Längtan.

FOTO | 2011-02-26 | 16:59:00 Kommentera hΣr! 2 st

 

 

 

 

Bara för att jag längtar så galet till våren!!

Döööööd

Tips | 2011-02-25 | 19:49:37 Kommentera hΣr! 0 st

Jag är så jävla dött trött nu alltså. Så de finns fan inte. Ungarna sover äntligen efter mkt skrik o gnäll och tjafs. Skönt. Hade velat tagit en tupplur på eftermiddagen i dag MEN mitt nöt som jag är så lyssnade jag inte..eller nåväl jag löd inte min kropps signaler utan bara fortsatte här i galenskaperna och vad gav de mig? Jo huvudvärk irritation och olust till typ allt. Hatar när man inte känner sig utsövd.
Jag ska försöka roa mig med en kopp The och Big Brother nu snart iallafall.
Ska Fixa fejjan också med oljerengöring som är så jävla underbar! Shit de är en revolution för min hud. Gjorde rent den i går på detta vis och idag har jag kännt mig som en jävla nyponros i ansiktet. Helt ren mjuk och normal i huden. Små små porer och ett mkt fräshare utseende. Tillochmed min monsterfinne på hakan fick ge sig och vart hälften så liten.
Jag masserar ansiktet med olja tills jag inte orkar mer. (man blir ganska fort trötti fingrarna och händerna) man rikktigt känner hur skiten "dras" ut ur porerna eftersom de kan kännas smuligt på huden när man masserar såhär.
Efter detta ska man lägga en blöt och het handduk (urvriden men fuktig) på ansiktet och ligga en stund. Detta öppnar upp ytterligare och rensar. Tänkte prova det här nu snart om jag tar och liääger mig i lag med badkaret. Vi får se vad jag har lust till. Tänkte bara ni bönor fär ute ville ha ett grymt tips :)
Jag är så jävla shoppingsugen nu. Småprylar! Vill till Borlänge och handla diverse cremer och lotions, grejer till håret och typ strumpbyxor och sådant.
Nu ska jag sluta fylla ut detta blogginligg med tjafs. Undrar hur många som orkade läsa ända hit haha. Förlåt bildbristen också. Var inga bilder i kväll. För rörigt stökigt och stressigt.
/H

Happy

Allmänt | 2011-02-25 | 08:33:09 Kommentera hΣr! 0 st

Morgonen blev tidig för snart ska hela lilla familjen bege sig till BVC med kisen. Linnea ska göra 4 års synkontroll och Molly ska göra 2,5 års kontroll. Har druckit mitt the och ätit ägg. Efter bvc ska vi ta och handla lite och sedan åker vi hem och gör lunch vilar lite och sedan kankse vi åker lite pulka eller går ut en stund iallafall. Det är varmare i dag! Yeej! Barnen är jätteotåliga och vill åka till BVC NU haha.
I kväll blir det grym middag. Big mac kopior! Har letat på skitgrymma recept på hela burgaren i sig och dressingen. Åh...mums! Kommer bli så himla gott.
På lördag är vi bjudna på fest men vi får se vad vi gör. Henrik har jobbat mycket i veckan är är ganska trött och jag är "festmätt" festade faktiskt förra helgen.
Nu är det gnälligt här så jag lär gå. Kommer nog ett "matinlägg" i kväll.

Jag och Henkebiten ♥ förra helgen på födelsedagspartaj. :)

Läser en himla fin bok just nu

Deeper | 2011-02-24 | 21:30:49 Kommentera hΣr! 0 st

Läser en mycket mycket bra bok just nu som är skriven av en dietist. Alla som mixtrar med sin kost ätstörningar eller inte borde läsa den.
Utesluter man något näringsämmne så uppstår alltid en brist som kroppen försöker kompensera på ett eller annat vis. Denna bok lugnar mig och normaliserar ätande. I ♥ it.
Alla borde läsa den.

" Bli vän med maten
Sallad är sunt och semlan är synd. Känns det igen? Många bantar genom att
undvika viss sorts mat och tänker ständigt på kropp och vikt. Men maten borde
bereda glädje i stället för ångest. Gör upp med matnojan en gång för alla.
Anorexi och bulimi känner vi till. Men även den som inte drabbas av så svåra
ätstörningar kan ha ett stört förhållande till mat. Hur många av oss ”syndar” med
semlan, ”unnar sig” sällan pizza och ”måste träna bort” efterrätten?

Forskning visar
att var femte kvinna bantar genom att undvika viss sorts mat för att den är
”förbjuden”. Många har ett ständigt dåligt matsamvete. Ätandet är då inte längre en
naturlig tillfredsställelse av biologiska behov utan förknippas med mer eller mindre
psykiskt lidande."
Bli vän med maten
Sallad är sunt och semlan är synd. Känns det igen? Många bantar genom att
undvika viss sorts mat och tänker ständigt på kropp och vikt. Men maten borde
bereda glädje i stället för ångest. Gör upp med matnojan en gång för alla.
Anorexi och bulimi känner vi till. Men även den som inte drabbas av så svåra
ätstörningar kan ha ett stört förhållande till mat. Hur många av oss ”syndar” med
semlan, ”unnar sig” sällan pizza och ”måste träna bort” efterrätten? Forskning visar
att var femte kvinna bantar genom att undvika viss sorts mat för att den är
”förbjuden”. Många har ett ständigt dåligt matsamvete. Ätandet är då inte längre en
naturlig tillfredsställelse av biologiska behov utan förknippas med mer eller mindre
psykiskt lidande.

