Slita och gno.

Allmänt | 2011-09-26 | 17:18:57 Kommentera hΣr! 2 st

Soffan ska jag färga två bomullsöverkast till. De är nuvarande i en blek beigerosa nyans som är riktigt ful. Kuddarna ska jag sy fodral til i samma grå färg.
Någon svartvit kudde blir det men ska försåka få det lite mer enhetligt. Sen vill jag ha ett soffbord i typ bjölk eller med en glasskiva som man lätt kan torka av.


Har skurat av hela vår 7 meter långa balkong i dag då en viss katt och en viss hund har diaree..kokat skonkost (ris och fisk) till Mini och funderat på hur jag ska göra i morgon..köpa någon bättre kattmat kankse för känsliga magar. De verkar bli lösa när jag växlar blöt o torrfoder. Måste man bestämma sig för att de bara ska äta endera sorten..hm. Lär höra med lite kunniga i ämmnet. Jag har tagit bort lite jaluslier på balkongen också så nu är det öppet och ljust. Ska sätta upp en jättebra "katt trappa" med breda vilohyllor på en av stolparna där ute som håller upp nätet. Kommer nog bli ganska bra. Myra är inte så bra på att hoppa så en slags trapp-grej skulle hon nog uppskatta så hon kan följa all drama på gården.
Har mailat och tjatat på värden att få måla fönsterkarmarna vita. Vi får se om det blir negativit svar igen..men denna gång hade jag lite bättre argument att komma med iallafall. ( att vitt alltid är gångbart, att det blir så mycket fräshcare och nymodigare, att vi står för jobbet och färgen mm) Får se hur det går.
Har hunnit göra middag, torkat golv, pluggat hela förmiddagen mm också. Heja mig! I morgon startar jag upp dagen med dagislämmning starkt kaffe och sen ska jag se över seminariefrågor med temat yrkesprofessionalism. börjar få in studiefokus nu och gör verkligen de jag ska. Dock så är det lite svårt att barnen går så korta dagar på förskolan. Kan det inte dyka upp jobb för Henrik snart!? Suck! 15 h i v är inte mkt när jag pluggar heltid. :/ Jag vill inte gå hemmifrån jämt heller och läsa utan sitter gjärna hemma.
Nu är de lite kvällsplock kaffe och sen det okända på tv.

Sagoland

Deeper | 2011-09-25 | 22:08:00 Kommentera hΣr! 0 st

- Hur blir jag hel igen efter du tog sönder mig -

Älskar dej.

Matboksprojekt.

Mat ,träning och hälsa | 2011-09-25 | 19:17:06 Kommentera hΣr! 0 st

Ska göra en liten kokbok till mamma i julklapp med de matbilder jag fotar! Kanon! Tycker de är så kul att fota mat - och laga mat! Tänkte köpa lite andra fina fat för nu börjar det bli lite tjatigt med våra svartvita tallrikar haha. Det är kul fr då har jag något litet dagligt projekt. Fota middagen ( om den är värd att ha med i min lilla matbok) och redigera bilden.
Hoppas ni inte tycker de är drygt att få massa mat upptryckt i nyllet här inne på bloggen...de får ni tåla :P
Dagens middag var underbar..köttet va riktigt saftigt då vi gjort de under lägre temp i ugnen och med stektermometer. DET ska jag önska mig en egen i julklapp!
-

Playtime

Barnen | 2011-09-25 | 18:04:52 Kommentera hΣr! 0 st


Playtime med playdoh!
Tror minsann barnen ska få lite mer sådanhär lera i julklapp den har funkat jättebra och vart lätt att forma och greja med. Linnea bakade pepparkakor och har precis lagt dem på "plåten" :) Nu är tjejerna nybadade och har fått håret tvättat så nu doftar de "blomschampoo" och är fix färdiga för förskolan i morgon. Har lagt fram kläder för morgondagen. Vart lovad lite sovmorgon i morgon och det tackar man ju inte nej till fy va najs. :)
Senare ska jag skissa på klösträd till katterna som ev ska byggas, ses på något med Robert gustavsson på tv med sambon plus att man ska hinna med en skoluppgift också. Phu!

Denna lilla lägenhet...

