En framtid

Allmänt | 2011-04-29 | 19:22:14 Kommentera hΣr! 0 st


Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Är det bara jag som får framtidsvisioner när man ser dessa "bon" tänk om vi i framtiden kommer bo ultramordernt men endå som på stenåldern liksom. Dessa med isolering och morderniteter, stora nog att rymma sovande familjer, sedan har man utekök och umgås utomhus. I "bona" sover man endast. Tänk vilka samhällen det skulle bildas!

Lagom mör

Allmänt | 2011-04-29 | 17:47:53 Kommentera hΣr! 0 st



Testar webcammen på nya datorn. Haha...fan va pigg man ser ut :P


Bidde ingen filmkväll :/ Tråååk. Vad ska man hitta på nu då? Slöa kolla big brother, sova tidigt? Önskar jag hade kunnat måla lite barnrum också men måste plocka ur lite där först och inte smart att måla på kvällen då de sover där inne. Haha. Men endå de är då man har tid och ork känns de som. Men men får ta de dagtid nån dag i veckan. Hittade billig väggfärg på Ö0B vit såklart. Skönt att få färdigt där inne.

Har setat ute hela dagen typ. Först på familjecentralen med kidsen, sedan med mobilen som sällskap på gården när de lekte. Skönt med lite musik i luren och varm sol. Såfort solen gick i moln frös man typ halvt ihjäl men men..

Åt nyss vår goa kycklinggryta med lime och fjärilspasta. Var ute på en pomenad också med Mini och mammas terrier. Mini är så himla slö nuförtiden. Hon vill inte gå mer en halv kort promenad sen vägrar hon. Sätter sig och vill inte gå. MAn får bära en bit sen brukar det funka. Iallafall när hon vet man är påväg hem.

Nu ska jag borsta tänderna på första lilla grisen och sedan ska hon i säng. Hoppas hon sommnar lika snabbt som i går när hon vart nerbäddad med nytt täcke och kudde och fick lyssna på Madicken på sterion. Sommnade supersnabbt i går. Bara för det kommer hon nog inte göra det idag..hmmmz.

Ingen som är sugen på att komma o kolla på film och umgås nån kväll? Skönt att träffa människor känner jag (vi) men ofta blir de så att man aldrig bjuder hem folk pgr av trötthet...känns igen? :)

inleder helgen

Allmänt | 2011-04-29 | 12:34:50 Kommentera hΣr! 1 st

vi inleder helgen med en filmkväll med en gemensam vän till oss och förhoppningsvis två andra också. Kommer bli trevligt. Älskling är i Falun och hämtar upp Matthias och byter mina Linnen på Gina. Köpte två baslinnen ett svart och ett vitt i går jag tänkte kombinera i kväll och i morgon. De vita under. Fint :) solglajjor och ev att ja fixar en faux mowhawk. Så himla grym frilla som jag älskar :) Köpte även en lila/rosa (thistel hette färgen) långärmad inne på cubus som ja sååå fin. Älskar färgen! Den blir de väl över också när de blir kallt.

Bra brun utan sol

Shoppat | 2011-04-29 | 07:24:50 Kommentera hΣr! 1 st

För mig som är vampyrvit gav denna verkligen bra med färg. Snygg djup färg också! 49 kr på ÖoB! Värt!!
Glittereffekten tyckte jag också var fin faktiskt. Iaf när ja tog på mig den (kvällstid) gav liksom lite omedelbar "snygg" känsla. I dag ska jag faktiskt ha på ett till lager på axlar och decoltage just för att förstärka. I love this!!

In black and white

Home & inredning | 2011-04-26 | 14:55:48 Kommentera hΣr! 0 st

Har fått på ben på soffan. Vart lite hög eftersom vi har skummadrasser ovanpå respektive resårbotten. Men nu har vi iaf mer kuddar och två mysia plädar. Ska nog kapa benen ett par cm . Sen ska förstoringar upp (svarta rutan till tavlan ner)  och en stor rislampa ska lysa mitt över. Lampan i hörnet ska bort den med..:)

Under construction...

Barnen | 2011-04-26 | 14:45:59 Kommentera hΣr! 0 st

Loftsängsbygge. Svårare än högskoleprovet!

Liten update innan vi drar till Ikea!

