mixat och matchat

Home & inredning | 2012-03-31 | 16:03:02 Kommentera hΣr! 0 st

 

 

Haha jäkla galna ungar ♥

Nu är allt vi skulle ha inhandlat på de stora varuhuset inhandlat och hallen är full av bruna möbelpaket. Byråer, hallhylla och hallbänk. Köpte också läslampor till barnens rum så de kan ligga och kika i böcker i sina nya sängar sen. Nu bir det skruvaskruvaskruva! (och skruva lite till!) får se när vi hinner klart med allt.

du och jag - dag

FOTO | 2012-03-31 | 09:13:25 Kommentera hΣr! 0 st

Nu drar vuxenfolket till IKEA!

En liten vårpromenad

FOTO | 2012-03-28 | 10:07:24 Kommentera hΣr! 0 st

I går smet jag ut den stund på eftermiddagen. Hunden stretade i mot och ville hem då vi hade lagat kyckling tidigare och då är hennes hobby att stå och gnälla och skälla i köket så de va lite halvsvår att motivera henne till promenad men till slut så. Längtar efter fler varma vårkvällar med kameran!

I dag chillar vi

Allmänt | 2012-03-27 | 12:54:53 Kommentera hΣr! 1 st

och planterar lite fågelfrö.
Ska bli kul att låta barnen se när det växer. Vi ska äta groddar i dag också till maten så tänkte det kunde intoducerad den vägen först. Detta är en skoluppgift av flera som tillhör biologin som vi "nosar" lite på just nu i kursen. Lägenheten är lite halvstökig just nu och de skulle behövas ställas in en diskmaskin och vikas massa tvätt. Så de får bli dagens uppgifter förutom att hämta barn och laga mat. Henke jobbar i dag ..eller han är snart hemma men HAR jobbat :) Skönt han fortfarande får jobbpass....fasar för de månader han inre fåt knappt nå alls...brr...nån som kan tipsa om något fast vårdjobb åt honom??

En låt jag glömt

Musik | 2012-03-27 | 12:04:33 Kommentera hΣr! 0 st

En låt som jag helt glömt. Som jag älskar! Lyssnade mycket på S&G när jag var yngre och denna låt fick jag för mig att den handlade om barn på ett barnhem nån hade haft hand om. När jag tröck upp denna nu efter alla år va de som å trycka på niagarafallet för tårar. Hua...men så himla vacker låt.

Mina töser!

Allmänt | 2012-03-27 | 10:24:52 Kommentera hΣr! 0 st

På väg till sförskolan i morse. Regnet föll men det var bara härligt. Vårregn! Snart är det grönt och varmt!
Nu ska jag ta och snyta näsan. Hoppa i ett varmt badkar efter att jag planterat lite fågelfrö till en skoluppgift. Limma lite på en väggprydnad till balkongen ska jag också göra. Vet ni, i sommar ska jag börja greja med ett projekt som kommer göra det ganska mkt lättare att få tillbringa mer tid i skogen och i naturen. Kommer kunna göra det personligt och eget också. Avslöjar inget mer just nu. Men kommer bli så himla braa!

Myra på rosa balkongen

FOTO | 2012-03-26 | 15:08:46 Kommentera hΣr! 1 st

Älskade lilla pissmyran!

Dax att greja håret.

Hår | 2012-03-26 | 15:02:35 Kommentera hΣr! 1 st

Köpte en färg i dag så jag äntligen kan färga utväxten.:) Syns inte på bild men den är hemsk och gråblond! Solen orkade stråla på eftermiddagen och då åkte solbrillorna på minsann!
-

För att jag gillar det

Shoppat | 2012-03-25 | 18:05:14 Kommentera hΣr! 0 st

 

Lite mer rosa vart det till min garderob. ♥ En bodysplash "white vanilla" smög också med för att den va så söt och billig och för att jag var nyfiken på hur den luktade. Luktar den apa skänker jag den till Linnea. Antar hon kommer låna den endå :D haha.

Första vårblomman plockad

FOTO | 2012-03-25 | 14:54:08 Kommentera hΣr! 0 st

Första vårblomman intagen och satt i vatten av Molly.