Home & inredning | 2011-09-24 | 22:36:31 Kommentera hΣr! 1 st

Tänk vad man får tänka till när det kommer till att bo i en liten lägenhet. Vill ha ljust fräsht, lättstädat organiserat och personligt. Här i hallen är det lite halvkaos iallafall på höger sida. Det ska dit en stor vit rektangulär bänk med lucka framtill som jag både ska ha kattlådan i och skorna. Med skiljevägg naturligtvis. Det kommer bli inbyggt iaf. Vitt och stilrent. :) Ovanför ska jag ju ha en lite fräsig tapet och sedan lite andra hängare och en bred hylla på konsoler. Ska dölja proppskåpet också. Mattan är ju som den är....bruun. Men men :)

Middag

Mat ,träning och hälsa | 2011-09-24 | 17:59:10 Kommentera hΣr! 0 st

Peston uppepå kycklingen blev bränd men otroligt god endå. Använde röd pesto.

Lördagen

Allmänt | 2011-09-24 | 16:33:32 Kommentera hΣr! 1 st

Lite bus innan vi for!
I dag har vi gjort både den stora årliga barnloppisen som hålls här och Pickaboo. Fick tag på lite långärmat , ett par regnbrallor till Molly och foppisar till Linnea som hon ska ha som inneskor på dagis. Köpte även helt vattentäta vantar i tunnare galon med fleccefoder som kommer bli perfekta i slaskväder för att hålla små händer torra och varma. På pickaboo inhandlades det lite snoddar och klistermärken som vi ska ha till att motivera barnen att lägga sig ordentligt och sköta sig vid läggningen. Får de tre klistermärken så ska de få bestämma något roligt vi ska göra kankse badhuset eller leklandet. :)
Har även klunkat kaffe och förbannat allt jävla stök här hemma. Hunnit ha lite småångest för skolveckan som följer och allt annat. De är som vanligt! I kväll ska vi kika på gohst-adventures som kommit ut med en ny säsong..!! Awesome! :D Popcorn och dricka till det.

Ge miiig...nu!

Kläder | 2011-09-22 | 15:29:51 Kommentera hΣr! 0 st

Ge mig dessa godbitar till skor nu!! Men lär ju köpa tråkiga vinteranpassade och promenadanpassade skor så dessa får man väl inte råd att köpa nu :(

Motivation och lek

Barnen | 2011-09-21 | 12:31:46 Kommentera hΣr! 0 st

I morse gick jag själv med småttingarna till dagis eftersom Henrik är lite krasslig. Vi brukar dela upp oss annars eftersom kidsen går på två olika förskolor. Jag gick iallafall med Linnea efter att vi lämmnat Molly och Linnea vart snabbt trött..eller mer uttråkad på att gå. (Nu har vi ställt ner vagnen i förrådet föressten. Tycker inte att tjejerna behöver åka snålskjuts nå mer utan de kan röra på sina små påkar.) Aja hur som helst så kom tjatet "mammaaaaa jag orkar inte gååå....jag är trött i benen...." och sen satt hon sig bara på backen. Ahapp....hmm..vad gör man..jo man tar fram leksinnet i sig och börjar smyga på en tant tillsammans med Linnea..eller ...vi stalkar tanten som går före oss. Vi hittar på en historia om att hon bor nere i dagis kapprum och har en säng inne i torkskåpet haha. Linnea gick verkligen i gång på detta och vi talade en lång stund om detta, och framåt kom vi ju!
Man kommer långt om man går ner på barnens nivå och plockar fram sin egen fantasi ville jag nog komma med dethär inlägget. Det är så härligt att få små återflashar på den härliga lite kittlande känslan som man hade som barn när lekarna var "verkligheten". Kan inte ni berätta om nått härligt lekminne eller liknande? Alla har vi väl extra starka minnen från att man var barn. Kom igen berätta!

Slösöndag

Allmänt | 2011-09-18 | 13:57:07 Kommentera hΣr! 0 st

Har limmat lite på katträdet så det börjar se lite anständigt ut, har städat toan och dammsugit och torkat golven. Plockat ur lite i korgen i hallen och sorterat upp lite mössor och vantar. Så lycat att vi köpte nya mössor när vi var i Avesta sist. Kommer ju väl till pass nu när de blir frostigt ute. Skönt att ha hemma. Köpte ju även nya fingervantar då som också är bra att ha. Idag har vart en såndär gå runt och plocka och torka dag. :) Ska läsa en massa i morgon och titta på seminariefrågorna inför examineringen för denna kurs. Sen tar nästa kurs vid som vi kommer läsa fram till jul. Natur miljö och utomhuspedagogik heter den. Kommer bli intressant att gå. Jag känner mig hemma med att plugga mer denhär nya skolan och den nya utbildnngen är verkligen virrig ibland. Lärarna ändrar uppgifterna föera gånger, finns ej anträffbara och inga regelrätta seminarium hålls. Jag tror dock att jag kommer klara examineringsseminariumet med bravur bara jag fokuserar lite och förbereder mig rejält. Är van att prata på distans nu och försöka formulera mig korrekt så jag tror inte de kommer bli så svår match!