Tyg till soffan?

Allmänt | 2011-02-24 | 11:50:30 Kommentera hΣr! 0 st

Väljer möbeltyg till soffan
Bruna lite melerade tyget i dynan i botten eller ljusare bruna i kudden lite till höger?

Vi funderar mest på de mörkare bruna faktiskt.
Men TROR NI DET BLIR FÖR MÖRKT?

Boka piercingtid :)

Piercing och Tatuering | 2011-02-24 | 08:01:11 Kommentera hΣr! 2 st

I miss u :`(



Ska boka en tid på min födelsedag (30 mars) till att sätta tillbaka min Monroepiercing som "dog" i somras efter att ja fått en smäll på den av en vild unge + en infektion. Ska ringa till nästa vecka och höra om det går att boka såhär långt i förväg. Men nu lär de bli av :)

Linea har haft feber. Minusgraderna är under 25 så vi är inomhus. Brr....frågan är vad man ska fördriva tiden med? Sambon jobbar hela dagen.

Får nog bli pyssel, mys och lite städning för hela slanten!

Jag har kommit på en seriös lösning till sovrummet haha....fan va dum jag känner mig. Det är jämt så mkt kläder på golvet. Och småprylar + skräp. Jag ställer in en tvättkorg för kläderna en låda för sakerna och en papperskorg för skräpet! Problem solved! haha. Man får väl inte vara dum. Jag har liksom hela tiden underat varför de är så himla stökigt jämt där inne. Kommer nog bli kalas. Nej inte kalas men det kommer bli bra :D

 

Playtime och lite morgondag.

Allmänt | 2011-02-23 | 20:36:09 Kommentera hΣr! 0 st

Katterna har fått ett motionsredskap som är väldigt populärt här hemma.
En mus (haha) som piper som en riktigt (mer haha) nej fy dålig humor i dag. Den hänger och dinglar från valfri dörrkarm på en liten plastgrej. Mkt bra om man inte hinner busa med kissarna på kvällen tex. Tar undan den efter lekdax så katterna inte tröttnar på den.
Snart kommer darlig hem med en kycklingpizza som han ville prova. Härligt. Ska ta mig en munsbit. Kankse blir helgens "unnamig" grej. Just nu "unnar jag mig" en bit kladdkaka med mkt kakao i orkar bara en liten bit. Till det dricker jag the utan socker. :) Har ätit så lite kollisar som möjligt i dag för att kunna unna mig dendär kladdkakasbiten. Den är jag värd mohahah! :D
Två troll är och trallar i drömmarnas trädgård nu iaf sedan typ 20.00. Jag är sallad + matinspererad i dag. Ska göra massa goda sallader här framöver :) Mums mums! I morgon ska jag ut på äventyr med barnen då de skulle bli mildare grader. Henrik fick jobb i morgon 7-4! jey!

Alla metoder är heliga!

| 2011-02-23 | 14:34:12 Kommentera hΣr! 1 st

Min tallriksmodell. På bilden en fläskfilegryta med riktig grädde, en sallad med ruccola & fetaost + en liten näve ris.

Nu låtsas jag att alla vet vad LCHF är. Googla det om inte annat.
Hur kan en människa som går helt på LCHF vara helt lycklig? LCHF är ju en permanent livsstil ett sätt att äta. Då innebär det att aldrig mer få äta kolhydrater dvs socker potatis bröd pasta. Det kan inte kännas helt ok. Pasta bröd ris och potatis är endå en del av vår matkultur i dag. Det måste kännas som att man har valt att vara allergisk mot något. Förbjuda sig själv.
(Med detta vill jag nämna att det nog finns undantag. De som inte alls känner sug efter något sött eller känner sig tvungen att välja bort nått när de äter LCHF- jättekul att det funkar för er!)
Har även läst något Lady Dhamer skrev att de inte alls är en mirakelkur för viktnedgång utan att man går ner sakta om man inte håller sig väldigt strikt. Jag tror man mår dåligt av attsitta där och rulla tummarna när de andra göttar sig. Begränsa förbjuda och försumma sig själv. Att inte kunna unna sig liksom.
Jag vet många i min bekantskapskrets som börjat med LCHF. Jag känner den funkar inte fullt ut för mig. Jag vill ta en macka då o då. Jag (som aldrig vart förtjust i kakor och annat sött) har blivit mer och mer sötsugen och sockerfixerad. Allt blev så komplicerat och jag kännde mig deppig.
Nu försöker jag äta enligt följande EN LITEN DEL kolhydrater. En liten näve ris tex. En liten potatis. En macka och resten protein. Sålänge man inte överdriver till vardags är det ingen fara TROR JAG. Jag tror också detta i kombination med träning och mer vattendrickande och salladsätande till maten kommer kunna göra att jag förlorar de kilon jag vill. UTAN att ta bort saker som faktiskt är gudomligt goda. Så som pasta till pastasåsen, en macka till äggen och theet. En liten sked socker i theet. En bit riktig kladdkaka någon gång i veckan. En liten potatis till biffarna. Men att kosta på salladerna lite mera. Göra de varierande och intressanta. Det tror jag gynnar både oss och barnen. Vitaminer balanserad och regelbunden kost och träning! För ett par veckor sedan vägde jag 64 kg. Två veckors LCHF fick mig att gå ner ca 1,5 kg. Jag är på väg mot 57 med mina egna metoder. Och där vill jag stanna. Jag vill fortsätta äta det jag äter i dag men lite förändrigar i balansen bara sallad kolhydrater och proteiner i mellan.
Önska mig lycka till nu då bah!

