Ronjas visa vid lägerelden

Musik | 2011-08-31 | 19:14:53 Kommentera hΣr! 0 st

Och vaktar min eld i natten,
Tills den har brunnit ut
Och tills himmelen har ljusnat
Och natten har tagit slut.

Linnea och risgrynsgröten

Barnen | 2011-08-31 | 17:18:36 Kommentera hΣr! 0 st

"mamma jag kan inte sluta äta dethär - jag bara äter och äter och äter!"
Linnea älskar verkligen risgrynsgröt haha.

Vardagen rullar igång

Allmänt | 2011-08-31 | 12:06:47 Kommentera hΣr! 0 st

Tröttkatt
Passar på att tjyva mig lite kaffe nu efter maten. Lämmnat kidsen på dagis i dag och det gick jättebra. Det är verkligen så himla bra att ha tid att både vara morsa och student. i love it! Mina barn har nog haft lite tråkigt såhär på slutet av sommaren och saknat sina kompisar och fröknar och det märks hur saker kommer till sin rätt nu till hösten. Linnea sommnade 8.30 i går vilket inte har hänt på hela sommaren. Hon vaknade även klocken 7 och frågade om det var morgon haha. Hon brukar ju alltid ligga och tryna till halv 10 tiden. Slut på det nu och de känns så härligt att komma ut på morgonen och starta upp en ny dag. Nu ska jag snart återgå till skolboken och anteckna lite. Sen skriva ut drösvis med papper och häften. Phu!

goodfood

Mat ,träning och hälsa | 2011-08-31 | 12:02:57 Kommentera hΣr! 0 st

Gottig köttgryta med champinjoner och kantareller vart gårdagens middag.

Morgonens tänkvärda

Deeper | 2011-08-28 | 11:11:46 Kommentera hΣr! 2 st



Gråter för minsta lilla just nu haha läste kakan och hennes dotters söta konversation och började ..typ gråta lite okontrollerat. Lustigt. Aja. Mina söta barn är vakna nu liksom jag. Supermum. Idag har vi inget inplanerat förutom att jag är nyfiken på om man kankse ska åka till Grytnäs medeltidsmarknad.
Igår hade vi trevligt. Ut på krogen en sväng och sen ner till Mc donalds. Har lite ont i halsen i dag. Får alltid det när jag druckit dagen innan. Hes också.
Barnen kollar på bumbi och jag smuttar på en treo och lyssnar på regnet.
Älskade små fina söta troll. Måste fota er i nya mössorna jag köpte på HM. Sötbönor vart de i dem. En lila bambimössa åt Molly och en grå Mimmi mössa åt Linnea.

Ha en mysig avkopplande söndag. Det ska jag ha!

Shoppingtajm!

Barnen | 2011-08-26 | 14:25:30 Kommentera hΣr! 0 st

Barnen har haft de så mysigt på dagis i de de stunder de va där. Linnea va där ända till två och gud va jag saknade henne efter lunch haha. Man är så van att ha dem i en armslängds avstånd. :`( .Linnea vävde en liten väv på dagis som hon va såå stolt över och visade när vi kom och Molly hade fått en bok i samlingen på sin förskola för hon har ju fyllt år under sommaren. När darling kommer hem ska vi och handla en del i Avesta. Skönt att få hem nödvändigheter. Strumpor o sådant till kidsen. Lampskärmar till lampfötterna jag målat vita i sovrummet, vaxduk till bordet mm. Satte upp håret i två tofsar i dag men kan inte bestämma om ja känner mig söt eller fjantig i det. Usch! Haha. Dagens I landsproblem. Linnea hade föressten ätit koko-kos i dag till maten på dagis (coscos!) haha lät så gulligt när hon berättade! ♥

Det du göder föder du...

Deeper | 2011-08-26 | 11:28:37 Kommentera hΣr! 0 st

 

En indian satt och pratade med sitt barnbarn.

Han sa: ”-I alla människor bor det två vargar som slåss.

Den ene är ond. Det är ilska, fruktan, missunnsamhet, avundsjuka, sorg, arrogans, självömkan, lögn, överlägsenhet och egoism.

Den andra är god. Det är glädje, fred, kärlek, hopp, lugn, ödmjukhet, välvilja, empati, sanning och tillit”.

Vilken varg vinner? sa barnet.

-Den du matar”, sa den gamle mannen

Woodkid-iron

Musik | 2011-08-26 | 10:13:28 Kommentera hΣr! 0 st

Woodkid - Iron from WOODKID on Vimeo.

 

Så frickking härlig video. Slowmotion...ugglan..hunden....han med kniv. Trummorna. Omg.

