Soffan har nya kläder tillfälligt

Home & inredning | 2011-03-29 | 15:17:23 Kommentera hΣr! 3 st

 

Soffan fick bli svart med nya överdrag. De vart mysigt :)

Snart ska den upp på låga stora plintar. Kommer bli stiligt!

den svarta tavlan är bara på besök på väggen den ska in i sovrummet med ett citat mitt i på vit bakgrund.

 

Lördagsmys

Allmänt | 2011-03-26 | 20:03:31 Kommentera hΣr! 0 st

Idag har jag servat min trötta och bakfulla sambo. Städat gjort underbart god kyckligsallad med fetaost och vitlöksbröd till samt mublerat i sovrummet. De känns så stort och luftigt här inne nu. De ska målas vitt och de ska upp foton och en hylla och sedan vill jag ha tag på runda svarta mattor. De hade runda tunna filtmattor med gummibaksida på rusta nått år. De va superbilliga och en sådan hade passat perfa! Typ två sådana stora.

Nej ja har för mkt att göra. Hua. Hoppas min blogglust återkommer. Gammal bild fick ni också. Bara för att ja saknar min piercing såklart. Men snart är de ju min födelsedag och då har jag bokat en tid :)

I morgon skulle jag få en slappdag i retur. Hoppas han diskar, lagar mat, tar ut barn o håller reda på och jag får vila hur mkt som helst. Vore härligt!

 

 

Lite allt möjligt

Allmänt | 2011-03-25 | 11:31:00 Kommentera hΣr! 0 st

Det blir inte mycket uppdateringar här på bloggen. Har inge photoshop vid denna dator och har mycket med skolan just nu. Fan va tråkig jag är. :/

Lite iaf. Vart och grillat korv nere på familjecentralen nu på förmiddagen. Skönt. Sådan miljö trivs jag i. Bara accepterande och trevliga människor med barn. Hjälpte till med det jag kunde när jag var där ocks försökte läsa lite i en skolbok men det fick väl sådär. De är så kul att vara med och leka lite också :)

Big brother..shit har inte missat ett avsnitt. :) Älskar att följa spelet. Älskar Rosas lilla chihuahuadamp. Roddans sluga slemmighet o allt annat. Gurkish! :D Han vinner lätt. Han har folkets stöd.

Har mublerat om en del nu i sovrummet här hemma. Gjort om en garderob till en datahörna. helt perfekt. Så slipper man se en dataarbetsplats de första man gör när man kommer in i sovrummet. Det ska va rofyllt och vackert. :) Är en bra bit på väg mot den känslan nu. Älskling är dock inte så jätteglad han hade kunnat ha sin data mitt på golvet om han hade velat så lite bryr han sig. Men jag lär kunna få styra lite här om vi ska få de någolunda lättstädat och få de att se trevligt ut här.

Barnen är trötta.
Jag är trött. Henrik jobbar. Vad att hitta på? Försöka fortsätta städa lite snart då. Slösurfa en stund mens barnen kollar på film tror jag minsanna också jag tänker göra.

Hej på er
/H

Snart bär de av....

Home & inredning | 2011-03-21 | 11:25:21 Kommentera hΣr! 2 st

 


Jag och han jag bor med ska åka på en (barnfri!) Ikearesa efter min födelsedag. Ska inreda vardagsrummet färdigt och i denna bild hittade jag lite av den naturmaterialston jag vill ha. Brun, svart beige. MEN. Mitt vardagsrum kommer ha en gammalrosa accentfärg.

Those days

FOTO | 2011-03-18 | 20:34:23 Kommentera hΣr! 2 st

Däckad mig i ryggsmärtor efter fellagd ryggbedövning - hemkommen till den stökiga lägenheten - mina två små älskade hjärtan ♥ - koliken, skriken, ändlösa dagarna, - regnet - avstånd - ensamhet

Ingen nej ingen....

