Prinsessorna ♥

Foto: Matilda Thorsell

Fattiga presenter

Usch vad jag hatar att ha mindre pengar än den allmänna svensken med iaf en fast större inkomst. Så tråkigt att man inte kan köpa de man vill åt släkt och sådant i julklapp. Alla ger bort saker som är lite dyra men våra känns så patetiska. En del saker köpt på secunghand mm. Dock försökter jag få tag på så fint som möjligt men det känns som man ligger efter. Det blir aldrig så fint och passande som man vill ha det när man har en begränsad budget. Vi fick ju ut lite mer på älsklingens lön men de måste som sagt också räcka till mat tills pengar kommer in igen och så har man ju de förbaskade räkningarna. Idag köpte vi dock lite grejer till pluttarna och lite till annan släkt. Det blir nog bra endå.

Rescue Ink

Såg Dr. Phil i morse. Handlade om en hundhetsare. Så himla sjukt. :( Man får ont i hjärtat. Det var inga milda bilder de hande med heller. Usch. Jag fattar inte att sådant pågår i detta nu även i sverige. Det skär i hjärtat.
Sedan fick man veta lite om Rescue Ink. Ett gäng Mc knuttar som samlats för att hjälpa djur som har det svårt och som behöver hjälp. De lämmnar ingen lapp på dörren om man säger så. Ska se om det finns program att se med dem de skulle vara så skönt att se dem ge djurplågare en tuff match.

Hemmatips

Har insett att om de bara är RENT så är det ofta ingen fara med stök. Fina foton på sådant du gillar i fina ramar uppsatt i raka rader samt förvaring till sådant du vill få undan. Samt rensning och utsortering av gammalt och oanvändbart gör mycket för ett hem och för välbefinnandet. :) Mina tips till er idag. Se också till att omges av de färger du gillar och inred personligt så får du ett ännu mer trivsamt hem. ♥( Rent hahaha......å raka rader på foton, ännu mer haha....kul att jag bara har bilder på köket med grötkladd på bordet  o med kort på sniskan på kylen :P )

gnnnnaaww....blir galen.Barnen ...alltså de små kottarna. De små grisarna. De små trollen. De är som två KULSPRUTOR. De är ALDRIG tyst. ALDRIG lungt. De är helt galna. De trissar varann. Linnea med sin knivskarpa höga pipiga röst och Molly som ar lätt att börja grina. De slåss, de umgås, de leker de LÅTER. Mitt huvud är helt SLUT. Tänk att sitta framför en bildkanon och försöka förstå massa bilder som kommer snabbt snabbt i en följd hela dagarna. Det kan jag jämföra med att HELA tiden ha nån som säger "mamma mamma mamma titta titta" "mamma kom mamma hjälp mig, mamma ge mig dittan o dattan"

De blir nästan tortyr i mellanåt. Man vill de ska vara lugna och lyssna och prata lägre men alla uppfostringsförsök vi provat bitar inte. Hur får man två små troll lugnare? Antar det är såhär det ska vara och att det inte alltid är såhär men endå. Its drives me crazy!

JAg MÅSTE erkänna att alla som ska bli tvåbarnsförelder i bekantskapskretsen typ tänker jag "phu ni vet inte vad ni ger er in på" :P Men det blir nog bra i slutändan för alla....de är bara lite.....intensivt.

30 dagar - 30 frågor

Får göra som trenden råder att följa en jävla lista. Har inget annat intressant att skriva om så de får bli enligt listan. I morgon börjar jag med min presentation.

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Vad bjuder jag på för mat? 
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Om det här vore min sista dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick som förändrade allt
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Mitt favoritplagg
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Vardagslyx
Dag 14 – Självporträtt
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Ett pinsamt ögonblick
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Mina förebilder
Dag 21 – Mina dåliga sidor
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Hur  muntrar jag upp mina vänner?
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – Det här är jag bra på 
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här
Dag 29 – Det här ska jag bli när jag blir stor
Dag 30 – Min bästa grimas.Alltid AlltidDet finns alltid någon finare mer vältränad och sötare person än du..som kan bra saker som är snällare och tålamodigare och bättre än dig. Hur ska man orka med det? Man blir fan lite ledsen i ögat. Hur ska man grejja det om man hela tiden är så trött så man vill börja grina? 

 
Det finns alltid lite ärlighet bakom "jag skojar bara"
Lite vetskap"jag vet inte"
Lite känslor bakom "jag bryr mig inte"

Lite smärta bakom " det är lungt"


Nej på fredag är det jag som köper vitaminer, ny kattsand och kankse nån lussebulle eller nått.

allmänn update.