Låtsas

FOTO | 2011-08-24 | 18:52:06 Kommentera hΣr! 0 st

Sen kan vi låtsas att jag räcker till.

Grumpy

Barnen | 2011-08-24 | 08:44:54 Kommentera hΣr! 0 st

Mutter mutter.....darling erbjöd sig att gå med Linnea till dagisinskolningen i dag. Jaha tänkte jag skötn med lungn morgon..men inte då. Killen påstår han inte ens vet hur man gör the till barnen (man måste späda med massa vatten o mjölk så de inte blir varken starkt eller hett) och han gnäller o gnäller...så här sitter jag vaken. Trodde men skulle få tjyva sig en lugn morgon. Men när de är dagis och så så blir jag sånt kontrollfreak. Har ungarna RELATIVT matchande kläder? Rätt jacka? Regnkläder med? Rätt skor? Är de kankse supervarmt ute? Yada yada.....jag kan inte ligga och slappna av då utan måste upp å se så allt är fixat och så rätt kläder kommer med. Är ni andra morsor också sådär?

Droppar

Mat ,träning och hälsa | 2011-08-23 | 20:19:10 Kommentera hΣr! 2 st

Funderar på att köpa mig "räddningsdroppar"...Undrar om de är nått att ha. Ska va bra mot stress, kan ges till hundar och katter och barn och kan användas vid nervositet och uppskruvade tillstånd. Vad tror ni om detta? Testat? Tänkte eftersom jag själv kan känna mig väldigt stressad samt att barnen kan ha otroligt svårt att slappna av vid sänggåendet samt har en hund som stressar upp sig rejält när vi går ut tänkte jag det kunde vara kul att testa.

Will do some Åhlensshopping!

Kläder | 2011-08-23 | 08:29:48 Kommentera hΣr! 0 st

Byxorna från Ellos i galon verkar ju ta år och dar på sig att bli skickade funderar om jag ska köpa Åhlens brallor i stället åt kidzen. De hade supermkt fint bland nyheterna i år tycker jag. Kikade lite på hemsidan och är sugen på att åka och shoppa lite nån dag.



Jag vill jag vill jag vill..

Home & inredning | 2011-08-21 | 16:10:51 Kommentera hΣr! 1 st

Morföräldrarnas stuga med till hörande lada. Mys! På bild är även mammas lilla hus på gården.


Jag vill va asbra på att bygga...jag är nördigt intresserav av DIY lösningar, jag älskar små skumma hus. Lador och annat som jag ser som renoveringsobjekt. Har aldrig renoverat. har aldrig byggt. Men skulle vilja. Har en bror som är utbildad byggjobbare. Med ritningar och råd av honom kankse man i framtiden kan bygga om något. Har man bara pengar så kan man ju göra de mesta. Så när fast jobb dyker upp så ska de bannemig sparas kosing så jag har råd att köpa något skumt hus att göra om till bostad. Ett gammalt stationshus lite i utkanten av en stad vore så häftigt! Eller en liten bykyrka..eller..eller....en stuga. En liten stuga.

Föressten...höst! Frost! Löv! Snö! Advent......längtar litegrann nu! :)
föresten. 9 mille för en villa i stockholm nära skärgården får man ge. Jisses. I långshyttan kan man få en villa för 200 tusen. :) haha lite skillnad.
nä vet inte va ja ville med detta inlägg. Lite allmännt svammel. Trötta är vi efter en tur på brunnsjöbergets bamsebana. Barnen tyckte de va kul men Mollsan blir som vanligt sådär orkeslös och trött stackarn haha. Livet är hårt! Linnea är hurtbullen i gänget. Hunden va tokpeppad också på att röra sig i dag. Helt otroligt! Lekpark har vi också hunnit med. Nu är de kaffe och mysig bloggläsning en stund sen ska ja deala med maten och tvättberget som ska vikas.
I kväll ska vi kika på nån dokumentär om atlantis eller var de va. Mysigt!
Ha en trevlig söndagkväll.

Det bästa med sommaren 0.2

FOTO | 2011-08-21 | 14:05:30 Kommentera hΣr! 0 st

Det bästa med sommaren 0.1

Barnen | 2011-08-20 | 21:03:02 Kommentera hΣr! 0 st

Myspys

Allmänt | 2011-08-20 | 16:03:51 Kommentera hΣr! 0 st

Fick upp spotlightskena i barnens rum. Vart ljust och fint! Ska fixa en vit lackhylla där på kortsidan under den som redan sitter där. Men väggen är mjuk så de blir lite krångligt just nu vilar den nedersta hyllan som ni ser på två kubhyllor. I går var vi ute i stugan och träffade våra (mina syskon och mina) kusiner från englad, får se om de bilderna jag fotade där kommer upp i kväll.
Nu ska vi snart steka på lite fläskkarré och jag ska göra en potatissallad med soltorkad tomat och gurka. Kommer nog bli fint det! Regnigt i dag. Vart inge barnens dag i sveaparken för oss vi är inne och myser. Kankse blir en sväng till säterdalen i morgon om vädret är vackert!