Dumptidum....

Piercing och Tatuering | 2011-02-23 | 11:31:34 Kommentera hΣr! 1 st


Aawwoe

Allmänt | 2011-02-23 | 06:39:15 Kommentera hΣr! 2 st

Mensverk som....jag har lilla förlossningen i smärtväg när det kommer igång typ. Dricker värkbrus stup i ett och ojjar mig. :( I natt har de inte blivit mkt sömmn heller. Bägge barnen har gråtit i omgångar. Molly tidigare på natten om att "Linnea äter upp min mat" haha...så sött. Lilla matvraket drömmer mardrömmar om att syrran ska ta hennes mat! :D
Linnea vaknade senare och var helst otröstig och arg. Hon grät och grät i en evighet tills hon kom upp i pappas knä då lugnade hon sig lite. Usch. Jag är såå mör i hela huvudet idag. Seminarium har vi också och jag måste fortsätta skriva på en uppgift. Brr....frusen, mesnvärk & trött. Hoppas det bli bättre framåt dagen. Och hoppas H blir utringd på jobb i dag igen :) Igår var han "ledig" eller ingen hade ringt ut honom så han passade på att på mitt initiativ gå och göra blodprov ta blodtryck osv hos vårdcentralen, en vanlig rutinkoll alltså!
Nu ska jag äta min LCHF frukost: ägg och rökt sidfläsk.
Hej på er
/Hanna

När åker vi?

Allmänt | 2011-02-21 | 15:28:57 Kommentera hΣr! 2 st

Duktiga barn

Barnen | 2011-02-21 | 14:05:37 Kommentera hΣr! 0 st

Jag har så duktiga och ordentliga barn. Bägge är torra nattetid. Bägge pratar jättebra och tydligt. Molly säger tillochmed "r" ljudet tydligt och hon är bara 2,5. Inga blöjor och ingen välling eller napp på någon. Nätterna gå såå bra nu för Molly som inte dricker välling längre och blir kissnödig stup i ett utan lugna och fina nätter jag känner mig utsövd och bortskämd ;)

Shoes in tha morning

Shoppat | 2011-02-21 | 10:33:18 Kommentera hΣr! 1 st

Gnäll

Hund | 2011-02-20 | 18:18:22 Kommentera hΣr! 0 st

Kopplar på valpögonen och försöker se snäll ut. Hm..
Jag blir galen på en viss hund just nu bara. Hon löper också nu. (härmar katten såklart) Och går runt och muffar och skäller på allt hela tiden. Ut ska hon hela hela tiden. :/ Jag kan inte komma i från och gå ut med henne på en gång när hon ska ut typ halv 6 på morgonen nödlösningen är en tidning på balkongen. Men hon kissar hellre på snön där ute. Hua. Äckligt! Jag kan inte ha en matta inne för då pissar hon ner den löp eller inte. Hade verkligen velat ha en vardagsrumsmatta men de går inte.
Hon är grymt kräsen. Hon får egengjord mat men de MÅSTE tydligen vara på fläskfärs fin nötfärs är äckligt enligt henne. Inte ens fin Royal canin hundmat äter hon. Hon vägrar. Går utan mat i flera dagar. Jag får värsta fetingångest. Hon står och tittar på mig och gnäller. Klart nån liten rest slinker ner och hon håller sig fler dagar utan hundmat...suck.
Nafsat barn har hon gjort här igen. Kul. Griniga hund!

Rosa och blått.

Deeper | 2011-02-20 | 13:00:26 Kommentera hΣr! 0 st

Rosa, blå, rosa, blå, rosa, blå.
Ser inte tjejens brallor mer mjuka och sköna ut? Killens mer grova och gjorda för mer hårdhänt lek?
Tänk att de vill att de ska vara så stor skillnad på kläder.
Framtiden är född. Ja som enligt större klädkedjors mening ska vara menat åt två olika sorters människor
kvinnan och mannen.
Jag har ännu inte satt mig in djupare i genus på åsiktsnivån men jag kan bara häpna över hur steriotypt det är.

Googlade efter rengöringsmedel

Allmänt | 2011-02-19 | 14:57:22 Kommentera hΣr! 2 st

Haha. Ja de finns ju mkt på internet. Detta är alltså helt seriöst.
Hittas här.

Najs

Kläder | 2011-02-19 | 14:27:34 Kommentera hΣr! 0 st

Fy fan vilket snyggt partylinne! Owo ow....men de va snordyrdyrt 750 kr. Inget jag skulle lägga ut på bara ett linne. Men funderar om man skulle kunna göra om typ en tshirt eller annat till en liknande kopia. Det är ju as-hett med bar rygg! :)

Igåridag.

Allmänt | 2011-02-19 | 12:14:15 Kommentera hΣr! 2 st

Idag ska jag också va slappkatt.

