Spoilervarning Breaking dawn!!

Allmänt | 2011-11-27 | 20:52:37 Kommentera hΣr! 1 st

Såg breaking dawn i gårkväll med Henrik. Så himla kul jag fick med mig honom. Nu kommer de lite spoilers här i texten så jag varnar er om ni inte vill läsa, läs inte. Det var verkligen en bra film. Bästa hittils är jag nästan berädd att kunna säga. Älskade delen där Jacob inprintade på lilla renesmee..fick till känslan från boken jättebra!! :) Åh...grinade nästan när de gifte sig också i början..så himla vackert. Phu..:) denna låt är med på soundtracket och är en av de bästa låtar jag hört men inte hörde man den i filmen.hm. Skumt! Aja. Bra film helt enkelt.
I morgon är det praktik igen vilket jag tror kommer gå alldedes utmärkt. Men saknar sina egna barn när man är omkring massa goa ungar hela tiden. Man tänker man borde psnedera denna kvalitetstid med sina egna i stället för på förskolan ÄR man verkligen med barnen hela tiden i deras lek 100 % närvarande och sen när man kommer hem är man trött och orkar inte riktigt. Usch....riktigt kmt dåligt samvete får man. MEN men värdesätter verkligen tiden mer med sina små när man upplever detta så man försöker va närvarande så mkt man orkar!
.
Nattningarna av ungarna gå bättre. Kör BVCs metod där man lär de sommna själva. Man sitter på en stol helt enkelt, är tyst och lugn och pratar ingenting alls med barnet knappt. Barnen (mest Molly för de är henne jag börjat med) har lugnat sig snabbare och kör igenom en reportear av ideer men sen lugnar hon sig. Skönt! :)
nu blir de godnatt. Lite lite bloggat har de blivit ett tag men så blir de ibland när man är trött och slut och tiden inte finns!

Matrealisten i mig

Allmänt | 2011-11-24 | 18:17:26 Kommentera hΣr! 0 st

Skriker efter mer pengar så jag kan köpa fina mysiga kläder. Denna mössa från chili Norway har jag spanat på lite. Jättefin tycker jag men lite dyr..:) Superfina kläder på denna sida hittade jag men jisses vad dyrt....

Söta unge!

Barnen | 2011-11-20 | 21:48:06 Kommentera hΣr! 0 st.
-Mamma och pappa är lite arga på dej Linnea för att du vägrar sova
- aahh... tänk när jag blir stor. Då ska jag bestämma!
haha what...?! :) Unge...hon vill verkligen bestämma ALLT nuförtiden...kaxiga fyraåring. :)

Mjukdjur från ikea

Barnen | 2011-11-19 | 21:10:27 Kommentera hΣr! 0 st

tycker alla mjuktisdjur därifrån har så härligt utseende och stuk. Vill verkligen köpa ett gäng gosisar därifrån när man har lite mer pengar. Vore jättekul att skämma bort tjejerna med tex den fina bulldoggen, grodan, musen, alla dockorna därifrån, vargen och älgen.
''

Inreeedning :)

Allmänt | 2011-11-19 | 20:52:38 Kommentera hΣr! 0 st

Såklart finns mitt inredningsintresse kvar. Jag tänker allt som oftast på hur vi ska forma vårt hem så det blir perfekt för oss. Jag är sjukt nöjd med det jag åstakommer. Hittils har dörren och dörrkarmar blivit vita, fönsterkarmar i vardagsrum och kök är vita (vårt sovrum och barnens rumsfönsterkarmar ska också målas inom kort). Så mycket bättre!! :) De som kommer härnäst är en diskmaskin och fixa luckorna i köket. Ogillar knopparna så jag ska helst enkelt när jag ska måla om luckorna ta bort knopparna spackla igen hålet och måla. Voila helt "rena" luckor. Man får peta på kanten för å få upp dem givetvis men jag tycker de ger ett så mkt lugnare intryck med helt knopplösa luckor. Sen kommer de bli kanon med ett klickgolv också MEN jag är osäker om jag ska ge mig på både kök o hall och barnrum. Tror dock de kommer göra så mkt för de känns så "hyresslitet och mörkbrunt o burrigt som de är nu. Golvet kan ja klicka loss och ta med sen när vi flyttar också. Tror ni de är värt det?
Dessa bokhyllor man ser bakom soffan ska bli mina!! Fore sure! I vardagsrummet kommer de sitta som en smäck längs med ena långsidan. MEN såg nu de va ganska jättedyra eftersom varje liten kub säljs för sig..KANKSE kan man bygga nått....en bokhylla vitmåla sätta en dörr på...med ram och glas..hmm!! :) Älskar projekt!
.

