. Ha i pastan och koka i ca 7 -8 min. Ha i kycklingköttet vid slutet av koktiden så det blir uppvärmt i såsen. Ät med knäckebröd med ost på.
Yummie!

folkan

Allmänt | 2012-01-14 | 15:29:28 Kommentera hΣr! 0 st

.
.
.
.
.
.

Målning bak och dans

Allmänt | 2012-01-14 | 15:16:02 Kommentera hΣr! 0 st

Bakade nyponbröd i morse med russin i och passade på att måla sockeln under skåpen i köket vit. Ska på med mer vit färg i eftermiddag. När golvet är inlagt och när jag fått tag på en kökssoffa kommer det bilder på hemmet. Än så länge skäms man ju lite över ful hyresrättsplastmatta. Brr...Vill verkligen få de mysigt här för vi lär inte kunna låna pengar till något annat boende förren om ett par år. Trist men sant. Vi bor iaf som de är nu jättenära affärer och förskolor och mormor. Kan inte bli bättre. En mycket värdefull sak är att mamma har en sommarstuga utanför stan så de är bara att vi åker dit om vi vill ha en nypa skogsluft och om vi vill att barnen ska få springa som de vill.
Nej vad babblar jag om...ska kanske berätta vad vi gjort hittils i dag. Var på folkan och skulle dansa ut julen med tjejerna. Gick sådär. Linnea vart blyg för allt folk och ville inte dansa. En liten svängom till prästens lilla kråka gick bra men sen vart de tjat om godis som vi lovat de skulle få. Fiskdammen var inte gratis som de sa när vi gick in utan kostade 10 kr. Inga lösa pengar. Vi kompromissade med barnen och åkte till hemköp och köpte lite lördagsgodis i stället. Nu är de tysta och lugna och Henke har satt maten på spisen. Skönt Tar de lungt resten av dagen nu förutom målningen.
Hoppas ni andra haft en bra dag!

Kissproblem

Allmänt | 2012-01-12 | 13:46:10 Kommentera hΣr! 1 st

Åh ja blir så trött på djuren som kissar friskt där det en gång vart lite kiss. Suck. Hunden började och nu har ena katten börjat härma. Hunden gillar att kissa på mattor och denna madrass som ligger på golvet i lotsängen har blivit hennes favoritplats..grr!!!  Tackar skjutton för plastad frotté. Men Det kan inte fortsätta såhär att man ska behöva tvätta täcken osv dagarna i ända. Jag ska byta säng åt barna. De har just nu kura loftsäng från Ikea. Mollsan sover under och de är som sagt där djuren börjat tycka de är ok att kissa!! Därför hade jag tänkte en lösning med massa förvaring i deras rum på långsidan. Malmbyråer! Vita. Sen en kant längs med väggen av träreglar som man borrar upp. Jag köper lösa sängbottnar och lägger på denna kant och skruvar fast. Framtill stödjer byråerna och bildar en snygg front med förvaring. Kankse kan en koja ordnas under sängarna på något vis. Blir iallafall en multifunktionell möbel. :) Kommer nog bli ganska snyggt också. Med två stycken malmbyråer med sex lådor i varje kommer jag kunna knöka i hur mycket av barnens saker som helst. Både kläder leksaker och pyssel. Awesome! :) Sen får jag kankse plats med något litet skrivbord också i nått hörn. Myspys. :) Så länge vi bor såhär i hyresrätt och barnen är små får de dela rum de är ingen av dem som klagar och det lilla rummet är mysigast i hela lägenheten tycker jag så där bor våra små sessor i sitt krypin.

Hej!

Allmänt | 2012-01-07 | 15:32:34 Kommentera hΣr! 2 st

Jag är så tråkig så jag har inget nytt att komma med i bildväg. Ska fota vardagsrummet så fort jag fått upp en komplett tavelgrupp ovanför soffan. Har fått upp barnens tjusiga tavla jag fick i julklapp. Den på barnen alltså i pärlplattsmodell. Tjusigt blev det men ska ha två mindre bilder vid sidan av också.
I kväll blir det latmansmat. En sallad från pizzerian. Har vart husmor och lagat långkok och grytor ett bra tag nu. Jag vill fortsätta här hemma med listmålandet men har ingen bra belysning och snart slut på vit färg. Kanske blir lite i köket på socklarna under skåpen i kväll. :) Om man ska va så rolig på en lördagskväll. Man borde ju syssla med vetenskapsteori men de tar jag när kidsen är på förskolan i veckan.Snart är det dax arr gå ner i tvättstugan och tvätta. Massa sängkläder och handdukar...phöö.:) Aja de är sånt som måste göras det också. så skönt när de är klart..när allt är tumlat vikt och inlagt.
Nej jag får va lite flitigare med kameran hörrni! :)

Om man kunde...