Idag blir en såndär inomhusmysdag känner jag bakis som jag är. Urrig och darrig som ja känner mig. Också när jag vet hur kallt de är ute. Tjejerna verkar nöjda med det. Vi får pyssla loss här och roa oss bäst vi kan. Snart kommer hemleverans med pizza också sambon vandrade ut i Antarktis modig som han är. Vi var på födelsedagsfest hemma hos en gemensam vän till oss i går i Falun och fy fasen vad ovärt det igentligen är. Jag mådde så jäkla räv i natt. Hua. Efter LCHF veckorna så verkar jag tåla typ inget.. slutade dricka på min tredje cider när jag började må dåligt iofs var cidern stark men endå. Man tål lite!
En liten sväng ut blir det nog i eftermiddag iallafall solen lyser ju! :)
En Hemlis. Vi funderar på att va riktigt syndiga och lata och köra hembeställning pizza i kväll. (pizza till lunch OCH middag hua fy fy fy) Är grymt sugen på att testa en kycklingpizza med sallad och sås på. Yummie. Usch vilka dåliga och lata föreldrar vi är.

The day

Home & inredning | 2011-02-17 | 10:07:41 Kommentera hΣr! 2 st


Ska äta faboulus köttfärssås och pasta som Henrik gjode i går. Han fick jobb över hela dagen i dag. Kanoners! :) Like it. Sitter och funderar vidare på soffa...min mamma peppar mig att bygga klart det jag planerat och det är jag tacksam för. På stoff och stil hade de fina möbletyger jag nog ska beställa tygprover på. Så i slutet på mars så har jag nog min vardagsrumssoffa klar. Allt som allt har den hittils kostat 400 kr :) (de tillfälliga överdragen) Det tillkommer 8 ben (ikea) plywood till bakstycke och sidostycken och två madrasser till för att göra den extra fluffig och stor samt att jag nog kommer köpa några till härliga kuddar på Ikea till den. Inte över 3 tusen för en divansoffa de är inte så farligt. Dessutom kommer den bli djupare än en vanlig soffa och mer mjuk.

Är hungrig som en varg. Hämta lillasyster på dagis, lite chill hemma se fika hos bror. (som ja ska försöka anställa att bygga soffdelarna - han är byggjobbare i grunden)

Jag <3 soffor

Home & inredning | 2011-02-17 | 09:29:57 Kommentera hΣr! 4 st

Denna från IKEA är riktigt snygg och ser rymlig ut. Like to have it. :)

Dont like it

Allmänt | 2011-02-16 | 21:25:54 Kommentera hΣr! 1 st

ååå ja får alltid värsta värsta deppkänslan i magen när ja tänker på att jag måste plugga inför högskoleprovet typ....nu? Visseligen är det inte förren 15 April men...need to start NOW!!! Usch. Sen ska jag försöka få kontakt med min nya skola jag ska söka höra om det överhuvudtaget GÅR att kombinera de kurser jag redan gått så jag kan få ut en examen på något vis. Har haft väldigt dålig kontakt med studievägledaren på vår skola tyvärr vilket resulterat i att ja inte följt någon inriktning riktigt. Kan behöva göra nån extrakurs på en termin eller något vilket skulle suga. Jag vill ju jobba....suck. Har ett tag kvar dock men vill inte ha extra på det jag redan läst.
Är inne på mitt andra år nu som student. Allt som allt blir det 3,5 år men kankse att jag måste läsa en termin extra.

i suck....

FOTO | 2011-02-16 | 15:08:36 Kommentera hΣr! 2 st



I promise...i do sparkel!

Suktar kläder

Kläder | 2011-02-16 | 13:57:44 Kommentera hΣr! 1 st



Förlåt Fröken Räv men jag är också en sucker för "killkläder" Varför heter de kill och tjejkläder igentligen? Alla kan väl igentligen ha allt - har ju bara med våra föreställningar om vad manligt och kvinnligt att göra och kankse ev passform och storlek. Men what the hell de finns ju symaskin! :D

Fika

Allmänt | 2011-02-15 | 19:44:36 Kommentera hΣr! 3 st



Inte helt fel att dricka kaffe med lite mjölk och socker igen eller baka lite hafsiga muffins med kidsen. Dä ä livet dä! :D

This day

Katt | 2011-02-15 | 16:09:46 Kommentera hΣr! 0 st



Kattfan har börjat löpa så in i norden. Hon går runt och åmar och skriker o jamar. Därimellan har hon och Nicko lite kärleksstunder. Han verkar inte fatta han är kastrerad. Han verkar heller inte veta hur han ska göra så de får inte till det haha. Usch snuskkatter. Men låter de hållas. Honans löp går tydligen snabbare över då. Hon ska ju bli kastrat hon också sedan så men de är en senare biff.

Dagen har präglats av ett evinnerligt tjat på en unge att dricka och äta glass. Molly har haft en blåsa i munnen som gjort så hon inte velat varken äta eller dricka sen i gårkväll men nu äntligen med lite piggelinglass så funkade det. Och hon vart verkligen piggelin haha nu studsar de små aporna omkring i våra sängar och leker. Skönt. Hon var verkligen jätteslö på förmiddagen. Har hunnit baka muffins, lagat korv med mos, fotat porträttbilder med syster min och fixat lite med kattträdet också. Henrik kom hem från jobb nyss och nu blir det att fortsätta familjemysa här i vårt kreativa kaos som råder för att senare koppla av med en greksallad och lite cola zero framför tv:n i kväll. ♥
Ha en awsome kväll alla läsare!