‎" Varje gång du tänker något vänligt eller kärleksfullt, säg det utan att tänka efter."

FOTO | 2012-03-24 | 14:16:23 Kommentera hΣr! 0 st

Glada mysiga syskonen ♥











Vi lapade sol på balkongen på nya mattorna. Härligt. Vart plötsligt 100 gånger mysigare där ute med de mjuka fina mattorna på golvet. Enda bekymret är kanten på mattorna men håller på att försöker vika ner dem lite nu så de blir bättre passform. Har vart ute litegrann i dag och nu kopplar barnen av med lite kokosbollar och film. Molly är så lycklig över sin nya lilla rosa fleccefilt som vi köpte åt henne i går på rusta. 10 spänn och så mkt glädje. Hon har sagt ungefär 4 gånger sen i går. "åååh mamma TACK för denhär FINA filten..barabara MIN filt. TACK mamma!" :) Linnea fick en rosa i födelsedagspresent så nu har tjejerna ungefär lika. Rosa känns som en färg som flyttat in här på riktigt. Nu är de bara till att balansera upp den med mycket vitt. I kväll ska vi göra en grekisk sallad och sen ska Henke på nattjobb igen och jag och prinsessorna knyter oss nog tidigt för en härlig ledig söndag som jag hoppas bli lika solig som i dag.


Those days

Katt | 2012-03-23 | 21:44:09 Kommentera hΣr! 0 st

Hittade lite härliga somriga bilder på grabben från hans första år. Ute i koppel var vi och härjade.

Snart bli man äldre då

Allmänt | 2012-03-23 | 21:21:26 Kommentera hΣr! 0 st

Jaha jag fyller ju år snart och jag vill bjuda släkten på lite att äta. Funderar och funderar och tänkte skriva ner lite vad jag funderar på att göra. Små smördegsknyten med currydoftande köttfärs och hackade casewnötter. Tzatsiki. Tunnbröd. Kyckling och champinjonspett. Ris med kokos, persilja och gurkmeja? Eller småpajer som jag föreslagit tidigare? Ett annat förslag är en kycklingsallad med isberg tomat gurka majs rödlök solrosskott ananas och champinjoner och en god dressing. En vanlig fika är så trökig känner jag. Jag vill göra nått nytt. Men jag vet att ambitionerna och tiden brukar försvinna då vore de bra med en plan B.
I dag var vi på rusta och köpte tre stora rosa mattor till balkongen. MEN dessa va i fel mått så de får bli att lämmna tillbaka dem för de är alldedes för breda tyvärr. En vän till mig ville se hur de såg ut när vi byggde på balkongen...(min bror byggde jag gjorde ingenting haha!) Så lägger upp bilderna till allmänn beskådan. :)

Middagen

Mat ,träning och hälsa | 2012-03-23 | 21:03:56 Kommentera hΣr! 0 st


Hade dock vart såå mkt godare med tzatsiki till!

Godermorgon!

Allmänt | 2012-03-23 | 07:36:19 Kommentera hΣr! 0 st

Åhh...varför har de inte dessa söta på Ikea i gävle. Överväger
Västerås bara för de små söta plastblomjävlarna.

Holabalooba. Torsdag morgon. laddar upp med kaffe. Snart ska de städas känner jag. Dax att dummsuga av allt och torka allt så de glänser och skiner. Skönt inför helgen! Henrik fick INTE jobbet i gruvan :`(. Tråkigt men men...Han får leta vidare. Hoppas han kan luckra sig in i vården på riktigt. MEN han skulle behöva en undersköterskeutbildning. I dag ska Linnea äntligen få sova hos sin mormor som hon längtat efter.Henke jobbar natt så de blir bara jag och Mollygrisen som är hemma i kväll. Jahapp. Ska nog ladda med en bra film på tv:n eller helt enkelt bara lägga mig tidigt och passa på att sova ut! :) Marknad i dag också, härligt! ska upp på stan och kika in den och köpa en fondation och ta ut p piller åt kattrackarn. I kväll ska man också försöka laga nån vettig middag. Vad vet jag inte än. Hm. Känner inte för att laga nå spec suck. Matinspirationen när inte bägge vuxna är hemma brukar va låg tyvärr.
Ha en fin dag alla!