Tom

Deeper | 2011-08-20 | 10:23:58 Kommentera hΣr! 0 st

Fan ja känner mig så himla tom de är så jobbigt. Känner mig som en tom konservburk. Som ett skal. Fy för den känslan :/ Det har endå inte hänt något speciellt och man känner sig såhär. Antar de bara är att vänta ut det.

älskar mina små så otroligt.

Idag blir de väl till att tvätta massa kläder täcken och kuddar. Ska gå på barnensdags uppträdande också. Vad ska man göra i kväll? Allt känns dött och de känns jobbigt att bara vara jag just nu.

Melltorp - Herrman

Home & inredning | 2011-08-18 | 20:03:44 Kommentera hΣr! 1 st

Dessa får gjärna flytta in hos mig. Från Ikea.
*************************************************
Bord Melltorp med 4 stolar - Herman 995 kr.
I morgon hoppas jag på att få den nya katalogen nerstudsandes i brevlådan. Det vore mysigt! Min hjärna dignar över av ideer hur jag ska få dethär plejset som jag vill ha det. Nu ska jag snart lägga stora tjejen och kämpa i mot min rastlösa skumma känsla. Kankse kan man tigga till sig lite avstressande ryggmassage sedan? Hm. Är iaf nöjd över sovrummet hittils. Kändes skönt med en stor sänggavel

Sänggavel

Home & inredning | 2011-08-18 | 15:56:41 Kommentera hΣr! 0 st

Ny sänggavel i sovrummet. Där hyllan med spotlighten är så ska jag ha en rundstav med galgar så vi kan få upp kläder och sen ska jag bredda hyllan så jag får plats med fina skor och lite snygga förvaringslådor. Spotlighten är bara där tillfälligt. Hyllan ska även få komma upp en bit. Men klurar på om de kommer bli lite trångt? Hm. Antagligen men jag är en sån som måste prova innan jag släpper en idé. :) Ska bara få tag på en stor helkroppspegel och köpa en vit malmbyrå med 6 lådor där brevid kattkorgen och pallen, så man får in resten av kläderna som man har. Förvaring är bäst!

Mamma/Barn träff hos Veronica.

Barnen | 2011-08-17 | 20:25:01 Kommentera hΣr! 1 st

Supergott fika och trevligt sällskap. Kunde inte bli bättre. Är också posetivt förvånad hur de känns att möta en gammal vän som man inte träffat på länge. Hur allt känns som förr på ett ögonblick men endå inte liksom haha svårt å förklara. Så härligt o träffa dej iaf V! :) Har inte setts på riktigt sen skolan liksom.
Nu på eftermiddagen har jag vart väldigt illamående och yrslig. Jättejobbigt jag ringde faktiskt Henrik för o höra om han kunde komma hem fortare så jag fick lägga mig på sängen. Nu känns de dock ok. Snart ska man lägga Linnea och sedan blir de lite filmmys till sagan om ringen (som vi har på box) och lite The.
Här är lite bilder från dagen. Mer bilder finns hos Veronica.
Mami snack.
Puss på Lulle
En ny kompis - lite sura vart de i mellanåt på varann.
Sötfior! :)
klättra klättra
uppe!

Tjejfika och Tandläkarbesök

Barnen | 2011-08-17 | 09:14:17 Kommentera hΣr! 1 st

Ska i väg till fina Veronica på go tjej/mamma/barn fika :) Myspys! Men först ska vi till tandläkaren med lilla Mollisen. Hoppas de nu går bra hon hatar verkligen doktorer men tandläkaren kankse är annorlunda. Hon tror att de finns en rutchkana inne hos tandläkaren. Jag har inte sagt i mot. Har sagt hon nog får åka hiss i stolen haha.
Slog på stort o satt upp håret och drog på mig stövlar (högklacksstövlar va fan heter de så? Heels med skaft? ) dagen till ära. Haha. Inte ofta man träffar vuxna jämnåriga människor eller går till tandläkaren :P

 

Att bara få vara hemma

Barnen | 2011-08-16 | 09:14:01 Kommentera hΣr! 0 st

Att vara hemma och skrota är nyttigt tror jag. Tror de främjar deras fantasi och deras utveckling att ha en lång period där de inte har krav på sig att komma i väg en viss tid.