Deeper | 2011-03-18 | 20:21:45 Kommentera hΣr! 1 st

Ingen förstår mina jävla problem med skolan just nu. Jag är så himla hyperstressad. Jag vill verkligen skriva av mig just nu om skolan. De är så helvete rörigt. Högskolans alla jävla system kan dra åt helvete. Man måste typ vara professor för att förstå systemen. Dock försöker jag chilla och inse de inte behöver va så svårt som de ser ut. Har ändå ansökt till högskolan varje termin eftersom jag gått lösa kurser som jag kan tillgodagöra mig när jag kommer in på programmet. Men nu är de annorlunda. jag ska söka in på ett program nu som inte ges ut längre på högskolan jag går på. Måste ansöka till Gävle eller till Luleå. (distans är det ju dock). och ska söka in på högskoleprovet jag ska göra nu 2 april. Det också..att hinna plugga till det mitt uppe i denhär vardagen känns körigt.

Är dock sjukt stressad över att ingen verkar vilja/kunna (än så länge) reda ut för mig hur jag ska kunna ta examen med de kurser jag gått hittintills vid högskolan i Falun. Buhuw..:( Känns maximalt förvirrande. Har tagit kontkat med studievägledare o annat på respektive skolor. Men jag hoppas att jag till början på nästa vecka kan få klarhet i hur jag ska göra så jag vet exakt till vilket program och vilken inriktning (ja de finns inriktningar också som ska passa med det jag gått tidigare phuuiw) jag ska ansöka och hur mina föjande läsår kommer te sig.

Har lite sommarångest också. Vill helst inte ut i jobb just nu. Pgr av många personliga orsaker. Eller ev om jag kan få ett förskolevick. Men då kommer det ju bli på den sommaröppna förskolan där mina barn också kommer gå då i så fall...och hur funkar det? jag som ny på en arbetsplat och så mina barn där? De känns så jobbigt alltihop. Sambon har jobb på hemtjänsten som vikarie just nu och de funkar väl. Vi skulle kuna spara vad vi får över nu fram till sommaren så jag kunde vara hemma. MEN de blir ju långsamt för barnen också tänker jag. Att va hemma/på gården/hos mormor hela tiden. Eller? Jag vet varken ut eller in. :( Skulle jag ha väldigt tråkigt av att bara va hemma och dona och greja hela sommaren? (de är iofs inte så länge 2,5 mån ca) eller skulle de gå bra?

Brukar inte riktigt vara såhär öppen på bloggen men tänkte om någon kunde ge mig lite stöd.

ciao!

Nu far jag!

Allmänt | 2011-03-18 | 11:05:17 Kommentera hΣr! 0 st

Nu far jag i väg ända till Borlänge och ska handla gummistövlar till barnen,glödlampor o annat shit! Jag hatar systemet överallt på olika högskolor. De är så megakrångligt att ja blir sjuk i huvudet! Hoppas jag kan få ut min examen till förskollärare efter 2 år nu...annars går jag och blir helt Emo. Jag har redan läst i 2 år nu till våren. Gah.
Vill ut och JOBBA! Men då behöver jag min examen.

Barnen får va mest inne i dag tror jag när jag inte är hemma. Stökigt som fan kommer de vara när jag kommer hem också. Nu måste jag smita ut med hunden en snabbis sen far vi.

/H

Ide-overload

Home & inredning | 2011-03-17 | 15:43:02 Kommentera hΣr! 1 st

Rofyllt sovrum typish like this i wanna - därför - Data ut!När jag får fööör många ideer inredningsmässigt kör de i hop sig i mitt huvud. Det blir lite för mkt..:/ Dessutom när jag har skitmkt att städa, massa studielitteratur kvar denna vecka och en uppgift som ska redovisas på måndag. Får inte ur inredningen ur skallen. De bara maler på så att säga. försöker vara nöjd med det vi har hittintills men jag vill liksom till IKEA och köpa hela klabbet nu och ordna o dona i hop precis så som jag vill ha det. Men vi lär ju vänta till slutet på månaden först :P.