Helt ok dag

Allmänt | 2012-03-20 | 20:13:14 Kommentera hΣr! 1 st

Att laga god färggrann mat är ett av mina intressen

Dagar där jag får saker gjorda är sköna dagar. Tvättat typ 7 tusen täcken (nej haha de va typ 5 st) skrivit klart ett självvärderingsprotokoll och åkt ner och handlat lite med Henrik också har jag hunnit. Gjorde en stark räksallad med pasta till middag och gjorde en massageolja till barnen med vanlijdoft som godkändes stort av kidsen sm äälskar massage! :) Barnen va helt tokiga när de kom hem och SKULLE till mormor och sagt och gjort så begav vi oss dit en stund på eftermiddagen. Då kom lugnet. Gud va lungt och skönt de blev. Linnea vill verkligen sova hos mormor i helgen också och kankse blir de så nån av dagarna. Henrik har vart och gymmat som alla andra kvällar och jag kan inte göra annat än att känna dedär lilla sticket i mig som får mig att känna mig missnöjd och tråkig eftersom jag själv inte har nått "brinnande intresse" typ som alla andra...träning och jag passar inte i hop tex. Kankse simma? Nej jag har svårt att hitta mening med egna aktiviteter. Läsa på bibblan är ganska skönt. Får kanske ta och unna mig sådant. :) Bibblan, laga mer annorlunda mat och prova. Små pajer och muffins är spännande. Tänkte ta och baka små smördegspajer med stark ost och spenat. Samt matmuffins med bacon och pesto. :) Mums! Jo matlagning är skoj. :) Iaf kreativ sådan. Nu blir de soffläge!

Dessa ska bli mina

Kläder | 2012-03-19 | 18:33:59 Kommentera hΣr! 0 st

Bild från Polarn & Pyret

Från Polarn och Pyret kommer dessa snyggingar. Får dreggla lite till innan ja har råd med dem. :)

mat!

Mat ,träning och hälsa | 2012-03-19 | 09:54:29 Kommentera hΣr! 2 st

Morgonstund

FOTO | 2012-03-19 | 09:34:21 Kommentera hΣr! 0 st

Inspiration inför sommaren

Allmänt | 2012-03-18 | 18:20:00 Kommentera hΣr! 1 st

Dessa bilder är från sandras cityodling

Åhå. Dehär bilderna suger man ju lite på inför sommaren och balkongfixandet. Älskar tygpåsarna till krukorna vilket man ju kan göra enkelt av vilken stuvbit tyg som helst i gentligen och sätta runt en ful bytta till kruka. En grön växt eller en blomma och voila! :D Har en hylla där ute på vår balkong som ska vitmålas. Kankse kan man få till som ett växthus av den om man sätter gamla fönster på den på något vis? Tåls att tänkas på!Det som är tänk ska bli odlat i sommar (om jag hinner med) är: SALLAD - grön plocksallad i mängd, koriander och bladpersilja. En buske rosmarin och en stor bytta med citrontimjan.  Nej mysiga bilder var det iaf från denhär odlingsgalna tjejens balkong. Nu ska jag snart smälla i mig en god sallad från pizzerian som darling kommer hem med.

I dag har det vart en fullspäckad dag med städning och hanterande av en förtidsfjortis på 5 år som bossar och fjölar sig. Sååå sur har hon vart på mig i dag. Tog hennes bolll ute (ville va med och busa och sparka fotboll) men nehe de gick inte för sig. Bölade så tårarna skvalade gjorde hon. Rymde gjorde bägge barnen när ja gick ner i tvättstugan. Henrik va såklart uppe med dem men de va snabba som illrar öppnade dörrn och kutade ut . Nått slags extralås som ska placeras äckligt högt på ytterdörren ska köpas i veckan. Owmygod. Nej nu är ja hungrig som en varg. Ska fortsätta slösurfa pinpla kallt kaffe och vänta på han med salladen.

Det är väl här inne man ska skriva av sig?