Allmänt | 2011-04-24 | 08:06:59 Kommentera hΣr! 1 st

Vår 9 årsdag vart inte som vi trodde. ungarna va värre än värst och vi hade stora problem att natta dem. Vi va hungriga som två svultna ledsna hundar och Henrik började dilla om björn på nibbleberget på utkiksblatsen där vi först tänkt grilla. Sen tänkte vi oss gården härutanför och äta inne. Men när vi sedan kännde på kvällskylan så va nog beslutet vi fattade bra. Vi käkade grillspett inne i värmen. Körde dem i ugnen. Jisses gottgott var det. LCHF vart de tillpåköpet för vi skippade kollisarna och körde bars kött,champinjoner paprika och småtomater varvade. Marinerat hela skiten förståss och sedan kall bea och hemgjord guacmemole till.

I går spenderade vi dagen ute i min mammas sommarstuga och hade de gott. ungarna satt inte still många minuter och sov länge i morse till halv 8. :) Skönt.

Snart ka jag dra upp min kära för vi ska dra BARNLEDIGA till gävle Ikea och shoppa. Wuuu! :D Skoj skoj.
Ska handla hem påslakan ben till soffan ja bygger, ramar och massa annat smått sådär som piffar till det. En varagsrumsmöbel och en barnsäng i våningmodell ska vi förhoppningvis också hämta i dag men begagnade. :)

Skapligt med kaos

Deeper | 2011-04-22 | 18:15:51 Kommentera hΣr! 0 st



Alltså jag får tokspel. Eller iaf ett tyst inåtvänt tokspel nu för jag orkar inte säga åt nå barn mer eller låta mer irriterad. Resultat av dagens hemmavarande barn är påskgodis i typ hela vardagsrummet, alla sängkläder inklusive bäddmadrasser på golvet, leksaker på hela rumsgolvet i deras rum, tre blöta handdukar de rev ner i badkaret när de skulle bada. Samt att de S-K-R-I-K-E-R när de pratar..non stop. Slåss, trotsar, tjurar, inte lyssnar.....ja listan kan göras lång. Detta plus den kvinnliga roliga veckan och antibiotika för en hudinfektion och en kvarhängande förkylning har gjort att ja ser ut som en deg i ansiktet med påsar under ögonen. Jag går konstant och svettas..ja vet too muth info men ja känner mig så galet lättirriterad och tillpåköpet FUL.

Så nu har jag fått skriva av mig iaf. Kankse blir bättre. Jag vill bara få en hel natts sömmn. Jag orkar inte ens med denhär festhetsen de är under påskhelgen. Festa,brännboll blablabla...släktmiddagar hit och dit. Vill BARA HA TYST OCH LUNGT. Funderar på att SJÄLV åka till sommarstället med hunden som sällskap och sova ensam i stugan så jag får njuta av total tystnad och lugn nån dag här framöver.

Längtar tills i kväll...:)

FOTO | 2011-04-22 | 15:24:18 Kommentera hΣr! 2 st

I går vart de lite häng hemma hos en granne som heter Jimmy som bor på samma gård som oss. Trevligt, men de vart nog några klunkar för mycket vin. Åkte karusell ända tills jag vaknade i morse hu...haha. Idag åkte vi ut och upp på svedjan här i stan och fotade och lät barnen leka i skogen och bakom lillgården. Uppskattat. Jag älskar verkligen att vistas uppe på svedjan och speciellt i närheten av lillgården som våra gamla skollokaler heter. Där trffades jag och Henrik "på riktigt" och började lära känna varandra så svedjan är fylld av minnen :) I kväll har vi en liten grej vi ska göra. EFTERSOM VI HAR VART TILLSAMMANS I 8 ÅR IDAG!!! :) Också det har med svedjan att göra. Ni får väl se i morgon eller i kväll vad de var för något vi hittade på men de kommer bli jättemysigt iallfall!

 


inne på vårt 9onde år.

Deeper | 2011-04-22 | 10:16:23 Kommentera hΣr! 0 st

Let us hope we will keep on rocking

Keep on smiling

change the past

always looking foreward

Do beautiful things together

Små blommor och tysta tankar

Deeper | 2011-04-21 | 17:26:41 Kommentera hΣr! 1 st

Tysta tankar

Inget händer

Våren är här

allt borde vara underbart

Nån har hällt lim i mitt huvud

Allmänt | 2011-04-20 | 10:20:24 Kommentera hΣr! 1 st


..eller så har jag börjat med antibiotika. Är hemma från sista innedagen i skolan i dag. Förkyling så in i helvetti och så tröttheten från antibiotiken. bäääääääh! :( Aja. Sitter och kompletterar en uppgift till skolan sen ska jag banne mig ha påskledigt. Ska njuta av go mat och LUGN OCH RO! Hoppas två dampiga barn som är helt uppskrivade efter dagisveckan lugnar sig och kan leka lite lugnare i helgen och inte flänga runt som två skållade grisar och slåss och trotsa.