Såg "Trassel" i går.

Allmänt | 2011-02-15 | 08:13:56 Kommentera hΣr! 0 st



Helt klart en av de bästa Disney gjort. Älskar kroppsspråket på speciellt Rapunzel hästen känns som man sett tidigare i shrekfilmerna där känns de som att de härmat lite men det spelar inte så himla stor roll. Scenen när de tänder och skickar upp lantärnorna i slutet är himla vacker samma när de kommer in till staden.

Nu blir det lite skoljobb. Syster ska komma hit och passa barnen eftersom de är hemma från förskolan idag.

Soffa

Allmänt | 2011-02-14 | 13:51:02 Kommentera hΣr! 0 st

Funderar vidare på mitt soffbygge. Undrar om inte chokladbrunt skulle göra sig bra i vardagsrummet? Bättre än beige som fläckar gaanska lätt fastnar på och inte går bort. Hm tåls att tänka på. Åå kommer bli så bra när jag väl får tummen ur och börjar bygga sidstycken och ryggstycke samt köper möbeltyget. Men de känns som att de är segt. har så mycket annat att göra nu med studierna plus att hela lägenheten är fylld med saker som jag vill få i väg till secundhand och tippen. Kankse får göra en sak i taget. Tror det. Katträdet måste få bli färdigt först också.

Morning glory

Allmänt | 2011-02-13 | 10:29:05 Kommentera hΣr! 5 st



Sitter och försöker få i mig en kopp kaffe. Saknar socker som bara den just nu. Har inte vart så farligt de första dagarna men de är fan jobbigt att ha abstinens. Alltså nu kör jag HELT utan. Det är sjukthur kroppen reagerar och hur TYDLIGT den reagerar. Jag äter bara proteiner fett och sallader/ovanjordsgrönsaker. Jag hoppas jag kan få loss lite tid för träning nu också. Två posetiva saker jag har upptäckt med min ändring av kosten än så länge är att jag tar allt i en lugnare takt (kankse för att orken inte finns) Dagarna känns mer medvetna och lugna. Jag känner mig mer fokuserad. Sedan får vi prova att laga massa maträtter som vi aldrig skulle lagat annars. Att göra en sallad på ett fantasifullt sätt det är så härligt. Barnen hinner bli nyfikna på grönsaker och vi hinner vänja oss vid större andel grönt i maten. Men jag kan sakna en frukostmacka, en kopp te med socker i, en bit kladdkaka annars är det lungt. I kväll ska vi göra köttfärsröra med stora vita lantbönor gräddstuvad vitkål och till det en creamfreschröra.

Jaha nu vart sambon utringd på jobb i kväll igen då! Yej! Jag vill bara passa på att fortsätta glädja mig över den ekonomiska situationen här hemma. Att sambon trivs så bra med sitt hemtjänstjobb och att de verkligen värderar hans egenskaper. Att han tycker de är ett så givande och spännande jobb. Själv skulle jag aldrig klara att jobba inom vården. Det är intressant hur olika vi är. Jag ska arbeta med lite studieuppgifter denna vecka som kan bli spännande.Ska titta på konstbilder med mina barn, gestalta lite och köra lite musik och puls. Det kommer bli kul.

I dag tänkte jag FÖRSÖKA gå en lång promenad eller iallfall två kortare som TILLSAMMANS blir en längre. Känns vettigast så. men min hund är så slö och vill inte hålla takten uppe och hatar när de är kallt så hon börjar protestera när jag motionsgår. Suck. Typsikt. Inget går fan lätt.

På tal om ingenting. Ikea....need to goe there. När de finns rejält med pengar..eller iaf så de räcker till de man vill ha. En maskroslampa, byroåer, soffkuddar plus lite annat. Får kika på önskelista nu kankse....surfar nog vidare.

Är det ok om jag tjatar om mat i bloggen btw? Om hur jag äter mm? Eller är det tråkigt?

HAHA

Allmänt | 2011-02-13 | 07:44:22 Kommentera hΣr! 0 st

åååw.......lite fail av mig att inte se vad jag skrivit i förra inlägget nu. " Dricka socker utan the" Hm ja de låter ju hälsosamt hahaha.

Kvällsfika

| 2011-02-12 | 21:23:19 Kommentera hΣr! 0 st

Lär mig dricka socker utan the och knaprar finncrisp (♥) i stället för kladdkakan jag suktat efter att baka hela kvällen.