Deeper | 2012-03-18 | 15:09:42 Kommentera hΣr! 1 st

Just nu är jag helt förvirrad vad gäller vissa saker i mitt liv. Jag önskar att barnen hade mer frihet att själva gå ut och leka men med pedofilvarningar och annat plus bilar så kan vi inte släppa barnen att leka ute själva. Det finns massa att göra i ett hem vi kan inte jämt vara ute med dem. Med detta vill jag säga. Ge oss ett hus med trädgård och staket. Hunden är också tung att ha att göra med i familjelivet som det ser ut just nu. Är hon inomhus så skäller hon tills hon knappt kan andas och min stress bara slås på fullt ut.
Tar jag med henne så kan inte barnen göra någonting i princip utan att hon skäller och skäller och blir stressad. Mamma orkar inte ha hand om henne för hon skäller i princip jämt. Lekte med barnen i morse vilket innebär att vispringer runt lite och de är höga ljus skrik och stimm. Mysigt och roligt tjejerna är överlyckliga. Hunden ligger och sover. Jag ropar på henne efteren stund för jag började tycka de va konstigt tyst och undrade om hon var sjuk eller något men nej. hon bara sov. När hon vaknade så sprang hon direkt in i köket och började med sitt skällande. Skjut img....! Där trycker hon på alla stressknappar på en gång på mig. Jag börjar automatisk bli arg och sur och dämpa barnen i deras lek och jag själv slutar ju givetvis leka med barnen. Straffa hunden med tex att spruta vatten fungerar för några minuter sen måste jag spruta vatten igen.....frågan är hon hon mår bra här i denna livliga familj? Hon skäller om någon reser sig ur soffan. Jag blir tokig. :(

Färgglada jackor ♥

Shoppat | 2012-03-13 | 14:34:51 Kommentera hΣr! 1 st

Klickade hem denna underbaring från lager 157. Vill ha några allvädersjackor att byta med att ha speciellt om man ska arbeta mycket ute sen. Denna var inte farligt dyr heller eftersom jag köpte den i ungdomsstorlek.

Foodie!

Mat ,träning och hälsa | 2012-03-13 | 13:05:30 Kommentera hΣr! 1 st

Gårdagens middag. Mättande och gott! Längtar tills i sommar när man kan sitta ute på balkongen och äta goda sallader i kvällsvärmen. För de ska vi banne mig göra denna sommar. De ska va städat och fräsht där ute med balkongmöbler så man kan sitta och äta goda saker och läsa och ta de lungt.  Från mat till balkongstädning. Ja ni ser hur spretig jag är. Undrar om det är nå fel på en haha. :) Har vart en sväng till Avesta för att disskutera grupparbete med studiegruppen som vi ska framföra på Innedagarna i veckan. Kommer nog bli bra dedär även om jag fick lite mycket att säga haha. Men de är bara kul. Lite läskigt men man ska ju våga utmana sig själv. Att prata inför folk stärker mig. Iallafall att jag lyckats avdramatisera sådant. Det är inte farligt! Det är roligt att bli lyssnad på. Det blåste föressten när vi åkte hem från Avesta att ja va rädd bilen skulle blåsa omkull haha. Jäkvlar vilka kastvindar! Hua...men bra de iaf så de torkar upp lite ute. Men snart får de gjärna bli mild varm och fin vår <3 Aha...aja ni ser...jag är lite som en kastvind själv...svårt att hålla mig till ämmnet. Vad var ämmnet...ja tonfisksallad. Haha. Mat...kyckling i kväll med resten av salladen (minus ägg och fisk) och kankse lite ris och god sås. Mysa med familjen resten av dagen och sortara /rensa lite!

Vardagsrumslösning

Home & inredning | 2012-03-12 | 14:48:27 Kommentera hΣr! 0 st

Bild Alvhem
Från jotex
Från Hm.
Funderar starkt på att sy vitt sofklädsel av överkast i bomull vi har hemma eller av det mysiga överkastet från Hm home. Sen köpa en mörkgrå matta. Hittade en på jotex faktiskt. Kul att ha en ide att utgå i från nu när man äntligen börjar få tummen ur och greja i hemmet.

Jag är med och tävlar!