Måste irritera mig på att Henrik inte fått nå jobb denna månad och måste ta ut föräldrarpeng till nästa löneutbetalning som sker nästa mån i slutet av maj. Skit. Då är de jag får skitlite från CSN också. Det innebär att mina födelsedagspengar får gå till matkassen. Och att betala av nån bil är också bajsigt svårt just nu. Skit. ååå hatar när ekonomin är under isen. :/ Så ingen ikea och inge "bygga klart soffan" :( Usch usch. Deppigt. Jag får städa för att linda min inredningsångest ha. De är ju ett plus iallafall jag lär mig städa grymt effektivt. Har dessutom ingen laptop att sitta och slöa till framför så de är bara att vara 100 % närvarande morsa eller städa som en dåre när jag vill ha lugn och ro :P Tror jag ska fara förbi bibblan snart och låna hem ett gäng inrednignstidningar så man har att göra under påsk här. Tvätta vid ett..håhå jaja....Sen ska vi fylla kylen liten också Great!!

Å solen den fortsätter skina

FOTO | 2011-04-16 | 21:56:22 Kommentera hΣr! 0 st

 

Mina små tösabitar ute i vårvädret. Ja hunden är också en tösabit. Eller hon är väl mer en gammal hundkärring kankse 7 år som hon är. Bilderna är från i förrgår dock men vi va ute på denna underbara plats idag igen. Stugan. Tystheten. Solen i ansiktet. Lugnet. Bilfriheten. Stillheten. Barnen som roar sig i princip själva. Så. underbart. Bilder tog jag i dag också och de vart superfina men jag saknar ett photoshop så jag tänkte försöka ordna det tills i morgon och slänga upp bilderna så i stället. Jag är grymt skum i kroppen nu. Fryser o de kittlar i hals och näsa. Tror de är en förkylning på g. Kul. Lagom tills jag ska ha innedagar i Falun till veckan. Fan fan. Suck. Men får väl ladda upp med nässpray och ipren att ha med till skolan. Vägrar dock att sitta där med feberfrossa som jag gjorde när jag blev sjuk i skolan förra terminen. Hua. Men mycket av vårens kommande uppgifter bygger på de vi gör på innedagarna (dagarna på plats på skolan) så de är väl bara att bita ihop då antar jag. Och nej..jag kommer nog inte sluta blogga MEN. Tills jag har en egen laptop igen och photoshop så kommer de bli som de har blivit ett tag nu. lite snålare med inlägg. Så nu vet ni det.

Tjow på er!

Dax å knyta i hop?

Deeper | 2011-04-13 | 21:00:24 Kommentera hΣr! 3 st

Känner återigen lust att bara lägga ner bloggskiten. Har verkligen inget roligt att skriva, vårt hem är ett kaos av grejer jag försöker få ner i källaren. Har inte hunnit köpa våra nya möbler än så jag vill inte fota nått o lägga upp i bloggen för allt känns bara skabbigt fattigt och fult. Våra sängar har inte ens ben liksom hallå.

Vår soffa som ja håller på att bygga blev skrattat åt av en som jag trodde förstog mig. Är lycklig för den har inte kostat mit något hittils förutom överdragen. Och JA de är en facking soffa men ingen som man köper färdig. Denna soffa lägger jag ner tid energi och kärlek i. Den är bred fet och kommer bli fin som fan när den är klar vilket den blir allteftersom.

Aja. Känns tråkigt å blogga. Vet inte vad jag ska skriva förutom att livet är en enda snurr. Barn o pengar o mat o ute o inne och fram coh tillbaka. Ont i magen och i huvudet har jag haft hela dagen. Uschans :/ Snart ska man iaf krypa i hop bland sina stora soffkuddar och inta lite gott The och ta en eftersläntrande kantarellmacka. Sådeså. Lite Big brother på det också sen hopp i säng. Kankse en film med darling också! Se klart Harry Potter borde vi göra.