Julklappar till kidsen inhandlade. De får varsin sparkcykel med Hello Kitty haha. Jag frågade i går kväll vad hon skulle skriva på sin önskelista som hon ska få lämmna till tomten på söndag. "Bara en sparkcyckel - med Hello kitty på" :P Så tror nog fröken blir nöjd över sin julklapp från oss. Sedan blir det ju en del anat från släkt osv. Jag vet iallafall vad jag ska köpa efter jul. En klösställning till katterna och ett objektiv till mah kamera :D
ELLER om vi får mycket pengar sammanlagt köpa en Plattburk. Alltså en tv. Kommer bli awsome. Man kan ju inte ha filmkvällar på en vanlig burktv från 70 talet liksom utan video eller något.

Själv har jag önskat mig påslakan och sådant som man inte tar sig råd å köpa själv. Ljus, tvålar och The är också önskvärda.
Kom nyss in från en kylig promenad med Mini. Skrutten. I går tränade jag med henne, gosade och fixade pälsen. Hon uppskattar verkligen all egen uppmärksamhet jag hinner ge henne. Men annars är hon nöjd att bara vara med också men man ser hur kul hon tycker det är att träna lite. Hon är så himlans söt. Frågar man "får jag en puss?" så kommer hon och slickar en på munnen. :) Plutthund.

Jag känner de bilr dåligt med skrivande om mitt liv och leverna. Jag kankse har börjat tröttna på att dela med mig av mitt liv eller så ärj ag helt enkelt....ointressant just nu. Händer en del på det privata planet. Både posetivt och negativt. Men de känns som de står lite still igen. Just för avsaknad av riktig ekonomi. Tyvärr hänger en hel del på pengar i dag.

Linnea var lite ledsen i dag när jag lämmnade henne. Trots hon fick vara på Mollys avdelning. Vet inte vad det var riktigt men de blev så varmt välkommnande där inne av personal jag verkligen gillar så det var super. Skulle vilja ha henne på Mollys avdelning jämt. Vi funderar på att låta det bli så men vi vet inte än. Hon behöver ju äldre kompisar också som hon får på storbarn. Men hon har dock inte hunnit skaffa sig så mycker vänner där utan hon tjatar bara om att få vara inne på Mollys avdelning och hon ska ju trivas på förskolan. Inget mer med det.

Nu ska jag ta och läsa lite. Fixa håret mm.

/Hanna

hello....shitty?

Rejält och billigt

 I kväll tänkte jag att jag skulle försöka få tid lite plansmidning. Tänkte skriva ut exakt vilka möbler vi ska inhandla när vi får det bättre ekonomiskt så jag vet hur vi vill ha det sen. Tänkte på en bas-inredning med Ikeas Expedit och lack som bas spec i vardagsrummet. Vitt o svart med inslag av rosa och lila i textiler och detaljer. Fick massa ideer när jag kollade på styleroom.se i dag samt i gamla IKEA kataloger. Sedan måste jag bli mer slängeffektiv också. Orkar inte samla på mig saker som bara kommer att ligga. Eller som man måste förvara. Ska bara spara sådant jag själv gillar och kommer att använda. ete
Dessutom skall budgeten ses över för kommande månad samt matlista för veckan ska skrivas. I morgon storhandlas det och inköps ev lite julklappar om det finns tillräckligt med pengar för det vilket jag verkligen hoppas. Håller iallafall på och knopar med barnens fotoböcker nu på nätet som jag ska beställa. De kommer bli jätteglada! De älskar att bläddra och prata om de som hänt under året i sina gamla fotoböcker.

Ska kila till bibblan med linnea snart och lämmna tillbaka lite böcker. Skönt att få sånt gjort också. Har sååå mycket som behöver göras i dethär råtthålet och de gör mig så jävla trött. I dag trodde jag att jag skulle svimma. har ingen ork till något länge :( Var tvungen att lägga mig ner på sängen. Det känns bättre nu men är helt orkeslös. Usch. Måste köpa Berocca boost som vi kört med tidigare. Funkade jättebra faktiskt.