 Jag är duktig. I morgon tänkte jag väga mig lite och se om de fortfarande pekar neråt. Fan vad grönsaker är underskattade föressten. Jag tror min kropp är i nått slags chocktillstånd nu när den fått så mkt grönsaker under så kort tid. Detta the från Gunry är amazing. Men jag vågar inte tänka på HUR amazing det hade vart med en sked socker. Undrar om man ska unna sig det senare. Ja de borde man kunna. Jag menar 1 liten tesked? Thedrickandet känns liite meningslöst utan lite sött i. Ska ladda för ett magplask i soffan nu och ha en skön mysig kväll framför tv:n. Over and oute/H

Bildinlägg typ

FOTO | 2011-02-12 | 16:20:46 Kommentera hΣr! 0 st

Todays doings and yesterdays in photos. ´

Ganska bakis och kolhydratabstinensig nu. Usch. Känner mig helt seg och trött. Verkligen haft svårt att fått något gjort. Igår socialiserade vi dock oss med några bekanta och smet sedan ut på Kingen en stund. Fy mig. Drack cider. Inte bra för min viktnedgång men hey. Hur ofta får man ork att smita ut å göra nått spontant sådär. De är faktiskt inte ofta. Sooow.....livet är för kort för att ha tråkigt. :P

Så här kommer en liten (ja skitliten) resume av de gångna två dagarna i bilder.


Bakade lembasbröd (LCHF bröd) som smaka skit enligt mig.


Färdig slutprodukt.


Hundvaktat mammas Hund.


Försökte reda upp i röran men busiga barn hindrade mig


Nu lagas det kött och grönsaker med tzatsiki. Muuums (Haha varför tänker jag på Maria Montazami i Maxreklamen när jag skriver så?)


Behöver jag säga att detta är gudomligt gott?

Föresten. Nu är jag sugen på att byta bloggdesign igen.Har några sköna ideer Vad tror ni om det?

Todays dinner

| 2011-02-10 | 17:09:27 Kommentera hΣr! 4 st



Och nej jag vet att barnen inte ska äta GI men nu är det så att det inte är onyttigt med en kolhydratfri rätt nån gång i bland för barnen heller. En av dem äter välling som är smockat med kollisar och en äter kvällsmacka så de jämmnar ut sig. Denna mat va poppis kan jag säga för barnen. Själv tyckte jag den var sådär men men. Mat var det iaf. Anledningen till frågan ang löseutbetalningi förra inlägget är för att han tidigare fått lön en månad efter som timanställd. Nu är han Tim vikare. Aja....det löser sig. Han får fråga helt enkelt. Not so hard ;)
Nu blir det lite Mumin tror jag med fisarna och sedan ska jag försöka få dem i säng. Ska dricka rabarber/vanligthe sedan och se nån film. Förmodligen Trollhunters. Dendär norska filmen som är så skum. Haha. Aja. Hoppas på att kankse plöja några "familjen annorlunda" avsnitt också. Go kväll gott folk!

Soft

| 2011-02-10 | 15:40:32 Kommentera hΣr! 1 st



Vågen pekar lite nedåt redan. :P Happy happy. det känns som att det händer något. Jag är inte van att vara såhär målmedveten. Jag överasskar mig själv! Haha. Snart blir det blomkålsgratäng med skinka.
H jobbar. Soft med mer slantar! :D Någon som har koll på när han skulle kunna få ut pengar? Han är timvikarie och började jobba runt sista januari. Får han i slutet av Februari eller slutet av Mars?

Newbies

Kläder | 2011-02-10 | 09:11:38 Kommentera hΣr! 0 st

Tack

| 2011-02-10 | 08:37:56 Kommentera hΣr! 1 st


Barnen slipper äta GI. De får Kexchoklad till frukost och lunch i stället.
 Jag vet vad som är bäst för mina barn!


Tack för fina tips på dethär med viktgrejen. Att jag bara är mer medveten om vad jag äter och att jag känner mig peppad på promenader och motionccykling kommer göra mig peppad. Jag hoppas jag bli piggare och får finare figur på köpet. :) Gårdagens middag var lätt. Färsbiffar med råkostsallad och smulad fetaost över. Mums mums. Blir nog samma till Lunch i dag. Till middag kankse det äts kycklinggryta med Lime och någon god grönsallad.

Ska köpa hem tonfisk och mer bönor, bacon och ägg så frukosten är fixad. Om ja ska göra bacon till frukost blir de nog ugnsstekta. Känns bättre än stekpannestekta.Jag vill inte ha För fett heller för jag äter ju fortfarande lite fullkornskolhydrater här och där. Jag vill verkligen ner dehär 7 kilorna nu. Har inte kännt mig sötsugen på dehär dagarna..skumt..hm jag trodde jag skulle ha enorma cravings.

 

Viktnojja

Deeper | 2011-02-07 | 18:59:31 Kommentera hΣr! 6 st

Jag vägde mig för första gången på lääänge. Vågen visade 64 kg. En vikt som nog är normal men endå känns detta inte JAG. Såhär vägde jag innan jag bantade ner mig till 49 kg när jag gick i 9:an och fick anorexia. När jag vägde sådär mkt Då villejag bara ha bort allt usch vilka äckliga känslor man hade över sin vikt då. Känns skönt att snacka om det öppet. Det lättar på mina demontankar litegrann. Men nu är det så att jag gjärna vill ner lite...inte på något vis anorexia utan jag vill ner till 56-57 kg. Det är en målvikt som inte är orimlig eller ohälsosam. Hur jag ska nå detta mål är i tanken SIMPEL. Motion (låna en motionscyckel jag har stående hos en släkting) 30 min morgon 30 min kväll. Lite längre promenader med hunden. Mer sallad än kolhydrater och lite mindre fett. Ska detta gå vägen? Hur lång tid kommer det att ta innan jag går ner dessa 7 kg?
Snälla ge mig lite pepp eller råd eller liknande. Jag vägrar äta helt LCHF det går inte det är inte jag det heller. Motion, fruktmellis, lättare luncher, mkt sallad till middag med mat där till, ägg eller gröt till kvällsfika.
Kommer jag gå ner överhuvudtaget?
I nuläget äter jag gjärna tills jag blir ganska övermätt. Jag kan liksom stoppa i mig tills de är slut på tallriken trots jag är mätt annars tar jag gjärna om. Fy på mig. Men ofta är det så GOTT med mat. Det är en njutning som i vår relativt inrutade vardag jag vill unna mig. Men kommer försöka vara noga med att äta mig mätt på sallad och äta mer mellis så jag inte behöver skovvla i mig mat när de väl bjuds för att jag är för hungrig.