I morgon blir de nog iaf lite foton i bloggen för det blir en dag ute i naturen. Härligt iaf :)


Ur livet

FOTO | 2011-04-12 | 21:01:29 Kommentera hΣr! 0 st


 

...Bilderna fladdrar förbi...

Idag

Allmänt | 2011-04-11 | 20:55:27 Kommentera hΣr! 0 st

En snygg och en söt ♥



Idag har jag börjat min dag med att ligga och dra mig i sängen och drömt konstiga drömmar. (drömde om att Henrik skaffade en hund. Utan papper eller något jag vart helt galen sa han måste lämmna tillbaka den lilla hunden frågade vad han hade gett för den och han svarade.. "ptja en två tre hundra spänn" haha helt sjuk dröm som jag skrattade åt när jag vaknade. Hunden såg dessutom ut som Mini men med ett Tollarhuvud. Skumt skumt.

Vi for och handlade och sedan hade jag skolmöte i 3 timmar segt men endå soft då vi har en del dötid så man hinner sitta och surfa. för mig del vart det Ikeahemsidan så jag kunde komplettera min inköpslista inför månadsslutet då jag ska pimpa vardagsrum och sovrum litegrann. Det blir en del ramar påslakan rislampor en hylla och lite annat. Tv hyllor. Sen ska de bara beställas foton och sättas upp och det kommer bli helmysigt och snyggt. Fan vad jag tjatar om dessa tavlor - men foton på väggen i fina ramar gör verkiligen ALLT för ett hem. Det är det som sätter den personliga prägeln tycker jag. Så de ska bli mkt spännande när alla de stora korten är beställda inramad och uppsatta. Men vill gjärna hinna fixa klart soffan innan det också så det kan dröja litegrann än tyvärr.

Känns som att hemmet är mitt projekt. För varje rum jag känner mig någolunda klar i destå mer slappnar jag av och känner mig nöjd. Dock kommer min inredningslust alltid att göra så jag vill göra om eller bygga nytt eller hitta på så helt klar blirjag nog aldrig!

Dagen avslutades med att vi träffade Sofia med syster och hela högen ungar ute på vår gård. Jag passade på att rasta småaporna och de va superglada som vanligt tills vi kom in då vart de gråtkalas pgr av övertrötthet. Nu snusar de iallfall och jag ska efter min supergoa latte gå å kika Big brother.

Ciao!

Mitt i allt

Home & inredning | 2011-04-11 | 20:22:24 Kommentera hΣr! 0 st

Kan ni tro jag är mitt uppe i städning på denna bild? Haha. Kaos så de heter duga. men nu börjar de bli ordning. Möbler ut och nya möbler in. Ny mublering och annat. Så härligt o greja hemma så de blir lungt och harmoniskt.

Hobbys

Deeper | 2011-04-08 | 20:41:21 Kommentera hΣr! 2 st


Fota - en av mina intressen

Nu till detdär jag funderat länge på. Hobbys. Svärmor tyckte när jag klagade på sambon att han skulle bort och rollspela (som är hans fritidssysselsättning) att jag borde skaffa mig en hobby så jag kommer ut utan barnen och gör något. Seriöst jag blir lite fundersam. Hobby....vad är en hobby. Är en hobby nödvändigtvis ett intresse? Då är min hobby fotografering. Men de är lite svårt att genomföra kvällstid i mörkret. Webdesign, bildedigering, bloggläsande, rita måla och framförallt planera och inreda. Skissa upp olika möbler som jag skulle vilja bygga mm. De är en hel idevärld jag har inom mig. De är min passion och mitt intresse. Jag kan även läsa som sysselsättning. Men är dessa hobbys? Jag gör ju dessa saker i hemmet och för mig själv. Jag trivs ganska bra själv. Måste man söka efter en sysselsättning att göra gruppvis? Jag tycker sådanthär är förvirrande.

Känner mig å ena sidan lugn med att jag kan syssla med mina hobbys i mitt vardagsliv i stor mån även när barnen är vakna och hemma. Å andra sidan känner jag mig misslyckad när jag inte har något "utanför" vårt familjeliv liksom.

De skulle vara shopping..mohaha. Då tar ja gjärna barnledigt. Men de blir ju någon gång i månaden bara man åker i väg och handlar pryttlar och liknande. Kassan har ju inte vart så snäll mot den hobbyn direkt. Men de kommer jag nog kunna ta igen snart. De ser ljusare ut för oss på pengabiten. I love it! :)

Men nu undrar jag. Vad har ni för hobbys? Vad har ni utanför familjen?