Nu är barnen sugna på att gå ut. Vi trallar väl i väg till nån lekpark en stund. Henrik ligger och sover han jobbade tidigt i morse och ligger nu och tar igen sig. åå usch..måste flika in med att han verkligen måste få ett jobb nu snart på heltid. Annars blir det supersvårt ekonomiskt :(

Föressten började vi kolla på kommissarie späck i går..bättre sent än aldrig. Rolig film! :D


'
Hihi..gillar Per Morbergs roll! :D

Fick upp en förstoring

Allmänt | 2011-09-16 | 15:03:00 Kommentera hΣr! 1 st

Fick upp en förstoring i kidsens rum - fotat förra året men så toksött kort att jag inte kunde låta bli att göra förstoring på det och ett annat från samma fotosessission.
Kom nyss hem från en studiegruppsträff i Avesta. Trevligt och lärorikt! Är helt mjölig i huvudet och trött så nu kankse man snor sig en liten tupplur här snart eller om man är tråkigast i värden då... får se! Jag orkar knappt städa i dag iallfall. Sådant får vänta tills i morgon. Sen har jag skoluppgifter att ta tag i också. Får ta mig lite helgjobb. Långhelg bir det. Dagis har stängd på måndag. Så vad vi ska hitta på är ju öppet. Är det någon som känner för att umgås så hojta till.

Dagen i dag

Allmänt | 2011-09-15 | 16:39:52 Kommentera hΣr! 0 st

Fingrade lite på rullarna med presentpapper jag ska tapetsera på en skiva och ha på väggen i hallen på en liten vägg.



Målat pinnstolar svarta - och kommit på att det nog kommer bli fräschare med vita stolar med kromben. Men dessa får duga tills vidare. I morgon ska jag köpa en vit vaxduk till bordet också. Satt Henrik i arbete också med att riva pizzasallad. Syns på bordet!



*



älska hus

Home & inredning | 2011-09-14 | 23:08:23 Kommentera hΣr! 0 st

Älska specialare till hus. Vitt luftigt. Compact living. Ge.Mig.
Det fina huset.

Fiskolja!

Allmänt | 2011-09-13 | 15:43:10 Kommentera hΣr! 0 st

Köpte en förpackning med EPA-plus från vitaminvaruhuset.se och jag säger bara det. Jisses. Att man skulle känna effekt så himla snabbt. Mitt huvud kändes efter ett par timmar mycket mycket klarare. jag kände att stressnivån sjönk och jag kunde stå och prata med ögonkontakt och känna mig lugn. Alla tankar är i "rätt fack" liksom. En del tankar snurrar inte längre utan håller sig långt i bakgrunden. Molly tog olja på sked och än så länge har jag inte märkt nått på henne. Men det känns verkligen som att den verkade bra på mig. Ska fortsätta med denna månaden ut och funkar den bra så tänkte jag även låta Linnea äta den. Blir lite dyrt men det kan de va värt. Man känner sig "mer människa" helt enkelt. Efter hur stressad och skum jag känt mig i huvudet den senaste tiden var de som att putsa en ruta liksom. Klart tankeflöde. Och JA den verkar fort enligt de jag vart i kontkat med ang oljan. Den är mycket koncentrerad på det verksamma ämmnet EPA som verkar i hjärnans celler.

Därför tar vi koncentrerad EPA olja.

Middag

Mat ,träning och hälsa | 2011-09-10 | 17:59:27 Kommentera hΣr! 0 st

I wish i could sit all day long and look at the grass

Deeper | 2011-09-10 | 16:56:04 Kommentera hΣr! 0 st

pointless everything

Deeper | 2011-09-09 | 20:26:07 Kommentera hΣr! 1 st

har ni vart med om en meningslösare känsla än den att ni inte är värt nått. Eller att ni vill förändran ått ni inte kan förändra. När ni inte ens kan förändra er själva mer. När man har gett allt. När man känner sig sölad i backen av äckliga skumma känslor och tankar om livet och varandet. Att livet bara är en jävla långsträcka som ska faras sen ska de bromsas in sen är de stopp. Man kan inte se tillbaka utan ångest och inte se på framtiden med annat än ångest. Nutiden känns som en enda väntan. Det som håller en uppe är kärleken till barnen. Älskade barn.