Nostalgi och drömmar
I går hade jag massa att skriva men tänk nu är allt..poff borta. Så kan det gå. Å jag är så jävla nostagisk + framtidsdrömmande just nu. Både när de gäller vänner, familj och förhållande. Usch..eller mys. Svårt att sätta ord på sånahär känslor. Tänker på när man gick både i grunskola och gymnasiet. Hur de gick när jag och sambon träffades och massa annat. Gamla vänner mm.
Träffade Henrik när jag gick i 7.an första gången. Han och en kompis skulle gå på vår Halloweenfest vi skulle ha. De var väl bara där en snabbs. Minns att jag fick ett såntdär "småkort" i matsalen av honom. (har fortfarande kvar det haha vad söööt han var) Sen fortsatte det...vi umgicks väl och senare vart vi i hop ett tag. Vi har vart tillsammans i två omgångar och hade ett X imellan jag faktiskt förlovade mig med. No more words about that..... vi vart iaf ihop igen efter en sista kram...som inte skulle bli den sista. Det är jag glad för. :) 9 år nu darling. ♥ Det är sjukt hur olika vi är men att vi endå håller i hop. När ska vi gifta oss då? Skaffa barn har vi ju redan gjort? Det får bli när vi får mer pengar och kan göra det vi drömmer om.  Gifta oss i Scotland med efterföljande wiskeyparty eller ha det i sverige i mer medeltidsinspererad miljö och ta en smekmånad i Scotland i stället. Vi får se hur det bilr.

Dagens små fattiga göromål
I dag blir det till att baka brö (billigare så nu innan man får pengar), pyssla med barnen och se vidare serien "chuck" i kväll haha åå den är såå awsome. Ni borde se! En nörd får hemligheter inprogrammerade i hjärnan som tillhör CIA och han jobbar med två agenter varav en skithet brud att förhindra de saker han fått reda på. Humor , action och drama i en skön blandning.

Borde nog döpa om min blogg till "fattiga studentbloggen" btw. De dyker inte upp mer jobb för sambon alls. I går har han dock vart ute och sökt och han har blivit rekomenderad av en kille nu på ett jobb också så tycker det borde leda nån stans. Känns fett jobbigt att behöva snåla som en gnu jämt och tacka nej till roliga saker. Denna månad prioriteras iallfall julklappar till barnen och mat såklart vilket det ju alltid gör. Man får ära lite tråkigare och billigare men de är samtidigt kul för man utmanar sig själv att äta så billigt man kan.
 Det är heller inte farligt att de kurrar lite i magen ibland på oss vuxna. Ett tips till er som inte vill köpa dyr välling till ett äldre barn: Gör välling av grötpulver. Några tior billigare men fortfarande vitaminberikat. Blanda med varmt vatten till vällingkonsistens. Funkar prima :) Ska göra bananvälling till Mollsan på fredag med banangröt.

Hemma

För att vara jobbig och skriva något i detta bildtalande inlägg så måste jag tillägga att hyllan ska bli svartmålad den som Myra ligger på. Sedan är köksbänkarna bara tillfälliga. Tills vi har råd att köpa någon vanlig köksoffa.

Allting allting ingenting

Kvällas kvällas inget gör man inget ser man inget händer - en sak i sänder.
Godnatt.

Myra som bebykatt - Bara för att hon är min lilla primadonna

Tjolahopp


I dag är det ännu bara ännu en såndär "vänta" dag. :( Suck. I mrogon ska vi och hälsa på barnens kusin Signe, fika hos mamma, och gå på barngympa. I dag vet jag inte alls vad vi ska göra. Bara vara hemma antar jag. Tråkigt. Har ekonomiska funderingar. Det kommer bli så jävla tufft o bara leva på ett jäkla csn usch. Hate it. Vill bara de ska dyka upp mer jobb för Henrik. På måndag ska han boka intervju med vikariepoolen iallfall. Vi får se vad som händer.

MorgonenMorgonens Linnea: Mamma jag vill vara prinsessa, du med mamma , Molly du får vara zebra! :D


Hunnit med sedan 04.00 i morse: Avvärjt två ilskeutbrott från nyvaken Molly, hostat så ja hållit på att spy, gjort välling, brett mackor och gjort the till barnen, badat med barnen. Klockan är bara 7.....kommer nog bli en lång dag är jag rädd :/

Mycket i min hjärna

Det är så mycket i mitt liv och imin hjärna just nu så ja blir alldedes snurrig. Somtals blir jag trött arg frustrerad och helt utmattad, och ibland kommer dedär stunderna jag bara njuter. När jag flödar av kreativa ideer och plugget flyter på bra, man är ute i god tid med uppgifter och har börjat fått studiesjälvförtroende. Man känner sig mer och mer vuxen men varje dag kan man känna Ska det vara såhär jämt? Nej de ska det självklart inte. Jag är så nyfiken på framtiden men gör mitt bästa för att leva i nuet. Jag funderar på hur vi kommer att bo inom låt säga 5 år? Ett hus är vi iallafall överens om. Inte för långt ute i buskarna men endå naturnära. Jag går och funderar om man ska köpa helt färdigt eller om man ska köpa något billigare och renovera. Ideerna flödar ju som sagt men jag har ju inte direkt nån snickare till kille. (dock till bror haha)