Allmänt | 2012-01-05 | 18:14:07 Kommentera hΣr! 0 st

Om man kunde äta ihjäl sig så skulle jag välja kladdkaka som självmordsmedel. ;) Skämt å sido. Sitter med en god och kladdig kladdkaka som är nästans om "varm smet" haha. med grädde. YUMMIEE! Barnen ska snart få sina tänder borstade, ta på sig pyamas, höra en saga och krypa till sängs. Vi själva ska ta oss lite vuxendricka när de små sommnat. Ska dricka två goda päroncider och henrik skulle smaka nån ny wiskey. Mums det med. :) Inge fylleslag här så ni behöver inte ringa soc. ;) I dag gjorde jag en gudomligt god gryta med hela kycklingdelar, creamfresch soya, buljong diverse kryddor bla annat rosmarin och citron, champinjoner, paprika och strimlad lök. Riktigt ruskigt gott. Till detta åt vi pasta och sallad. I dag har de vart en extra bra mat torsdag känner jag haha. I morgon kör vi nog på enkla linjen. Ska läsa en del i morgon tänkte jag så hinner nog inte med så mycket.
I morgon kankse det kommer upp lite foton också. Tänkte hänga upp tavlorna i vardagsrummet så det ser mer klar ut där inne. Granen är väck också ock så ska vi hitta nån bra plats för henriks databord. Vi får se hur det blir.
Ni får ha en fin kväll alla!
/H

Detta berör mig...berör det dej?

Deeper | 2012-01-03 | 10:21:53 Kommentera hΣr! 3 st

Allt jag behöver veta lärde jag mig på dagis…

 

 

Jag lärde mig egentligen allt jag behöver veta på dagis.

Hur man ska leva, vad man ska göra och hur man ska vara.

Visdomen var inte störst på gymnasiet, utan i sandlådan på dagis.

De här sakerna lärde jag mig:

 

 

Dela med dig

Spela rättvist.

Slå inte andra.

Ställ tillbaka saker efter dig.

Städa upp!

Ta inte andras saker.

Säg förlåt när du gjort någon illa.

Spola.

Bröd och kall mjölk är bra för dig.

 

 

Lev ett balanserat liv; Lär dig något, rita lite, tänk lite, måla och sjung varje dag.

Ta en tupplur varje eftermiddag.

När du går ut i världen, håll någon i handen, se upp i trafiken och håll ihop.

 

 

Tänk på alla under; Kom ihåg det där lilla fröet i plastmuggen. Rötterna växer ner, plantan växer upp och ingen vet egentligen varför, men alla gör vi så.

 

 

Guldfiskar, hamstrar, vita, möss och också det där lilla fröet, dör.

Vi också.

 

 

Kom ihåg all pekböcker och det första ordet du lärde dig, det största:

Titta!

 

 

Allt du behöver veta finns där någonstans;

Den gyllene regeln, kärlek grundläggande hygien.

Ekologi och politik och jämställdhet och ett sunt leverne.

 

 

Ta någon av de här sakerna och gör om dem till ett stort vuxet ord och använd det i din familj, eller arbete eller regering eller i din värld och det kommer att vara sant klart och fast:

Tänk vilken bra värld det skulle vara om vi alla, i hela världen, åt mjölk och bröd klockan tre varje eftermiddag och se´n lade oss ner med våra filtar för en liten tupplur…

 

 

Och tänk om alla regeringar hade som politik att alltid ställa tillbaka saker där de hittat dem och alltid städa upp efter sig.

 

 

Och det är fortfarande sant, hur gammal du än är, att när du går ut i världen är det bäst att hålla någon i handen, och hålla ihop.

 

 

//Robert Fulgham

Smygbeställt

Shoppat | 2012-01-01 | 17:44:23 Kommentera hΣr! 1 st

Ville va snäll mot mig själv och beställde på ellos en söt långkjol till sommarens första dagar. Köpte också en mysig grå stickad sak som man kan ha när de är kyligare. Tycker kjolen va söt men kan nog bli lite för puttenuttig om man inte kombinerar med typ svart kankse skinnjackan?
Vad gillar ni maxiklänningar-kjolar?

2012

Allmänt | 2012-01-01 | 15:14:58 Kommentera hΣr! 0 st

Nytt år. :) Jag vägrar uttala mig om hurvida jag tror de blir ett bra eller dåligt år. Det får tiden utvisa. Jag hoppas för det första att en viss person blir frisk nu. Min lilla mamma. Sen att vi alla andra får fortsätta va friska. Jag hoppas också vi tjäner lite mer så jag kan konsumera lite mer haha. Nej men några plagg i ens egen garderob hade ju inte skadat. Man har plockat bort en massa gammalt och en hel del är inte ok att ha på sig helt enkelt.  :) I kväll ska jag trixa med denna frisyr. Tyckte den va himla fiiiin!
Ladda ner en gratisdesign pσ www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se