Höstmys och förkylningstider

Allmänt | 2011-09-08 | 19:57:36 Kommentera hΣr! 2 st

Nu är de höst då får man ha varma mysiga tröjor på sig!



Dagistider = förkylningstider. Har legat däckad nu i 2 dagar med över 40 grader feber. 40,9 var det som mest. Tog jag febernersättande sjönk febern ett par grader men steg lika snabbt igen. Idag var dock febern borta men nån jävel ersätta den med halsontet från helvetet. Nu är det iaf höstrusk, regn, te, filmkvällsmys, pluggande och sådant som gäller. I ♥ it.

Mysig helg.

FOTO | 2011-09-04 | 22:26:06 Kommentera hΣr! 2 st

Denhär helgen har bara bestått av att göra mysiga saker med våra små. Idag grillade vi korv på en liten grill på en lekplats. mycket uppskattat. Vart nästan bara kort på Linnea. Hon apade sig i träden och ville va med på bild. Molly for mest omkring och var svårt att fånga på bild i dag. Hon åt ingen korv heller den lilla nyblivna matvägraren. Linnea hade något sorts mental breakdown i dag. Hon vart helt förkrossad när jag möblerade om i köket i dag haha stackarn. Det vart JÄTTEFULT MAMMA. Ställ tillbaka!! Haha..sen grät hon i ca 20 minuter.
Stackare..! Nu är de dax att sova tror ja minsann. Godnatt på er. I morgon vänter storhandling, dagis för kidsen, och en massa studier!
*
*
*
*
*
*
*
*

*

"Mamma, mamma ta kort på mig när jag står här!! Suddig bild men kunde inte låta bli att ta med den hon ville verkligen jag skulle ta en bild när hon stog där"

*

*

*

Mycket äpplen fanns. Tillräckligt att nalla hem lite till en paj.

*

*

Beautiful Nature

Kök

Home & inredning | 2011-09-04 | 15:42:43 Kommentera hΣr! 1 st

Har flyttat bordet och är ganska nöjd med massa mer sittplatser och ett myshörn, men frågan är hur man ska ordna färgerna. Jag ska måla bänkarna. Frågan är Svarta eller vita? Ska bordet vara svart eller vitt? Funderar på att måla bänkskivan svart och sedan köpa en vit vaxduk så jag kan växla lite varteftersom. Stolarna ska bytas till typ sådanahära. Men de vart hemskt svartvitt med den nya gardinen haha. Aja..man är ju som man är. ombytlig. Haha. Här är en bättre överblicks bild. Just det...lampan ska också fästas så den blir mitt över bordet och ska nog bytas till en sådanhär från Ikea.
Jag har nästan 300 kr kvar på ett presentkort här i stan på målarboden. De har fina långa plastmattor och funderar om jag ska köpa någon sådan för att vå lite mer trivsel i vårt kök. Får se om de har nån som passar nu i veckan.

Awww

Allmänt | 2011-09-04 | 08:59:50 Kommentera hΣr! 0 st

Varför skrattar jag. Den lilla fågeln var inte död iallfall till slut de gjorde mitt samvete lättare. älskar dendär Montazami. Hon är så härlig!!

ikea inspo

Home & inredning | 2011-09-03 | 21:56:40 Kommentera hΣr! 0 st

Hittade bilden här.
Gud vad denna bild motverkade min lust att ha vitt köksbord. Här ger de svarta tillsammans med de andra vita och naturinslagen ( mattan och lampan) ett väldigt sammanhållet tema. Finfint som alltid med produkter från ikea. Love it!

Droowl

Kläder | 2011-09-03 | 21:02:09 Kommentera hΣr! 0 st

Jaa tomten jag har vart himla snäll i år alltså....!