Ska försöka få ut datorn från sovrummet och kankse ha den i KÖKET av alla ställen. Haha...ska göra en liten hörnbänk av svarta lackhyllor och ha två små nätta datastolar där som man kan skjuta in när de inte används. Så får man lite sällskap när man lagar mat menar jag. Man kan ju också kolla på nån skön film eller liknande vid frukostbordet. :) Så slipper kidsen dra in frullen i TV:rummet varje morgon. Tror de får bli så. men får fan huvudvärk...de är så mkt å städa varje dag. Å han här hemma ger inte många gjärn på den sidan tyvärr. På jobbet JA men hemma NEJ. Man blir galen på mindre. Men är man hemma så är man...jag gillar dessutom när de är fint för honom spelar de ingen roll.

Jag hoppas dock han kommer städa LITE i morgon när jag ska till Borlänge. Ska in på rusta och kika matta samt köpa lite bodybutter och andra nödvändigheter. Skönt att komma i väg lite. den 20:onde firas alltid med en god frukost med ostfrallor på morgonen samt pizza på kvällsingen. De har blivit standard :)

Ska försöka läsa studielitteratur i kväll och försöka vila min hjärna från hemmatankarna.

hej hopp
/H

Varierat ätande och lite av vår dag

| 2011-03-15 | 15:25:52 Kommentera hΣr! 0 st

 

Har letat lite gamla bilder i olika mappar. :) Söta Linnea som 1,5 åring.

 

Jisses..vi går bara runt och gnäller här hemma nu..*pust och stön* liksom. Henrik är rastlös och jag har PMS och har tankeloopar och humördippar. Barnen är glada o galna som vanligt. Linnea fick jag som vanligt typ hota med för att hon skulle klä på sig i morse. Hon har blivit typ en stugsittare. Vill aldrig gå ut om hon måste. Då säger hon åt en att gå och lämmna henne själv hemma. Suck. Hon är så himla enviiis. Får liksom ringa mamma för att passa barnen inne om ja är själv och ska ut med hunden. För hon VÄGRAR att gå ut. Hon tycker de är för kallt och för jobbigt att va ute.


När vi kom hem sa Linnea bara rätt ut i luften hon ville äta ägg. Sagt och gjort vid detta laget. De käkade ägg strimlad skinka lite pastarester och morotsslantar. Nöjda o glada barn vart det. Ska laga pastasallad med majs och filsås (ni kommer i håg , från skolan ni 86:or och uppåt? Kankse finns det än i matsalarna på skolorna?)

På tal om mat så vill jag bara nämna en positiv nyhet.
Sedan jag läst dendär boken "mattilåtet" känns allt så himla avspänt. Det är så HÄRLIGT att kunna äta vad jag vill och endå veta att jag kommer hålla min vikt och kankse gå ner ett par kg. Jag kommer hammna på det som är optimalt för min kropp. Jag har inga onormala sug överhuvudtaget. Har jag otroligt sug på sötsaker tex så är det ju pastan - kolhydraterna i maten jag saknar. Det handlar om att äta VARIERAT - TUGGA MATEN NOGA - VARA NOGA MED SMAKEN OCH JÄRNET- Järnet behövs för ämmnetomsättningen. Vi får tydligen inte i oss järn i tillräckliga doser med vanlig kost utan behöver ta tillskott om vi vill få i gång ämmnesomsättningen på den nivå där den bör ligga. Eller äta råa ben eller rått blod liksom och vem vill det ;) Att få i sig allt protein, kolhydrater, grönsaker (mineraler och vitaminer) och fett + någon frukt och mjölkprodukter vid VARJE mål är något som författaren förutspråkar för att stilla detdär suget som annars kommer ca 1 timme efter maten i många fall. Jag har testat och det FUNKAR! Mitt sug är som bortblåst. jag har tillochmed minskat på rökningen nu. Känner mig inte så sugen på det heller. De enda jag begär är typ en liten (halv mun) klunk nyponsoppa eller kräm efter maten för att låta kroppen få ta del av den smaken också. Och bli helt nöjd.

