Nattningar som tar knäcken på en

Allmänt | 2011-10-21 | 21:31:45 Kommentera hΣr! 1 st

Postar ett inlägg här som jag postade på ett familjeforum. För nu lär jag få ordning på kvällarna här hemma som är helt uppåt väggarna.

3 timmars nattning varje kväll. Ja så kan det se ut här.
Detta tar knäcken på mig. Två tjejer en trotsig och illmarig (men underbar såklart) 3 åring och en envis 4,5 åring. 
Det är ett långvarigt jobbigt rejs på kvällarna som sakta har tagit knäcken på mig och gör mig gråtfärdig varje kväll. Som det är i dag så kan de ta flera timmar att få dem att sommna. 3 åringen vägrar sova och får typ halvpanik och aggrissionsutbrott när jag ska ta henne till sängen (För en mysig saga) och stoa tjejen tjatar om hur tråååååkigt det är att sova och hänger gjärna på Lillasyster med bus och härj vid läggdax. Försöker lägga dem i olika rum. 3 åringen först men det kan ta lååång tid och storasyster blir otålig som är förståeligt och kommer in och pratar och "sätter i gång" lillasyster som vill upp hon med.

Det känns bara så omöjligt alltihop. Vi hjälps åt om min sambo är hemma men ofta är de jag som får börja lägga dem eftersom han går och tränar eller liknande. Han brukar till slut efter många timmar få 3 åringen att sommna. Men de värsta rä att bägge vill vara med mig så lägger han en av dem så ropar de efter mig .

Kan också försöka lägga dem tillsammans men då pratar 3 åringen hela tiden och skojar. och storasyster hänger på. = ingen sommnar. Ligger i mellan dem kliar rygg och sjunger. Läser en saga innan.

Har även provat klistermärken som belöning, "sovkarta" osv.....försöka lägga dem utan att man ligger brevid är väl prio men de springer upp och att lägga tillbaka vild galen och sprattlande frustande 16 kg treåring typ mer än 15 gånger tar på krafterna både psykiskt och fysiskt. 

Nu är jag berädd att ge upp låta dem sommna av sig själva när helst de vill typ känns det som.
Ger ungarna bra med mkt grönt och försöker vara ute i skogen med dem mycket. stortjejen går på gympa. Helst skulle jag vilja trötta ut lilltjejen på nått sätt varje kväll...löpband haha? Nej men något så hon är rejält fysiskt trött. Någon som vet något tips?


Kankse någon av er som läser har något bra tips??

Kommentarer
Skrivet av: Johanna

Vilken tid börjar ni försöka lägga dom? dom kanske redan har hunnit bli övertrötta när dom ska läggas och då kan dom ju bli så där.

Annars får ni väl bli hårdare, lägg dom i sängen och såg att dom ska sova, släck lampan, gå ut ur rummet, stäng dörren och åt dom inte komma upp och springa runt och härja i lägenheten.

Det är ni som föräldrar som bestämmer, inte ungarna!

2011-10-22 @ 13:29:02

Namn:
Kom ihσg

E-mejl: (endast f÷r mig)


WWW:


Kommentar:




Ladda ner en gratisdesign pσ www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se