 

Finns här på Shock för 649 kr

Önskelista

Allmänt | 2011-09-03 | 18:45:30 Kommentera hΣr! 1 st

Haha ja måste skriva upp redan nu vad jag önskar mig till jul. Inte för att jag är en sån som vill ha och ha men i år tänkte jag göra de lätt för sambon.
  • Gott lösvikts Te.
  • Vit stilren glöggservis i porslin
  • Fin mugg från indiska gjärna med buddah på.
  • Vita badlakan
  • ätpinnar och "sushi tallrikar"
  • Doftljus
  • Doftolja gjärna tallbarr och Lavendel.
  • Sällskapsspelet "smart ass" http://www.spel-landet.se/product.asp?product=2232

Weird feeling as always

Deeper | 2011-09-03 | 18:16:23 Kommentera hΣr! 0 st

Har haft en bra dag med barnen i badhuset och handlat lite lördagagsgodis mm. Nu sitter de och kvällsfikar framför bolibompa. Jag har nån seriös jävla livskris nu alltså. Helt rastlös i huvudet. Något känns jobbigt men jag kan inte göra något åt det.En mysig känslococtail. Jag känner mig bara förvirrad och mindre stark än på länge. Har kroppskris också. Har haft svårt med maten nu i sommar men har bestämt mig för att vinna över ättankarna nu men känner hur kroppen dallrar och har sig. Ska fan köpa nån kroppsstrumpa som håller in allt man tycker wobblar runt..typ på magen och höfterna. Bara de känndes fast liksom. Men jag vill inte va fast i träna/ätalite/äta bara nyttight hjulet. Livet blir inte lättare för det. Så nu blir ja väl lite mer mjuk muminmamma igen antagligen. Känns skönt att öppna sig lite då och då i bloggen inte ofta man gör de nuförtiden. Måste ha nån slags ventil iallfall. USCH! Neej. Hoppas verkligen på dagar där de bara känns lätt att leva och man inte fastnar i några tankespiraler eller liknande. När allt kan få kännas självklart och bara..lätt. De ska va gött å leva..annars kan det kvitta? Händer mkt med folk nära mig också som jag är orolig för. Det känns jättejobbigt.

Jag och syster min har ett till photoshoot på gång. Bildexempel från sist. Reminds me of beeing strong.

Helgvila

Allmänt | 2011-09-02 | 20:57:26 Kommentera hΣr! 2 st

Äntligen sover barnen! Helgvila nu då....ahh. I morgon är iaf tanken att vi ska bada i vasahallen. Vore tokmys å göra det innan läggdax på kvällen där så barnen är trötta när man kommer hem men Henrik jobbar ju så de funkar ju inte. Linnea fick beställa kvällsmat tills i morgon. Hemgjorda köttbullar skysås pasta och en god sallad. :) (köttbullar och spaghetti sa hon) MUMS. Ska snart sörpla lite gott the och ta mig en macka. Men först är de småfrusna jag som ska hoppa i ett varmt bad och värma upp mig lite. I morgon tänkte jag försöka mig på att klippa till gardiner av de svartrandiga tyget jag fått hem från Jotex. Kappor. Korta raka simpla stilrena kappor tänkte jag. Till barnrummet köket och sovrummet.
Nu ...hopp i badet. Ha en härlig fredag alla!
/H

Sötaste Tjejerna

Barnen | 2011-09-02 | 18:43:35 Kommentera hΣr! 0 st

'
Passade på att pröva nya mössorna i dag ute då de va lite småkyligt i morse. Fick dock ta av dem efter 10 minuter haha. Men söta är dem iaf! :)

Vardagsrum

Home & inredning | 2011-09-01 | 17:31:04 Kommentera hΣr! 1 st

Första riktiga pluggdagen

Allmänt | 2011-09-01 | 17:10:56 Kommentera hΣr! 0 st

Idag har jag läst forskningsartikel i flera timmar. Tungt svårt språk men tur man inte låter sig skrämmas utan vet det förekommer både tyngre och lättare litteratur i en utbilldning. Jag var iallfall nöjd över att många begrepp var bekanta för mig som läst tidigare. Vad sägs om socialkonstruktuvism? ;)
Fixade massa lappar och blanketter som ska in vad gäller min praktikplats också. Tv hyllan kom upp också vart supermysigt och fint.
I morgon är de en hemmadag för barnen så jag ska försöka läsa lite någon timme hit och dit kanske. Får se vad som hinns med och hittas på. Jag håller på med en svart skohylla i vårt sovrum. Eller de är en mindre bokhylla jag målat svart, dock är ja inte färdig än så det kankse pysslas lite med det i morgon.
just de..disken från helvetet grejad också. Disk är ingen big deal längre. Jag älskar nästan att diska..haha lär ångra jag säger det men men. Lär skriva matlista och tjosan också så man kankse kan storhandla i morgon. Massa saker i gång - på en gång.
Ladda ner en gratisdesign pσ www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se