Ingen sockerfrossa godisnojja eller chokladpanik. :)

Jag kan tex äta en pizza utan dåligt samvete eftersom jag vet det inte är något jag äter varje dag eller ens flera ggr i veckan alltså kommer det inte påverka min vikt uppåt. Det är det man UTESLUTER ur maten som skapar ett matfixerat beteende, viktuppgång, ohälsosam viktnergång som leder till fruktansvärt sug som sedan endå gör att man går upp igen mm.

Jag älskar detta avspända förhållande till mat jag har nu. Never in my life again LCHF eller en fettfri diet som bara skapar obalanser i kroppen. Detta är iaf vad jag tror efter det jag har läst och erfarat. Ni andra kankse har andra erfarenheter och slutsatser. Dela dem med mig i så fall! Vore kul att höra!

Big Brother!

Allmänt | 2011-03-14 | 10:41:55 Kommentera hΣr! 0 stHar verkligen precis som förra året fastnat för Big broter. Älskar att ha något att följa varje kväll alla dagar i veckan. Det känns som att man lär känna personerna i huset faktiskt fast man inte gör det såklart. De är himla intressant att följa vad som händer med deltagarna. Intressantast hittils är faktiskt Rosa och Nickys relation. Vill se om Nicky flippar snart haha. Katerinas och Vanessas bråk i går var också kul att kolla på. Katerina är en fals jävel åå va ja stör mig på henne. Jävla stripptant!! Grr. Vanessa som människa är himla mogen och skarp. Gurkan ...han är lite för mycket men de syns han är varmhjärtad och att han bryr sig. Att Annie och hunken klickade i går kommer bli kul att se i kväll! Yej! Förra året...kommer ni i håg vinnaren hon Jessica! Hon va bara såå skön! Älskade big broter förra omgången. Detta år känns lite tamare men endå himla intressant. :)

Billighetsshopping

Shoppat | 2011-03-14 | 10:33:15 Kommentera hΣr! 0 st

Tänkte åka å handla lite billigt på rusta nån dag nu snart.


Day of today so far

Allmänt | 2011-03-13 | 16:58:47 Kommentera hΣr! 0 st

- Frulle litteratur beundran av mina tavellister i köket bus med tjejorna fika hos mamma underbar middag ikväll bigbrother älsklinghemma nu gå och vara social -

Tack Maria för responsen på tidigare inlägg tror de ligger mkt i det du säger ♥

Min dag i bilder har ni här iallafall.

Runt...runt.

Deeper | 2011-03-13 | 08:40:26 Kommentera hΣr! 1 st


Jag vet inte hur jag ska skriva riktigt. Allt känns så konstigt på något vis. Känns som att man tänkt "nu när vi äntligen får ordning på våra liv DÅ kommer allt bli perfekt." Sambon har fått jobb, körkort,bil. Jag går en utbildning och väldigt gjärna vill gå, vi har två underbara barn, jag har två katter som jag trots min kattallergi inte ens känner av. har en hund som är av rasen jag alltid älskat. Nu kan jag börja inreda som jag vill när vi fått de bättre ekonomiskt.
Det känns endå.....tomt. Det känns liksom....ja de ...nej de är en så skum känsla. Självklart är jag tacksam över att mitt liv förbättrats och är superbra. Att vi lever i sverige har mat på bordet tak över huvudet och att alla är friska.

Men....de känns tomt. Hur får man bort den känslan? Att man ibland bara faller litegrann och inte orkar resa sig. Man ler och ser glad ut men man är bakom kulisserna ett mentalt vrak på många sätt.

Det vart kankse lite för öppet nu men kankse någon känner igen sig?

wtf?!

Barnen | 2011-03-12 | 18:27:28 Kommentera hΣr! 0 st

 

Linnea brukar färglägga bilder på datan...en målning har en mist sagt en skum rubrik.