Wish me luck. Ska börja till nästa vecka seriöst. Ska försöka skriva något matschema då också. Smyger dock i gång denna vecka endå för att försöka få in vanorna.
I morgon blir det kassler och ananasgratäng med en sallad till lunch. Ska ta med frukt till mellis. Frukost ska jag nog försöka få i mig en knäckemacka med två ägg och the.

Kom i gen och tipsa mig och peppa mig lite nu. 7 kg är väl ingen match! :D I can do it! Eller?

Min hobby.

FOTO | 2011-02-06 | 08:16:36 Kommentera hΣr! 0 st

Min hobby är utan tvekan skapande och inredning. De vävs just nu samman eftersom min kreativitet får utlopp i större projekt. Måla och sådant hinner jag inte med just nu med två småbarn känner jag. Inredning och planering av denna, bygge av saker i hemmet tar upp min lediga tid. Jag bygger just nu ett klösträd till katterna och sedan är soffskrället inte färdigt än. Planera inför Ikearesor tex är det roligaste jag vet. Sedan kommer Foto som en tät efterföljare men det är mer en bonus. :)


Myskoja till kissarna.

Listfreak

Allmänt | 2011-02-04 | 17:39:17 Kommentera hΣr! 1 st

En familjemedlem

FOTO | 2011-02-04 | 16:57:01 Kommentera hΣr! 0 st



Detta är verkligen en individ. En katt med stor karisma och personlighet. En riktig medlem av våran familj. Som bägge våra katter är plus hunden såklart. Nickolas är den som kommer fram som en hund och hälsar på besökare här hemma och lägger sig pladask på köksbordet och kräver gos och mys. De flesta som träffar honom tycker han är speciell.. Nicko, Nikolas, Masken. Min lilla hittekatt som från början var den modigaste och mest trevliga katt jag träffat. Tack för att du kom vandrande in i mitt liv. ♥

A ordanary day.

Allmänt | 2011-02-04 | 16:43:22 Kommentera hΣr! 0 st



Mysigt Duplobyggande i morse. Linnea umgås med kelsjuk katt. Jag skrev matlista. När mormor kom hem for vi utan barn och storhandlade. Skönt. Nu har man mat för 20 dagar framåt. Planerat och inköpt. Väldigt effektivt. Funderar på att lägga ut matlista igen men vet inte om någon är intresserad?
Barnen fick välja på Tacos eller fiskbullar i kväll och gissa vad kidsen väljer? Sin favoritmat såklart. Jag håller på å spy av den läskiga äckliga doften av det. Gillar verkligen inte fiskbullar..urk. Men de är kidsens favoritmat så.
Vi stora barn äter tacos senare! Yummie!

Min favoritpryl

Kläder | 2011-02-03 | 18:40:31 Kommentera hΣr! 1 st



Just nu mina nya sköna slappa harembrallor haha. Fick ett par i svart också. Men de gråa va mysigast.


(Just faktiskt kläder över lag just nu. Kläder som man känner sig både bekväm och snygg i. Det får gjärna vara baggy, rockigt, lite extra. Fina Tshirts långa linnen mm.)

Flow

Deeper | 2011-02-03 | 17:06:53 Kommentera hΣr! 0 st

Funderar bara på syftet med min blogg. Att syftet och allt annat med blogget kankse kommer att riktas ännu mera. Jag känner verkligen för att vara en motvit till allt det "perfekta" jag läser om. Jag har under min stressade yta en lugn balanserad öppen och avslappnad person som vill se ytan mer och mer nu.
Hur ska jag låta denna person synas mer och mer?
Babbel för de flesta kanske men vissa kankse förstår vad jag menar.

Jag vill tralla runt på skogsvägar, glida med musik i öronen, gå låååångt samt vara lugn i så många situationer som möjligt. (helt lugn och glasklar i huvudet blir jag bara när något riktigt otäckt händer som när vi fick åka ambulans med Linnea) Usch nej jag vill vara glasklar i huvudet till vardags också.

Jag vill ha ro i kroppen att bara ligga på soffan och se serier. Känna den ron i kroppen. Inte jaga från det dena till det andra. Ta mig tid att slappna av mellan olika göromål och vara mer medveten.
Har tidvis kännt mig så upptagen med andras behov att jag glömmer eller förtränger mina egna.
Jag behöver känna de är ok att slappna av.

 flow. 
lycka.

meow meow

Katt | 2011-02-03 | 12:01:52 Kommentera hΣr! 2 st


Riktig brusig bild men sak samma. Kattskrället och mig sysns iaf.
Everything is not perfect!