Tips | 2012-03-11 | 10:04:48 Kommentera hΣr! 1 st

Är med och tävlar på bloggen Hildas hem!
Är med och tävlar om en bok som handlar om att rensa i hemmet. Verkar som en jättebra bok att ha som hjälp när man ska hålla fint omkring sig. Man mår ju så mycket bättre med mindre prylar och mer space! Eller hur?

Trött morgon

Allmänt | 2012-03-11 | 07:44:34 Kommentera hΣr! 0 st



Dryga söta lilla helskotta till kattjäkel

Sjukt många gånger jag vaknade i natt. Bland annat för att vissa katter krafsade och röjde i princip hela tiden! Myra SKULLE in i min garderob död eller levande. *krafskrakfskrakfs" nehe inte de..."krafskrafskraks" på fönstret....gaaaah! I dag känner jag att stubinen är lite väl kort. I dag blir det väl ett besök hos mamma tror jag min sann och om solvärdret håller i sig så tar vi nog en promenad runt munken. Hoppas ungarna orkar med. Skulle va najs med sopade vägar så hade de kunnat sparkcyckla. Ska stolpa upp nått vettigt till plugget i veckan också då ja far till Gävle. Jisses va skönt de ska bli å få komma bort två dagar och umgås med vuxet folk, äta cafeterians ursmaskiga tonfisksallad och disskutera roliga ämnen på seminariumen.

Att vända skeppet

Deeper | 2012-03-10 | 07:33:57 Kommentera hΣr! 0 st

Mina fina! ♥


Jag sitter här och försöker skrapa i hop all ork jag har kvar. Har vart nära pgr av nerstämdhetskänslor och stresssymptom (starka) att söka läkarhjälp. Jag inser att jag kan vända skeppet endå. Har beslutat mig att köpa mer L- theanin, skaffa mer egentid, göra saker för mig själv, djupandas varje dag, inte ta saker på så stort allvar och sen bara njutas av min studietid just nu. Det är skönt att få ha så mycket tid med mina prinsessor som jag har just nu. Jag kan fokusera på mig själv och mitt mående bara jag tar mig tid för det. Nu är det snart vår och sambon får ut en heltidslön nästa mån och har ev ett fast jobb på G *ta i trä*. Livet kan bara bli bättre. Snart sitter jag (snart dvs om några år) på trappen i solen vid vårt gemensamma hus! Ett hus som ska vara öppet och erbjuda ytor, ljus och liv. Det är min "längtan" och min dröm. Det kan ingen ta i från mig. I perioder tappar jag bort mina "längtor" och glömmer vad som är viktigt.

Trögt att styra allt i bland bara då måste man uppmärksamma de som är viktigt i livet. Själv måste jag värdesätta mig själv och min relation mer. Vårda mina "längtan". Så mer egentid och mer "partid", mer drömtid och sen njuta o skratta mer i vardagen med sessorna ♥♥

Hissgardinstyg?

Home & inredning | 2012-03-06 | 15:15:12 Kommentera hΣr! 1 st

Hittade detta mysiga bomullstyg på metervara hos baldershage.se
Fint det skulle vara i fönstren som en rak kappa eller med en rundstav i änden som man rullar upp tyget på litegrann. Jättefräscht!

Hus och inredning

Home & inredning | 2012-03-06 | 11:25:39 Kommentera hΣr! 0 st

Tittar mig blå på stylerrom och hemnet på hus och olika fina lösningar och renoveringar. Blir tokig!! :D Åh jag längtar tills ja är klar med min utbildning. Förhoppningsvis så finns det jobb för mig när jag är klar och vi kanske kan flytta nånstans och börja bygga upp ett "nytt" liv. Med närhet till skog och mark. Kikar på alvhems hemsida också som vanligt och hittade ett kök som var helt i min smak. Litet ljust och med en fin accentfärg som med mattan i detta fall. Finfint!
Bilder från Alvhem mäkleri och interiör

Electric daisy

Musik | 2012-03-05 | 08:07:11 Kommentera hΣr! 0 st

Så jääkla mysig låt. OMG vilken talang hon är alltså.

God is nature

Deeper | 2012-03-01 | 20:34:43 Kommentera hΣr! 1 st

Förstår inte varför vi som art måste förstöra vår underbara jord så mycket som vi gör.
Ladda ner en gratisdesign pσ www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se