Fick en kommentar om varför jag inte sökt ett sommarjobb i sommar så barnen fått fortsätta på dagis.
Svaret på den frågan blir helt enkelt så att jag vill vara hemma med dem. Att jag mår dåligt rår ju inte dem för. Men de blir tätt för dem efter ett tag med att vara inpå varann och men de är ju också viktigt att lära sig. Att komma överens och att hitta på saker själva att göra. Till nästa sommar är de ju lite äldre och då har jag förhoppningsvis fått en en fot via min förskolepraktik någonstans så jag kan få ett vikariat över sommaren. Jag kommer dock vara hemma i 3 veckor de veckor dagis har stängt jag vill inte de ska behöva byta till ett annat dagis de veckorna som är praxis här i stan. Jag hade igentligen också denna sommar en sommarkurs som jag skulle gå men som senare visade sig vara helt onödig för mig att gå examensmässigt så den fick jag hoppa över. Så står jag inte som arbetssökande så får inte barnen ens gå 15/h i veckan de är de regler som gäller. Just nu känns de onödigt att stå som arbetssökande då jag börjar igen i slutet på denna månad men de förstår ni nog.
Så just nu tänker jag på alla de fördelar det innebär att jag är hemma med barnen denhär sommaren. Att de lär sig saker för livet om sig själva och om sin syskonrelation. Att de är bråkigt och skrikigt och stimmig och jobbigt melan varven hör till. Och nu blev de ju en längre period än jag tänkt och det blir lite slitsamt efter ett tag. Men ett sommarlov är endå ett sommarlov. :)

Not feeling so well.....

Allmänt | 2011-08-15 | 19:23:30 Kommentera hΣr! 1 st

Är fruktansvärt yr. Mår ganska risigt för tillfället. Nu får de fan vända snart..orkar inte mkt mer. Får fan tvinga mig att göra tvärt om för att jag ska orka med allt nu. Usch.
Idag var vi iaf till en lekpark, vi va inne, vi gjorde mat, jag har mått dåligt så de vart en lugn dag..alla ljud är jobbiga och ljud finns de gott med med två barn hemma på heltid. Nu längtar jag lite smått att dagis ska börja och barnen har börjat fråga om det också och de förstår jag. Nästa vecka börjar Linnea få känna på sitt nygamla dagis igen och i månadsslutet har jag skolstart!! Skönt.

Tungt och mycket.

Allmänt | 2011-08-14 | 15:31:28 Kommentera hΣr! 0 st

Alltså...jag dör lite smått. Har läst 2 år mot förskollärare och nu är utbildningen helt omgjord nu när jag kommit in på programmet så jag kommer inte kunna korta av dehär 3,5 år jag har framför mig. Jag kommer kunna inkludera de jag gått tidigare till viss del, men jag kommer få vänta in de andra och jobba eller söka jobb i mellanåt, Alltså kommer ja inte kunna jobba på allvar förren Molly är 6,5 år och Linnea 8 år. Phu. De blir liksom 5,5 år om ja lägger ihop med de jag gått tidigare. Orkar jag det?
Ja tammefan de gör jag....NU KÖR VI!!!!!!!!!!! Tur man är en envis jävel.

The jacket

Allmänt | 2011-08-14 | 09:33:44 Kommentera hΣr! 0 st



Såg en mycket värd film i går. Har ni sett butterflie effect så kan ni känna igen känslan lite. "lost in time". Filmen fick en att hajja till lite grann och inse vad livet är värt! Älskar sådana filmer. Ge mig gjärna tips om fler sådana. och se denna också. Väldigt fin. Dock har ja svårt att förstå att de ger filmer titlar som bara....ja inte passar eller är ytliga som fan. Kan de inte lägga lite mer tid på att komma på en passande titel för filmen?
Nej nej. Haha...de är lite lustigt.

I går var vi ut med Henriks föräldrar i skogen och letade svamp. Vi gick i ca 2,5 timme i skogen. Tjejerna va superduktiga och hängde på fint. Det va massa gnäll första halvtimmen dock men sedan glömde de att de ville tillbaka till bilen. :) Idag ska vi gå på vårt eget lilla hemliga ställe och plocka. Vädret ser ut att va perfa för de också! Härligt!!! Är i ganska mysig o trevlig stämmning just nu. Livet är verkligen värt o leva när ja har sånna fina vid min sida. Dock lurar gamla händelser som sårat mig djupt som skuggor men jag försöker att inte låtsas om dem vissa dagar. Det blir lättare så.

Black and white

FOTO | 2011-08-13 | 18:34:10 Kommentera hΣr! 2 st

Nej jag är inte naken har en tubtop på bilden haha. :) Ville ha de axelbansdlöst men de såg faktiskt ganska naket ut. Men wtf.