Du är värdefull!!

Allmänt | 2011-11-17 | 20:55:19 Kommentera hΣr! 1 st

”Fyller i fastighetsdeklarationen &
begrundar skatteverkets
taxeringsvärde på min villa & tomt.
Kan inte låta bli att tänka på ditt
& mitt värde & känner att det är
läge så här på en vanlig
måndagskväll att hastigt påminna om
det enorma värde vi har. Jag tänker
mig att omgivningen är typ som
skatteverket… Bedömer hit & dit…
Taxerar upp, taxerar ner… Den ena
säger si, den andra säger så. I
någons ögon är du en skatt, i andras
en dörrmatta. Gör inte det misstag
jag ibland tyvärr har gjort: Ge inte
människor makten att bestämma vad du
är värd! Låt inte andras blickar,
handlingar & ord, deras förmåga att
inbjuda dig eller utestänga dig,
bestämma ditt livs värde… Om man ska
rätta sig efter vad man tror
människor tycker om en så kommer man
att fara upp & ner som en jojo genom
livet & det är inte alls så vi är
ämnade att leva. Så sträck på dig,
min vän! Du inte bara duger, du är
fullkomligt lysande. Låt den
vissheten bosätta sig så djupt i
ditt hjärta att ingen eller inget
under några omständigheter kan rubba
den… Om någon taxerar dig till noll,
så sträck på dig lika fullt & vet
att den där nollan inte alls är du,
utan faktiskt säger mer om den som
så gärna nolltaxerade dig… Ju längre
jag lever desto mer inser jag att
verkligt starka människor är de som
helhjärtat går in för att styrka &
stärka andra… De som bara jobbar på
att blåsa upp sig själva & sin egen
värld är bara ett knappnålsstick från
att pysa ihop… Du är du, du är
älskad, det är nog. Håll fast vid
det.”

 

Praktik första dagen!

Allmänt | 2011-11-14 | 19:57:58 Kommentera hΣr! 0 st

Vaknade i morse exakt den tid jag och mamma hade avtalat att åka till min praktikplats. Ohu...inte alls stressad. så ja drog på fondation maschara o kläder i ett svep, tröck in en macka i munnen och vira in mig i jackan samtidigt.
-
Dagen har vart jättebra!! Lite jobbigt psyksikt bara då man är helt ny på ett ställe och inte jobbat alls i sitt liv förr. Men timmarna flög i väg och barnen var så goa så! :) Är trött och sleten och har fått nackspärr av nån anledning så nu ska jag få Linnea i säng och sedan ska jag nog slänga mig i ett hett bad. Sen kör vi hårt hela veckan ut på praktiken och sen tar jag en välbehövlig och mysig helg också. Vill verkligen bara slappa och njuta av att vara med min familj då. Myspys. :)

Beställt

Allmänt | 2011-11-11 | 23:01:59 Kommentera hΣr! 1 st

Beställde varmfodrat till vintern på skopunkten.se. Var på tiden. Nu kan de börja snöa om det vill. :) Känns dyrt med nya skor men de är det värt. Med trasiga gympaskor kommer man inte så långt. De åkte i soptunnan efter innedagarna i skolan så trasiga var dem haha.Inget jobb alls denna månad för sambon. Kuljul de blir. :/ Får passa på å köpa lite smått nu när man har råd. Slutat röka i gen har jag gjort också. :) Hejja mig!! I morgon ska jag titta på bröderna lejonhjärta med barnen. Vill de ska "bekanta " sig med döden.....döden vill jag man ska kunna prata om. De är ganska fashinerade av just den sagan just nu så ska titta på filmen tillsammans med dem så vi kan prata om det som händer.

