Alla metoder är heliga!

| 2011-02-23 | 14:34:12 Kommentera hΣr! 1 st

Min tallriksmodell. På bilden en fläskfilegryta med riktig grädde, en sallad med ruccola & fetaost + en liten näve ris.

Nu låtsas jag att alla vet vad LCHF är. Googla det om inte annat.
Hur kan en människa som går helt på LCHF vara helt lycklig? LCHF är ju en permanent livsstil ett sätt att äta. Då innebär det att aldrig mer få äta kolhydrater dvs socker potatis bröd pasta. Det kan inte kännas helt ok. Pasta bröd ris och potatis är endå en del av vår matkultur i dag. Det måste kännas som att man har valt att vara allergisk mot något. Förbjuda sig själv.
(Med detta vill jag nämna att det nog finns undantag. De som inte alls känner sug efter något sött eller känner sig tvungen att välja bort nått när de äter LCHF- jättekul att det funkar för er!)
Har även läst något Lady Dhamer skrev att de inte alls är en mirakelkur för viktnedgång utan att man går ner sakta om man inte håller sig väldigt strikt. Jag tror man mår dåligt av attsitta där och rulla tummarna när de andra göttar sig. Begränsa förbjuda och försumma sig själv. Att inte kunna unna sig liksom.
Jag vet många i min bekantskapskrets som börjat med LCHF. Jag känner den funkar inte fullt ut för mig. Jag vill ta en macka då o då. Jag (som aldrig vart förtjust i kakor och annat sött) har blivit mer och mer sötsugen och sockerfixerad. Allt blev så komplicerat och jag kännde mig deppig.
Nu försöker jag äta enligt följande EN LITEN DEL kolhydrater. En liten näve ris tex. En liten potatis. En macka och resten protein. Sålänge man inte överdriver till vardags är det ingen fara TROR JAG. Jag tror också detta i kombination med träning och mer vattendrickande och salladsätande till maten kommer kunna göra att jag förlorar de kilon jag vill. UTAN att ta bort saker som faktiskt är gudomligt goda. Så som pasta till pastasåsen, en macka till äggen och theet. En liten sked socker i theet. En bit riktig kladdkaka någon gång i veckan. En liten potatis till biffarna. Men att kosta på salladerna lite mera. Göra de varierande och intressanta. Det tror jag gynnar både oss och barnen. Vitaminer balanserad och regelbunden kost och träning! För ett par veckor sedan vägde jag 64 kg. Två veckors LCHF fick mig att gå ner ca 1,5 kg. Jag är på väg mot 57 med mina egna metoder. Och där vill jag stanna. Jag vill fortsätta äta det jag äter i dag men lite förändrigar i balansen bara sallad kolhydrater och proteiner i mellan.
Önska mig lycka till nu då bah!

Kommentarer
Skrivet av: Josefine

Man kan visst vara lycklig och äta lchf, jag tror personligen att de som har problem med lchf har problem med mat överhuvud taget, om man älskar all mat som jag gör är det helt ärligt inga problem, Eftersom jag som sagt älskar all mat blir det inte någon uppoffring för mig att byta brödet mot ägg eftersom det är lika gott, byta potatisen mot blomkål eftersom jag njuter lika mycket av båda delarna. Är man däremot en sån som säger att vissa råvaror inte är goda blir det svårt, och det är DÅ man begränsar sig själv och med all sannolikhet känner sig olycklig och sugen på annan mat. Och självklart tycker jag även om pasta och bröd och socker men jag är väldigt tillfreds med vad lchf har för utbud, jag älskar mörk choklad lika mycket som ljus- oh va bra att det är ok att äta mörk choklad i lchf.. Fattar faktiskt inte varför man ska äta sånt som bevisat inte är bra för kropp och hälsa! Men det är ju bara min åsikt tur att vi alla har olika! Lycka till!

2011-02-24 @ 10:55:28

Namn:
Kom ihσg

E-mejl: (endast f÷r mig)


WWW:


Kommentar:




Ladda ner en gratisdesign pσ www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se