Drawing my hands off

Allmänt | 2011-08-12 | 18:14:57 Kommentera hΣr! 2 st

Gårdshäng, kaffe och lite mer kaffe.

Allmänt | 2011-08-12 | 16:58:28 Kommentera hΣr! 1 st

Slutet av veckan då. Vad säger man. ledig ledig ledig. Jag börjar känna mig uttråkad. :) I morse vaknade jag innan alla andra låg å peta näsan och tänkte på framtiden. Skolan kommer jag ju inte kunna korta ner förstog jag efter lite eftertänksamhet. Så 3,5 år kommer de bli nu med hack i då de andra läser sånt som jag redan läst, jag hittar förhoppningsvis ett förskolevikariat under de perioderna. Hoppas jag kan få in en fot där jag hamnar på VFU. I hope so iallafall. Barnen är helt galet tjutiga o griniga o babbliga och om sig och kring sig i dag. Eller så är de jag som hammnat i nån svacka. Träffade iaf bästa Therese på gåden och en av hennes troll, lilla Saga. Drack lite hallonsaft och satt och stekte oss. Linnea hittde också nån jämnårig tjej där ute som hon var med. Mollsan va sur och lite utanför. Systemaren is alive btw!!!! i kväll blir de lappensmat...fetångestonyttigt men wtf....lever bara en gång. Svullar mkt mkt sällan. Så. De blir bra. Min duktiga H fick mer jobb i dag och jobbar på. Saknar honom. I morgon blir de lite kantarelljakt! Hoppas vi hittar bra ställen och att ungarna inte flippar ur och tycker allt är tråkigt och jobbigt.
Satte barnen framför Mumin på tv:n med fiskpinnar och strips till middag. Jättenyttigt där också. Saften de dricker innehåller väl iallfall nån vitamin så de överlever nog.
Ni får ha en amazing Fredag alla hurtbullar och ni andra också! Kram på er.


Gokväll i stugan!

Allmänt | 2011-08-11 | 23:21:11 Kommentera hΣr! 0 st

Bilderna är inte från i dag men det får ni ta. Jag och Molly ..eller Molly är sjukt bra på roliga grimarser :D


Jasså ni lusläser här igen! Idag har ja vart otroligt produktiv...not..eller jo. Men de känns inte som de för allt har gått i snigelfart grund av plågsam mensvärk. En stimmig morgon hemma hos min söta mamma , sene n snabblunch och sen drog vi ut på äventyr i Sveaparken. Jag reste på röven två gånger tror jag. Annars lekte tjejerna inom synhåll med varandra hela tiden. De lekte jättemycket i den stora rutchkanan och de hittade en söt liten pojke att leka med också. De hade jättekul och jagade varann och hade så roligt. Innan vi gick så fick han en kram av Mollsan och vi vinkade hejdå. Jag äter lite klent just nu spec när jag har ont så ja va helt sluuut när vi kom hem...de va kämpigt o ta sig upp från parken och sen hem med två övertröttingar i kärran. (som för övrigt börjar bli schuuuukt sliten nu. Skabbig sliten o trasig. Måste beställa ny klädsel till vagnen. Svart vill jag ha!) Shuukt bra å packa saker i, handla i dra tvätt i. Köra hund i. Phil and teds syskonvagn for life...eller iaf tills nästa år haha. Köra runt en treåring går väl an men en 4 åring. :S Linnea är ju tillochmed 4,5 år men hon vill ju åka ibland endå. Finns de bara en sits blir de ju oundvikligen bråk om vem som ska åka när de blivit trötta i benen. Folk får väl glo då. Jag orkar inte med bråk iaf. Men sätter nog en slags gräns snart...har bara inte fattat HUR vi ska klara oss utan vagn haha xD
Bråkar ugarna är de ju bara o köra liksom. Utan vagn så lägger de sig ner skriker springer åt ett annat håll..ja ni hör själva. Detta gånger två eftersom vi har två barn såklart. Jippie!
I morgon ska jag FOTA med min KAMERA!!! Yeeehhhj! Sjukt nöjd över att ja fick hem den dan efter jag beställde. Sjukt nöjd. I morgon ska de knäppas på som bara fasen.
God natt alla överambitiösa. och ni andra också. Puss puss.

Humöret!

Allmänt | 2011-08-10 | 16:16:48 Kommentera hΣr! 0 st

Humöret steg 100 grader nu när mr man kom hem. Awesome!! Ska köpa en blixt till kamerafanskapet också så bilderna blir sådär fräscht ljusa och snygga. Pepp pepp! Sen så har ja beställt laddare också. Så när kameran är fixad å färdig blir de nog en omställning här på bloggen. Nya friska tag!! :)

Ingen lust till nå

Allmänt | 2011-08-10 | 14:04:53 Kommentera hΣr! 0 st

Skulle vägra å redigera bort ringar under ögonen å sånt. Då ser ni ju inte ja är trött ju.