Sugen

Allmänt | 2011-04-08 | 13:45:44 Kommentera hΣr! 0 st

Sugen på att teckna en bild till header på bloggen. Tror de får bli lite sådant pyssel och en kopp kaffe med mjölk nu. Balkongen är nystädad och dammsugen och en hylla ihopskruvad så katterna har ett ställe att kika i från och där jag kan ställa krukor med blommor eller kryddor sen när jag får tummen ur o plantera något. Skönt barnen roar sig själva och leker mamma-barn haha. :) Mina sötnosar.

Längtar grymt till jag fått mina foton redigerade s jag kan skicka in dem på framkallning och förstorning. Kommer bli så jävla mysigt i vardagsrummet med sex 50 X70 förstoringar i fina svarta ramar på väggen man ser när man kommer in och sedan vår fluffiga enorma soffa i svart manchester neranför och en stor "risboll" till lampa ovanför vårt fina soffbord. De är bara en ryamatta i vardagsrummet + massa hyllor som saknas efter det. Har inte kommit på vad för färg jag vill ha på en ev rya. Lutar åt aboregine (?) vinrödlila färg. Haha. Ful beskrivning men aja ni fattar.

Ska ordna ett läshörn med en fotölj här också nu i eftermiddag om jag har tid då den fotöljen bara är i vägen eller tjänar som karusell till barnen när de vill snurra.

Nu är jag iaf lite pepp.
Händer saker dock som gör mig helt förstörd men de hör till den privata sidan av mig. Försöker hålla de mesta uppe. Men de är så jävla tufft mellan varven.

I morgon får vi se om vi åker på en fest i Falun eller om vi är hemma. Sambon har jobbat hela dagen i dag och han kankse inte orkar med i morgon då är vi hemma och myser i stället och far och köper dedär jäkla mattorna till balkogen om de finns inne på lager.

Those summernights

Home & inredning | 2011-04-08 | 09:30:50 Kommentera hΣr! 0 st

Jobbar på att balkongen ska bli trevlig att sitta på nu när de blir varmare. 7 meter lång och 130 cm bred. De är ett gissel o hitta nått billigt att täcka golvet med. Trä känns uteslutet för dyrt. Men tänkte prova att köpa hem rustas svartvita plastmattor och täcka allt med. Kankse de blir en liten del som jag täcker bara med en helsvart matta. Typ delen där vi ska ha nån slags soffa. Längtar efter en varm sommarkväll med några bra vänner och en gigantisk vattenpipa mitt i en skön hög med kuddar.

 

Jag borde...

Deeper | 2011-04-04 | 14:52:29 Kommentera hΣr! 1 st

Jag borde göra om, göra rätt, minska på fett, sluta se snett. Jag borde skaffa ett liv inte bara ha tidsfördriv.
Jag borde få ordning, få tummen ur och ändan ur vagnen, jag borde tänka nytt tänka fritt och försvara de som är mitt. Jag borde slåss, jag borde vara jag, jag borde sluta vara svag.
Jag borde vara den ni inte visste fanns
Här är jag.
Det är min chans.

Jag är ett virrvar av lösa trådar, ord som sårar och tusen tårar
jag är er värsta mardröm svår och störd
som sånna andra jävla dårar
vill jag skrika härja och bli hörd

Men när ni står där så normala
så trevliga vänliga o svala
står jag tyst och ler
och hoppas att ni inte ser.
/2011

everything counts

Allmänt | 2011-04-04 | 14:46:17 Kommentera hΣr! 0 st





Somewhere, a voice calls, in the depths of my heart
May I always be dreaming, the dreams that move my heart
Somewhere a voice calls in the depths of my heart
keep dreaming your dreams, don't ever let them part

Bloggen

Allmänt | 2011-04-03 | 16:19:49 Kommentera hΣr! 0 st

Bloggen borde få en makeover. O startas på nytt typ...ja har vart sjukt inaktiv. Haft magsjuka tillsammans med barnen i veckan och gjort högskoleprovet i går. Just nu är ja bara ganska deppad känner mig trängd i denna lilla lägenhet och känner mig sjukt aptitlös efter spyandet...men men...ny vecka nya tag. Ska beställa mig en liten dator iaf. Behöver det till skolan och för mitt eget välbefinnande. Blir nog mer fart då!

Ha de bra alla små grisar där ute! /Hanna
Ladda ner en gratisdesign pσ www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se