Todays Today

Home & inredning | 2011-02-02 | 21:14:35 Kommentera hΣr! 0 st

Finns så mkt som går runt i mitt huvud just nu. När jag tar hand om barnen eller helt enkelt har tråkigt tar jag fram mina funderingar på inredning och organisering. och det blir ju ganska ofta faktiskt som jag just har hand om barn eller har tråkigt så. Ja mkt funderas det. Jag känner att jag genomgående och länge älskat en vit bas. Det kommer även bli ett nytt vitt köksbord. Svarta eller vita stolar till det. Två likadanna hissgardiner (raka på rundstav) i något svagt mönstrad men endå fräsch vit färg från Ikea. Golv och liknande är inget att göra åt har jag kommit på eftersom vi verkligen vill flytta till större så fort vi kan. Jag vill måla klart barnrummet vitt, få upp tavlor (GÖR SÅDAN SKILLNAD!!) samt bygga klart soffan och kattträdet. En sängram behövs också i sovrummet och det kommer ju ordnas så småningom. Allt som man kan ta med sig till nytt boende är värt att satsa på. :)

Ett självporträtt

FOTO | 2011-02-02 | 19:50:06 Kommentera hΣr! 0 st



Detta är jag.
Ärlig. Öppen. Vimsig.

Snart är den här...

Allmänt | 2011-02-02 | 07:37:45 Kommentera hΣr! 0 st





Gud vad jag längtar i år. :)
Syster som fotat.

Utmaning

FOTO | 2011-02-02 | 07:14:37 Kommentera hΣr! 1 st


Hittade utmaningen i Lucys blogg.
Kommer bli kul. Betar av dem i tur och ordning imån av tid och lust.

En underbar dag

Allmänt | 2011-02-01 | 22:41:05 Kommentera hΣr! 0 st



Det fina födelsedagsbarnet och den lite mindre fina tårtan. Men god var den!


Hade en helt underbar dag med min lilla familj i dag! En av de bästa vi haft faktiskt. Linnea fyllde 4 och vi åkte som redan nämnt till badhuset med henne efter att hon fått massa badtillbehör av oss såsom baddräkt mm. Det var helt underbart att bada med barnen i vasahallen. Detta måste vi göra oftare. Linnea har vart där bara en gång tidigare. Detta är absolut värt att lägga pengar på kankse tillochmed varje helg. Nu får vi ju det bättre med pengar också iochmed att Henrik ska på introduktion på ett jobb i veckan!! :)

Molly var lite osäker i början i vattnet, men det är ganska normalt när de gäller henne. ;) Hon fick ta de i sin takt så gick det jättebra sedan och ingen av dem ville knappt gå upp. Vi for sedan och handlade lite snabbmat..usch usch på oss men alla var vrålhungriga. Sedan åkte vi hem och stortjejen hade supersvårt att sova sen för hon ville leka med alla sina nya grejer. Eller främst ville hon rita och skriva i sina nya målar och pysselböcker. Ha mig upp i dagen tror jag minsann ;). Lycka var också att få muminfamiljen som små figurer, en liten ficklampa, ett cyklop med snorkel och en liten sterio att spela egen musik på. Hon har haft en jätterolig och härlig födelsedag ochv i andra har också haft supertrevligt.

En sak slog mig när jag var i vasahallen och satt i ljummna ytterbastun med barnen. GUD vad jag saknar en riktig bastu. Min morfar är ju finne och vi har alltid haft bastu i stugan som de hade byggt och ägde förr när vi var små. En vedeldad sådan där man kan dra in björkris. Doften..jisses..vilka minnen. När man var liten och var i stugan och dushade ganska kallt och sedan satt i dendär varma och vedeldade heta bastun. När vi bor i hus eller skaffar stuga av något slag så SKA vi ha en vedeldad bastu. Eller så kräver jag att brorsan bygger en ute i stugan. :) Tror de kan bli ett bra projekt. Alltså att va med å bygga en inte att kräva att brorsan ska bygga själv haha.

Nä nu ropar sängen på mig. Det blir film. Ett avsnitt av Chuck, lite Solsidan och ryggmassage :) Me like!!

Grattis!

Barnen | 2011-02-01 | 10:40:12 Kommentera hΣr! 1 st

Vår lilla sjörövarfabbe blir 4 år i dag! Love you.




Molly fick likadant såklart. Tror det var två små fisar som va ganska nöjda denna morgon!

Håller på att städa till det sista sen ska jag ut och fota en skoluppgift och slänga i mig lite lunch sedan blir de till att hämta hem födelsedagsbarnet och börja greja med tårtan. Kommer bli awsome. Jag är bara lite orolig hur de ska gå att åka och bada. Har ju inte ens hittat mina badkläder än haha. Bara underdelen. Suck. Hur ska detta gå? Undrar lite över middagen också hur vi ska hinna med osv. Hoppas barnen kan äta nått riktigt innan de lägger sig i dag iallafall. Jag hoppas på en lugn fin födelsedag för mitt lilla (stora) hjärta. 4 år! De är fan otroligt. Nästa år är hon 5 och sedan börjar hon skolan osv...usch de blir stora så fort! ♥

Ladda ner en gratisdesign pσ www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se