Idag är de en typsik innesittardag. Sitter bara o ruttnar här med min kaffekopp får knappt nått gjort förutom undanplock av disk och utfordring av små barn och djur. Har ont i skallen som omväxling..jaa va roligt. Tack. PMS och huvudvärk och regn på samma dag. Den tackar vi för. Tack som fan. Ni är tråkiga också som aldrig kommenterar. Tack som fan.
Jag ska skaffa glasögon btw. Ja ser som en käring. Sånnadär bloggiga...med svart kant. Typ rektangulära. Lite större. Ja. Så blir det. Kommer bli så hot...or not. Vill se en film med min kärring till kille i kväll också. Nej förlåt han är ingen kärring han är fan man som orkar jobba o gå upp så jävla tidigt på morgonen. Jag är skräcklagen för om ett par veckor måste lilla JAG också upp så tidigt...gulp! Upp och i väg med kids till två OLIKA dagis..som förvisso ligger dyngnära varann men endå va...två hallå, ja måste gå till två ställen. Stressa och svettas som en gnu. Oj oj stackarns mig. Men de är de fan värt för då får de gå på de ställen de trivs och är trygga på. Finns en genväg till Mollys dagis dock som man KANKSE kan få ta. Ska höra med dagiset om de är ok att gå den vägen då spar jag typ 5 -7 minuter. Lätt värt!
Satte barnen framför Mumin och satte kaffekoppen framför datorn här med mig i köket. Tittat på regnet. De fortsätter strila ner.

Pysslat på balkongen

Allmänt | 2011-08-09 | 20:36:35 Kommentera hΣr! 0 st

Fixat en slags bänk att sitta på ute på balkongen. Ska köpa en bit skumgummimadrass och klä in och sätta en skriva framtill bänken också så det blir lite mer enhetligt. Mys! En hylla kom upp också. Nu saknas en ljusslinga och kankse lite mer katthyllor. Den vita tråden jag fixat skarven i nätet med ska bytas till en svart också så den inte syns. Ska sätta upp genomskinlig vaxdux som regnskydd/snöskydd mot nätet så uteplatsen blir lite intakt under vintern..eller va tycker ni?
Äntligen känner jag mig lite lockad att sitta där ute med en kopp kaffe och kankse en tidning. Mysigt för Henrik har sitt databord precis innanför fönstret också så man kan sitta och snicksnacka och sola och bara njuuuta av de sista av sommaren.

Bilderna tagna med videokameran. Därav kvallen :P Härligt. Nästa månad får ja en ny laddare till systemarn :)

Dagens mat

Mat ,träning och hälsa | 2011-08-09 | 09:02:36 Kommentera hΣr! 0 st



Frukost:
Två vasa sportknäcke 100% fibrer med leverpastej saltgurka. En halv kopp kaffe.
Lunch: Fisk och räkgryta med broccoli och en liten näve pasta.
Mellis:
Middag: Tacos (två eller tre tortillabröd med färs, grönt och en klick lätt creamfresh)

Motion: Skogsvandring, hundpromenad och lite styrketräning hemma.

Matlista

Allmänt | 2011-08-08 | 21:31:45 Kommentera hΣr! 0 st

Denna månad (20 dagarsperiod) äter vi detta:
1. kyckling med wokade nudlar i kokosmjölk och red curry
2. Baconsås och pasta
3. Majssoppa och ostsmörgås
4. Egen panerade fiskfileer färsk potatis och ärtor + kall gräddfilsåss med dill
5. Varma mackor med skinka ost tomat (var inte så bra ingen blev mätt!)
6. Kassler med spenat ris och kall örtkryddad gräddfilsås
7. Svampsås på trattisar och pasta
8. köttfärsgratäng
9. Sill ägg och prinskorv
10. Kasslergryta med ananas
11. Tacos
12. Färs och potatislåda
13. Egna köttbullar med skysås och pasta
14. kycklinggratäng med champinjoner
15. Fiskgryta med dill creamfresh dill och räkor och pennepasta
16. Bacon och pastagratäng med röd paprika
17. Fiskpinnaro ch filsås
18. Ris och köttbullar
19. Kycklinglår med ris och brun sås.
Ganska billigt faktist. Vi kör en storhandling på ca 1000 lappen och då har jag ingredienser till allt. Köper storpack färs och bacon o delar upp och fryser, och billiga märken på pasta och ris och sådant. Sen blir de en dagshandling då och då i veckorna med frukostmat, kattmat och annat. Att sambon har slutat röka känns även det! På ett posetivt vis! Dock snusar han ju men de räcker längre.