Handlat lite smått

Allmänt | 2011-11-11 | 17:49:31 Kommentera hΣr! 0 st

.
For spontant till Borlänge och Ica maxi i dag. Handlade lite små julklappar och denna mysiga ljusslinga till barnen. Hittade rosa joggingbrallor åt dem också precis som jag letade efter. Köpte små små söta snöglober med en liten tomte i och fallade snö när man skakar på den. Kommer bli en mysig present att ge på julaftons morgon! :)
Lagade en jättegod gulashsoppa på ett väldigt fint kött i eftermiddags. Nu är alla mätta och nöjda och en tvätt ska ner i tvättstugen och rumla runt lite och sen ska barnen i säng. Hoppas att jag kan lyckas med nattningen i dag. Har läst mycket böcker de senaste dagarna och det får mig lugnare och på bra humör och barnen stannar i sängen. Att det endå tar nästan 3 timmar är väl något man får vänja sig vid eller hoppas att de växer i från. Jag började halv 7 och inte förren halv 10 sov dem. Man blir helt slut. Jag har vart på dåligt humör i dag hela dagen. Känner mig så virrig och stirrig och konstig i huvudet. Undrar om man typ håller på att bli "utbränd"? Ska bli så mysigt att komma ut på min praktik nu i 3 veckor. Blir mkt pedagogik och lekar med alla barnen på förskolan där jag ska vara. Långa dagar också eftersom de är heltid vi ska vara där. Är bara att köra hårt! :)
.
Nu var de dedär med att sortera tvätten.....

Döm inte herren efter huset.

Deeper | 2011-11-10 | 18:47:09 Kommentera hΣr! 0 st

Bästa tänkvärda texten hittade jag på facebook i dag. Den stämmer så väl så väl!
.
Tallrikar på köksbordet, visar att jag fixar mat till min familj. Fyllda sopptunnor visar att jag plockar upp skräpet efter dom. Smutsiga golv visar att mina barn får lov att ha roligt. Smutstvätt i tvättkorgen visar att mina barn får rena kläder varje dag.Ett vått badrum fullt med leksaker visar att jag badar mina barn! Så nästa gång du kommer oanmält till mitt hus, så tänk dig för innan du dömmer! För kommer du för att hälsa på mig, så kom in. Kommer du for att dömma mitt hus, så ring och boka träff kvällen innan ;) om du är en förälder och håller med mig att hemmet inte alltid behöver skina, så sätt denna på din status!

Snart dax

Allmänt | 2011-11-08 | 18:33:05 Kommentera hΣr! 0 st

Ska gå och se breakting dawn part 1 med syster min den 16:onde. Yej! :) åå längtar.