Målar och fixar

Allmänt | 2011-03-12 | 14:41:02 Kommentera hΣr! 0 stEn snabb update. Jag är fortfarande datalös men ska snart ta o beställa mig en liten bloggdator. Dagen idag är en pysseldag till max. Jag fick för mig att måla klart en hylla som stått i köket,tjoffat in den i barnrummet och på tre röda (nä de tog nån timme o måla då trollen också skulle va med och "hjälpa till") så hade jag fått maffigt med fiffig förvaring i barnrummet. Like it. :) Kommer bli lättare att städa golv där inne nu är då ett som är säkert. Men jag som älskar yta och fria väggar mumlar endå lite inombords. Men men...det får vara sådär tills jag skaffar sänglådor under kidsens sängar där jag kan kasta ner alla leksaker vid dagens slut. Märk väl det fina rivna vid lysknappen. En viss långben till katt får för sig att jaga ljusreflexer just där om kvällarna när dörren till barntummet står på glänt. *sur*.

Dagens duktiga: Bakade bröd och lagade en asstor sats (haha) med köttfärssås! Mums!

Snön smälter i väg av denhär härliga solen också! Det är så bra! Våren är mer än välkommen. Har så mkt roliga ideer om vad man kan göra med hela vår lilla familj i sommar.
Sambon fick jobb i kväll på kvaltid så det blir en fin slant. Mitt liv är upp och ner men just nu flyter det på. Då tycker jag de är tråkigt helt plötsligt haha....man är ju dum i huvudet på riktigt!

Ska fortsätta dagen med att skruva upp tavellister. Skönt för ingen middag behöver lagas heller då jag tänker va tråkig morsa o servera köttfärssås till middag också mohaha. Tidseffektivt om inte annat är man. Ibland får man ha sådanahär dagar. :) När kreativiteten bara får sprudla och man får fixa trixa och greja...helt i fred. Nä så är det ju inte riktigt när man har två skitungar hemma haha.

Back to buissnes!

Bajs o skit o helvitti

Allmänt | 2011-03-07 | 13:51:08 Kommentera hΣr! 2 st


Nu är ja så himla skittrött på denhär bloggen. Jag bloggar inte snyggt. Jag bloggar inte bra och inte särskilt inspirerande. Jag vill greja photoshop här. Jag behöver städa. Tvättmaskinen läcker så de är blött på hela badrumsgolvet. Snart bajsar jag på den jävla skithelvetesmaskinen!!!

Jag har föreläsning nu och allt är i en enda röra här hemma trots jag storstädade i går. Jag blir helt dampig!! Gaahw! Dessutom går de ofta ut över sambons o min tid tillsammans. Nu när han jobbar så känns de som man aldrig har ork eller tid för varann o när vi har pengar vet vi kanppt vad vi ska hitta på. Jag vill mest sitta hemma och njuta och mysa av ett renstädat hem och en god middag och han vill gjärna ut o åka störtlopp typ eller nått annat adrenalinstinnt. Jag blir galen.

puss å hej nu ska jag lyssna på vår sega lärare.
/H

Wanna have

Kläder | 2011-03-07 | 10:42:30 Kommentera hΣr! 0 st

 

Denna till ett par sköna harembyxor, snygga sneakers o brillor :)

Fanns på modehus.se

Moj moj

Barnen | 2011-03-06 | 09:46:07 Kommentera hΣr! 1 stNatten bestog av att ge Molly välling. Två gånger den tokan vill hon dricka. Har vart hård på att inte gett na nå tidigare men nu gav ja fan upp. Jag ville bara soooova. O de får ja ju efter hon hinkat "jänging" Suck. Hon är 2,5 liksom. Ska inte äta nattetid. men hon får hysteriska ilskeutbrott om hon INTE får och de orkar man inte med VARJE natt 2 gånger om man är normal i huvudet. Så i natt vart de 1-0 till Molly.