Pics

FOTO | 2011-08-08 | 19:48:09 Kommentera hΣr! 0 st

De första två bilderna jag fick på Myra som fick mig att bestämma mig för henne på stört. Här i svartvitt. Ska beställas hem i 30 X 40 förstoringar och ha i hallen eller sovrummet tänkte jag. Frågan är om man ska redigera bort "håret" på kudden hon ligger på eller ej?

Mystiska små hus

Allmänt | 2011-08-08 | 14:11:56 Kommentera hΣr! 0 st

Pic från we♥it

 

Typ en sånhär liten söt stuga hittade jag i skogen när vi va ut och letade svamp. Älskar att gå in i sådanadär gamla skumma hus och kika. Spännande! Är så himla hussugen just nu. Suck. Men antar jag måste ha lite mer tålamod. Kankse kan han ja bor med få ett fast jobb snart. Ett vik är ju aldrig 100 % liksom. Hoppas Hoppas :) Så man kan hyra ett hus iallafall. Hittade lite gula svampar i skogen gjorde vi också. Hinkade i oss lite saft och for hem och åt lunch. Nu blåser barnen bubblor på balkongen och jag ska ta och städa/plocka lite och kankse dra ett varv med dammsugaren. I kväll tänkte ja äta lite popcorn och se på nån film. Kankse ut och röra på mig också. Henrik ska ju jogga kankse kan man följa med. Får höra med syster om hon kan sitta barnvakt. Men 20 spänn för en joggingtur...hmm. :P Jag vet inte om de är värt det..jo. Ja lär röra på flärret. Så blir det. Om syster kan förstås. Nu ska Linnea tydligen spela lite.

Häppåer!

/H

Tillit och Kärlek

Allmänt | 2011-08-07 | 16:19:05 Kommentera hΣr! 0 st




Tillit är en förutsättning för kärlek. Utan tillit är kärlek som en artificiell plastblomma, i stället för en levande, fräsch och doftande ros. Även om en del människor kommer att svika vår tillit, så finns det ingen anledning att låta detta underminera vår tillit. Det är bättre att låta några människor svika vår tillit än att inte låta vår grundläggande tillit att utvecklas. Många människor är ju så sovande och omedvetna att de inte ens vet vad de gör. Även om vi känner oss sårade, desillusionerade och besvikna på andra människor, så försök ge dem kärlek, förståelse och medkänsla. Ett kriterie på andlig mognad är att vi börjar att ge kärlek, i stället för att behöva kärlek.

Hittades här.

Till svansbarnen

Katt | 2011-08-07 | 12:14:25 Kommentera hΣr! 2 st

'

Från Hicat kommer dehär härliga tornen helt klätt i klösmatta både in och utvändigt. Innuti är det hyllor och hålrum så att katten kan klättra även här. Nicko som älskar att bara rejsa och klättra högt skulle ääälska detta klöstorn. Vårt hemmagjorda tycker han om väldigt mycket men detta med även en insida att leka i skulle verkligen va jättekul för katterna och kännas bra även för mig då vi valt att ha dem som innekatter.
Står på önskelistan iallafall. :)

återkommande

Barnen | 2011-08-06 | 15:59:26 Kommentera hΣr! 0 st


Denhär huvusvärken alltså...phuuuiw...den är inte rolig. Har haft skallebank till och från hela sommaren. De är så himla tråkigt. Tar jag inte en treo eller två så fort de smyger sig på så blir de nått migränliknande av de hela. Det har slutat med aqtt jag tar typ en treo var och varannan dag och det är väl inte de optimala. Hm.
Aja.
Idag har vi tagit dce lungt. Ett besök hos barnens mormor på morgonen. Min knäppa hund kissar en stor pöl rakt utanför min griniga 17 åriga systers dörr som hon solklart kliver i när hon vaknar och ska gå ut från sitt rum höhö. Stackarn :P livet är inte lätt. Tvingade med mig henne ner till hemköp när ja skulle köpa lördagsgodis åt barnen sen. Svårt att vara själv och assistera dem vid godishyllorna. :)

Nu ska jag snart steka köttbullarna jag rullat (nej ja plattade dem..gjorde småbiffar)

Verkligen inget spec händer i mitt liv just nu. Nojar lite för skolan hur de har tänkt integrera mina kurser osv. Men de ska nog gå bra..hoppas jag. Jag orkar inte oroa mig så jag tar dagen som den kommer.