Jag har sånna problem med att foga i hop alla mina ideer och liknande om hemmet till en matchande helhet. Vill både ha in lite färger vitt och lite beige/brunt. Senaste ideen är en "byrå" vägg inne i vardagsrummet. Som kombinerad tv-bänk. Allt för bra med förvaring. Sedan gräsgrön kontaktplast på golvet i barnens rum i stället för Hampenmattor tills vidare. Vi har en hund som GJÄRNA kissar in alla mjuka mattor. Grr....man blir så trött på det men det går inte att göra något åt. Man hinner inte ut i tid och minut när man har två småbarn som går mestadels hemma. Givetvis får hon sina promenader men är det en mjuk matta framme så kan hon kissa bara på pin kiv liksom. Hon är ju också en vuxen rumsren hund så ett par timmar borde hon rimligtvis kunna hålla sig.

Nu återstår av kvällen Robinson och lite pluggande.
Hann inte berätta så mycket vad vi gjort i dag men det är lite av det vanliga. Testade dock en gestalteringsuppgift på barnen i dag som jag ska utföra på en förskola nästa vecka. Tänk att så enkla medel som att sätta på sig en stor mössa vira in sig i ett svart påslakan, sätta upp en liten spotlight och tala med lite halvläskig mörk röst kan få två barn att göra så stora ögon haha. Det var verkligen jätteroligt. Linnea vill gjärna "leka den leken" igen. :)

Ny design är jag sugen på också. Bara appropå ingenting.

Hej på er /Hanna

mina gullungar

Gympa och party

Småtjejerna ska gå på barnkalas i dag. Deras första faktiskt :) Vi har slagit en en present hjär och så laddar vi för barngympan också i eftermiddag. Skönt att hålla igång med dem man märker inte man är så trött haha. :) 05.45 vaknade Molly i morse. Man är inte kaxig vid den tiden men är trött så man knappt kan stå men de funkar endå. Ska sippra på en kopp kaffe med mjölk och socker nu så man får lite eget spring i benen. Ska filma och fota lite på kalaset. De älskar verkligen att kika på sånna filmsnuttar efter man gjort något speciellt. De kan sitta och titta om och om igen. Just nu leker de födelsedag. Linnea har slagit in en bok och sjunger för Molly som ligger i sängen haha. :D De är så härliga.

Mycket plugg nu

Förlåt om jag är bajsigt inaktiv här på bloggen men det känns för det första som att ingen läser bara för att jag inte har nån räknare på min sida. (need to be fixat!!) den andra anledningen till att uppdateringen sugigt är att jag haft mycket studier. Vi har haft tre innedagar (dagar som spenderas på högskolan) och de har vart riktigt maffigt. Mycket med information och mycket intensivt program. Jag tycker dock jag lär mig mer och mer och mer det är helt otroligt spännande och givande. Man dimper liksom rätt ner i vardagen på en förskola med alla de problem som kan uppkomma och vilket ansvar vi har som pedagoger och hur viktig leken är för människans existens. Det är fucking DJUPT. Det är stort. Intressant. Jag brinner verkligen för dethär och läääääängtar tills jag kan komma ut i arbete.

Funderar om jag ska söka springvik på förskolor som de är nu eller om ja ska fokusera på min utbildning och på barnen. Tror de skulle bli maffigt att försöka hinna med allt. :( Önskar bara ett arbete till sambon. De är så sugigt att han inte blir inringd något mer på de jobb han haft. Han hade jättemycket första måanderna som personlig assistent men nu...nada..inget. Det känns jobbigt också för att knoddarna bara får gå 15 timmar på förskolan. Jag hade behövt lite mer studietid än 3 /h om dagen. Dock så går jag till mamma och studerar men när knottet är hemma vill man ju endå vara med dem!

Ingen bild vart det heller. De får ni fan leva med haha.

 Jag väger på o köpa en platt tv till ju l i stället för nytt objektiv till kameran!! What to dooo!! För övrigt hoppas jag jag får de jag önskar mig av sambon. En Termoskopp. Ser snygg ut o är nog praktisk. Sen vill jag ha nya påslakan (får snart hem mina vita jihaaw) och ett hus också...med trägolv som man kan måla, väggar som man kan måla, inreda..trädgård o plantera i...åå...hemnet.se blir nog nästa stopp sen massa läsning i min 200 sidors bok om barns subjektsskapande och pedagogiska miljöer.
Jag.....svävar ut när jag skriver? Eh....jo.  

Tjingpling!