Ungarna sitter i badet och jag har ett vakande öra över dem. (sitter precis i rummet utanför) Linnea va själv hemma en stund när jag och Molly promenixade med Mini på gården så hon fick kissa. Hon är så duktig min stora tjej. "Nej mamma jag VILL inte gå ut. Gå ut ni. Jag är hemma och leker" :)

Mina stora duktiga tjejer. Jag är så glad de inte är bebisar längre utan "stora" tjejer haha. :) 4 och 2,5 år liksom.

Lörda.

Allmänt | 2011-03-05 | 15:02:48 Kommentera hΣr! 0 st

 

Städdag. Sambon fick kvällsjobb. Rent skönt och lite planerat inför löningen (inköp till vardagsrummet)

ikväll plugg och lite surfande. Ska leta ny skärm så jag kan få igång min egen data. Blir korta fula inlägg för Molly är gnällig gnällig gnällig. Men men...thats it.

/H

Yej!

Barnen | 2011-03-05 | 00:39:44 Kommentera hΣr! 1 stJag dör en smula av välbehag varje gång jag tänker på att i år kommer ungarna vara tillräckligt stora för att roa sig lite själva (leka tillsammans) när jag ligger och solar och fläker i en solstol i stugan mohahaha!  ♥

De går bra nu :)

Allmänt | 2011-03-04 | 09:20:27 Kommentera hΣr! 0 st

Sambon jobbar och jobbar. Mer klirr i kassan för oss. :) Så härligt.

Molly är på sitt bästaste humör i dag och gnääller och drar i mig. Ska ut och leka med dem i snön snart och sedan ska vi promenera en sväg till tvättstugan eftersom vår tvättmaskin inte verkar så hel längre :( Den vill inte centrifugera eller tvätta rent. Barnen är så roliga nu...ska berätta mer i kväll :D

Häpp nu är de gnällspikklubben. Lär gå /H

Trärent och björk

Home & inredning | 2011-03-03 | 16:22:16 Kommentera hΣr! 0 st

Ok något som jag verkligne fastnat för när det kommer till mer naturlig stil på inredning är trärent eller ljus bjöktträ. Tycker de är extra fint i sovrum och funderar nu därför på att lägga till en malmstomme med tillhörande huvudgavel med dold förvaring i min inköpslista på ikea.se. :)

Inspirationsbilden. Med de bruna accesoarerna blir det såå fin helhet.

Malm säng och huvudgavel.

Lila

Allmänt | 2011-03-03 | 11:34:04 Kommentera hΣr! 1 st

Bilder och inspiration härifrån.


Jag älskar verkligen lila. En klar favoritfärg. Ska bli min accentfärg i vardagsrummet som för övrigt går i naturfärger och en del svarta inslag. Jag ska köpa en stor lurvig lila ryamatta men gjärna åt det mer vinrödlila hållet. Aboregine kankse färgen heter. Sedan ska tavvelisster upp. Fina förstoringar (som jag inte beställt än phuuii) och soffan..den jävla soffan ska ordnas. men vill bara få tummen ur och börja greja med den. Jag känner bara suuck liksom...bygga. Men men...i månadsslutet finns pengar för o greja till den så. DÅ. :) Funderar fortfarande på möbeltyget. Chokladbrun känns för murrigt o mörkt och beige blir för ljust eller iaf för kladdiga små barn. Funderar endå på om ja ska köra nått ljusare. Så man blir nöjd liksom. Och ha skynkena jag har nu som typ överdrag till vardags. Det tror jag blir finemang. Ska bara försöka få tag på billiga vanliga tjocka skummadrasser nu. Någon som har någon fräsh som de vill bli av med?

new headpiece :)

Shoppat | 2011-03-01 | 15:41:01 Kommentera hΣr! 0 st

Datadöd

Allmänt | 2011-03-01 | 10:05:26 Kommentera hΣr! 0 st

Min kära laptop har sjungit sin sista vers nu verkar det som. om de är klent med inlägg här så vet ni. Ska försöka få tag på en ny dator och lite mer insperation.

Vi hörs
/H
Ladda ner en gratisdesign pσ www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se