Dessa dagar stavas mest M Y S mys med mina tjejer och den härliga sommaren som är kvar. Min ledighet. Jag förvaltar tiden väl. Jag är ute mycket med barnen vi försöker hitta på saker men vi stressar inte och packar inte in massa saker varje dag. Små utflykter och en del hemmavarande. Så de får vara tillsammans och utveckla sin fantasi och sina lekar i lugn och ro.

Furuviksparken

Barnen | 2011-08-05 | 12:17:43 Kommentera hΣr! 1 st

I
går for vi till Furuviksparken i vår stekheta gamla bil utan AC. Barnen va så duktiga i bilen trots värmen. Kära svärföräldrarna bjöd på hela kalaset. Vilken tur vi har! Barnen var överlyckliga och hade så himla roligt! Bäst var nog berg och dalbanan tyckte Linnea. Vi såg massa djur och sötast enligt barnen och oss andra var nog de yttepyttesmå grisbebisarna. Max 4 veckor kunde de ha vart såg ut som chihuahuavalpar i storlek men hoppade runt och busade med varann. Att sitta i en såhär vacker park som furuvik och fika i gräset var en av höjdpunkterna för mig. Det känndes så härligt att umgås hela familjen en sånhär kanondag. Barnen blev bjudna på de ena och de andra såsom flodfärd, ponny ridning, massa karuseller och ballonger. De var nog höjdpunkten för dem. När de fick sina heliumballonger. De FLÖG verkligen. oj oj..deras lyckliga miner var så kul att se! Molly fick även en söt ballongklänning , pös-leggings och en tröja av barnens kusins mamma Lina. Jättefina kläder!!
I kväll när darling kommer hem från jobbet så ska jag överaska honom med något mysigt och eftersom han inte läser bloggen så kan jag avslöja att det blir en Harry potterfilm eller två vid tv:n, the och nybakta scones! :)
Här kommer lite bilder från dagen och från i morse.

Livsinsperation

Deeper | 2011-08-01 | 21:30:31 Kommentera hΣr! 0 st

L I V E T ...vill hinna tatuera mig, pierca mig igen, hinna göra dumma saker, hinna vara busig glad och härlig. Hinna va ung när jag är ung. Jag vill så mycket men nu känns de som att allt handlar om att bli ännu vuxnare än de vuxna jaget jag blivit. Ibland vill jag bara backa bandet och göra om några av mina år i yngre dagar. Slutat vart så blyg och tyst och låtit bli att stänga in mig i mitt rum. Struntat i vad jag trodde folk tänkte och tyckte. Struntat i mina föräldrar och vart just så egoistisk som de kallade mig ibland.
Allt känns rörigt. Jag vill fota. Jag vill uppleva mer. Jag är så jävla nyfiken på livet men endå ganska rädd och älskar trygghet.
Älska och förlåta - två svar på livets gåta fölresstrn..paow in your face! :)

If I Had My Life To Live Over (Om jag kunde leva om mitt liv)

”Om jag kunde leva om mitt liv, skulle jag försöka begå fler misstag.

Jag skulle slappna av, bli mjukare, jag skulle vara mer galen än jag har varit på denna färd.

Det är få saker jag skulle ta på allvar längre.

Jag skulle ta fler chanser,

jag skulle resa mer,

jag skulle bestiga fler berg,

jag skulle korsa fler floder,

och jag skulle titta på fler solnedgångar.

 

Jag skulle äta mer glass och inte så mycket bönor.

Jag skulle ha fler verkliga problem och färre inbillade.

Du förstår…

jag var en av dessa som levde förebyggande och klokt och förnuftigt,

timme efter timme och dag efter dag.

Jo visst har jag haft mina ögonblick men om jag kunde leva om mitt liv skulle jag se till att uppleva många fler.

I själva verket skulle jag försöka att inte uppleva något annat,

bara ögonblick, det ena efter det andra,

istället för att leva så många år i förväg.

 

Jag har varit en av dessa människor som aldrig gick någonstans utan en termometer,

en varmvattenflaska,

gurgelvatten, en regnrock och en fallskärm.

 

Om jag kunde leva om mitt liv skulle jag resa med lättare bagage, mycket lättare, än jag gjort i detta livet.

Jag skulle gå barfota tidigare på våren,

och jag skulle fortsätta gå barfota längre in på hösten.

Och jag skulle åka fler karuseller

och fånga fler snöflingor

och träffa fler människor

och plocka fler blommor,

och dansa mer.

 

Om jag kunde leva om mitt liv.

Men du förstår, det kan jag inte.”

/Nadine Stair

(85 yr old lady on her way to die)

Ladda ner en gratisdesign pσ www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se