Food

| 2011-05-18 | 16:10:25 Kommentera hΣr! 2 st

Väntar på maten. Kyckling grillad i ugnen med ris och en god sås. Nom naom :)

Ska man försöka äta nyttigare tro? Alltså..vad fan ÄR nyttig mat? LCHF har jag som sagt prövat och tror visst man går ner i vikt av den men tror inte på konceptet som någon slags ultimat livslångt sätt att äta. Kankse bör jag bara träna och röra mig lite mer? Försöker ta mer sallad än kolhydrater vid maten endå för att bli av med bullmagen men de lyckas inte jämt. :/ Ris potatis och pasta är endå ett billigt sätt att bli mätt. Ibland blir det tyvärr bara snabbmackisar och ketchup till lunch för oss vuxna. Men kankse hade man där kunnat äta ett par ägg i stället?

Men kan inte ni mer belästa tipsa mig om varför det skulle vara bättre? Kankse kombon ägg o makaroner skulle vart nyttigast? I en mindre portion och med någon grönsak till? Alltså sådanhär matfrågor kan typ uppta min tankevärld dagtid och det stör mig lite.

 


Kommentarer
Skrivet av: Soffy

Kolhydrater ska man bara se som ett tillbehör egentligen, speciellt om man inte tränar något, tränar man behöver man en liten del kolhydrater för att kroppen ska orka, det är det som är "energin" som den gör av med medans man tränar. Ägg är mycket bättre (speciellt äggvita) därför att det innehåller mycket protein och lite dåligt fett, typ bara gulan som är sämre. Kyckling & kalkon är superbra kött eftersom det är samma där, jättelite fett och jättemkt protein som kroppen behöver för att bygga tex muskler. Sallad är ju super men tänk gärna på att ha i mkt morötter eller så för att annars håller man inte sig mätt så länge. Ett vanligt salladshuvud innehåller nästan bara vatten, så det är egentligen inte nyttigt. Tomat är däremot det! Så mitt tips är att dra ner på kolhydrater och käka mer tomat,morötter,linser,bönor, kikärter? Tar tid men tänk på vad du stoppar i dig i övrigt också, käkar du nyttigt men sen massvis med typ majonäs eller bea till så är det plus minus noll direkt :P Man kan göra lättare varianter på dom flesta såser, eller helt enkelt ta mkt mindre till en början :) adde gick ju ner 6kg när vi gjorde så! Lycka till!

2011-05-18 @ 16:53:50
LΣnk: http://soffy.blogg.se/
Skrivet av: Soffy

Nej, morötter är inte i närheten av samma sak som potatis :P Det innehåller mer än dubbelt så mycket kolhydrater än morötter, så det är helt fel. Rotfrukter är bara bra, speciellt okokt morot så man får i sig så mkt cvitamin som möjligt. Morötter är super till "bukfyllnad" som man säger. Att äta macka på morgonen behöver inte vara fel, men då ska man inte äta vitt bröd, gärna undvika det fetaste smöret och ha lättare pålägg som kalkon eller pastrami tex, gröt är inte fel så länge man inte slänger i ett berg med sylt eller socker som dom flesta gör, och då snackar vi ju havregrynsgröt tex? Det går bra att äta. Sen ska man ju försöka anpassa mängden mat till hur mycket man rör sig, det behöver inte vara fel att käka stora mängder med bra mat så länge man rör sig också. Så länge man är duktig 80% av tiden kan man absolut unna sig något gott också, men det går lättare om man försöker träna också såklart :)

2011-05-18 @ 22:03:51
LΣnk: http://soffy.blogg.se/

Namn:
Kom ihσg

E-mejl: (endast f÷r mig)


WWW:


Kommentar:
Ladda ner en gratisdesign pσ www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se