Ny vecka nya tag

Allmänt | 2011-11-07 | 13:07:24 Kommentera hΣr! 0 st

Mina hjärtan har ja runt halsen också. :) Halsband med namnen på.
.
Ledig Måndag. Har iaf hunnit läsa liite i en tråkig skolbok iaf. :) Duktiga mig. Ska om ett tag gå och hämta mina älskade små hjärtan! Åh saknar dem!! :) Lungt och skönt är de när de inte är hemma men man längtar efter att få hålla dem i sin fammn efter bara ett par timmar. Hur ska det gå i veckan nu när jag är i Gävle, buhuuu...haha. Jag är en riktig fjant. Klart de kommer gå bra. Sitter och dricker ett indiskt kaffe som va riktigt gott och ser på en fråga olle dokumentär haha..sjuka människor de finns. Reportern är så jäkla rolig också. ::P I kväll är det de okända på tv! Myspys!.
.
Klurar lite kring nattning. Undrar hur de skulle funka om barnen fick lägga sig själva utan att vi "tvingade" dem å ligga kvar i sina sängar som de är nu. Skulle de ta längre eller kortare tid? Som de är nu är de ju en kamp. Om man skulle hålla på de rutiner man har men att de ska va kvar i rummet och ha lampan släkt och att de inte får leka. Vi kan inte ägna hela kvällarna åt programmet barn. 2 timmar efter middagen att se till att de följer rutinschemat och sedan 2,5 timmar med själva nattningsdelen. De känns som att vi vill ha harmoni. Det måste ju uppnås på ett eller annat sätt..orkar inte bli arg mer. Phu. I går var jag på snordåligt humör efter nattningen som va slut halv 10. Då hade vi lotsat barnen sen efter middagen. Varit benhårda. Molly fick 5 utbrott de gånger vi fick ta ut henne från rummet dvs de 5 gångerna. 6:te gången så fick hon stanna i de andra rummet med Henrik som stog på tur att ta hand om henne. Då sommnade hon efter mkt om och men. Jag börjar tycka synd om barnen. Tänker själv hur jobbigt de är när man inte kan sova...de är ju pest och pina. Tänk att ha de så varje kväll! :/ Nej de får bli nån ändrig. Jag behöver iaf inte fler goda råd. Vi har vart hos läkaren och fått de råd vi behövt.
Hittade en text som så väl beskriver hur Vi har det med nattningarna..hur vi testat o hur vi gör. Men vi har ju två ungar som beter sig på samma sätt då. http://www.alltforforaldrar.se/forumarchive/forums/viewArticles/8/8610106

Promenad i en öde stad

Allmänt | 2011-11-06 | 13:46:11 Kommentera hΣr! 0 st

-
Gick med lilla rastlösa Mollsan på en promenad i stan. Gick runt vid vasahallen coh st paulsgårdesn lilla lekplats. Perfekt att släppa lilla raggtussen lös också. Funderade på ev framtida hund. Är så sugen på en hund som tål lite löpning/motion mer än min lilla gör. Kankse en liten wippet/italiensk vinthund? De är lite kattlika också och inte skälliga vad jag förstått. Men jag vetteskjutton. Kankse ingen hund alls i några år blir bra också så jag kan fokusera på katterna lite. Men med hus och så som man planerar skaffa i framtiden så skulle de nog få plats och finnas tid till en liten hund också. Det får framtiden utvisa hur de blir. Vi har mer än nog med djur nu som det är iallafall då alla ska få sin uppmärksamhet och sin stimulans. Vil köpa ett större klösträd åt kissarna. Får se om man har råd med det efter jul. Sambn får inge jobb nu mer så plånkan (om jag hade nån) är inte få fet.
Skönt med promenaden iallafall. linnea skulle ha en kompis här men hon har inte dykt upp. Undrar om hennes mamma missat tiden/glömt eller inte kan. Eller om de dyker upp senare. Hm Aja. Smart att jag inte har hennes namn och telefonnummer. Det är någon från hennes dagis som hon leker ofta med där. Aja de får ju träffas i morgon iallfall när hon går dit.
Är så sjukt sugen på å pynta pyssla o greja nu. Sparar massa kartonger från juiceförpackningar nu och glasspinnar som vi ska så skott i i vår. Kommer bli fint. Ska nog låta barnen plantera varsin apelsinkärna också det borde väl växa även fast de är vinter inomhus? I sommar ska vi så fina blommor och kryddor till balkongen.

My beloved kids

Deeper | 2011-11-05 | 22:27:35 Kommentera hΣr! 0 st

 

Den här morgonen. . .
ska jag le när jag ser ditt ansikte
och skratta när jag känner att jag vill gråta
.
Den här morgonen. . .
ska jag låta dig välja vad du vill ha på dig
och säga hur fint det blev
.
Den här morgonen. . .
ska jag kliva över tvätten, lyfta upp dig
och ta med dig ut till lekparken
.
Den här morgonen. . .
ska jag låta disken ligga kvar odiskad
och låta dig lära mig hur man lägger det där pusslet
.
Den här kvällen. . .
ska jag dra ut telefonkontakten och låta bli att sätta på datorn
och sitta med dig på gården och blåsa bubblor
.
Den här kvällen. . .
ska jag inte skrika åt dig en enda gång, inte ens det minsta grymt
när du skriker och gråter efter glassbilen
och om den kommer förbi går jag ut och köper en glass
.
Den här kvällen. . .
ska jag inte oroa mig för vad du ska bli när du vuxit upp
eller fundera lite extra på varje beslut jag har tagit som rör dig
.
Den här kvällen. . .
kommer jag att låta dig hjälpa mig att baka kakor
och jag kommer inte att stå lutad över dig för att tillrättavisa dig
.
Den här kvällen. . .
kommer jag att ta oss till McDonald´s
och köpa oss varsin Happy Meal så vi båda kan få leksakerna
.
Den här kvällen. . .
kommer jag att hålla dig i mina armar och berätta om hur du föddes
och hur mycket jag älskar dig
.
Den här kvällen. . .
kommer jag att låta dig stänka i badkaret
och lova att inte bli arg
.
Den här kvällen. . .
kommer jag att låta dig stanna uppe sent
medan vi sitter på verandan och räknar alla stjärnor
.
Den här kvällen. . .
kommer jag att sitta nära dig i timmar
och missa mina favoritprogram på TV
.
Den här kvällen. . .
när jag drar mina fingrar genom ditt hår medan du ber
kommer jag att tacka Gud för Den finaste gåvan som givits
Jag kommer att tänka på de mammor och pappor
som letar efter sina försvunna barn,
de mammor och pappor som besöker sina barns gravar
i stället för deras sovrum,
de mammor och pappor som är på sjukhus för att med gränslös sorg
se sina barn lida och för sitt inre skrika att dom inte klarar mer
Och när jag kysser dig god natt kommer jag att hålla dig litet hårdare, litet längre.
Det är då jag kommer att tacka Gud för dig och inte be honom om något mer. . .
. . . utom hela mitt liv med dej!
-författare okänd-

 

Chilichokladöveraskning

Allmänt | 2011-11-05 | 08:21:18 Kommentera hΣr! 0 st

Sanna var här i går som sagt och gissa vad?..hon hade me sig chili chokladglögg!! :D äntligen har de börjat sälja den ska köpa två flaskor och lägga i skafferiet så man har till Advent för den glöggen alltså....yumyumyum. Vi kollade på HAHA spiceworld - spicegirl the movie hahah....ååå nostalgiiiii! :)
.
I natt drömde jag om att jag skulle skriva en uppsats eller liknande i skolan men de va i typ femman men jag hade värsta grymma upplägget om hur jag skulle skriva den haha. Lite skolskadad tror jag minsann hehe på gott ont. Nu över till nått annat. Har redan hunnit förvåna mig över hur trotsigt o gnälligt de kan va här hemma. Linnea vaknade och insisterade på att bli buren in i soffrummet. Jag ville inte hon börja gnälla skrika och kommendera. Phu. Sen började de bråka om vem som skulle klappa katten på huvudet. Sen börja Molly böla för att hon inte fick nån glass till frukost haha. Kaos delux. Försöker klura ut vad man ska göra för något i dag. Älskling ska och rollspela med sina vänner som bor här i närheten och jag blir lite själv med kidsen. Funderar på att bara köra mysdag all in. Baka något, övertala dem å se nått av Astrid Lindgren. Ligga och mosa i soffan. Kramas och kankse eventuellt hasa oss ner till Gammelmormor o Gammelmorfar. Så får det nog bli. Men vad ska man baka? Sist bakade jag kladdkaka och hade grädde och hallon till. Känns lite uttjatat. Tipsa!
.
.

En trött liten fredag.

Barnen | 2011-11-04 | 20:56:49 Kommentera hΣr! 0 st

Nu är fönstret i köket nästan helt klart. Ni kan få en liten titt om ni har lust....? Dörren är också snart helt klar. Blev så ljust och hemtrevligt. Snart kommer granneSanna hit på lite filmtittande..om vi kan bestämma vad vi ska se. Popcorn å saft också. Sen sovasovasova. Dö trött efter att ha lagt huliganerna som kämpar in i de sista med o INTE sommna. Trots dessa fasta nattningsrutiner. Varför inte bara slappna av och sommna..gahh...vi började halv 7 slutade vid halv 9. Då sov bägge. Läkaren som vi pratade med i dag sade att de bara är att fortsätta med strikta rutiner. Ingen tv på eftermiddagen. Lugn lek. Sova. Men de är så förbenat svårt o få de att varva ner efter middagen. Phu. Men där har vi fått va jättestränga nu och de lyssnar väl om vi är envisare. Och de är vi ju tvugna att vara. Men dendär lilla koppen kaffe i lugn och ro vid datan efter middagen kan man ju glömma. De är benhård fokus på kidsen så de inte varvar upp varann. Phu...!
.
Ett sött kort på lilla Minnsan som jag glömt bort. ♥

Tid.

Deeper | 2011-11-02 | 13:13:13 Kommentera hΣr! 0 st

 

Vad är tid ...

Tid är väntan.

Tid är längtan.

Tid är sommar sol och skratt.

Tid är även höst och vinternatt.

Tid är något som människor jagar.

Tid skiljer också på nätter och dagar.

Tid kan gå sakta, men också mycket fort.

Tid kan vara väldigt lång, men ofta blir den kort.

Tid är en osynlig och nödvändig vara.

Den går inte att lagra, stoppa eller spara.

Men en dag så är den plötsligt slut och då

blir ingenting som förut.

Pendeln har stannat.

Ett verk har fått frid.

Först då kan vi säga.

"Jag har inte tid"


Update

Allmänt | 2011-11-02 | 07:48:10 Kommentera hΣr! 1 st

Orkar inte skriva så mkt inser mer och mer hur onödigt och meningslöst internet är...har ju knappt tid att sitta här med all skola och allt annat som ska skötas.
I dag ska jag lämmna in en tenta, storhandla mat och sen ska jag kankse påbörja uppfärshningen här hemma med att tvätta fönsterfodren med målartvätt och sen spackla....sen ska de bli vitt..:) Kommer bli så bra!
Barnen kikar på bompa ska ta och klä på dem snart. Linnea har utflykt i dag och Molly vet jag inte vad de ska göra.
Hon var hos ögonläkarn i går i avesta. Skötte sig så bra och läkaren var imponerad av en treåring som henne att hon kunde resonera så bra mm. En liten skelnining upptäcktes precis som jag trodde så de ska göras kontroller nu var 4:de månad blev de värre i framtiden skulle de va tvugna att operera. :( Men bättre de än att synen inte blir bra på ögat såklart.
Sen har vi utvecklat en "ny" nattningsmetod som börjar funkgera. Jag ligger i mitten av vår dubbelsäng och barnen ligger på var sida. Lägger de samtidigt. Den som bråkar får gå ut och sätta sig i hallen och får inte vara med. Det har tagit skruv. Då kan den som inte nattar ta hand om den av dem som bråkar eller tjatar (ta ut barnet och se till att de sitter i hallen). I går sommnade de faktiskt samtidigt! Yej! Sen har jag gett Molly omega tre (för dej som undrade ger jag pharibo tuggisar jordgubb) vilket nog har bidragit till att hon blivit liite lugnare iaf..:) Kankse får vi avboka läkartiden på Fredag.
-
Sitter och dricker indian chai...mm...gott gott....fått mig att börja dricka the igen!
Ladda ner en gratisdesign pσ www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se